Acaba çocuğumun psikolojisini mi bozuyorum

Çocuk haklı sizinle ise gider gibi her gün hurra kalk git bilmem ne ben de çalışırken evi ozlerdim çocuk aile sıcaklığı hasretinin yanında bı de ağır bı yükün altında . Başka careniz de yok gibi duruyor okula başlayana kadar bı bakıcı tutulabilir çocuk okul dışında bı yer gorsun .

65 aylık kabul etseler bile erken ilkokula başlatmanızın ona yararı olmaz. Kreşte sıkılıp ilkokulda sıkılmayacak diye birşey yok. Biz bu hatayı yaptık. Kızım kreşten çok bunalmıştı ve yapılan sınavda ilkokula hazır olduğu çıkmıştı. Öğretmeni buraya gelmesin ya ilkokul ya da kapsamlı bir anaokulu olabilir demişti. Buna güvenerek ilkokula dilekçe vererek başlattık Sonra geri aldık. Akademik olarak sorun olmadı ama sınıflarda çok büyük çocuklar oluyor mental olarak onları yakalaması oldukça zor.

Sizin oğlunuz yıllardır her sabah dışarı çıktığı için ve kreşte belirli bir düzen içinde yaşadığından sıkıldı ve bu çok normal. Güzel bir ev rahatlığı gibi olamaz elbette.

Ben bakıcı işini şöyle uygun görürüm. Oğlunuzu belirli kurslara yazdırıp bakıcınız hem evde düzgünce ilgilenip hem gezdirip hem de bu kurslara götürse güzel vakit geçirir. Biz okuldan alıp böyle yaptık ve evde çok mutlu. Tüm sorunları halloldu. Aynı zamanda canı da sıkılmıyor, sosyalde. Tabi ben evden de çalışabiliyorum. Böyle bir bakıcı bulabilir misiniz? Orası meçhul.

Ayrıca dört duvar arasındaki bir kreşe gidiyorsa bunun yerine bol aktiviteli değişik spor, dans ve müzik dalları olan eğitim kurumları var. Böyle biryere giderse canı sıkılmaz. Oyun hamuru, boya, kes yapıştır vs bunlardan oldukça sıkılmıştır. Ya da son sene Montessori ye verebilirsiniz.

Bizde yaptık aynı hatayı o kadar yoruluyor ki çocuk ve asla yaşıtlarıyla kurduğu arkadaşlığı kuramıyor. Extra çaba gerekiyor. Biz hemen geri aldık yine bu sene 1 e başlayacak

Yarım gün gidiyorsa sıkılmıyordur.

Bizim sitenin kreşinin bahçesinden geçiyoruz bazen çocuklarla geçerken. Ufacık karanlık odalarda doluşmuş çocuklar sıkılıp duruyorlar, cezaevinde gibi bize bakıyorlar dışarı da çıkamıyorlar. Ufacık bahçeleri var. Öyle biryerde kim ister kalmayı yıllardır?

Kendi okul dönemlerimi hatırladım tatiller cennet gibi gelirdi ve okula gitmekten nefret ederdim.

İmkanınız varsa iş saatlerinizi kisaltabilirsiniz kreşi yarım gün olursa belki daha iyi olur.

Onun dünyasından bakmak lazım sanırım bu konuya. Her sabah kalkıp ailece evden çıkıyoruz akşam dönüyoruz hep karanlık,yemek ve uyku döngüsü gibi algılıyor olabilir. Neden gitmek istemediğini size anlatmasını sağlayın. Yukarıda bir üyenin dediği gibi belki sabah uyanıp okula gitmek istemiyordur. Kresteki hareket alanı kısıtlıdır belki istedigi zaman istediği oyunu oynamak istiyordur. Öğretmeninden hoslanmiyordur. Sayısız ihtimali var gitmek istememe nedeninin çocukların iç dünyası biz yetişkinlerden daha geniş olduğu için ihtimal sayısı da artıyor. En mantıklı çözümü kısa kısa sohbet gibi konuşarak öğrenmek.

Oğlunuz aynı ben

benim kızım da 3.5 yaşında ve hergün aynı soru
yarın okul var mı
yine mi var
ben de artık senin gibi büyümek ve işe gitmek istiyorum.
okulu sevmiyorum

hatta okulda öğle uykusu uyuyor ya uyuyup uyandığı ve sonra ikindi kahvaltısı yaptığı için bir gün geçmiş sanıyor ve orada 1 gece kaldı sanıyor kendini :)

bu saatten sonra evde bakıcı çocukları bence aslaaa kesmez.
sizi özlediği için bu defa sen de evde kal diyecek siz evden çıkarken.
biz çareyi okuldan alınca 2 saate yakın parka gitmekte bulduk. eve gelip yemek yiyoruz saat 8.30 -9 oluyor. o saatten sonra da iş güç bişey yapmayıp 22.30a kadar onunla oynuyoruz. gece de ikimiz beraber yatıyoruz. böylece bize biraz doymuş oluyor. maşallah diyeyim bu hafta ağlaya ağlaya gitmedi.
çok gitmek istememe durumunda da erken alıcam diyorum bazen işten erken çıkma imkanım olursa yarım saat 1 saat erken alıyorum ona da seviniyor.

gitmek zorundalar napalım, kolaylıklar dilerim.

bu arada ben 6 yaşından beri her gün okula gidiyorum :) önce öğrenci şimdi iş. ve okulu o kadar çok severim ki. öğrenciyken hiç devamsızlık yapmaz, tatillerde okul ne zaman açılacak diye heyecanlanırdım. böyle ananın böyle kızı olmamalıydı yaa

50 ayliktan sonra bebenin değil biz okuyucularin psikolojisi bozulmus olabilir

Neden malesef ki?
Benim oğlum ağustos doğumlu, 2 ay geç doğsaydı dilekçe verir okula göndermezdim.
Mecbur başlayacak.
Anaokuluna gitmek istemeyen çocuk ilkokula güle oynaya gitmeyecek.
ben geçen yıl ram raporu alıp göndermedim
ağustos 2015 li benim kızım da
bu sene de raporunu iptal ettireceğim

Neyden dolayı aldınız rapor?
Çok zor diyorlar rapor işine.
duygusal açıdan yeterli değildir vs yazdı psikiyatri
sonra onunla ram a başvurduk onaylandı rapor 1 yıllık

benim kızım gerçekten hazır değildi aldığıma pişman değilim inşallah iptal ettirirken de sorun yaşamayız

Neyden dolayı aldınız rapor?
Çok zor diyorlar rapor işine.
Genellikle duygu durum bozukluğu tanısıyla alınıyor. Zihinsel bir tanı olmadığından önyargı oluşturmuyor. Ertesi yıl da okula başlamasında sakınca yoktur şeklinde rapor alıp yine ram'a başvurduğunuzda tanı siliniyor.
Yaşamazsınız. Kaldırılan raporları okul sistemi göremez.

Kız bu küçük halimi
Benim kız 2007 şubat 10.sınıf

Şaka filan bir yana benim kız uzun ya birde ay] y anne iyi ki de erken göndermişsin diyor
Benim kızda uzun ama bebeksi olunca sınıfa göre çok sorun oluyor. Boya bakmıyor tipten ve hareketlerden direk anlaşılıyor. Hatta yaşıtlarına göre olgunda. En iyisi yaşında gitmesi. Sınıfta büyük çocuklar herşeyde daha iyi oluyor. En basit oyunda bile kazanamıyor minik olanlar. Bu bile travma nedeni.

yok onu demek istemedim
raporumuz 18 ağustos da doluyor bizim randevumuz pazartesi alabildim
1 yıl dolmadan raporu bozdurmaya çalışacağım inşallah olur
yoksa Ağustos u bekleyeceğim birde devletten randevu bulmak çok zor
teşekkür ederim yorum için

bence olayı büyüten bizleriz çocuk tabiki en verimli çağlarında okula gidecek erken kalkacakki erken yatacak büyüyecek. yeni şeyler öğrenecek, sosyalleşecek. bunlar evde imkansız. dünyada daha küçük yaşlarda anne çalışsın çalışmasın kreşe gidiyor çocuklar

olayı dramatize etmeyelim ya bu çağda çok gereksiz

Olur olur, hiç sıkıntı yok. Bu tip şeylerle çok karşılaşıyorlar, sorun çıkaracaklarını sanmıyorum. Çıkaracak olurlarsa da "çocuğum hastaydı iyileşmiş, ben de bir an önce bu rapordan kurtulmak istiyorum deyip geçin." zaten doayanın görüşülmesi, toplantısı falan derken ağustosu bile bulabilir sizin sonuç almanız.(büyük şehirlerde uzun sürebiliyor)

Ya ben cocuklara da üzülüyorum, alarmla kalkmaya bebek yaşta başlıyorlar, daha bir ömür devam
çalışan kadın mecbur erkenden gönderecek de çalışmayanlara şaşıyorum ben.çocuk 2 yaşını geçince hemen evden hopp kreşe gönderiyorlar.o çocuklar uykulu gözlerle sabahları giderken görüyorum ben üzülüyorum valla.evinde istediği zaman uyansa annesine sarılsa yatak keyfi yapsa güle oynaya kahvaltı yapsalar sonra aktiviteler.hava güzelse park.zaten gidilecek o kreşe anaokuluna.erkenden ne gerek var?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…