• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acaba çocuğumun psikolojisini mi bozuyorum

50 aylık yani 4 yaşını doldurmuş bi oğlum var. 2023te birinci sınıfa gitmeyi 1 ay ile kaybediyor. 2024 eylülde gidebilecek 1.sinifa. Yani daha 2 yıl anaokuluna gidecek.
1 yıldır kreşe tam gün gidiyor ama nasıl gitmek her gün ağlıyor. Her gece yarın okul var mı diye soruyor var deyince ağlıyor. İşin tuhafı öğretmeni gayet oynadığını arkadaşları tarafından sevildiğini falan söylüyor zaten almaya giderken çoğunlukla gelmek istemiyor okuldan demek ki mutlu....
Bu okul ne zaman bitecek okula sonsuza kadar mı gitcem diyor hep. "Bu okul bitince büyük abilerin okuluna gideceksin sonra daha büyük abilerin okuluna gideceksin sonra okullar bitince bizim gibi ise gideceksin baba olacaksın " tarzında açıklama yaptık daha da strese girdi hiç evde durmayacağız mı diye 🤣 ppjjkkll Bir kere dönem ortasında kresini değiştirdik de zaten ama yine aynı.
Diyorum ki zaten 2 yılı var daha. Yazdan başlayarak 1 yıl çocuklu bir bakiciya mı verip son sene mi yine anaokuluna versem ? Fakat bunun da çocuğu iyice okuldan sogutmasindan korkuyorum.
Çocuk da haklı yaz dönemi de dahil olmak üzere çocuğum hep kreşe gidiyor. Ben yoğunum babası yoğun verebilecek bir ayımız yok yani. Akşamları vakit geçiriyoruz zaten ama bilmiyorum bu yaptığı naz mı yoksa gelecek kaygısı mı güdüyor gerçekten...
Söylemleri çok düşündürüyor beni. Sonsuz olduğunu düşünmesi falan... Tecrubelerinizi bekliyorum. Sevgiler.
Anaokulu öğretmeniyim, ben de denk geliyorum anne çocuk ağlıyor gelmek istemiyor diye okul kapısında bekliyor çocuğu. Çocuk sınıfta aşırı mutlu, arkadaşlarıyla eğleniyor bana okulu çok seviyorum öğretmenim diyor… ailesine video vs atıyorum aile inanmıyor hala😅 bu gibi çok öğrencim oldu, biraz annelere nazlanıyorlar. İlgi çekmek için de yapabiliyorlar… tabi bu benim deneyimim, gerçekten çocuk okulda rahatsız oluyor da olabilir. Yine de çok belirgin bir durum yoksa (okulda şiddet, dışlanma, asabiyet sorunları vs) göndermeye devam etmenizi öneririm. Çocuğun bu dışlanmalarını da çok dramatize etmeden dinleyin, mantıksal yaklaşın ama sakın bugün okula gitme vs demeyin. Her gün gideceğini bilsin, ne derse desin… bir de yeni sene için yeni sınıfa aldırabilirsiniz, 2 yıl aynı sınıfta olunca aynı öğretmen ilgi alışkanlık açısından iyi olsa da genelde aynı etkınlikleri yaptırdığı için çocuğa kattığı şey azalıyor. Belki yeni bir öğretmenle bu şikayetler de azalır

50 aylık yani 4 yaşını doldurmuş bi oğlum var. 2023te birinci sınıfa gitmeyi 1 ay ile kaybediyor. 2024 eylülde gidebilecek 1.sinifa. Yani daha 2 yıl anaokuluna gidecek.
1 yıldır kreşe tam gün gidiyor ama nasıl gitmek her gün ağlıyor. Her gece yarın okul var mı diye soruyor var deyince ağlıyor. İşin tuhafı öğretmeni gayet oynadığını arkadaşları tarafından sevildiğini falan söylüyor zaten almaya giderken çoğunlukla gelmek istemiyor okuldan demek ki mutlu....
Bu okul ne zaman bitecek okula sonsuza kadar mı gitcem diyor hep. "Bu okul bitince büyük abilerin okuluna gideceksin sonra daha büyük abilerin okuluna gideceksin sonra okullar bitince bizim gibi ise gideceksin baba olacaksın " tarzında açıklama yaptık daha da strese girdi hiç evde durmayacağız mı diye 🤣 ppjjkkll Bir kere dönem ortasında kresini değiştirdik de zaten ama yine aynı.
Diyorum ki zaten 2 yılı var daha. Yazdan başlayarak 1 yıl çocuklu bir bakiciya mı verip son sene mi yine anaokuluna versem ? Fakat bunun da çocuğu iyice okuldan sogutmasindan korkuyorum.
Çocuk da haklı yaz dönemi de dahil olmak üzere çocuğum hep kreşe gidiyor. Ben yoğunum babası yoğun verebilecek bir ayımız yok yani. Akşamları vakit geçiriyoruz zaten ama bilmiyorum bu yaptığı naz mı yoksa gelecek kaygısı mı güdüyor gerçekten...
Söylemleri çok düşündürüyor beni. Sonsuz olduğunu düşünmesi falan... Tecrubelerinizi bekliyorum. Sevgiler.
Zorunluluktan gittigi icin sevmiyor olabilir ben de yıllarca okulu sevmedim şimdi de iş hayatini sevmiyorum ama hepsinde de başarili oldum sadece mutlu olamiyorum zorunluluk oldugu icin🤷‍♀️ şaka bir yana inşallah çözersiniz

Bu durum uzun süredir devam ettiği için çocuk psikiyatriden randevu alın bence. En azından nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini söylerler

Back