• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acaba çocuğumun psikolojisini mi bozuyorum

Sizi üzdüysem özür dilerim amacım kırmak kınamak değildi. İnşallah çocuk kısa sürede atlatır bu süreci. Belki zaten bu şekilde yapıyosunuzdur ama yine tavsiye olsun belki dikkat etmeyen arkadaşlar vardır akşam çocuğunuzla geçirdiğiniz vakti en verimli şekilde geçirmeye çalışın uyuyana kadar televizyona telefona asla bakmayın. Sohbet edin, etkinlikler yapın, banyoda su savaşı yapın, dışarı çıkın top oynayın geçirdiğiniz vakit ne kadar hareketli dolu dolu olursa çocuk size doyar. Allah tüm annelere kolaylık versin 🌸
konu sahibi ben değilim :)
bende çalışan çocuğumu 3 yaşından itibaren kreşe vermez zorunda olan bir anneyim

inşallah konu sahibinin çocuğu da bu süreci atlatır biran önce dediğiniz gibi
B Burundi okulunuzu psikoloğu var mı?
ona mı bir danışsanız

Çünkü ilköğretim 1.sinif 66 aylıktan alıyor 2023 eylülde 65 aylık olduğu için 1 ay ile kaybediyor ilkokula kaydını. Bunu açıklamak içindi.
Kötü söylemlerde bulunmuyoruz ama kendisi soruyor sonra nolcak sonra nolcak diye.
Bu arada sabah erkenden ayakta. Sevmiyor uykuyu. Evde kalıp bizimle oyun istiyor.
oglunuzla kizim ayni yasta, bu sene zorunlu anasinifina gitmesi gerekmiyor mu zaten?

benim kardesim de 5 yasina girecek o da surekli agliyormus yine mi okul var diye. onu yazin okula gondermeyecekler, babam bir sure gitmezse ozler eminim kendisi gitmek ister diyor, en azindan yazin 2-3 ay ara vermis olacak yani. sizin oyle bir sansiniz yok mu? hani yazin aile buyukleri vs musait olmaz mi?

ben 2 yasimdan itibaren full time okula gittim valla yaz kis fark etmeden hatta hatirliyorum ben de boyle breakdown yasardim kucukken ama beni pek takmiyorlardi ahajhajaah bir sey olmadi gecen hafta masteri bitirdim

benim kardesim de 5 yasina girecek o da surekli agliyormus yine mi okul var diye. onu yazin okula gondermeyecekler, babam bir sure gitmezse ozler eminim kendisi gitmek ister diyor, en azindan yazin 2-3 ay ara vermis olacak yani. sizin oyle bir sansiniz yok mu? hani yazin aile buyukleri vs musait olmaz mi?

ben 2 yasimdan itibaren full time okula gittim valla yaz kis fark etmeden hatta hatirliyorum ben de boyle breakdown yasardim kucukken ama beni pek takmiyorlardi ahajhajaah bir sey olmadi gecen hafta masteri bitirdim
Sizi ve başarılarınızı biliyorum. Konuma cevap vermenize ayrıca sevindim.🙂 Ben de doktora yeterlilik aşamasındayım yazın çalışmayı düşünüyorum bu yüzden. Bjsey olmadı bana demeniz sevindirdi umarım oğlum da sizin gibi başarılı olur

Oglum 2 hafta önce 5 yasini doldurdu.
Bu yil anaokuluna gitti. Seneye de gidicek ve 2023te inşallah 1.sinif olacak.
Son 1 2 haftadir biz de ayni seyi yasiyoruz. Okula gitmekten biktim, okul cok sıkıcı, ne zaman biticek? Hep bu sekilde.
Ustelik yarim gun gidiyor oglum. Sadece 4-4.5 saat bulunuyor okulda ona ragmen bikti.
Ben bu yil pandemi sebebiyle gondermeyelim demiştim ama konusmasi vs geri kalinca gonderdik. Suan erken gonderdik erken bikti diye pismanim...

50 aylık yani 4 yaşını doldurmuş bi oğlum var. 2023te birinci sınıfa gitmeyi 1 ay ile kaybediyor. 2024 eylülde gidebilecek 1.sinifa. Yani daha 2 yıl anaokuluna gidecek.
1 yıldır kreşe tam gün gidiyor ama nasıl gitmek her gün ağlıyor. Her gece yarın okul var mı diye soruyor var deyince ağlıyor. İşin tuhafı öğretmeni gayet oynadığını arkadaşları tarafından sevildiğini falan söylüyor zaten almaya giderken çoğunlukla gelmek istemiyor okuldan demek ki mutlu....
Bu okul ne zaman bitecek okula sonsuza kadar mı gitcem diyor hep. "Bu okul bitince büyük abilerin okuluna gideceksin sonra daha büyük abilerin okuluna gideceksin sonra okullar bitince bizim gibi ise gideceksin baba olacaksın " tarzında açıklama yaptık daha da strese girdi hiç evde durmayacağız mı diye 🤣 ppjjkkll Bir kere dönem ortasında kresini değiştirdik de zaten ama yine aynı.
Diyorum ki zaten 2 yılı var daha. Yazdan başlayarak 1 yıl çocuklu bir bakiciya mı verip son sene mi yine anaokuluna versem ? Fakat bunun da çocuğu iyice okuldan sogutmasindan korkuyorum.
Çocuk da haklı yaz dönemi de dahil olmak üzere çocuğum hep kreşe gidiyor. Ben yoğunum babası yoğun verebilecek bir ayımız yok yani. Akşamları vakit geçiriyoruz zaten ama bilmiyorum bu yaptığı naz mı yoksa gelecek kaygısı mı güdüyor gerçekten...
Söylemleri çok düşündürüyor beni. Sonsuz olduğunu düşünmesi falan... Tecrubelerinizi bekliyorum. Sevgiler.
oy kurban olsunlar hiç evde durmayacakmıymış ev erkeği yaaa:)) bence bu kadar tünelin upuzuuuuun olduğunu onun kafasına hafiften işleyerek alıştırmak yerine biraz evde veya kendiyle veyahut sizle vakit geçirmesi daha iyi olabilir mi? Bir anne değilim ama her küçük çocugun duygusal göbek bağı aynı hızla kopmayabiliyor. Belki biraz daha sizlere veya kendine doyması gereklidir.

oy kurban olsunlar hiç evde durmayacakmıymış ev erkeği yaaa:)) bence bu kadar tünelin upuzuuuuun olduğunu onun kafasına hafiften işleyerek alıştırmak yerine biraz evde veya kendiyle veyahut sizle vakit geçirmesi daha iyi olabilir mi? Bir anne değilim ama her küçük çocugun duygusal göbek bağı aynı hızla kopmayabiliyor. Belki biraz daha sizlere veya kendine doyması gereklidir.
Tam bir ev erkeği:) Malesef vaktimiz yok ki. Anca hafta sonu işte

Evet. Ben de bundan korkuyordum. Okulunu değiştireyim mi ki tekrar
Arkadaslarini seviyorsa ogretmenlerini seviyorsa bence degistirmeyin. Okulunuzun bir paikoligu yok mu onunla gorusseniz? Bu noktada bir uzman destegi almaniz daha yararli olacaktir. Cunku anlattiklariniza bakilirsa cocugunuz kaygısını yonetemiyor gibi bu konu uzerine calisilmali.

Çocuğunuzun hiç uzun tatili olmuyor o yüzden sıkılıyor çocuk. Yani 2 3 ay bi yaz tatili olsa emin olun özler.

Madem 2 sene daha anaokuluna gidecek 4.5 yaşında çocuğu 1 sene evde bakıcıyla oyalamak yerine yarım gün öğleci şekilde okula devam ettirin. Yarım gün bakıcı gelsin çocuğu servise bindirip okula göndersin. Kasım Nisan ara tatilleri sömestr gibi tatillerde de onunla evde dursun çocuk bu şekilde birini bulabilirsiniz.

Yani normal okul zamanı olsun. Yaz tatilinde de evde olsun. Ama şimdi okul tatil oldu diyin.

Bir öğretmen olarak şahsi görüşüm okula tamamen ara vermemeniz. Çocuk bittiğini düşünürse tekrar başlamakta zorlanabilir. Sadece uzun bir tatile girdiğini sonra devam edeceğini bilmeli.

Ayrıca çocuğunuz 66 aylık olsa bile göndermeyin derdim.

2 cocugum var biri 15 aylik, digeri 41 aylik (rahatsiz olanlar için 3 yas 5 ay diyeyim bari) buyuk oglum 32 aylıktan beri okula gidiyor tam gun. Ben calismiyorum bu arada. Çok içime sinen bir kres buldum ve emmesine rağmen (ki hala emiyor, tandem) cok şükür oryante oldu. Ama ben okulu cok sevdim, dogumdan beri instadan takip ediyordum. Baska hicbir okula gitmedim gorusme icin. Cok sukur denk geldi. Sizin çocuğunuz mizmizlandikca okul degistirmeniz, istikrarsiz olmaniz belki oglunuzun mizmizlanarak bir seyler yaptirabilegini kesfederek bunu aliskanlik haline getirmesine neden olmus olabilir. Evet 12 ay hic soluksuz okula gitmek yorucu olmali. Belki yazin 2 ay evde durup biraz da evin tadini cikartabilir, zaten normal egitim hayati da bu sekilde olacak. Ama evde olmak sınırsız cizgifilm, sinirsiz aburcubur ve esnek uyku saati olmamali. Yine ayni nizam icerisinde devam ederse 2 ay tatil verilebilir. Belki bu surecte son siniflardan bir cocuk gelisimi öğrencisine rastlarsiniz, staji olmayan yazin para kazanmak isteyen. Allah iyi insanlarla karsilastirsin. Bu arada ben olsam evi fazla eglenceli bir cazibe merkezi yapmaktan kacinirdim. Krese basladigi dönem birkac ay yeni oyuncak almadik biz. Basbasa vakit gecirdik tabii bol bol.

Çünkü ilköğretim 1.sinif 66 aylıktan alıyor 2023 eylülde 65 aylık olduğu için 1 ay ile kaybediyor ilkokula kaydını. Bunu açıklamak içindi.
Kötü söylemlerde bulunmuyoruz ama kendisi soruyor sonra nolcak sonra nolcak diye.
Bu arada sabah erkenden ayakta. Sevmiyor uykuyu. Evde kalıp bizimle oyun istiyor.
Evden çalışıyorsunuz sanırım, eğer öyleyse yarım güne çevirseniz kreşi.
Evinde sizinle vakit geçirmek istemesi çok doğal.
Ya ne bileyim zaten ömür boyu sorumluluk bitmiyor.
Çocukların şu dönemlerinde, eğer başka çözümü varsa daha esnek olmaktan yanayım.

50 aylık yani 4 yaşını doldurmuş bi oğlum var. 2023te birinci sınıfa gitmeyi 1 ay ile kaybediyor. 2024 eylülde gidebilecek 1.sinifa. Yani daha 2 yıl anaokuluna gidecek.
1 yıldır kreşe tam gün gidiyor ama nasıl gitmek her gün ağlıyor. Her gece yarın okul var mı diye soruyor var deyince ağlıyor. İşin tuhafı öğretmeni gayet oynadığını arkadaşları tarafından sevildiğini falan söylüyor zaten almaya giderken çoğunlukla gelmek istemiyor okuldan demek ki mutlu....
Bu okul ne zaman bitecek okula sonsuza kadar mı gitcem diyor hep. "Bu okul bitince büyük abilerin okuluna gideceksin sonra daha büyük abilerin okuluna gideceksin sonra okullar bitince bizim gibi ise gideceksin baba olacaksın " tarzında açıklama yaptık daha da strese girdi hiç evde durmayacağız mı diye 🤣 ppjjkkll Bir kere dönem ortasında kresini değiştirdik de zaten ama yine aynı.
Diyorum ki zaten 2 yılı var daha. Yazdan başlayarak 1 yıl çocuklu bir bakiciya mı verip son sene mi yine anaokuluna versem ? Fakat bunun da çocuğu iyice okuldan sogutmasindan korkuyorum.
Çocuk da haklı yaz dönemi de dahil olmak üzere çocuğum hep kreşe gidiyor. Ben yoğunum babası yoğun verebilecek bir ayımız yok yani. Akşamları vakit geçiriyoruz zaten ama bilmiyorum bu yaptığı naz mı yoksa gelecek kaygısı mı güdüyor gerçekten...
Söylemleri çok düşündürüyor beni. Sonsuz olduğunu düşünmesi falan... Tecrubelerinizi bekliyorum. Sevgiler.
Çocuklu bakıcı iyi bir fikir. Bu yaz ve gelecek yıl için denemesi gayet uygun geldi bana. Siz soğumasından endişe ediyorsunuz ama bu bir yıl belki özlemesini sağlar. Üstelik tekrar anasınıfına gidecek, soğumuş olsa bile yeniden alışacak zamanı var. Bu arada bir yıl kaybediyor diye düşünmeyin, ilkokula ne kadar geç başlanırsa o kadar iyi oluyor. Zaten 65 yaşına kadar hayat telaşının içinde yaşayacak, bir yıl hiçbir şey kaybettirmez

kızım 4 yaşında sadece haftanın iki günü oyun atölyesine gidiyor. Ömrü okulda geçecek istemedim kreşe gitmesini, belki yarım gün olabilir ona bile emin değilim. Çocuğun bıkması normal, yüzünüzü göremiyor evde vakit geçiremiyor 4 yaşında ki çocuğun ihtiyacı öncelikle bunlar diye düşünüyorum
Tmm abla aileye hemen maas bagla otursunlar evde.
Cıdden yanı lafın nereye gittiğini düsünmek önemli.

Oğlum iki sene anaokuluna gitti . Anaokulunu pek sevmeyen sıkılan çocuk 1. Sınıfa geçince rahatladı resmen. Okula bayılıyor. Anaokulundan sıkılmış olabilir. Ama yapabileceğiniz birşey yok calisiyorsaniz

Back