Ablamın doğum sonrası depresyonu

Öz yeğeni bile olmayabilir. Babalarının kuzenlerine de öz dayı öz amca gibi davranıyorlar.

Kızlar eniştenin yeğenleri idi. Amca diyorlardı. Diye yazmışsın o yüzden aileleri yatılı kalmalarını sorun etmemiştir gece kaldırıp çocuğu uyut demekte normal deyil sen elinden geleni yapmışsın ablana sorumluluk ağır gelmiş bence

Hizmetçiliğe geliyorlardı zaten yeğenleri olması benim gözümde bir şeyi değiştirmiyor, o yüzden öyle anlattım. Onlar yadırgamıyordu ama bana göre hizmetçilikten farkı yok.

Çoğu kişi gibi benimde ortak fikrim. Bu bir depresyon değil. Düpe düz insan kullanma. Ablanız hazretleri bu kadar yorulacakmış,beceremeyecekmiş madem doğurmasaymış. Lise çağında kızın yaptığını o nasıl yapamıyor gerçekten anlamadım. Depresyon da diyene kadar keşke bir uzmana falan götürseydiniz en azından insanların canı çıkmazmış.

Bu arada hangi kültürmüş o öyle ya? Kızlar deli gibi hizmet ediyor. Lise çağındaki kız bile bebek bakmayı biliyor falan. Enişten nereli?

Hizmetçiliğe geliyorlardı zaten yeğenleri olması benim gözümde bir şeyi değiştirmiyor, o yüzden öyle anlattım. Onlar yadırgamıyordu ama bana göre hizmetçilikten farkı yok.
Öz yeğenler ama değil mi? O taraflarda öz kavramı bizim bildiğimiz gibi olmuyor.

Akraba diye yazıyor yazımda ama
Yeğen ayrı akraba ayrı. İnsanlar yeğenine akrabam demez ki. Kuzenine bile demez. Benim akrabam diye bahsedeceğim kişiler annemin babamın amca, dayı, teyze çocukları ve torunlarıdır. Annesi akrabalarından genç bir kız getirdi demişsiniz. Adamın yeğeni, annesinin de torunu oluyor. Bu şekilde olunca bile mantıklı gelmedi ama biraz daha akla yatkın.

Eşinin yeğeni genç kız mı senin için, bende mi gariplik var

Biz akraba diyoruz. Kendi ailem dışında herkes bana göre akrabadır.

Ablan,sen,bir de bakıcı olarak gelip giden kızlar etti 3 kişi. Doğumdan sonra 2 ayda kalan anne ve kaynana da var. Adam daha neyine yardım etsin. Bir bebeğe kaç kişi bakar Allah aşkına? Bi fırsat verseydiniz iş başa düştü diyerek bakardı belki adamda.

Güneydoğu

Yeğen olunca o kız genç kız olmuyor mu?
Yeğen oluyor, genç kız deyince komşu kızı gibi yakın olmayan kızlar akla geliyor. Bu kızları aile samimiyetten ötürü işe yarasınlar diye göndermiş. Hizmetçilik etsinler diye değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…