Ablamın doğum sonrası depresyonu

Şunu da ekleyeyim kız hiç yadırgamadı bu durumu. Onların kültüründe normal çünkü
Bu hikayede aklıma yatmayan kısım tam olarak bu kısım
Madem onların kültüründe bu normal ablanizin kayınvalidesi bu mevcut kültürle ablanızı tır gibi ezip o çocuğa baktırıp birde üstüne hizmet istemez mi?
Sanki kv sizin kültürden diğer tüm insanlar başka kültürden gibi yazmışsınız

O da böyle bir ortamda ne kadar normal kalabilirse.
Kızlar niye kabul ediyorsa.
Kızlar gelmeyi istiyorlardı çünkü köyde ücra bir yerde yaşıyorlardı. İl merkezine gelip gezip görmek istiyorlardı. Sadece o küçük kız (doğal olarak) sonradan geri dönmek istedi diğerleri hiç şikayetçi değildi.

Bu işte herkes gönüllü yani. Tam olarak hangi bölgenin insanları bunlar? Çok merak ettim.dndjd

Şöyle; o kızlar okumuyor, köyde anne babalarına yardım ediyorlar (tarla işleri, hayvancılık vs) ablam başka kültürden gelmiş iş sahibi bir insan. Ondan öyle bir şeyi tabii ki beklemiyorlar. Ablam gibi "yabancı" gelinleri var bir tane daha o da aynı şekilde. Başka gelinleri var mesela oralı, okumamış etmemiş. Onlardan hizmet bekliyorlar mesela. Onlar köydeler tarla & hayvancılık vs uğraşıyorlar.

Benim dışımda herkes gönüllü idi evet. Güneydoğu
O bölgeden arkadaşlarım oldu ama aile ortamında bu kadar geniş değillerdi. Yani arkadaşlarım köyde yaşamıyorlardı. Köyde yaşayanların böyle durumları olabiliyor demek. Ama asla normal bir şey değil. O taraflar daha baskıcı olmuyor muydu? Kızların akrabalık dereceleri neydi?

Ablanız ve enişteniz iyi yere kapak atmış ya
Bakıcı, temizlikçi, aşçı, ev yardımcısı…
Ohhh 4 çalışanı evde karın tokluğuna 2 kişiye yüklemişler.
Bana 1 gün gelip şunları yapan olmadı, öyle diyim.
Yardıma gelene de ben hizmet ettim çünkü kimse uşağım değil!
Bir de haksız mıyım diye soruyorsunuz, ah ki ne ahh…

Geniş derken ne demek istediniz anlamadım, kızların, benim ve hepimizin aynı evde kalması mı? Köyde onlar hep öyle yaşıyor zaten çok kalabalıklar. Herkes birbirinin evinde. Onlar için anormal bir durum değil genişlik olarak görmüyorlar.

Baskıcılar zaten. Köydeki kadınlara hiç değer vermiyorlar. Mesela erkekler başka yerlerden birileri ile evlenebilir (eniştem ve onun doktor olan kardeşi gibi) ama kadınlar sadece köylerinden olan kişilerle evlenebiliyor. Kızlar eniştenin yeğenleri idi. Amca diyorlardı.

Kronik yorgunluk, bence sezeryan doğumdan sonra tüm kan değerleri düşmüş olabilir. Ve bu düşüş sonucunda da böyle mutsuz sevimsiz halsiz bir insana dönüşmüş olma ihtimali çok yüksek.
Tam olarak bu. “Evde iki kız daha var, ben hala neden bu kadar yorgun ve bitkinim çok iyi olmam lazım halbuki” psikolojisi ve bu düşüncenin getirdiği yorgunluk. Uykusuzluk ve zihinsel yorgunluk bazen çok ağır olabiliyor, herkes aynı ağırlıkta yaşamıyor elbette. Piremseslik, bencillik, hazıra alışma falan değil bu. Ha bir de ben evde yatılı insanlar varken yalnızken olduğum gibi dingin olamıyorum. Bu da artı sebep olabilir

Hepsini okuyamadım yoruldum okurken. Ablan depresyonda falan değil düpedüz şımarık kımse kusura bakmasın.

Çok saçma sapan bişey okudum

Kızlardan öz yeğeni değil de “bir akraba” diye bahsettiğiniz için biz de ona göre yorum yaptık ve ailelerinin geniş olduğunu düşündük. Biliyorsunuz akraba evliliği hala çok yaygın o bölgede. Herhangi bir akraba kızının evli bekar fark etmez yabancı bir erkekle aynı evde yaşaması biraz saçma haliyle.

Bende doğuluyum böyle bişey ne gördüm ne işittim kimse kızlarını köle olarak yetiştirmiyor ablanın psikiyatriste gitmesi lazım

Ya siz kızlardan öyle basedince sandım ki komşu kızları falan. Benim arkadaşım mesela amcasının oğlu ile evlendi. Arkadaşımın anlattığına göre,bir kızı yabancı birileri istediği zaman önce kızın amcalarına sorulurmuş falan.
Ay tamam ben alacağım cevapları fazlasıyla aldım.

Bende doğuluyum böyle bişey ne gördüm ne işittim kimse kızlarını köle olarak yetiştirmiyor ablanın psikiyatriste gitmesi lazım
Kızlar eniştenin kendi yeğenleri. Ablasının abisinin kızları büyük ihtimalle. Ama konu sahibi garip bir anlatım tercih ettiği için hepimiz garipsedik hizmetçiliğe geliyorlar gibi bir anlam çıktı evdeki genç bekar kızların yengeye yardımcı olmaya gelmesi bana acayip gelmedi doğulu değilim karadenizliyim. Sofra hazırlamaları peçete koymaları falan da aynı şekilde. Konu sahibi akrabalı cemiyetli biri değil gibi anldım yazdıklarından. Çünkü kızların yaptığı basit ağırlama hareketleri

İlk 6 ay kesinlikle ablam kendini çok suçluyordu dediğiniz gibi. İyi bir anne değilim, yapamıyorum, tek başına kalsam bir yerde düşüp bayılırım kesin falan derdi. Sürekli yapamıyorum deyip ağlıyordu. Normal bir şey değil ki bu.

6 ay sonra hazıra alışma, bencillik vs de eklendi.

Depresyon olsun olmasın ben çok bunalmıştım. Depresyondaki insanlarla ilgilenmek ne kadar zor bilen bilir (ben ilk defa yaşamıyorum bunu). İçimi dökmek iyi hissetmek için açtım bu başlığı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…