Ablamın doğum sonrası depresyonu

Doktor konusundan zaten bahsettim ama yine yazayım. Ben ablama bu konuyu açtım, fakat eşinin ilaç kullanmasına izin vermeyeceğini söyledi o yüzden konu baştan kapandı. Kesinlikle doktora gitmesi gerekiyordu.

Herkes gidince depresyonu birden geçmedi. Bir senedir kendi bakıyor. İlk 6 ay çok zorlandı. Sürekli bizi arayıp çok zorlandığını söyleyip ağlıyordu fakat biz artık çok bunalmıştık o yüzden yanaşmadık. İster istemez 6 ay sonra kendi bakmak zorunda kaldı. Şimdi çok güzel bakıyor.

Mecbur kalsaydı enişte de yapardı demişsiniz. Bir senedir tekler yine bir şey yaptığı yok. Her şeyi ablam yapıyor.

Şunu eklemeyi unutmuşum. Tam maaşını verdiğim hizmetçim olsa tabii ki de işlere elimi sürmem. Fakat bu kızlara azıcık bir para verdi enişte. Yardım etme kisvesi altında hizmetçilik yaptılar. Aynı şey olduğunu düşünmüyorum. Her şeyi geçtim yeğenleri, kendi annesi, kendi kayınvalidesi ve baldızı bu kişiler. İnsan utanır biraz.

Evet ama ablanız utanmamış. Parada verilmiş kızlara az bir miktarda olsa öyle olunca ablanız hepten hizmetçi bellemiştir doğal olarak. Zaten burda anlatmak istediğim nokta sizin utanıp utanmamanızdan ziyade ablanızın eve gelen insanları hizmetçi bellediği için her şeyden elini eteğini çekmesi.

Mecbur kalsaydı enişte de yapardı demişsiniz. Bir senedir tekler yine bir şey yaptığı yok. Her şeyi ablam yapıyor.
Çünkü bazı dengeler baştan ya kurulur ya da kurulamaz. Bebek ilk doğduğu anda yapılacak bir şeydi o. Ablanız bu saatten sonra yardım istese eniştenizin tepkisi eski köye yeni adet getime peşindesin olacaktır muhtemelen.

Ablanız da sizin kadar rahatsız mı peki bu durumdan? Merak ettim de.

Ablanızın bunları bahane olarak kullandığının farkındasınız değil mi? Yoksa lise çağındaki kızın yaptığını bebeğin annesi olarak onun yapaması mümkün değil.

Yaa bence buradaki hata bebeği anneyle başbaşa bırakmamak o kadar desteğe gerek yoktu kadın bebeğiyle eviyle başbaşa kalamamış kendine olan güvenini yitirmiş bence ablanız iyiyse bi arayıp sorun annenizle de barıştırın

elinizden geleni yapmışsınız daha ne yapabilirsiniz ki ablanız sorumluluk olmayacaksa neden çocuğa kalkışmış ki bu sitede yardım için bırakın gidip gelen kızları ailesinin desteğini bile görmeyen kadınlar var. Şımarıklıkk

Evet o da rahatsız ama bir şey diyemiyor. Eşinin lafına karşı çıkmaz zaten öyle biri. Ablama yardım etmediği için ben aşırı sinir oluyorum. Ablamın içini bilemem ama ben daha rahatsızım sanırım bu durumdan. Kalkıp bir çayını doldurmuyor beyefendi. Her gördüğümde kan beynime sıçrıyor. Neyse o umrumda değil zaten ben ablamı düşünüyorum.

Ablanızın bunları bahane olarak kullandığının farkındasınız değil mi? Yoksa lise çağındaki kızın yaptığını bebeğin annesi olarak onun yapaması mümkün değil.
Çok zorlanarak yapıyordu işte insan kendi bebeğinden bunalır mı? Sağlıklı düşünceleri yoktu. Sonradan iş şımarıklığa dönüştü orası doğru.

O zaman şöyle bir soru geliyor benimde şimdi aklıma bu adam demek ki evliliğin başlarında da böyleydi. E böyle bir adamda çocuk yapmakta bile bile lades demek oluyor. Ablanız rahatsız olduğu halde çocuk yapabiliyorsa çokta rahatsız değilmiş demek ki.

Yani demem o ki herkes kendi tercihlerinin bedelini yaşar hayatta. O yüzden bence siz kendi hayatınıza odaklanın.

Doğum sonrası depresyona girmiş olabilir sms sblsn genel olarak ayriyetten de şımarık ve bencil biri olduğu ortada.

Orası öyle bile bile yaptı ama yüzüne de vurmak istemiyorum "bile isteye kendin yaptın, beni dinlemedin" vs diye. Aynen ben zaten mesafe koydum araya. Kendi işime bakıyorum.

Aslında yapılması gereken sizin kendi hayatınıza bakmanız, yardım için sağdan soldan farklı küçük kızlar çağırılması yerine düzenli bir bakıcı/yardımcı tutulması, ablanızın da psikolojik destek görmesiymiş. Ama öyle olmamış.

Aslında tahmin ediyorum kaç yaşına geldiler? Siz nasıl hissediyorsunuz?
5 ve 10 küçük halleri kalmadı. Tabi öyle kafama esen herşeyi yapamıyorum ama yapacaklarımıda yapasım gelmiyor. Yılların yorgunluğu derlerya tam olarak öyle. Birde değişiyor insan önceden evet bunu yapmalıyım dediğim herşey saçma sapan geliyor. Bir erteleme hastalığı, herşey gereksiz gibi.

Aslında bu benim de tahmin ettiğim bir şey. Çocuklar küçükken survival modundayız. Çocuklar buyuyunce bu degisecek ve bence yerini bir bosluk hissine birakacak. O zaman da yari zamanli calismaya baslarim diye umuyorum simdilik ama zaman ne getiriri bilmiyorum.

Sonunda abla kocasi genckiz iliskisi bekledim ama olmadi , ya ilk cocuk doguran kendi sanki yirmi genc kiz girmis eve , igtenc bi mantik ya ne munasebet ben cocugumu kucagima almadan uc genc kizin elinden gececek ...

İlk cümleniz iğrenç. İğrenç yorumlarınızı kendinize saklayın komik değil.
Sonunda abla kocasi genckiz iliskisi bekledim ama olmadi , ya ilk cocuk doguran kendi sanki yirmi genc kiz girmis eve , igtenc bi mantik ya ne munasebet ben cocugumu kucagima almadan uc genc kizin elinden gececek ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…