Abimin kiz arkadasi.

Ters anlayacagin bir dille soylemek istemem.. Bu sitede gelin-görümce-kaynana ilişkilerine dair binlerce başlik var. Gözlemlerim ve tecrübelerime dayanarak şunu soyleyebilirim, sen ve annen pek çok ailede oldugu gibi dogal bir kalkan oluşturmuşsunuz abin için. Kizin sifati "gelin adayi" oldugu icin zaten 1-0 yenik basliyor.
Kiz gercekten kotu biri de olabilir, iyi biri de. Bunu bilemeyiz. Ama yapmamaniz gereken sey annenizle birbirinizi doldurmak. Yarin evlilik oldugunda her sey daha da beter olur boyle devam ederseniz. Annenize daha fazla onyargi ve olumsuz dusunce katmayin. Kizin annenizi aramasi kotu bir sey degil. Baska biri de hic aramadigi icin "ay ne soguk" da der. Yani her seyi olumsuz dusunmemek lazim.

Bana gore bilincaltinizdaki dusunce "bu kiz kotu, kotu seyler yapti eskiden" değil, "hiçbirimiz mukemmel degiliz, bu kiz da şansi hakediyor" olmali.

Iste ben annemi doldurmamak icin icimden gecenleri tam olarak anlatamiyorum zaten o ilk olarak bu konuyu bana acti.
Ilerde esi olabilir bu durum oldugundan ben anneme fazla bisey anlatamiyorum
Ama insanlik hali bi olay oldugunda soyluyorum boyle oldu diye.
Ben gercekten gelin gorumce oladak hic bakmadim bu olaya hep abimin evlenmesini istedim daha oncede tanistigim bi kiz arkadasi oldu, belki bende abimi kiskanma gibi bir sey vardir desem o kiZida sevmeyebilirdim.
Ozelestiride yapiyorum tabi ki.
Belki hata bendedir diyorum Ama gercekten hataminbulamiyorum.

Sana ne be çocuk. Abinin aklı yokmu kızın huyunu suyunu anlamyacak. Sevmiş istemiş san ne? Yok bilmem kimin eski sevgilisiymiş, yok onu aldatmışmış. Nerden biliyorsun, gözünle mi gördün? Herkes birilerinin eski sevgilisi, bu kızın tek suçu senin arkadaşının eski sevgilisi olması mı? abiniz de olsa kardeşiniz de insanların ilişkilerine burnunuzu sokmayın!

Beni tek uzen de bu zaten hic karismasamda kiz beni oyle bir yansitiyorki sanki hic dersinde isinde gucunde olmayan surekli gezip tozan bi kiz gibi yansitiyor.
Kardeşimin eşiyle 4 ay önce kucuk bi tartışma geçti aramızda ortada hic sebep yokken 4 aydir kardesim beni aramiyor tek tarafli eşini dinlediği için ben kendimi hic savunma yapmadim bile uzatmamak acisindan gorumce olmak cok zor bişey inan ne desen suçlu durumuna dusuyorsun yani bu yuzden karismamalisin

annen samimiyet kurmasa kız gelip anneni görmez sık sık. Ne var ki bunda gelip görmesi ziyaret etmesini nasıl sorun yapıyor annen yada sen? kesinlikle karışmamalısın

Benim icin sorun yok. Ama annemin dusuncesi tabiki de gelsin gitsin ama henuz kiz arkadasi konumunda geldiginde bir iki saat ziyaret edip gider ama kizin fazla rahat oldugunu dusunuyor annem sadece geldiginde annem evden cikcagini gordugu hAlde saatlerce oturmus. Annemde tabiki birsey dememis.

Evet dedigin gibi suan bile ben kotu gorumce damgasi yedim burda bile anlamadim ki.
Ya hic karismicam ya da tam karisicam noluyosa olsun dicem bilmiyorum.
Arkadaşını nasıl aldatmış,nasıl bir ilişkileri vardı arkadaşını da seviyor gibi görünüp mü aldattı tam olarak abine söyleyemek istediklerin neler burda bir anlat.merak ettim neler yapmış

Sana ne be çocuk. Abinin aklı yokmu kızın huyunu suyunu anlamyacak. Sevmiş istemiş san ne? Yok bilmem kimin eski sevgilisiymiş, yok onu aldatmışmış. Nerden biliyorsun, gözünle mi gördün? Herkes birilerinin eski sevgilisi, bu kızın tek suçu senin arkadaşının eski sevgilisi olması mı? abiniz de olsa kardeşiniz de insanların ilişkilerine burnunuzu sokmayın!

Evet gozumle gordum.
Ben zaten insanlari gormedigigm biseyle suclamam.

O ozellikle abinizin hoslanmayacagi konulari (erkek arkadasiniz vs.) actigi zaman siz de lafi esirgemeyin bence. Onun da abinizin yaninda acilmasindan rahatsiz olmasi gereken konular var belli ki :KK66:
Kısasa kısas:KK59:

evlenmeyi düşündüğüm kişinin kötü bir huyu varsa ve çevremdekiler sırf korkaklıklarından bunu gizliyorsa onlara dost gözüyle bakamıyorum ben özellikle soruyorum ne düşünüyorsunuz bilmem ne diye kimse sesini çıkarmıyor sonra huyu ortaya çıkıyor aa biz biliyorduk zatenlere başlıyorlar sinir oluyorum hele ki bunu kardeşim yapsa daha sinir olurum yine son karar benim ama bileyim istiyorum tabi sizin durumunuz farklı olabilir

Ozelestiride yapiyorum tabi ki.
Belki hata bendedir diyorum Ama gercekten hataminbulamiyorum.

Ama sen cevaplari yol göstersin diye okumuyorsun ki? Seni destekleyen yorumlar ariyorsun bariz bi şekilde. Sana bir sürü kişi yazmiş zaten: hatan, bu ilişkinin içerisinde fazlasiyla olman ve kendini söz sahibi olarak görmen. Herkes sana abine bir şey söyleme de demiş, annenle birbirinizi doldurmayin da demiş.. Herkes brnzer şeyleri soyluyor ama sen halâ her yorumdan sonra AMA diye devam ediyorsun. Bence bi süre abin olduğunu unut ve kendi hayatina odaklan. Gelin senin rakibin değil, yengen.

Arkadaşını nasıl aldatmış,nasıl bir ilişkileri vardı arkadaşını da seviyor gibi görünüp mü aldattı tam olarak abine söyleyemek istediklerin neler burda bir anlat.merak ettim neler yapmış

Arkadasimla 1 yila yakin beraberlerdi. Biz gorusurduk hep birlikte.
Ama arkadasimla normal bir iliskileri yoktu. Surekli benim yanimda dahi ileri derece muhabbetleri vardi.
Ama birbirlerini seviyolardi en azindan ben oyle biliyodum.
Kiz baska bir erkekle konusmaya baslamis iliskinin son bir ayinda.Sonra bu arkadasimla cikarken o konustugu erkege dogumgununde ozel bi hediye mi ne yollamis hala sevgilisi varken cikmaya baslamislar.
Ben bunu bana anlatsa inanmazdim arkadasim ama sonra kiz kendi hatasini kabul etti ki biz bunlari gorduk.
Arkadasim elinde bir takim resimler ve konusmalar vardi bu kiza ait.Neyse detaya girmicem
Intikam amacli boyle birsey yapcagini ama emin olmadigini soyledi
Biz engelledik tabiki boyle birsey yapmasina izin vermedik bilgileride yok ettik
Simdi ben bunlari gordukten sonra tamam deyip geciyim mi?

Kızlar sakin olun kız kardeşten bahsediyoruz,abisinin yeni tanıştığı birine göre abisini daha çok düşünüyordur eminim ki sadece abisinin zarar görmesini istemiyor hepsi bu,zaten abisi de aaa öyle mi deyip kızı bırakmaz,söyledikleri doğru ise abisinin aklına küpe olsun yeter o bilir zaten ne yapacağını.

Kaynana ve görümceyle sıkıntı yaşayanları anlıyorum ama burda yeni bir durum söz konusu anladığım kadarıyla,tanışma aşamasında görünüyorlar,bunları söylemesinde bir sakınca yok bence.Yarın kız abisini de aldatırsa ailecek üzülecekler.

Bilmesi gerekeni bilsin ama abine bırak gerisini daha fazla karışma.

Ama sen cevaplari yol göstersin diye okumuyorsun ki? Seni destekleyen yorumlar ariyorsun bariz bi şekilde. Sana bir sürü kişi yazmiş zaten: hatan, bu ilişkinin içerisinde fazlasiyla olman ve kendini söz sahibi olarak görmen. Herkes sana abine bir şey söyleme de demiş, annenle birbirinizi doldurmayin da demiş.. Herkes brnzer şeyleri soyluyor ama sen halâ her yorumdan sonra AMA diye devam ediyorsun. Bence bi süre abin olduğunu unut ve kendi hayatina odaklan. Gelin senin rakibin değil, yengen.
Rakibim olmadigini biliyorum.
Kendimi anlatabilmem icin ama ya ihtiyacim var.
Evet herkes benim icinde fazla oldugumu dusunuyor gorumcelik falan yaptigimi dusunuyor.
Neyse umarim ben haksiz cikarim.

Kızlar sakin olun kız kardeşten bahsediyoruz,abisinin yeni tanıştığı birine göre abisini daha çok düşünüyordur eminim ki sadece abisinin zarar görmesini istemiyor hepsi bu,zaten abisi de aaa öyle mi deyip kızı bırakmaz,söyledikleri doğru ise abisinin aklına küpe olsun yeter o bilir zaten ne yapacağını.

Kaynana ve görümceyle sıkıntı yaşayanları anlıyorum ama burda yeni bir durum söz konusu anladığım kadarıyla,tanışma aşamasında görünüyorlar,bunları söylemesinde bir sakınca yok bence.Yarın kız abisini de aldatırsa ailecek üzülecekler.

Bilmesi gerekeni bilsin ama abine bırak gerisini daha fazla karışma.

Dediginiz gibi hem ailemin hem abimin uzulmesini istemiyorum.
Tabi ki haddim degildir bazi seyler.
Ama bazi seylerede goz yumamiyorum.

Arkadasimla 1 yila yakin beraberlerdi. Biz gorusurduk hep birlikte.
Ama arkadasimla normal bir iliskileri yoktu. Surekli benim yanimda dahi ileri derece muhabbetleri vardi.
Ama birbirlerini seviyolardi en azindan ben oyle biliyodum.
Kiz baska bir erkekle konusmaya baslamis iliskinin son bir ayinda.Sonra bu arkadasimla cikarken o konustugu erkege dogumgununde ozel bi hediye mi ne yollamis hala sevgilisi varken cikmaya baslamislar.
Ben bunu bana anlatsa inanmazdim arkadasim ama sonra kiz kendi hatasini kabul etti ki biz bunlari gorduk.
Arkadasim elinde bir takim resimler ve konusmalar vardi bu kiza ait.Neyse detaya girmicem
Intikam amacli boyle birsey yapcagini ama emin olmadigini soyledi
Biz engelledik tabiki boyle birsey yapmasina izin vermedik bilgileride yok ettik
Simdi ben bunlari gordukten sonra tamam deyip geciyim mi?
Geçme tabi ki de. Söyle abine. Abinde maşallah yani turnayı gözünden vurmuş:KK53::KK53:

.Kızın karakteri hiç hoşuma gitmedi,sen anlat abin bilir devam edip etmeyeceğini,ederse bile aklında bulunsun,sürekli üzerine gidersen dinlemez, ayrıca abartığını düşünür, ciddi bir ortamda al karşına konuş, bu konuyla ilgili ilk ve son konuşma olsun bu

Merabalar
Evet benim de basimdaki dert baska bir dert.
Abimin sevgilisi!

Simdi kizlar abim iyi bir ise sahip hos ideal bir erkek.
Bu kizsa karakteri oturmamis degisik birisi.
Kiz, normal bir arkadasimin eski sevgilisi abimin yeni sevgilisi.

Abim evlenecegi bi kiz oldugunu ciddi oldugunu falan soyledi bu kizla bizi tanistirdi. Aileler falanda tanisti.
Ailesi cok muazzam bir aile.
Ama bu sahis acayip sinsi benden nefret ediyor ve surekli abimin yaninda benim erkek arkadasimdan veya abimin hoslanmayacagi konulardan konusuyor.
Anneme cok iyi davraniyor ama annemde bazi harkeetlerinden rahatsiz.
Ben Abime ilk ciktiklarinda ona hic bu durumdan hoslanmadigimi soyledim.
Ya cildircam gercekten!

Asil onemli olansa kizin benim arkadasima yaptiklari ve cok temiz bir gecmisinin olmayisi.
Arkadasimi aldatmasi gibi bazi durumlarda var.
Bunlari abime nasil anlatirim basil soylerim bilmiyorum ama ne zaman agzimi acsam ben insanlari iyi analiz ederim sen bosver deyip konuyu degistiriyor.

Napcagimi gercekten bilmiyorum.
Kimseyi de kirmak istemiyorum
Aklimdan bir turlu cikmiyor napabilirim ki
Tecrübelerime dayanarak söylüyorum bu konuda hiç bir şey yapamazsın malesef.Erkekler kadınlar gibi söz dinleyen mahluklar değiller.O yüzden siz o kızı istemedikçe o daha çok yapışacak hatta belki evlenecek.Yol yakınken fazla umursamadan kendi hayatınıza odaklanın.Kardeşinizle aranız açılmasın.Kız anlattığınız gibi biriyse bırakın ağabeyiniz onun yüzünü görsün.Bazı insanların karşımıza çıkması kader,onları hayatımızın merkezine alıp almamaksa bizlerin seçimi oluyor.Umarım hakkınızda hayırlısı olur.Tecrübe denen şey bir takım acıları yaşamadan elde edilmiyor.Dejavu oldum sanki.Şunu da eklemek isterim yıllar sonra farkedeceksiniz ki aynı anne babadan olmak,kardeş olmak anlaşmak için yeterli değil.Aynı ailede doğarsınız,aynı okullara gidersiniz belki de aynı eğitimleri alırsınız fakat farklı karakterleri ve seçimleri olan iki ayrı bireysiniz.Sizi mutlu etmeyen bir insan onu derecesiz surette mutlu edebilir.Ve bunlar yıllar sonra kopmanıza neden olacak ufak tefek gibi görünen can sıkıcı konular bu nedenle aman deyim ağabeyiniz bile olsa hiç bir erkekle sevdiği kız konusunda fazla restleşmeyin.Bırakın kötüyse bile kendi tecrübe etsin.Siz kenarda bekleyin.Kardeşiniz düşerse ona güvenli bir liman olun el uzatın.Daha ötesi yaş ilerledikçe mümkün olmuyor.Buarada kızı savunduğum için demiyorum yanlış anlamayın zaten ne sizi ne onu tanıyorum ama insanlar geçmişte hata yapabilirler.Önemli olan bundan sonrası.Birbirlerini seviyorlarsa bence önemsemeyin.Evli misiniz bilmiyorum ama sizin sevdiğiniz erkekle ağabeyiniz anlaşamasa nasıl olurdu bir düşünün.Sonuçta her türlü cefaya sevdiklerimiz için katlanırız öyle değil mi:KK66:

Geçme tabi ki de. Söyle abine. Abinde maşallah yani turnayı gözünden vurmuş:KK53::KK53:

.Kızın karakteri hiç hoşuma gitmedi,sen anlat abin bilir devam edip etmeyeceğini,ederse bile aklında bulunsun,sürekli üzerine gidersen dinlemez, ayrıca abartığını düşünür, ciddi bir ortamda al karşına konuş, bu konuyla ilgili ilk ve son konuşma olsun bu

Bende Anlatmak istiyorum aslinda burda arkadaslariminda dedigi gibi arabozan kotu insan konumuna dusup o damgayi yemekte hos olmayacak ama suan en mantiklisi bu gozukuyor

Tecrübelerime dayanarak söylüyorum bu konuda hiç bir şey yapamazsın malesef.Erkekler kadınlar gibi söz dinleyen mahluklar değiller.O yüzden siz o kızı istemedikçe o daha çok yapışacak hatta belki evlenecek.Yol yakınken fazla umursamadan kendi hayatınıza odaklanın.Kardeşinizle aranız açılmasın.Kız anlattığınız gibi biriyse bırakın ağabeyiniz onun yüzünü görsün.Bazı insanların karşımıza çıkması kader,onları hayatımızın merkezine alıp almamaksa bizlerin seçimi oluyor.Umarım hakkınızda hayırlısı olur.Tecrübe denen şey bir takım acıları yaşamadan elde edilmiyor.Dejavu oldum sanki.Şunu da eklemek isterim yıllar sonra farkedeceksiniz ki aynı anne babadan olmak,kardeş olmak anlaşmak için yeterli değil.Aynı ailede doğarsınız,aynı okullara gidersiniz belki de aynı eğitimleri alırsınız fakat farklı karakterleri ve seçimleri olan iki ayrı bireysiniz.Sizi mutlu etmeyen bir insan onu derecesiz surette mutlu edebilir.Ve bunlar yıllar sonra kopmanıza neden olacak ufak tefek gibi görünen can sıkıcı konular bu nedenle aman deyim ağabeyiniz bile olsa hiç bir erkekle sevdiği kız konusunda fazla restleşmeyin.Bırakın kötüyse bile kendi tecrübe etsin.Siz kenarda bekleyin.Kardeşiniz düşerse ona güvenli bir liman olun el uzatın.Daha ötesi yaş ilerledikçe mümkün olmuyor.Buarada kızı savunduğum için demiyorum yanlış anlamayın zaten ne sizi ne onu tanıyorum ama insanlar geçmişte hata yapabilirler.Önemli olan bundan sonrası.Birbirlerini seviyorlarsa bence önemsemeyin.Evli misiniz bilmiyorum ama sizin sevdiğiniz erkekle ağabeyiniz anlaşamasa nasıl olurdu bir düşünün.Sonuçta her türlü cefaya sevdiklerimiz için katlanırız öyle değil mi:KK66:
Oncelikle yorumunuz icin tesekkur ediyorum.
Dediginiz gibi tecrube denilen sey yasanilarak ogreniliyor. Abim konusunda abim saf yani her seye inanan daha once hic tecrubesiz bir birey olsaydi anlardim ama suan sadece sasiriyorum.
Evli degilim ama sevdigim kisiyle abim anlasamazsa tabiki cok uzulurdum.
Ama beni karsimdaki kisiyle ilgili uyarsaydi onu dinlerdim galiba.

Bende Anlatmak istiyorum aslinda burda arkadaslariminda dedigi gibi arabozan kotu insan konumuna dusup o damgayi yemekte hos olmayacak ama suan en mantiklisi bu gozukuyor
Ama doğru zamanı seçmelisin abinin he hee diyip geçeceği bir zaman olmamalı bu ters tepebilir yoksa.

İletişiminiz nasıl abinle oturup böyle şeyleri konuşabiliyor musunuz.

Konuşma bittikten sonra eğer abin sana inanırsa abinle araları açılacak ve araları düzeldiğinde abinle aranı bozmak için elinden geleni yapacaktır buna da hazır ol.

X