Abim evlenmemi istemiyor

Abime evleneceğimi sevgilimin mobilya ustası olduğunu ve işinde gücünde bir adam olduğunu söyledim ve abim istemiyor,garanti işi yok,arabası yok diyor onu nasıl ikna edebilirim
Babam yok vefat etti,abim babam gibi görüyor kendisini
Küçüksemekten değil de memursun giriş çıkış saatin belli, o adam özel sektör ve ailecek çalışılan bir yerde sanıyorum ki eleman. Ne senin müsait olduğun anlarda müsait olur ne onun boş olduğunda sen olabilirsin. Sevgililik başka evlilik başka biraz realist düşünmek lazım. Ben abine kısmen hak verdim. Eğitim ve sosyal statünün aile yapısının az çok benzemesi gerektiği kanaatindeyim.

İşçi olarak yanlarında çalışıyor dükkanın yöneticisi gibi yani,çalışkan işini çok iyi yapıyor
O iş hep öyle olur :KK70: ama sonuçta dükkanın sahibi değil ne verirlerse onu alır.
Sen de para vermem ben yerim deme, eve bir şey gelmezse mecbur harcamak zorunda kalırsın adam her zaman para kazanacak diye kaidesi yok.

Esnaf, dükkan sahibi olmak zor iş hele ortakları varsa. Sigortalar tam ödenmez. Akrabalarla ortak diye gelen para tam bölünmez, birinin borcu olur ona daha çok verilir. İki kuzen değil üstelik, kuzenleriyle ortak.

Şuan istanbul'da kaç kişi mobilyayı siparişle satın alıyordur, tartışılır. Adamın işi bursa'da olsa, büyük firma olsa şöyle 30-40 yıllık, siparişleri düzeni oturmuş olurdu. Ama bu durum sıkıntı.

Abin haksız gelmedi bana.
Mobilya deyince aklınıza salon takımları gelmesin. Mobilya ustaları müteahhitlerle çalışıp sıfır dairelere vestiyer, mutfak ve banyo dolabı vs. yapar, evine tadilat yaptırmak isteyenlerle de çalışır. Gayet yoğun işleri var. Sıraya koyuyorlar. 2-3 haftada anca bitti bizim mutfak dolabı.

Şimdi gördüm, adam başkasının yanında çalışıyormuş. Kendi işini kursa maddi durumu bayağı toparlar. Eğitim durumlarınız arasında pek bir fark yoksa düşünülebilir. Mesela o lise mezunudur, siz de taşrada sıradan bir üniversite okumuşsunuzdur. Açıkçası artık çok bir fark yok bu ikisi arasında.

Siz ne iş yapıyorsunuz? Adam çalışkan, işinde gücünde, kötü alışkanlığı kumar alkol bitcoin vs yoksa neden olmasın ki? Ama bir o iş bir öteki iş daldan dala geziyorsa sakın evlenme

Eğitim durumu maddiyattan çok daha önemli. Ben paramı kendime harcarım falan boş hayaller, bunu aklınızdan çıkarın. Zaten eve katkı sağlamak zorundasınız, iki memur bile evlenip zor geçiniyor. Adam kendini geliştirmiş biriyse ve aranızda eğitim olarak fark yoksa olabilir. Diğer türlü olmaz, mutsuz olursunuz.

Abinin tanımadan yorum yapmaması lazım. Tanısın görsün anlar o. Haa abin olumsuz karşılarsa ben o topa girmezdim. Çünkü bu devirde geçim çok önemli.

Bu memur ailesi kızların ailelerinin girdiği tripler bitmiyor. Sanırsın tıp okutmuş, doktor çıkarmışlar kızı. Liseden sonra KPSS’ye girip atanan kızın annesi bile okumuş ve zengin damat bekliyor. Acayip bir milletiz.
Seninle aynı fikirdeyim. Ülkemizde gizli kast sistemi var. Kimse okumuş kızını,oğlunu okumamış kimseye layık görmüyor. ( Okumamış derken zanaatkar,meslek sahibi kişilerden bahsediyorum) Bu kafadan çıkmadığı müddetçe sorunlar bitmez.
Mobilya ustası denilen kişi zanaatkardir. İşi gücü olan insanlardır. Ama herkes istiyor ki memur ya illa memur olacak.
Ben mühendisim. Eşim ise pasta ustası. Onunla gurur duyuyorum. Çünkü işinde aranan adam. Fırın sahipleri bırakmak bile istemiyorlar. Bana deselerdi ki eşin dr olsa idi vs. Umrumda bile değil. Çünkü o İşini seviyor. Ben onun karakterini, adamlığını seviyorum. İşini düzgün yapan severek yapan herkes benim gözümde değerlidir.
Ekonomik duruma takılmak normal. Ama kişilerin mesleklerine takılmak çok cahilce.

Son düzenleme:
Seninle aynı fikirdeyim. Ülkemizde gizli kast sistemi var. Kimse okumuş kızını,oğlunu okumamış kimseye layık görmüyor. ( Okumamış derken zanaatkar,meslek sahibi kişilerden bahsediyorum) Bu kafadan çıkmadığı müddetçe sorunlar bitmez.
Mobilya ustası denilen kişi zanaatkardir. İşi gücü olan insanlardır. Ama herkes istiyor ki memur ya illa memur olacak.
Ben mühendisim. Eşim ise pasta ustası. Onunla gurur duyuyorum. Çünkü işinde aranan adam. Fırın sahipleri bırakmak bile istemiyorlar. Bana deselerdi ki eşin dr olsa idi vs. Umrumda bile değil. Çünkü o İşini seviyor. Ben onun karakterini, adamlığını bu sevmiyorum. İşini düzgün yapan severek yapan herkes benim gözümde değerlidir.
Ekonomik duruma takılmak normal. Ama kişilerin mesleklerine takılmak çok cahilce.
Memurların elinden o mesleği al, dımdızlak ortada kalır. Ama bir usta her yerde iş bulur. Memurluğun favori olduğu dönem çoktan bitti artık. El emeği daha gözde şu an. Elektrikçi bulunmuyor mesela her dakika. Adamlar randevu veriyor bize yoğunluktan. Ve iş bitiriyorlar, insanlarını ihtiyacını gideriyorlar. Zanaatkar olmak kesinlikle memurluktan iyidir. Tabii biz anlatıldığı kadarını biliyoruz. Çalışma şartları kişiden kişiye değişebilir.

Abi kac yasinda once onu sorayim ? Tamamen tepkisel davraniyor olabilir evi arabasi olsa kotu biri oldugunu yine bilemeyiz. Abinde olgun biriyse bunu bilir zaten. Tek yolu tanistirmak. Bu arada bizde evlendikten sonra ev araba sahibi olduk mal alinir satilir onemli degil saglik olsun ahlak olsun yeter ki

X