Kvye aldığımız gömleği arkadaşının üzerinde görmek

Günooo 🙋🏻‍♀️
Kızlarım şimdi ara sıra aklıma gelen kafamı kurcalayan bir durumu sizlere sormak istiyorum. (Zamanı 3 ay öncesine alıyoruuuuum..)
Annemle babam düğünden 3 hafta kadar önce yanıma geldiler. Bilenler bilir ben ailemden baya bi uzakta yaşıyorum 🥲 Neyse, gelirken de kayınvalideme, kayınbabama ve görümceme de hediyeler getirdiler. Bu hediyeleri ben annemlerin yanına gittiğimde beraber seçip almıştık. Kayınvalideme de iyi bir markadan şık, saten bir gömlek almıştık. Neyse annemler hediyelerini verdiler 3 hafta geçti düğün günü geldi. Düğünde salonda bir de gördüm ki kayınvalidemin apartmandan arkadaşının üzerinde ona aldığımız gömlek var. Bir süredir düşünüyorum, gömleğin aynısı onda da olabilir ama bunu alabilecek maddi gücü olmadığını biliyorum az çok. Bir de tam o hediyeyi kayınvalideme vermişken sıcağı sıcağına arkadaşının üzerinde görmek biraz düşündürüyor beni. Diyelim ki arkadaşının düğünde giyecek kıyafeti yok, ona aldığımız hediyeyi vermesi bence pek hoş bi davranış değil. Kalıcı mı verdi o akşam için mi onu da bilmiyorum tabi. Hediye bu sonuçta, bireyseldir. Daha yeni vermişken başkasının üzerinde görmek biraz kırıcı. (Bu arada beğenmek zorunda değil elbette belki tarzını tutturamadık ama, düğün akşamı da en yakın arkadaşın giysin diye vermek hoş değil. Olur da beğenmezse diye değişim kartı da koydurmuştu annem)
Çok önemli bir durum olmadığının farkındayım ama sizlerden fikir almak istedim çünkü zaman zaman da olsa kafamı kurcalıyor.
Hiç takılma.Benim kayınvalidem bugüne kadar nişanlılık sürecinden itibaren özel günlerde ne aldıysak hep başkalarına verdi. Sırf benim aldığım şeyleri değil, kendi oğlunun ve kendi eşinin aldığı hediyeleri de hep 1 saat geçmeden başkalarına verir dağıtırdı. Hediyeyi hediye etmek sevap diyip gözümüzün önünde verirdi başkalarına 😅 İlk başlarda çok tuhaf geliyordu. Kıymet vermiyor diye üzülmüştüm ama alıştım artık. Sende boşver. Verdiyse verdi.Herkesten ince düşünce , alınan hediyeye değer vermesini beklememek gerek. Sonuçta o artık onun gömleği.

Hediye teslim edildikten sonra akıbeti sizi bağlamaz. Ama nezaketen dedikleriniz doğru. Hediye edilen şeylerde hassas davranmak gerekir kullanmayacağın veya beğenmediğin zaman emek veren alan tarafı üzmemek lazım.
Bir de kesin o gömlek mi belirsiz 🤷🏻‍♀️ süreç nasıl gerçekleşti bilmiyorsunuz.
Sonuç bir daha kv ye hediye almayın olsun bitsin. Oğlu alsın boşverin. Siz de annenize alın😁
Ben bu yoruma çok katılıyorum.
Çiçeği burnunda yeni gelin olduğum zaman kv.ye şıklık olsun diye güzel bir hediye almıştım. Kv ise ne yaptı dersiniz? Açıp bakmadı bile görgüsüz kadın😡 sonra da yeğenine hediye etti çeyiz için😡😡
Bi daha ona hediye almayı bırakın iğne bile almadım, almamda.
Sizde almayın. Bazı insanlar böyle güzel şeyleri hak etmiyor, onlara hediye alana kadar sokak hayvanlarına mama alıp dağıtın daha iyi

Günooo 🙋🏻‍♀️
Kızlarım şimdi ara sıra aklıma gelen kafamı kurcalayan bir durumu sizlere sormak istiyorum. (Zamanı 3 ay öncesine alıyoruuuuum..)
Annemle babam düğünden 3 hafta kadar önce yanıma geldiler. Bilenler bilir ben ailemden baya bi uzakta yaşıyorum 🥲 Neyse, gelirken de kayınvalideme, kayınbabama ve görümceme de hediyeler getirdiler. Bu hediyeleri ben annemlerin yanına gittiğimde beraber seçip almıştık. Kayınvalideme de iyi bir markadan şık, saten bir gömlek almıştık. Neyse annemler hediyelerini verdiler 3 hafta geçti düğün günü geldi. Düğünde salonda bir de gördüm ki kayınvalidemin apartmandan arkadaşının üzerinde ona aldığımız gömlek var. Bir süredir düşünüyorum, gömleğin aynısı onda da olabilir ama bunu alabilecek maddi gücü olmadığını biliyorum az çok. Bir de tam o hediyeyi kayınvalideme vermişken sıcağı sıcağına arkadaşının üzerinde görmek biraz düşündürüyor beni. Diyelim ki arkadaşının düğünde giyecek kıyafeti yok, ona aldığımız hediyeyi vermesi bence pek hoş bi davranış değil. Kalıcı mı verdi o akşam için mi onu da bilmiyorum tabi. Hediye bu sonuçta, bireyseldir. Daha yeni vermişken başkasının üzerinde görmek biraz kırıcı. (Bu arada beğenmek zorunda değil elbette belki tarzını tutturamadık ama, düğün akşamı da en yakın arkadaşın giysin diye vermek hoş değil. Olur da beğenmezse diye değişim kartı da koydurmuştu annem)
Çok önemli bir durum olmadığının farkındayım ama sizlerden fikir almak istedim çünkü zaman zaman da olsa kafamı kurcalıyor.
kayınvalideniz de aynı şoku yaşamıştır. çok takılmayın. kayınvalidenizin hiç şansı yokmuş. gizli iş yapmış hemen yakalanmış😃

Günooo 🙋🏻‍♀️
Önemsiz takılmayın oda onun ayıbı der geçerdim ben.

Cevaplar ikiye bölünmüş “bende bozulurum” ve “niye umursuyorsun, ne var bunda?” diyenler olarak. 😂
Komşusuna ödünç verdiyse eğer giysin diye başka bir bluz verebilirdi. Gelin ve ailesinin göreceğini biliyor çünkü.

Ben herkese hediye almam, gerçekten değer verdiğim kişilere hediye alırım ve üzerine düşünürüm. Zevkine göre olsun diye daha önce neler giymişti vs hatırlamaya çalışır, ortak tanıdıklarımıza sorarım hatta gerekirse. Bunu beğenir mi? Ya da neye ihtiyacı var vs. O hediyeyi vereceğimde çok heyecanlanırım, mutlu olacak mı? Beğenecek mi vs. 😅

Ben böyle ince düşünürken gidip başkasına hediye etsin istemem açıkcası.
Beğenmediyse değiştirebilir zorla giysin, kullansın dememiş zaten konu sahibi. Konu hediyeyi takip etmek değil, verilen özen karşılığında böyle rahatça başkasına hediyenin başkasına verilmesi.

X