- 18 Haziran 2015
- 3.692
- 4.383
-
- Konu Sahibi AtomicGirl
Yerinde olsam yengeme vereceğin her kararda arkandayım derdim heralde, abimede iyi bi giydirir artık başına ne gelirse susup oturcan derdim
Şimdi bizim bir tanıdık var kocası bildiğiniz iç güveyi. Kadının ailesinin sırtından geçiniyor, ev bark falan.
Neyse kocası bunu aldatmış, ilkin boşanmadılar. Sonra işte kadın geçenlerde boşadı.
Biraz sığ bulabilirsiniz ama, bunu duyunca söylediğim ilk cümle şu oldu.
-"İç güveyi olduğuna bakmadan aldatmış, kadın da boşamış, iyi olmuş."
Bunun üzerine annem de yazık çocukları var deyince ben de şöyle söyledim.
-"Neden hep kadın düşünmek zorunda, o herif aldatırken çocuğunu düşünmüş mü ki?"
Diyeceğim o ki, bu konudaki adam da aldatırken evliliğini, karısını düşünmüş mü ki de şimdi yengeden sağduyu falan bekleme hakkı olsun? Şu an kadın ne yapsa haklı, şu an sonunu düşünmeden yapacağı her şey müstehak artık o kocaya. Bunları kaybetmeyi göze alarak yola çıkmış bir adam, kaderine de razı olacak artık.
Ek olarak beni kaybetmeyi göze almış birinin tahminlerini gerçekleştirerek, beni kaybetmesini memnuniyetle sağlardım, boşanarak.
Kadın bunu sana tek bir niyetle anlattı o niyette abine karşı kendi yanında olman,hatta olmanız ailece, aksi olsa bu kadın çeker gider, kardeşi yoksa annesi babası var teyze halası var yani anlatacak
Konu iceriginde gayet mantikli naif bi hanim oldugunuz belli. Ben sizi gayet iyi anladim. "Gorumce"liginiz yuzunden burda boyle olmayan senaryolar uzerinden harcanmanizi bekliyordum. Abiniz aldatilmis olsada siz bu isin gerisinde durmayi tercih edeceginizi anlamak hic guc degil. Abinizin aldatma konusunda soz sahibi olusunuz da yengenizin yardim istemesiyle olmus. Kim hangi taraf olursa olsun boyle bir durumda soz sahibi olup hukum vermek bu vebale girmek ister ki. Evli insanlara dahi yorum yapmaktan kaciniyoruz vebal almayalim diye.Yani merak etmeyin gayet kendinizi guzel ifade ettiniz.beni tanimadiginiz belli abim ama karimi seviyorum dedikten sonra bana laf demek dusmezdi oyle bir durumda .. simdi olasi senaryolar ustunde hayali tartismalar yaratmayalim lutfen
ben yapilani savunmuyorum ki ortada igrenc bir durum var inkar eden yok ki, insanlar bosanir bosanmaz 3. kisilere ancak saygi gostermek duser...
boyle bir durumda ne bosanan gururlu neden bosanmayan midesiz diyebiliriz herkesin kendi hayati limitleri hissettikleri vardir
Konu iceriginde gayet mantikli naif bi hanim oldugunuz belli. Ben sizi gayet iyi anladim. "Gorumce"liginiz yuzunden burda boyle olmayan senaryolar uzerinden harcanmanizi bekliyordum. Abiniz aldatilmis olsada siz bu isin gerisinde durmayi tercih edeceginizi anlamak hic guc degil. Abinizin aldatma konusunda soz sahibi olusunuz da yengenizin yardim istemesiyle olmus. Yani merak etmeyin gayet kendinizi guzel ifade ettiniz.
Fakat ote yandan size ne diyecegimi de bilemiyorum. Bi yandan biseyler yapma isteginizi anliyorum. Diger yandan kildan ince kilictan keskin bi yol. Her an "kotu" olabilirsiniz. Allah yardimciniz olsun sizin ve yengenizin.
Atomcum, yapma ama; şöyle bir hayal et birini aldatma girişiminde bulunacaksın diyelim. Böyle alttan alttan paranoyaklaşmaya başlarsın, yakalanma korkusu illa ki olur. Bir yanında hep kaybetme ihtimalini hesaplar. Aldatan her kişi bunları düşünür tatlım. Düşünmese zaten aldatma olmaz onun adı.bana kalirsa o kadar buyuk bir yanlis ve gaflet icindeki birgun ortaya cikacagini yada evliliginin tehlikeye gireceginin dusunmemis bile olabilir, cunku karisi biliyor benim oyle telefon karistirma kiskanma kontrol etme huyumun olmadigini diyor... O kadar buyuk bir gafletki neyi goze alarak yaptiginin farkina bile varmamistir bence o ..
Ben zaten hersekilde yanindayim
Atomcum, yapma ama; şöyle bir hayal et birini aldatma girişiminde bulunacaksın diyelim. Böyle alttan alttan paranoyaklaşmaya başlarsın, yakalanma korkusu illa ki olur. Bir yanında hep kaybetme ihtimalini hesaplar. Aldatan her kişi bunları düşünür tatlım. Düşünmese zaten aldatma olmaz onun adı.
Aldatanlar şunu ister, karım dursun ( durabildiği kadar, haberi olmadığı süre boyunca dursun), ama sevgilimle de devam edebileyim. Ama karım yakalarsa ne olacak? O zaman karımı kaybedebilirim. Yapmasam mı acaba? E ama yapmak istiyorum, o zaman karımı kaybetmeyi de göze almam lazım. Çünkü bir sevgilimin olmasını da istiyorum. Hıh işte böyle karar verirler.
Şunları düşünmeyen bir aldatan kişi düşünemiyorum.
İşte bu nedenle de sevgili uğruna, evliliğini riske atmış birini görüyorum ben orada, hata yapmış birini değil.
Bu nedenle de bu kişi benim gözümde artık hiçbir şeye değmez, güzel bir şeyi hak etmez. Artık hayatımdan kovmanın vakti gelmiştir.
Yanlış anlama, ben sadece durum tespiti yapıyorum. Git yengene boşan de falan demiyorum, sadece göremediğin noktalar vardır belki diye fikir beyan ediyorum o kadar. Sen de bundan yola çıkarak belki daha doğru bir şekilde yaklaşırsın olaya yani.hakli olabilirsiniz bende 30 yillik kardeslik tecrubeme dayanarak onun o kadar detayli dusunecek kapasitesinin olmadigini biliyorum.. herneyse olan olmus bekleyip gorecegiz bakalim faturasinin ne kadar agir oldugunu
annene anlat abini hizaya getirirler
Ya bir de bebek istiyormus, o bebek dogdugunda yengen hep cocukla ilgilenecekMerhaba hanimlar,
birgun boyle bir konu acacagimi soyleseler hic inanmazdim, abim ve esi gectigimiz haziranda evlendiler yillarca suren beraberliklerinin ve yillarca uzaktan yuruyen iliskilerinin sonucunda, yengem abimin yasadigi sehirde is buldu, evlendiler , yengem ilk isinde cok mutsuzdu 3 ay once buyuk bir sirketten teklif aldi ve 3 aydirda pozisyonunu dolduracagin emekliligi yaklasmis kisiyle birlikte gec saatlere kadar calisip adam emekliye ayrilmadan isi ogrenmesi gerekiyordu. Eve gelmesi 9-10 u buluyordu yani ama abim ondan once geliyor eve genelde yemegi hazirliyor boyle yogun surecleri vardi..
Cumartesi telefonuna gelen mesajlari yakalamis ustelik kadinda evliymis ve hic bilmedigim site araciligiuyla tanismislar aralarinda yazisma harici birsey gecip gecmedigini ise bilmiyoruz en azinda abim inkar etmis sen cok yogundun surekli isinde sorunluydun ben bosluktaydim yanlizdim falan gibi bilindik bahaneler uretmis..
Yengemle hicbir problemimiz olmamasina ragmen cok samimi hic olmadik sabah beni aradigini gorunce telefonu alir almaz kotu birsey oldugunu anladim ve aglayarak anlatti herseyi guveninin yikildigini ne yapacagini bilmedigini soyledi bende sok oldum ve onlara yardim etmek istiyorum.. Gelmemi isteyip istemedigini sordum, istersen sen gel desigiklik olur dusunursun dedim, abimi yanliz birakmaktan korktugunu soyledi , onu gonder istersen o gelsin biraz ayri kalin dusunun isterseniz dedim.. Ne yapacagimi ne diyecegimi bilemedim....
Sizce nasil yardim edebilirim onlara ???, inanin bu evliligi bu hayati kurmak icin son 5-6 senedir ugrasiyorlar ayri kaldilar is aradilar yillarca ugradtilar aileleri ikna ettiler ve daha birsuru seyy insan kendi emeklerine saygisindan yapmaz boyle birseyi ya aklim almiyor cidden aklim almiyor
Ikisinide kardesi olarak onlara nasil yardim edebilirim, abimi savunmuyorum ama daha gecen gun seneye bebek dusunuyorus, esinden icin o duz vites kullanamiyor bebekle hem guvenli olmaz yeni bir otomatik vites araba alacagim diyordu, yani bunlari diyen adam nasil boyle bir dusuncesizlik edebilir bu kurdugu hayali yikma tehlikesini goze alabilir... Bu arada benden baska kimsede bilmiyormus..
Sizce nasil yardim edebilirim onlara ???
Her boşluğa düştüğünde aldatcakmı abiniz. Böyle evlilik yürümez kii. Yengeniz nasıl güvenecek bi daha. Sıkıntılı bi durum.hamilelik döneminde nolucak peki sen kilo aldın sıkıldımmı diyecek. Boşluğa düştüm ne demek. Bence boşanmalıMerhaba hanimlar,
birgun boyle bir konu acacagimi soyleseler hic inanmazdim, abim ve esi gectigimiz haziranda evlendiler yillarca suren beraberliklerinin ve yillarca uzaktan yuruyen iliskilerinin sonucunda, yengem abimin yasadigi sehirde is buldu, evlendiler , yengem ilk isinde cok mutsuzdu 3 ay once buyuk bir sirketten teklif aldi ve 3 aydirda pozisyonunu dolduracagin emekliligi yaklasmis kisiyle birlikte gec saatlere kadar calisip adam emekliye ayrilmadan isi ogrenmesi gerekiyordu. Eve gelmesi 9-10 u buluyordu yani ama abim ondan once geliyor eve genelde yemegi hazirliyor boyle yogun surecleri vardi..
Cumartesi telefonuna gelen mesajlari yakalamis ustelik kadinda evliymis ve hic bilmedigim site araciligiuyla tanismislar aralarinda yazisma harici birsey gecip gecmedigini ise bilmiyoruz en azinda abim inkar etmis sen cok yogundun surekli isinde sorunluydun ben bosluktaydim yanlizdim falan gibi bilindik bahaneler uretmis..
Yengemle hicbir problemimiz olmamasina ragmen cok samimi hic olmadik sabah beni aradigini gorunce telefonu alir almaz kotu birsey oldugunu anladim ve aglayarak anlatti herseyi guveninin yikildigini ne yapacagini bilmedigini soyledi bende sok oldum ve onlara yardim etmek istiyorum.. Gelmemi isteyip istemedigini sordum, istersen sen gel desigiklik olur dusunursun dedim, abimi yanliz birakmaktan korktugunu soyledi , onu gonder istersen o gelsin biraz ayri kalin dusunun isterseniz dedim.. Ne yapacagimi ne diyecegimi bilemedim....
Sizce nasil yardim edebilirim onlara ???, inanin bu evliligi bu hayati kurmak icin son 5-6 senedir ugrasiyorlar ayri kaldilar is aradilar yillarca ugradtilar aileleri ikna ettiler ve daha birsuru seyy insan kendi emeklerine saygisindan yapmaz boyle birseyi ya aklim almiyor cidden aklim almiyor
Ikisinide kardesi olarak onlara nasil yardim edebilirim, abimi savunmuyorum ama daha gecen gun seneye bebek dusunuyorus, esinden icin o duz vites kullanamiyor bebekle hem guvenli olmaz yeni bir otomatik vites araba alacagim diyordu, yani bunlari diyen adam nasil boyle bir dusuncesizlik edebilir bu kurdugu hayali yikma tehlikesini goze alabilir... Bu arada benden baska kimsede bilmiyormus..
Sizce nasil yardim edebilirim onlara ???
olayın tamamen bir yanlış anlaşılma olduğunu düşünelim. gerçekten de kimse yokmuş diyelim. fakat şöyle önemli bir nokta var: yengenizin içine şüphe düştü bi kere. şüphe bir kurt gibidir, insanın içini kemirir kemirir ve en sonunda o insanı tüketir. atlatılmaz değil, ben şahit oldum çoook yakınımdakilerde. fakat biz kadınlar uzunca bir müddet bu travmayı atlatamıyoruz. bundan sonraki hayatında abiniz dünyanın en temiz insanı olarak dahi yaşasa bile, yengeniz en ufak sorunu hatta sorun olmayan bir şeyi bile sorun haline getirebilir (yengenizin de kişiliğine bağlı). abinize bir şans verilse ve haikaten düzelse bile bundan sonraki 3-5 yıl, güzel bir manzaranın güneşli bir günün ardından ne olduğu anlaşılmayacak kadar hızlı bir şekilde gök gürültüsü kopabilir ve ciddi kasırgalar yaşanabilir o evde. bu aşamada bugün abinize kendini derle toparla diyip onu düzeltebilirsiniz ancak yarın yengenizin tepkileri çığ gibi büyüyebilir bu durumda ona da yeter artık amma uzatın otur oturduğun yere demeniz gerekebilir. acı tecrübeyle sabittir.Valla konusmayi dusunuyorumda ise gitmis, ne diyecegimi inanin bilmiyorum. Evet tabiki pismanmis ama iste bir kere guvenini sarsti esinin nasil toparlayacaklar bilmiyorum.