Abimi Evlilikten Vazgeçirme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
en son postlarında halen kim nasıl para vermesini engelleyecek, mani olan olursa hallederim diyordu. bu değişen uslup mu sizce ?
değişse der ki, evet abim bekar ama ben de kaç yaşındayım, artık çalışıcam kendimi geçindiricem. haklısınız abimin önceliği kendi yuvası olmalı.
hiç bu tarz bir söylemi olmadı. aksine evet bize öncelik verecek, o aile kurmuyor aramıza biri katılıyor diyor.
evlenen abi için bu yorum normal mi ?

aynen bu iste.
abisiyle mesajlarda dertlesiyor arkasinda duruyor gibi ama arada kredi karti ve diger faturalarin hesabi soruluyor.

hallederim ben dedi, neyi halledecek nasil halledecek sordum cevap vermedi.

bu kafa yapisi oglunun evine cat kapi gidio oglumun evi sen (gelin) kimsin ki arayim müsaitmisin diyim diyen kafa yapisi. oglum o benim tabi ki bana para verecek diyen kafa yapisi. gelin oglumun hayat arkadasi degil benim kölem tabi ki gelip evimi temizleyecek diyen kafa yapisi. dogurdu cocuk önce oglumun cocugu sonra benim torunum ondan sonra gelininde cocugu diye düsünen kafa yapisi.

valla sevgi gösteren, anne gibi yaklaşan kayınvalideye kimse saygısızlık etmez. oğlum sevmiş benim de canımdır o kız der. eyvallah.
herkesin kusuru olur ama sevgi gösterir, kusurlar görmezden gelinir, saygı duyulur.
burada en baştan oğluma büyü yaptı bile dendi. ve dikkat çekerim konu sahibi 25 yaşında. o yaşta bi insan hala etkileniyosa başkalarının fikirlerinden bence sıkıntı var.
burda bizim yazdıklarımızı okuyunca tamam toparladım der, evde annesi bişey diyince ona da tamam der.
kendisi söyledi, babası kendi tarafını dahil etmiyormuş evlerine. eee baban bunu yapıyosa abin de yapar.

Ben o mesajı öyle yorumlamadım.
"Abim para vermeyi keserse ben hallederim, kendi başımın çaresine bakarım" diyor gibi düşündüm.
Bi kaç kere ailemin durumu iyi, anne babam gerekmedikçe abimden para almaz diye yazmış.
Abisi vermezse babası verir diye düşünüyor olabilir.

ailesinin durumu iyiyse faturalari neden ogullarina ödetip ogullarina yazlik aldiriyorlar. o zaman niye konu sahibi abim maddi destegi kesmez kesemez diyerek konusuyor?

ailesinin durumu iyiyse faturalari neden ogullarina ödetip ogullarina yazlik aldiriyorlar. o zaman niye konu sahibi abim maddi destegi kesmez kesemez diyerek konusuyor?
Yahu fatura da öder, yazık da alır. Ne var bunda. Evleneceği kıza bile karıştırmayan adama kimse zorla fatura ödetecek değil ya. Abi gayet aklı başında bi insan. Kimsenin zoruyla, baskısıyla parasını yedirecek değil. Kesmez, kesemez meselesini bilmiyorum. Dilerse bal gibi de keser tabi ki. Ama konu sahibi zaten bu muhabbetin üstüne keserse ben hallederim demedi mi ? Ben hallederim derken "bi yol bulur abime yine ödetirim kimse de mani olamaz" gibi bi iddia ileri sürdüğünü sanmıyorum. Öyle ise tabiki bunu savunacak değilim.

o zaman cevap niye vermiyor. isine gelen yorumlara cevao veriyor isine gelmeyene vermiyor. suda bi gercek konu sahibi agziyla kus tutsa bana ve sanirim konudaki bir cogu kisiye yaranamaz. bunun icin de sebep olarak konu basligi yetiyor. ici kötü olmasayi baska bi sekilde sorardi, ne bilim fikir isterdi genel olarak nasil yaklasalim ki ne gelin adayi ne abim nede ailen kirilmasin derdi. derdi de derdi. ama konu basligi yeterince acik ve net

Konuyu açarken ki düşünceleri değişmiş olabilir. Değişmediyse de karşılarında kapı gibi duran bi abi var. Aynı tavrı sergilemeyi düşünüyorlarsa zaten kaybeden kendisi ve annesi olacak. Ben konu sahibinin de bunu anladığını düşünüyorum. En azından çabalıyor gibi geliyor bana. O yüzden de ılımlı davranma taraftarıyım.

öyle olmasını dilerim. fakat herşeyi açıkça yazdığı gibi bunu da açıkça yazsaydı o zaman hepimiz şapka çıkarırdık.
bir de nedense insanlar kendisine hakaret ediyor gibi bir algı yaratıldı. kimse konu sahibine hakaret etmiyor. o bir fikri savunuyor, abim bencillik yapmaz, yardım eder diyor. biz önceliği kendi kurduğu aile olacak diyince hepimizin mesajlarına beğenmedim emojisi bırakıyor. yani abisinin aile kurup ayrı bir hayatı olacağını kabullenmiyor. biz de buna tepki gösteriyoruz.

dese ki evet evlenip gidecek, ama ihtiyacımız olursa yanımızda olur, o ayrı. bu arkadaş direkt karşı çıkıyor.

Bazı şeyleri okuyup, dinleyip anlamıyorsa yaşayarak tecrübe etmek zorunda kalır o zaman. Hakaret görmedim ama bazı yorumların çarpıtıldığını düşünüyorum. Bu kız bu kadar sinsi, cin fikirli olsa ekran görüntülerini burada paylaşırken kredi kartı muhabbetini gizlemeyi akıl ederdi. Nedense benim zihnimde saf, her söylenenden çabuk etkilenen, annesinin manipüle ettiği bi profil canlandı. O yüzden böyle birine ılımlı yaklaşmayı daha mantıklı buldum.

bana göre gerçek saflık daha tanımadığı bir kadının mutluluğunu bozup sevgilisi ile ara açmak için böyle bir başlık açtırmaz.
o yüzden zaten çoğu kişi tepkili. hani o kadınla problem yaşar, kavgaları olur, der ki kötü bi kadın zarar veriyor gene anlarım. ama böylesi tuhaf geldi.
ayrıca ekleyip sildiği konuşmalar da oldu. ve o konuşmaları görenler de tepki gösterdi gene.

insallah siz haklisinizdir

Gercekten mi? Bu nasil bir bakis acisi? Abinin o zaman resmen parasi gidecek dige evlenmesini istemiyorlar. Abinin mutlulugu umurlarinda degil. Yazik cok uzuldum cocuga.

F
Gercekten mi? Bu nasil bir bakis acisi? Abinin o zaman resmen parasi gidecek dige evlenmesini istemiyorlar. Abinin mutlulugu umurlarinda degil. Yazik cok uzuldum cocuga.
Ya öyle bir sey yok iki uc kisi konuyu israrla paraya getirip konuyu sabote ediyorlar.
Orada kim mani olacak dedim, korktuğumdan falan değil .

Yengem bizle tanıştı. Her şeyde gayet güzeldi, eski mesajlarda var. Düğün salonu tutuldu. Eşyalar alındı. Evin parkelerinden mutfak dolabina kadar her şeyi değiştirdi abim. Vazgeçmezler.

yerinde olsam buraya yazmazdım artık bu konu hakkında; cevap da vermezdim, herkese çok saygılı şekilde kendini açıklamaya çalışıyorsun. gerek yok. ne düşünürlerse düşünsünler, takmışlar bir para meselesine, ki bir derdim var da en çok konuşulan konu da bu para, eşimin parası, annesine para veriyor, kardeşine para veriyor, eşimin ailesi sömürüyor, bütün kadınların kendi aileleri melek, eşlerinin aileleri para sömürücüsü vampir sanki.

ben bunu aile bağlarından anlamamaya bağlıyorum, böyle küçük hesaplar yapanlara da üzülüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…