Abimi Evlilikten Vazgeçirme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ANLAMADIĞIM ŞEY nasıl bir kadın olarak başka bir kadına ikinci el muamelesi yapılıyor, nasıl daha önce evlilik yaptı diye ikinci sınıf insan statüsüne konuluyor, ayıplı mal gibi görülüyor.
Anlamıyorum kabullenemiyorum böyle zihniyetleri. Hz. Muhammet de ilk evliliğini daha önce evlilik yapmış bir kadınla yaptı. Annenize söyleyin bakalım.
Kadının düşmanı yine bir kadın. Kim bilir o yenge neler yaşadı da güveni kırıldı, kim İster keyfe yuva yıkmayı. Anneniz kucak açmazsa oğlundan da olacak ve bunun sorumlusu sadece kendisi olacak

Abiniz evlenecek siz ya da anneniz değil .
Gece abiniz yalniz kalacak onla hayatini paylasacak siz degil . Azcik haddinizi bilin . Kucuk cocuk muda beraber hayati paylasacagi insani siz secesiniz ? Evcil hayvan mi aliyosunuz.. Abinizin yerinde olsam bu tavriniza karsi sizi terk ederdim ... kusura bakmayın

Anneniz ne mükemmel bi kadınmış Allah hep iyilerle karşılaştırsın.
Konu sahibinin annesi ise hep üzülmeye mahkum. Anlamadığım öyle düşünen bi aileden o abi gibi numunelik sağlam karakterli adam gibi bi adam çıksın. Abi ne düzgün adammış. Annesi damadı kızına kapı açsa ne sevinir ama. Anlatır herkese. Vayy be abiye bak. Gurur duyulacak biri.
Eşim de zamanında ailesinin tüm engelleme şikayet ve beyin yıkamalarına karşı durdu ama şimdi el üstünde tutsalar da kapımdaki evcil hayvan kadar değerleri Yok. Ki bn sizin kriterinize göre daha önce evlilik yapmamıştım

Yapılanlar kötülükler unutulmuyor. Unutulursa bile o duvar çoktan örülmüş oluyor yaptıklarıyla değil mi ?

Kayınvalideyi bosverin, es iyiyse dış kapının dış mandali oluyorlar.
Eş de iş yoksa zaten herşey tirt oluyor 😁😁

Evlenmiş boşanmış , çocuğu olan kişilerle evlenince tedirgin olan aileleri kötü bulmuyorum.

Olabilir; yapamaz, idare edemez, hiç evlilik yapmamış olsun , çocuk olmasın diye düşünüyor olabilirler bu onları kötü yapmaz.

Asıl kötülük sadece boşanmış olduğunu duyarak şiddetle karşı çıkmak.

Hiç tanımaya çalışmamak, sadece nikah üzerinden değerlendirip yok saymak. Bu zihniyet çok çürük.

Ve evet binde bir es çok iyi çıkabiliyor ama tam böyle düşünmüyorum ben.

Armut dibine düşer. O ailede büyüyen çocuklar o ailenin muhakkak bir çok özelliğini alıyorlar.

Evlenmeden önce ailesine rest çeken kişiler evlendikten sonra " o benim ailem, öp yala onları , unut hatırlama , sus konuşma " moduna geçiyorlar.

Evlenmiş boşanmış , çocuğu olan kişilerle evlenince tedirgin olan aileleri kötü bulmuyorum.

Olabilir; yapamaz, idare edemez, hiç evlilik yapmamış olsun , çocuk olmasın diye düşünüyor olabilirler bu onları kötü yapmaz.

Asıl kötülük sadece boşanmış olduğunu duyarak şiddetle karşı çıkmak.

Hiç tanımaya çalışmamak, sadece nikah üzerinden değerlendirip yok saymak. Bu zihniyet çok çürük.

Ve evet binde bir es çok iyi çıkabiliyor ama tam böyle düşünmüyorum ben.

Armut dibine düşer. O ailede büyüyen çocuklar o ailenin muhakkak bir çok özelliğini alıyorlar.

Evlenmeden önce ailesine rest çeken kişiler evlendikten sonra " o benim ailem, öp yala onları , unut hatırlama , sus konuşma " moduna geçiyorlar.
Kesinlikle çocuğu olmasının yaşattığı tedirginliğe katılıyorum, bende ayrilsam hatta, çocuğu olan birini düşünürüm kafamda, benim çocuğum var çünkü, anlasın beni, eşit olalım derim mesela.

Ama nasip tabi bu işler, planla programla yürümüyor..

Eş ailesi olayı da doğrudur, birşey diyemiyorum..
Ben kendi tecrübemi biliyorum, eşim başta neyse, şimdi de hala o.

Ama tabi ki değişen vardır, her konu da olduğu gibi.
Bu arada tabi ki, hepimiz ailemizin özelliğini alıyoruz.
İyi yada kötü..

Annem eski kafalı diye bir şey yok
Bi zahmey 2019 a ayak uydurmayı öğrensin
Kendini geliştirsin
Ev işi, gün, yemek, temizlik ekseninden çıksın
Kişisel gelişime yönelsin.

Sonra olan anne evladı olan gelinlere oluyor.

Hadi anneniz diyelim eski kafalı
Sizin kafanız nasıl antik çağlarda kaldı?
Sizde mi kendinizi, ufkunuzu geliştiremediniz?

Son durum annemin tansiyonu yüzünden hastaneye gittik. Bir şeyi yok.Bayramin ikinci günü. Abim sorun değil,artik ben nereye o oraya dedi. Yenge adayim da geldi tanıştık. Abim yengeme arabanin kapisini acti, annem biraz bozuldu köle olmuş çocuk gibi bir şeyler söyledi .Annem sadece bana köpürüyor bu aralar.
Kredi kartina takilan çok olmuş sizin ailenizde bu yok sanırım ama bizde vardir. Abim kredi kartimi öder. Odak nokta bu değil.

Başından beri konuyu takipteyim, anneniz eski kv me çok benziyor, o da oğlunu "köpek ettiğimi" söylerdi, yıllarca en ufak açığımı kolladı, bende bulamadı ailemi didik didik etti, sonunda ne yaptı etti boşandık. Annenize söyleyin, yuva yıkmanın sonuçlarına katlanmaya gücü var mı?

Siz de eski görümceme benziyorsunuz, kendi çalıştığı halde herşeyini abisine aldırırmış, ben tek kelime etmediğim ve karışmadığım halde suçlu ben olmuştum.

Başından beri konuyu takipteyim, anneniz eski kv me çok benziyor, o da oğlunu "köpek ettiğimi" söylerdi, yıllarca en ufak açığımı kolladı, bende bulamadı ailemi didik didik etti, sonunda ne yaptı etti boşandık. Annenize söyleyin, yuva yıkmanın sonuçlarına katlanmaya gücü var mı?

Siz de eski görümceme benziyorsunuz, kendi çalıştığı halde herşeyini abisine aldırırmış, ben tek kelime etmediğim ve karışmadığım halde suçlu ben olmuştum.
Bir kredi karti o kadar ne kadar cok abartıldı.

sorun kredi karto degil sorun koskoca kadinin calismayipda yaptigi harcamalari abisine ödetmesi..... eminim tek bu harcamayla kalmiyordur abiniz ailenize cok daha fazla harcama yapiyordur. annenizin ayilip bayilmalarida bundan.

Yapılanlar kötülükler unutulmuyor. Unutulursa bile o duvar çoktan örülmüş oluyor yaptıklarıyla değil mi ?
Aynen öyle oluyor. Biz eşimle öğrenciyken yıllarca birbirimize destek olduk herşeyimizi paylaştık sonunda ikimizde iş güç sahibi olduk o zaman oğullarını umursamayan insanlar işe girince oğullarını hatırladı. Tek kuruş sınav parası bile vermeyen oğlum nasılsın demeyen insanlar bize şunu al bunu al demeye başladı.
Biz hemen evlendik ilk başta para yemek için evlenme bi süre dediler. Eşim de daha fazla bekletemem Kızı dedi. Evliliğe engel olamayınca kınada nikahta sürekli laf sokmalar, kötü hasetli bakışlar, ağlamalar fln. Sonra düğünden eve gittik oğlunu arayıp beni şikayet etmeye başladı. Olsun ne yapim sen mutlu ol triplerine girip ağlamalar fln.
Sürekli eşimi arayıp hakkımda kötü konuşmalar, sürekli şikayet etmeler, ağlamalar, iş o kız sana büyü yapımla kadar geldi. Yüzüme karşı oğlum seni çok gözünde büyütmüş dedi.
Ama hiçbiri beni yaralamadı sadece soğuttu. Nefret ediyorum. Kadın üzülmemizden zevk alıp sürekli bizi kavgaya tutuşturmaya çalışıyordu.
Eşim tam bu konudaki abi gibi bir adamdır. Her seferinde karımla ilgili kötü konuşmayın bana konuşacaksanız aramayın dedi duydum. Bana da istemiyorsan görüştürmem sizi dedi. Hiç aramam ve bunu sorun etmez. Çünkü annesini biliyor. Hatta bana içinde hiçbirşey bırakma o anda cevabını ver yoksa sonra kafana takıp hasta oluyorsun der. Kadın Allah ın emanetidir der. Emanete saygılı davranılır korunur der.
Şuan eşimin bu tavrıyla kv kp fln el üstünde tutmaya başladı. Ben hiç samimi bulamıyorum ısınamıyorum. Hep kötü niyetli olarak görüyorum. Artık şikayetleri de kestiler cevapsız kaldığı için ama bn hiçbir zaman sevemem ısınamam hep huzuruma tehlike olarak görüyorum. Bu hiç değişmeyecek.
Hatta kadın en sonunda oğlunu bana dolduramayınca bu kız oğlumu çok eziyor oğlum garip kalıyor diye ağlamış telefonda. Sebebide bnm ailemin yaşadığımız yerin hali vakti yerinde ailelerinden olması. Canımız sıkıldığı için hiç borca gitmeden arabamızın modelini yükseltmemiz. Güya bnm ailem hep destek olduğu için eziyorlarmış. Böyle bir şey kesinlikle olmadı eşim hassastır. Ailem saygılıdır. Ki ev araba vs verseler de eşimin maaşıyla geçiniyoruz sonuçta.oğlu öyle bşy yok der kadın var eziyorlar der
Mesela bn bişey alırım kv sürekli diğer oğlu yapamıyor diye oturup ağlıyor. Ciddi ciddi ağlıyor. Diğer gelini alamıyor diye o kız hiç snn gibi alamıyor diyor. Ben de “ valla kimsenin kitabını defterini elinden almıyorum bi okul bitirsin bi sınava girsin ya da bi çabası olsun ama Yok demekki halinden memnun” dedim.
Neyse bu böyle gider. Sonuç olarak ilk zamanlar kötü niyetli yaklaşılması hiçbir zaman unutulmuyor.

Neden siz ödemiyorsunuz o kadar ufak bir mevzuysa?
İnsan kendi yediği içtiği harcadığını ayrı evi olan abisine ödetmeye utanır.
Bırakın Allah aşkına ya.
İnşallah abiniz evlenir en kısa zamanda da para akışı kesilir. O zaman kredi kartı borcu hafif bir mevzu mu görürsünüz

Ne kadar da elinizde abiniz.. adam sizden izin istiyor yardim istiyor. Bence de pinara belli etmeyin valla bir daha yuzunu gostermez abinizin. Tatliya baglayin
Benimde amacım annemi uzmeden abimi kaybetmeden orta yol bulmak. İsimi sansurlememisim . Rica etsem sslerin gozukuyor mu bakar msnz

Evet maşallah kocaman oldu şimdi. Ailede çok seviliyor afacan bıcırık.

Ben de annemin yarısı kadar anlayışlı bir kayınvalideye sahip olsam şükür ederdim.

Kayinvalideler tam bir imtihan oluyorlar

Okuyunca içimden annenizin tam bir cennetlik olduğu geçti, kendiliğinden....Yazmak istedim sadece.

Benimde amacım annemi uzmeden abimi kaybetmeden orta yol bulmak. İsimi sansurlememisim . Rica etsem sslerin gozukuyor mu bakar msnz
Görünmüyor. Annenizle de iyi konusun abinizle de.. soyle bir gercek var hicbir sorun olmasa da abinizle.eskisi gibi olamazsiniz evlenince. Cunku kendi hayati olacak.. bari küslük olmasin. Sevgilisi bi ogrenirse evlenene kadar eyvallah sonra da yallah der benden demesi ki haksiz da olmaz sevenler ayrilmasin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X