Abimi Evlilikten Vazgeçirme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tabi ki yeni eşyalar alınacaktı. Fakat abim evin yerlerini bile değiştirdi. Annem abin eşyaları almış haber bile vermedi fikrimizi sormadı diye kızgındı abimde alttan almadi yangina korukle gitti anne bizimle mi yasayacaksin diyince daha da kizdi aslinda olay bu

Ya gercekten anlamıyorum. Ne yapacaksınız nasıl esya aldığını anneniz mi kullanacak o eşyaları. Başkasının kullanacagi esyaya kadar fikir alınmasını istemek nedir ya. Ha anneniz kendi evine esya alınmasını oğlundan istesin oğludur evladıdır yapmak evlatlik görevidir. Ama eşiyle birlikte yasayacaklari evin esyalari icin niye sizin fikrinizi soruyorlar. Hala müdahil olma içgüdüsunden kurtulabilmiş değilsiniz. Lutfen bence bir psikologtan fakan destek alın. Yoksa hayati hem kendinize hem abinize zehir edeceksiniz. Abiniz gerci akilli insallah değişmez de sizin psikolojik destege ihtiyacınız var

abim akşam yemeğine geldi. yemek yerken annem olum emin misin dedi abim çocuk değilim ben dedi ayrıntıya girmeyeceğim ama abim anneme saygı da duyacaksın seveceksin de dedi. ben bir şey söylemedim. Evden babamla kurban almaya çıkarken mutluluğumda benimle olanın başımın üstünde yeri var ama mutluluğumun önünde kim varsa ezer geçerim dedi burada anneme laf söyledi acık acık karıştırtmam seni dedi onlar gittikten sonra annemin başı tuttu oluma kesin büyü yapıldı bu kadar dik başlı değildi diyor.

Helal olsun abinize sevdiğine böyle destek çıkıp arkasında durduğu için.

bana mesai gibi oldu bu başlık :) görev edindim, resmen sosyal sorumluluk projesi oldu. :)
hepimize sabırlar diliyorum

ben hala ilk okudugumdaki gerginligi atamiyorum üzerimden gördükce. allahdan adam adam gibi adamda sevdigine sahip cikiyor.

daha bunun istemesi sözü nisani nikahi dügünü var, kim bilir o kaynana neler yapacak daha. allah kiza ve ailesine sabir adama da irade versin valla. bu arada en iyi kötü kaynana 2019 ünvanini kazanan teyze bu kaynana bence.

Haksızsınız ve bencillik yapıyorsunuz. Yok onla evlenme dediniz adam suratınıza dedi ki “ben sizin yöneteceğiniz kukla değilim”. Şimdi panik oldunuz yok aldığın eşyaları yöneteyim,yok kıza nasıl davranacağını yöneteyim... kızda beğenmediğiniz şey geçmişteki bir nikah değil de kolayca düzeltebileceği bir şey olsaydı bile annenizin asıl sorunu oğluşunun onun KONTROLÜNE boyun eğmemesi.
Siz de belli ki çabuk uyuyorsunuz.anneniz kışkırtıyor “ağbim hatalıydı koltuğu anneme seçtirmeliydi” diyorsunuz. Ağbiniz bir şey söylüyor yanındayım diyorsunuz. Burada da güya yorum yapanlara ikna oldunuz. Fakat ben bu bencilliğin içinde şunu hatırlatmak isterim: yarın öbür gün sıra size gelecek.aynılarını size de yapacak ilk fırsatta. Ha iş konusu olur ha evlilik konusu olur ha ev düzeniniz olur... o yüzden bu konuda annenizi yontmanız hayrınıza

ben hala ilk okudugumdaki gerginligi atamiyorum üzerimden gördükce. allahdan adam adam gibi adamda sevdigine sahip cikiyor.

daha bunun istemesi sözü nisani nikahi dügünü var, kim bilir o kaynana neler yapacak daha. allah kiza ve ailesine sabir adama da irade versin valla. bu arada en iyi kötü kaynana 2019 ünvanini kazanan teyze bu kaynana bence.
Pardon da siz kim oluyorsunuz da böyle yakıştırmalar yapiyorsunuz . Annem biraz eski kafali ama kötü biri değil terbiyeli olun lutfen

Abimizin tek bir sözüyle çok iyi insan olduğu o kadar açık ki , durumunu savunurken ;

" bir de onun tarafından düşünün, güvenmek ne kadar zor , bu güveni kazanmak için çok uğraştım.

Sevgilisini anlamış, empati kurmuş , savunurken bile adam gibi savunmuş.
...

Annenizi ikna etmek için cabalamayin. Su akar yolunu bulur.

Ikna etmiş gibi durur , sonra o suratı hiç düzelmez. Alttan altta yer bitirir o evliliği.

En sağlam abimizin rest çekip o kızı kaynana zulmunden koruması.

Benim yengeminde bir çocuğu var.

Annem duyduğu gün , torunum kaç yaşında ? diye sordu. :)

Tavrı neyse bir insanın ilk olarak o dur bundan sonraki tüm sergisi.

Gelse sevme şimdi bu kadını.

Anneniz düzelmez. Fikri bu çünkü.

....

Belki iyi biri değildir belki çok iyidir bunu bilemeyiz ama nikahı kriter olarak değerlendirmek zalimce.

Benim kriterim sinsi olmaması şeffaf olması.
Ya helal olsun valla, anneiz eli değil ayağı opulecek kadinmis, ne kadar güzel bir yaklasim..
Ben yengeniz ve abiniz en çok da annenizin torunu olan o yavru adına mutlu oldum ☺☺

Tabi ki yeni eşyalar alınacaktı. Fakat abim evin yerlerini bile değiştirdi. Annem abin eşyaları almış haber bile vermedi fikrimizi sormadı diye kızgındı abimde alttan almadi yangina korukle gitti anne bizimle mi yasayacaksin diyince daha da kizdi aslinda olay bu

Ee niye sorsun ki zaten?
Kendinizi düşünün, abinizle sevgilisinin yerine koyun kendinizi.
Siz ister misiniz sevgilinizin/nişanlınızın sizin kullanacağınız eşyaları alırken annesine fikir sormasını?
"O mu kullanacak ne alaka" demez misiniz?
Az akıl mantık.
Anneniz belli ki kıskançlıktan sağlıklı düşünemiyor. Siz genç bir kadın olarak empati yapın.
Size yapılmasını istemediğiniz hiçbir şeyin, hiçbir muamelenin başkasına yapılmasına izin vermeyin. Bunu yapmaya çalışan anneniz bile olsa...

Pardon da siz kim oluyorsunuz da böyle yakıştırmalar yapiyorsunuz . Annem biraz eski kafali ama kötü biri değil terbiyeli olun lutfen
terbiyesizlik tam olarak nerede canim?

ben kim mi oluyorum, bir insani daha hic tanimadan sadece basindan bi evlilik gecti diye istemeyetek kadar kötü olupda birbirini seven iki insani aceba nasil ayiririz diye konu acmayan biri oluyorum mesela.

annenizde sizde kötü insanlarsiniz hicde kalkip burda yengem de yengem diye kendinizi savunmaya hakli cikarmaya calismayin.

Ya helal olsun valla, anneiz eli değil ayağı opulecek kadinmis, ne kadar güzel bir yaklasim..
Ben yengeniz ve abiniz en çok da annenizin torunu olan o yavru adına mutlu oldum ☺☺

Evet maşallah kocaman oldu şimdi. Ailede çok seviliyor afacan bıcırık.

Ben de annemin yarısı kadar anlayışlı bir kayınvalideye sahip olsam şükür ederdim.

Kayinvalideler tam bir imtihan oluyorlar

Evet maşallah kocaman oldu şimdi. Ailede çok seviliyor afacan bıcırık.

Ben de annemin yarısı kadar anlayışlı bir kayınvalideye sahip olsam şükür ederdim.

Kayinvalideler tam bir imtihan oluyorlar
Kayınvalideyi bosverin, es iyiyse dış kapının dış mandali oluyorlar.
Eş de iş yoksa zaten herşey tirt oluyor 😁😁

Abimizin tek bir sözüyle çok iyi insan olduğu o kadar açık ki , durumunu savunurken ;

" bir de onun tarafından düşünün, güvenmek ne kadar zor , bu güveni kazanmak için çok uğraştım.

Sevgilisini anlamış, empati kurmuş , savunurken bile adam gibi savunmuş.
...

Annenizi ikna etmek için cabalamayin. Su akar yolunu bulur.

Ikna etmiş gibi durur , sonra o suratı hiç düzelmez. Alttan altta yer bitirir o evliliği.

En sağlam abimizin rest çekip o kızı kaynana zulmunden koruması.

Benim yengeminde bir çocuğu var.

Annem duyduğu gün , torunum kaç yaşında ? diye sordu. :)

Tavrı neyse bir insanın ilk olarak o dur bundan sonraki tüm sergisi.

Gelse sevme şimdi bu kadını.

Anneniz düzelmez. Fikri bu çünkü.

....

Belki iyi biri değildir belki çok iyidir bunu bilemeyiz ama nikahı kriter olarak değerlendirmek zalimce.

Benim kriterim sinsi olmaması şeffaf olması.

Anneniz ne mükemmel bi kadınmış Allah hep iyilerle karşılaştırsın.
Konu sahibinin annesi ise hep üzülmeye mahkum. Anlamadığım öyle düşünen bi aileden o abi gibi numunelik sağlam karakterli adam gibi bi adam çıksın. Abi ne düzgün adammış. Annesi damadı kızına kapı açsa ne sevinir ama. Anlatır herkese. Vayy be abiye bak. Gurur duyulacak biri.
Eşim de zamanında ailesinin tüm engelleme şikayet ve beyin yıkamalarına karşı durdu ama şimdi el üstünde tutsalar da kapımdaki evcil hayvan kadar değerleri Yok. Ki bn sizin kriterinize göre daha önce evlilik yapmamıştım

Allahtan abinin aklı başında. Ayakları yere sağlam basıyor.

Valla burda üye olmadan da çok başlık okudum, kötü niyette bu başlık açık ara önde malesef :/

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X