Abimi Evlilikten Vazgeçirme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim bir arkadaşım da aynen bu durumu yaşadı. Kızcağız ilk sevgilisi olan insanla evlendi, yürütemediler boşandılar. Hayatına biri girdi; çocuk hiç problem etmedi ancak ailesi kızı başından beri istemedi. Yüzünü bile görmek istemediler, ne sinir krizleri geçirdi annesi sözde hasta oldu defalarca vs. Çocuk bekledi ama dayanamadı, en sonunda nikah yapıp evlendiler çocuğun ailesinden kimse gelmedi nikaha. Şimdi öyle mutlular ki. Çocuğun ailesiyle görüşmüyorlar, arkadaşım hiçbirini görmek istemiyor. İnşallah konu sahibinin abisi de bu kararlılığı gösterir.

Bu mesajı yazdım diye yobaz diyen olmuş bir dünya kişi eleştirmiş veya beğenmedim ifadesi bırakmış
Önce düzgün okuyun ve anlayın lütfen. Ne yazdım annesinin penceresinden bakınca annesi haklı çünkü okuhup büyüttüğü aslan oğluna hiç el değmemiş birini düşündü hep. . Kısaca daha önce evlenmemiş nişanlanmamış sözlenmemiş sevgilisi olmamış bakire bir gelin adayı hayalinde varken . Kıymetli oğlu karşısına evlenmiş birini getiriyor.
Kadının tepki göstermesi son derece normal.
Bazıları da kimse karışamaz istediği ile evlenir yazmış evet istediği ile evlenir ama ama anne babasıds yanlış yağtığını düşündüğü yerlerde uyarır ikaz eder. Oğlu bu ikazı dinler veya dinlemez kendi bileceği birşey. Bu kız anneleri içinde aynıdır boşanmış birine geneli tepki gösterir. Biride iki oğlum var ben olsam hiç müdahale etmez karışmam falan yazmış yarın birgün karşınıza 2 çocuklu bir gelin adayı gelirse o zaman götürüm sizi bu nedenle büyük lokma yiyin ama büyük konuşmayın.
Yorumu kendine yazacakken millete yazmissin galiba :işsiz:
Zira alakasiz bi şekilde gelecek ile korkutmaya çalıştığın kisiler bunu bi kusur, öcü, ayıp olarak görmüyor ki.. Aksine buna takilmanin yanlisligini savunuyorlar.. Bence sen kork; mazallah oğluşun 2 cocuklu bi kadin ile gelirse karsina bu rezalet (!) ile nasil basa çıkarsın :KK53:

Evet cevap yazılan yerde dosya ekle'ye basarak fotoğraf ekleyebilirsiniz
IMG_20190810_081354.jpg IMG_20190810_083847.jpg

Bu mesajı yazdım diye yobaz diyen olmuş bir dünya kişi eleştirmiş veya beğenmedim ifadesi bırakmış
Önce düzgün okuyun ve anlayın lütfen. Ne yazdım annesinin penceresinden bakınca annesi haklı çünkü okuhup büyüttüğü aslan oğluna hiç el değmemiş birini düşündü hep. . Kısaca daha önce evlenmemiş nişanlanmamış sözlenmemiş sevgilisi olmamış bakire bir gelin adayı hayalinde varken . Kıymetli oğlu karşısına evlenmiş birini getiriyor.
Bazıları da kimse karışamaz istediği ile evlenir yazmış evet istediği ile evlenir ama ama anne babasıds yanlış yağtığını düşündüğü yerlerde uyarır ikaz eder. Oğlu bu ikazı dinler veya dinlemez kendi bileceği birşey. Bu kız anneleri içinde aynıdır boşanmış birine geneli tepki gösterir. Biride iki oğlum var ben olsam hiç müdahale etmez karışmam falan yazmış yarın birgün karşınıza 2 çocuklu bir gelin adayı gelirse o zaman götürüm sizi bu nedenle büyük lokma yiyin ama büyük konuşmayın.

bir kadının el değmemiş ifadesini kullanması:işsiz:

Abiniz bir yıl evli kalsa tek çocuğu bile olsa bekar bir kadınla evlenmek istese hiç karşı çıkmadınız değil mi
Hatta abiniz boşandığı halde bile boşanmış kadına bakmazdınız
Kadın olunca böyle
Arkadaşım çok haklısın valla benimde eşiminde ikinci evlilikleriyiz bana da kayınvalidem evlenmiş boşanmış biriyle oğlumun evleneceğini hiç tahmin etmezdim demişti sanki oğlu bakir evlenmemişlerin hepsi onun oğlunu bekliyordu

Kelimeleri bir araya getirip cümle kuruyorsunuz, ama yazdığınız cümlelerin ne anlattığına dair bir fikriniz yok.
Anası sapık değilse oğlunun evleneceği kadının el değmiş olup olmadığını, bekaretini düşünmesin bir zahmet.
Sorsak, bu toplumda böyle şeyler konuşmak ayıp ama bir anne oğluşunun evleneceği kadının yatak tecrübesinin hesabını yapıyor öyle mi?

Kadının karakterine dair zerre fikri yok ama evlenmiş boşanmış diye üzerini çizme hakkı oluyor.
Peki neden? Çok büyük ihtimalle kendi yaşadığı çilekeş hayatı başka bir kadın kabullenmedi, boşandı diye.
Kendi hayatını, fikirlerini "elalem ne der" kalıbından çıkaracak kadar kafası çalışıyor diye.
E bu kız başkasından boşandıysa bunun oğluşunu da boşar değil mi? Anasının eziyetlerine de eyvallah etmez. Korkusu bu yani başka bir şey değil.

"Kısaca daha önce evlenmemiş nişanlanmamış sözlenmemiş sevgilisi olmamış bakire bir gelin adayı hayalinde varken."

Şu cümleden sonra

"Kıymetli oğlu karşısına evlenmiş birini getiriyor.Kadının tepki göstermesi son derece normal."

Şunu yazdığınızda, evlenmiş boşanmış herkesin, bakire olmayan herkesin kıymetinin düştüğünü söylemiş oluyorsunuz. Kıymeti bekaretle ölçüyorsunuz.
Önce bir ne söylediğinizin farkına varın, sonra başkasına akıl verirsiniz.

Cok iyi ya , laf arasinda kredi kartinizi da odetmissiniz abiye , basindan beri soyluyorum tek derdiniz abiniz evlenirse paraniz eksilecek korkusu , korkunc insanlarsiniz ya
Aynı para kaybetme korkusunu benim kv dem yaptı işte, sonuç yazdığım gibi önceki sayfa da..

Ah bu para ah..
Ne evlat biliyor, ne torun ne başka birşey bazı insanlar..

Umarım zengin, yalnız ve pişman ölür böyle insanlar..

Başka birşey diyemiyorum..

İyi günler burayı arkadaşım tavsiye etti. Bende tavsiye almak için üye oldum. Konu abim, abim inşaat mühendisi kendisine ait evi işi olan iyi biridir. Hiç evlenmedi hatta doğru düzgün ilişkisi bile olmadı. Abimi tanıttım şimdi asıl soruna geciyorum
Abim 1 hafta önce evlenmek istediğini söyledi,sevindik. fakat evlenmek istediği kişiyi annemle ben istemiyoruz Abimle 1 yıldır sevgililermiş neyse annem ve ben istemediğimizi söyledik. abim çıldırdı, başladı ya o olur, yada ya o. ya gelir istersiniz yada sizi silerim diyor.Seviyorum iyi anlaşıyorum demeye naptı bu kız buna bilmiyoruz. babam bırakın sevdiğiyle evlensin diyor ama ne biliyim biz istemiyoruz. çocuk beyaz eşyaları bile almış yani seviyorum diyor başka bir şey demiyor. Biz istemediğimizi söyleyince iyice hırs yaptı. Sizle tanışmaya gelince, saygı da kusur etmeyeceksiniz diyor. Yani tabi ki saygıda kusur etmeyiz ama hiç laf söyletmemesi falan nolduğunu anlamıyoruz.
Ya bir şey söyleyin vazgeçirelim abimi. Ne diyelim,ne yapalım da vazgeçer.
şimdiden teşekkür ederim.

Güncelleme: sanırım böyle oluyor
Abim geldi. Konuşuldu.Yemek yedik şimdi kurban almaya gittiler. Ben tarafsızım taşlanmayı da anlıyorum. Bayramın 2. günü gelin adayı gelecek bakalım hayırlısı herkese teşekkür ederim.

31 sayfa
43.sayfa konusmlari ekledim. Annemin on yargisini nasil kiricam bilmiyorrum annemi de uzmek istemiyorum abimide

Abin karakterli adammış da sizin için aynı şeyi söyleyemeyeceğim sizin kızı istemenize ya da sevmenize gerek yok zaten sizle evlenmiyor abinizle evleniyor

Cok iyi ya , laf arasinda kredi kartinizi da odetmissiniz abiye , basindan beri soyluyorum tek derdiniz abiniz evlenirse paraniz eksilecek korkusu , korkunc insanlarsiniz ya

Konu sahibi kendisinin de istemediğini söylemişti.
Kredi kartı borcunu ödetirken ne güzel suyuna gitmiş abisinin.
Annesiyle abisi arasında köprü olan koca yürekli kardeşi oynamış.
Ama yalnızken annesini gazlıyordur kesin.

Konu sahibi kendisinin de istemediğini söylemişti.
Kredi kartı borcunu ödetirken ne güzel suyuna gitmiş abisinin.
Annesiyle abisi arasında köprü olan koca yürekli kardeşi oynamış.
Ama yalnızken annesini gazlıyordur kesin.
Aynen aynen
Bir de herkesi kendi gibi saniyor buraya eklemis o yazismalari , saka gibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X