Abime ev alıp almamak, babamın kalan son parası ve yaşlılığı.

Annenize ve babanıza üzüldüm ya. Abiniz ve yengeniz genç insanlar, bir şekilde el ele verip halletmeleri gerekiyor. Yengem hiç çalışmadı demişsiniz ama artık dönem başka. Öyle eskisi gibi değil. Bunun farkına varması lazım aynı standartlarda hayatını sürdürmek istiyorsa. Anneniz ve babanız onlardan sorumlu değil ki.

Ay Ben bu manyak yengeye Evi birak Kartondan maket ev bile almam.

Sen yengeni bosver de butun sorun babanda. Babana bosuna uzulme. Annene neler yaptigini az cok anlatmistin, simdi sana uvey evlat muamelesi yapiyor. Sen kayinvalidenle sorunlar yasarken neredeydi? Madem sana bir ev alsaydi. Kizma bana ama hicbirine uzulme. Ortada sana yapilan bir haksizlik var. Hepsi kendini dusunuyor. Baban sana yol yapmis o ev alinir.

Aylık kiranın ortalama bir ev için 15-20 bin oldugunu düşünürsek yine de büyük haksızlık olduğunu düşünüyorum.
Anne babaların daha düşkün ve ihtiyacı olana destek vermesini ben de savunuyorum ama diğer çocuklarının da hakkını gözetmesi gerekir. Ev alıp oturtulur yarım kira alınıp diğer çocuğa verilebilir gibi..

Keşke konuyu doğru anlayıp öyle yorum yapsaydınız, boş yorumdan iyi olurdu. Bu arada tamam en iyi aile sizin

Ya sunshine. Belki gerçekten kötü niyetli değilsin iyisindir hoşsundur ama her şeyin içindesin ya. Gerçekten neden her konuda bu kadar müdahil oluyorsun her şeye? Para kaç yaşında insanların parası, adam üzülüyorum uykum kaçıyor, onlara ev almak istemiyorum diyor hala üstüne yorum yapıyorsun. Önceden de yengeyle annenin durumuna aşırı müdahil oldun. Abim mutsuz falan dedin, ya mutsuz adam çocuk yapmaz, illa esinde sevdiği bir şey vardır karışma dedik yine ikna olmadın. Yengem manyak dedin ya manyak olsun sana ne sen muhatap olma dedik yine oldun. Drama mi seviyorsun, olayların içinde olmak mı mutlu ediyor bilmiyorum ama insanların hayatlarına, kararlarına lütfen artık bu kadar karışma.

Ayrıca artık senin de bir esin var, altınlar senin ziynetin de olsa kendi çekirdek ailene harcaman daha mantıklı değil mi? Neden yan gelip yatan yengeye para vereceksin ya ne kadar ayıp eşine. Gerçekten seni hiç anlayamıyorum.

Ben altın mevzusunu kaçırmışım. Absine ev alınsın diye altın vermeyi mi teklif etmiş l
Eşi altınları kız kardeşine vermek istese kabul eder mi acaba? Bence yarısını abisine yarısını görümceye versin. Zaten görümce ve gelinleri tuhaflikta yarışır.

Hatta çalışıp maaşını abisine yollasın. Gelinin gözüne girme çabasını anlamıyorum. İki aya konu açacak abime ev aldık babanları evden kovdu diye.

Elbette öyle de yapılabilir, burada anlatmak istediğim aile bireylerinden birinin zor durumdan kurtarılması. İlla birini kayırmak değil.

Bi kaç güne kesinleşicek gunces bende bekliyorum bakalım.

Aslında şöyle oldu. Ev sahibi abimi evden çıkartmak istedi aniden. Çocuk küçük durumlar sıkıntı. Faizler olmuş 5 küsür. Bir şey alınırken 50 100 bin bile ihtiyaç olduğu için borç olarak verebilirim demiştim. Gerçi iş öyle olmadı abim ev falan alamıyor bu devirde.

Karışmıyorum ki kerkenes babam arayıp sordu. Ben böyle düşünüyorum şöyle oldu ileriyi düşünüyorum ne yapalım diyince fikrimi söyledim. Sencede öyle değilmi dedi fikir alışverişi yaptı. Babamda olsa konuşma geçmeden müdahele etmem.
Yengemlede muhatttap olmak inan en son isteyeceğim şey.. sürekli beni konunun içine çektiği için daral geliyor. Anneme laf sokarken bile “sunshinenin kaynanası yok işte onu daha da düşünüyorsun, ee senin kardeşin beni aramıyor “ diye çenesi durmadığı için kenarda oturup dahada söylen benim hakkımda diyip susamıyorum ki..

Ufak tefek destek olabilirsin ama altın vermek ev almak çok ayrı konular. Bazı insanları memnun edemezsin boşuna uğraşma.

Eğer abini çok düşünüyor olsaydı yıllarca çalışırdı yeni bebek sahibi oldular. Maddi konular hastalık gibi acil durumlar hariç eşleri ilgilendirir. Kendileri çözsün.

Birikmiş parası olur, kız tarafı destek olur gene bir orta yol bulunur. Ama gelin hanım evde yatacak benim annem merdiven silecek o parayla ev alınacak. Haksızlık değil mi annenize.

Belki abiniz yalan söylüyor bile olabilir. Emin misiniz ev meselesinde.

Nasıl görümcene mesafe koyduysan aynı mesafeyi abine ve eşine koymalısın. Geçen bir konuda gururla bahsettin görümce ile nasıl baş ettiğinden ki haklısın. Ama sizin gelin görümcenden daha tehlikeli haberin olsun.

Evet yengem öyle. Şuan zaten tamamen vazgeçildi ev alıp oturtma fikrinden. Abim yalan söylemiyor halada boşver anne sen beni ne istiyorsanız onu yapın geçti artık bizim için herşey diyor. Dün görümcemle şöyle bir olay yaşandı. Normalde her olayda abisine benim istediğimden pasta meyveli diye carladığı için aynı pastayıda sevsek çikolatalı alırdım. O zamanda söylenirdi. Vazgeçmedim yine çikolatalı aldım. Dünde annesinin doğumgünü için pasta alırken benim istediğimden kalmamıştı eşimde tabi biliyor kardeşinin meyveli sevdiğini şu nasıl falan diyor bana. Bende bi dakika şu neyli bu neyli falan diye başka pastalara baktım. Hımm bunda muz var mı diğerleri de küçük dedim. Varmış görümceminde sevdiği olan pastayı aldık. Ama görümcem sevdiği için değil ben seçtim. Dün şaşırdıı aaa bunu bilerek mi aldınız bir dakikaaa diye havalara uçuyor deli. Ben sen çikolatalo seviyorsun diye ondan alırsın sandım diyorum ben meyveli sen çikolatalı seviyorsun falan diye konuştuk dedi. Aynen kalmamış benim isteğimden bunda da muz var diye seçtim dedi. Oh iyi kalmaması ben bunu çok seviyorum dedi güldü. Kıza 1 yılda sadece onun istediği olmayacağını öğrettim ama en azından öğrendi. Şımarıkcada olsa öğrendi. Yengeme öğretemiyoruz.

Konu burada ne görümcen değil. Gelin ve abin. Keşke görümcenden rahatsız olduğun kadar gelinden de rahatsiz olsan. Keşke ona koyduğun mesafeyi geline se koysan. Eşinin ailesi olunca çok güzel sınır çiziyorsun ama söz konusu kendi abin olunca altınlarından bile vazgeçiyorsun.

Görümce konusunda çok haklısın. Evet tavırları garip ama abinde normal değil bunu görmüyorsun.

Sana kolaylıklar diliyorum. Amacım seni kırmak değil ama olaylara at gözlüğü ile bakıyorsun. Görümce ve KV kızmaktan kendi abinin hatalarını görmüyorsun.

Senin abin ve gelinin farklı bir modeli bizde var. Ben görüşmeyi tercih ediyorum.

Boş yorum mu? Saygılı olun lütfen istediğim yorumu yaparım hakaret boyutunu aşmadığı sürece .
Hakaret ettiğimi düşünmüyorum, alakasız yani boş yorum olmuş yazdığınız zira konu sahibi ve eşi calisarak abisi kadar ancak kazanıyor. Yani yorum yaparken konuyu detayları ile kavramak gerekiyor bazen, yoksa tabi ki istediğinizi yazarsınız.

Maalesef her koyun kendi bacağından asılmalı. Abin başının çaresine bakacak.

Kentsel dönüşüm işini unutun, hayır çıkmıyor ondan, daha bir 10 yıl beklersiniz o da belki. Abin büyük şehirde değil bildiğim kadarıyla, istanbulda eski de olsa bir daire parasıyla küçük şehirlerde güzel bir ev alınabilir diye tahmin ediyorum. Yalnız bir daireyi satıp abine ev alırlarsa diğer daireyi de otomatik olarak senin üzerine yapmaları gerekir eşitliği sağlamak için. Senin başını sokacak bir evin olması bu gerçeği değiştirmez. Ayrıca ev senin değil kvnin, senin bir de görümcen var yarın o evde hak sahibi olacak muhtemelen.

Yengenin gözü babanın köşedeki parasında, onu alacak derdi o görünüşe göre. Babanın yerinde olsam o parayı harcarım. Köy evi diyorsa köy evi, artık kısmette ne varsa. Maalesef para dolar da olsa emlak kadar değer kazanmıyor.

Dairenin biri artı babanın köşedeki parası ihtiyacınızı karşılayacak 2 ev alabilecek durumdaysa abiye destek olunabilir. Babanlar taşınırsa istanbuldaki evi kiraya verir parasıyla kendilerine destek yaparlar ama her koşulda haklarını koruyabilmen için o evin sana devredilmesi şart olur.

Yalnız böyle bir yengeye bu güzellikler yapılmalı mı dersen hiç içimden gelmezdi açıkçası. Annenin babanın yerinde olsam telefonlarını bile açmam. Annen merdiven silip baban hala çalıştığına göre evden gelen kira da aman aman bir şey değil. Kendimi zor idare eden insanlardan böyle fedakarlıklar istemek utqnmazlıktqn başka bir şey değil aslında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…