Abime ev alıp almamak, babamın kalan son parası ve yaşlılığı.

Sizin durumunuz iyiyse abinizein evi yoksa ve zordaysa abinize ev alınabilir ne olacak, kardeşiniz sonuçta oda. İşte kardeşlik böyle böyle bitiyor maalesef.
İyi de ben çalışıp çabalayım, kardeşim parasını dilediği gibi harcasın sonra da ama onun evi yok denilip gökten ev versinler... O zaman birikim yapmak salaklık.

Para yardımı yap abime ev alsın diyorum
neden böyle bi akıl verdiniz ki
herkes baksın başının çaresine yenge hanım kıçını kaldırıp çalışsın
babanız onca sene alın teriyle kazanıp biriktirdiği parayı neden abinin tembel yengesinin rahatı için kullansın ?

O babanın ,annenin parası yenir mi ya. Babanız emekli hala çalışıyor, anneniz bu yaşta merdiven siliyor.
Eşi de çalışsın abinizin.
Anne,babanız da artık kendileri için yaşasın.
Bu insanların çektiği nedir ben anlamıyorum. Emeklilikte rahat edecek kadar birşeyler yapmışlar yine de çalışıyorlar.

Bence ev alinacaksa babaniz kendine alsin otursun koskoca insanlar bi de evli çocuklarına mi bakacaklar yazik yaa uzuldum anne babanıza
Babaniz kendi uzerine alsin otursun abiniz de kendi düşünsün
Allah gecinden versin büyükler hakkin rahmetine kavuştuğunda miras ikinize ortak pay edilmeli diger turlu sizin hakkiniz yenmis olur babaniz da zaten buna razi degil anladigim kadariyla

Sizin durum biraz farklı tabi ama ben bu diğerine daha çok destek olunmalı mantığını anlamıyorum. Bizim de bi akrabanın kocası tarafından miras kaldı. 3 oğluna eşitt böldüler. İkisi evli. Birinin karısı yıllardır çalışıyor öteki çalışmıyor. Vay efendim onlar çift maaşmış neden onlara eşit verilmiş diğerine fazla verilmeliymiş. Neden? Ki burada mesela bekara verilen para laf edilmşyor. İki maaşlı konuşuluyor. Herkes uyuyup bi tarafını büyütürken kar kış demedi sıcak yatağından kalktı küçücük çocuğunu bırakıp çalıştı o kadın. Madem eşit olunacaktı o da otursaydı mesela

İyi de ben çalışıp çabalayım, kardeşim parasını dilediği gibi harcasın sonra da ama onun evi yok denilip gökten ev versinler... O zaman birikim yapmak salaklık.
Ben zaten anne baba sağken çocukların adına ev alınmasına karşıyım. Baba ev alıp sağlığı boyunca oturmasını sağlayabilir. Bu durumda hali hazırda evi olan kişinin zoruna gidecek bişey olacağını düşünmüyorum. Çünkü sonrasında oda mirasçı olarak payını alabilir .Ayrıca tüm özel durumları bilemem ama 25 bin TL ile kiracı olarak geçinilmesi zor zaten .

Ailen kendilerine bir ev alarak, uygun bir fiyatla abinlere kiraya verebilir.
Yada 2 sene evde ücretsiz oturun o sırada temelden bir eve girip ödeyin denilebilir vs... seçenekleri değerlendirilebilir. Kentsel dönüşüm gibi bir beklenti varmış orayı çok anlayamadım. Ancak temelde şunu söylemek istiyorum iki kardeşsiniz hem sizin hakkınız var hem de ailenizin kendi hayatını idame ettirmek için birikimlerine de ihtiyaçları var. Gelininizin davranışlarını sa hatırlıyorum. Ailen ortada kalmayacak şekilde temkinli davranmalılar.

Birkaç sayfa okudum abiniz de oyle isteyen para ver diyen biri degil anladigim kadariyla
Madem araçları var o zaman yine kiraya cikacaklar ha aile destek mi olacak anca tasinma masraflarina katki olabilirler benim aklima yardim olarak bu geldi. Ben de yeni ev taşıdım inanin cok zor. Tasinma konusunda yardimci olmaniz bile yükünü hafifletir bence. Gerisine de karismayin aileniz de kendine ev alsin keyiflerine baksinlar artik kac yasinda insanlar emekliligin tadini cikarmayi coktan hak etmisler

Babamın kendine almaya bile niyeti yok yarın birgün birşey olursa pram emekli maaşımla napcam diyor.

Kız abim kira öderse hemde bana yengem 15 gün komada kalır

Yani önceden istiyordu şimdi istesemde alamam geçti artık diyor. Bakalım bende babama siz alın abimide düşünürüz sonra dedim.

Kiraya vermeleride dert değil memleketlerine gittiklerinde abime misafir olucaklar kendş evleri olmuyorlar sorun orda canım

Kız abim kira öderse hemde bana yengem 15 gün komada kalır
beleşe oturmak yok sunshine, ayılsada bayılsada sen kocasının kardeşisin. isterse çatlasın
Bu kadar yüce gönüllü olma nolursun. Geçenlerde bir konu vardı bir konu sahibinin annesi ölmüştü abisi ve yengesi babaya bakma mazereti altında eve çöreklenmişti. Üstelik eve giremiyormuş kadın. Aile olmak birlik evet güzel birşey ama suistimal eden abi ve yenge çok. Kendi hakkını savun ve aşırı fedakar olma. Herkes zorlanıyor bir zahmet kaldırsın k'çını çalışsın. Annen bakarım demiş çocuğa kabul etmemesi şımarıklık o zaman o sıkıntıyı çekicekler. Hiç acıma.

Ya bir şey dicem ülkede asgari ücret belli sonuçta.
Pek çok insan asgari ücret alıyor kari koca çalışıyor ve geçinmeye çalışıyor.
Daha uzak kötü bir semtte oturuyor gerekirse ama geçiniyor bir şekilde.
Abinizde 25 bin alıyormuş iki asgari ücreti geçiyor aldığı tutar yani öyle açlıktan ölme vay gecinemedik gibi bir durum yok.
Ev sahibini ikna edecek azcik daha zam yapacak bi şekilde.
Ayrıca ikinci çocuk için korunup gelin hanım da işe girecek calisacak.
Babanızın şu an 5 milyonu olsa da vermek zorunda değil ki ne münasebet.
Herkes kendine güvenip evlenmiş bı de çocuk yapmış yaşlı başlı adam napsin.

Gelin hanım girsin bir işe çalışsın .
Neden siz ve aileniz düşünüyor ne yapacaklarını ?
Biraz da karısı düşünsün .

Ya Sunshine1 sen işle ilgili sorunlarını yazmıştın bu kdr saf olma ne olur Hem ev alınacak Hem miras 2 ye bölünecek alemin akıllısı onlar mı?
Birikim fln demişsin sakin verme saçma saçma şeyler yapma günah emeğine
En makul çözüm mirasın bölünmesi yada sana kira ödemeleri
Diğerlerini hiç mevzu bile yapma

Evet kesinlikle o konuda haklısınız, ekstrem bir durum yoksa ve çekirdek aile cabası tutumu nasılsa ona göre yön bulmalı. Tek maaşlı olan eğer ayrı bir durumu yok ise sağlık işte çok çok müşkül durumda olma gibi tabi ki eşit olmalı. Günün şartlarına göre değerlendirmeli
Kendimden örnek verecek olursam benim iki evladm var biri ağır engelli zeka yurume tam ama iç organlarda cok buyyk sıkıntılar var hastane masrafı bitmiyor ilerde de diğeri gibi rutin çalışamaz. Küçüğüm sağlıklı sükür. Simdi ben buyugune ilerde daha farklı destek olurum küçüğüme de tek laf ettirmem gönül ister ultra zengin olup ikisine de vereyim eşit ama malesef hayat ikisine eşit olmayacak ve bende anne olarak ihtiycı daha çok olana bir tık fazla vermeliyim. Tabi böyle konusuyorum inş ilerde eşit olacak diye birbşrlerine girmezler

ee o zamanda kira gideri olmadigi icin daha,konforlu yasiyor karisi calismiyor ,kardesi yagmurun altinda ise gidiyor bu hic adaletli olmuyor bence

Annemlede konuşamıyorum abim yengem yanında. Mesaj atamıyorum görürler. Ee abimle gizli konuşssam yengem yanında. Abim illede ev istemiyor gel bak anne al alma dolaşırsın boşver alırsanız oturururum en azından para biriktiririm dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…