Abime ev alıp almamak, babamın kalan son parası ve yaşlılığı.

Ya bir şey dicem ülkede asgari ücret belli sonuçta.
Pek çok insan asgari ücret alıyor kari koca çalışıyor ve geçinmeye çalışıyor.
Daha uzak kötü bir semtte oturuyor gerekirse ama geçiniyor bir şekilde.
Abinizde 25 bin alıyormuş iki asgari ücreti geçiyor aldığı tutar yani öyle açlıktan ölme vay gecinemedik gibi bir durum yok.
Ev sahibini ikna edecek azcik daha zam yapacak bi şekilde.
Ayrıca ikinci çocuk için korunup gelin hanım da işe girecek calisacak.
Babanızın şu an 5 milyonu olsa da vermek zorunda değil ki ne münasebet.
Herkes kendine güvenip evlenmiş bı de çocuk yapmış yaşlı başlı adam napsin.
Yengemin çenesini kapatmak lazım. Yemiştir annemi orda biliyorum. Cevap verince de abime şikayet ediyor. Babam para vermedi diye de laf soktu.

örneğin kendi kardeşimle de duruma bakacak olursam, ben üni okurken kpss hazırlanırken durumumuz kötuydu babam tek maaş işçi para yok zor bela kooperatif ödemeye calısırdı. Ben hem okudum hem çalıştım öyle çalışma ki gece ayaklarımın sızısına uyuyamazdım.
Kardeşimle 12 yas fark var neyse ben mezun oldum atandım o arada babamların durumu düzeldi emekli oldu tazminat aldı. Kardeşim çok zeki değil onu özel okula üniye gönderdik baya da iyi yurda yerleştirdik ben de aileme ısrarcı oldum yollayın diye. Kayın ailem ne gerek var seni okutmamşlar o da okumasın veya aynı parayı simdi versinler dedi hadsizce. Ama ne gerek var babamda o zaman olsaymış beni de okuturmus. Veya simdi var ben zamanında alamadım diye kardesime harcanmasına karsı mı çıkayım. Hiç sorun yapmadım şimdi ne güzel ikimizin de eli ekmek tutuyor sukur

örneğin kendi kardeşimle de duruma bakacak olursam, ben üni okurken kpss hazırlanırken durumumuz kötuydu babam tek maaş işçi para yok zor bela kooperatif ödemeye calısırdı. Ben hem okudum hem çalıştım öyle çalışma ki gece ayaklarımın sızısına uyuyamazdım.
Kardeşimle 12 yas fark var neyse ben mezun oldum atandım o arada babamların durumu düzeldi emekli oldu tazminat aldı. Kardeşim çok zeki değil onu özel okula üniye gönderdik baya da iyi yurda yerleştirdik ben de aileme ısrarcı oldum yollayın diye. Kayın ailem ne gerek var seni okutmamşlar o da okumasın veya aynı parayı simdi versinler dedi hadsizce. Ama ne gerek var babamda o zaman olsaymış beni de okuturmus. Veya simdi var ben zamanında alamadım diye kardesime harcanmasına karsı mı çıkayım. Hiç sorun yapmadım şimdi ne güzel ikimizin de eli ekmek tutuyor sukur
Tabi konu sahibinin durumu farklı, öyle yenge var ise kesinlikle ev satılmamalı, bir eş olarak elini taşın altına koymalı nasıl ki konu sahibi çalışıp çabalıyor ise.

Yengemin çenesini kapatmak lazım. Yemiştir annemi orda biliyorum. Cevap verince de abime şikayet ediyor. Babam para vermedi diye de laf soktu.

bu mesele üstünde uzun uzadıya konuşmaya gerek görmüyorum ben. abinizde iş yok açık söylemek gerekirse. abiniz haddini bildirip restini çekemediği için yengeniz çenesini kapayıp mabadının üstüne oturmuyor. abiniz hudut tanımıyor ve belli ki o da parada sizden çok kendisinin hakkı olduğunu görüyor ki yengenizin konuşmasının önünde engel olmuyor.
aslında özetlemek gerekirse abiniz, ne anneniz ne babanız ne de size saygı duymuyor.
bi dönüp kendinize bakın. eşinizin ailesi için aynı söylemlerde bulunduğunuz ve kesinlikle size ait olmayan kv ve kp binbir zorlukla yaptığı birikimi tırtıklamaya çalıştığınız durumlarda eşinizin size ağzınızın payını verip vermeyeceğini düşünün. o zaman anlarsınız meseleyi derinden

Hem annen hem senin psikolojik destek almanız lazım. Gelin ne derse desin önemli olan kendi hayatı.

Niye bu kadar korkuyorsunuz gelinden
En kötü ne yapabilir? Sanki pipili evlat olmadan hayat olmuyor. ev almasınlar onlarda küssün. İki seneye gelir barişırlar. Ev alıp kiracı olmazlar. Annenizi o eve sokmazlar.

Ne alaka ya sırf biri çenesini kapatsın diye onca emek yatırım boşa mı gitsin.
Sabaha kadar laf soksun zerre umursamam.
Gencecik insan eli ayağı tutuyor ayrıca gitsin çalışsın milletten para dilenmeyi biraksin.
Ayrıca sizin tavrinizi da garipsedim hani büyükler yapsa şu tavrı bı nebze derim de artık herkes çalışıyor bu devirde.

Hem annen hem senin psikolojik destek almanız lazım. Gelin ne derse desin önemli olan kendi hayatı.

Niye bu kadar korkuyorsunuz gelinden
En kötü ne yapabilir? Sanki pipili evlat olmadan hayat olmuyor. ev almasınlar onlarda küssün. İki seneye gelir barişırlar. Ev alıp kiracı olmazlar. Annenizi o eve sokmazlar.
Çok şaşırdım bu konuya cidden. Düşünsenize koskoca yaşlı başlı adam çalışıyor gencecik gelin de evde yatıyor hem de para bekliyor birileri bana ev alsin diyor.
Hani kp çok zengin olur ayrımcılık yapar laf edersin de adamcağız zaten eti ne budu ne yani.
İster kendine yazlık alır ister keyfi harcar ilgilendirmez kimseyi.
35 yasima geldim ailemden bir şey görmedim beni okutmak meslek sahibi yapmak dışında başka da bir zorunluluklari yok zaten.

Selamlar kızlar. Abimle yengem bizim memlekette kiradalar. Çok detaya girmeyeceğim abim ortalama 25 bin maaş alıyor tek çalışan. Bu zamana kadarda rahat kira ödedikleri için annemleri dinlemeyip kiradan kiraya çıkıp para biriktiremeyip evde alamadılar. Çok rahat o zamanlarda 200 bine ev vardı öyle düşünün kira öder gibi ev taksidi oluyordu. Neyse. Şuan herşey zorlaştı bebekleri var ve abim yetemiyor. Kira olmuş 10 küsür ev sahibi çık diyor abim nerden bulayım ne yapayım diye şaşırmış durumda.
Gelelim babamın durumuna. Ağır işte mesailerce çalışıp eli gözü yara içinde geliyor her akşam. Annem hala merdiven siliyor. Babam hem emekli hem çalıştığj için kenara para biriktirdi. 1 milyon küsür. Elimdeki son para kızım çalışamıyorum artık evler eski ( oturdukları ve kirada olan eski evimiz var 40 yıla yakın) kentsel dönüşüme girerse 5 kuruşum kalmıyor emekli maaşla ne yapacağım diyor. Aslında babamın abimlerin ordan ev alıp oturtma niyeti vardı ama oraya gücü yetmiyor aynı zamanda benim memlekete gittiğimde yine kalıcak yerim yok kendi evime misafir gideceğim tüm paramı da yatırdığım için olası bi sıkıntıda abine çık diyemem yaşlandım ordan evi satayım kendi köyümden alayım (annem babamın köyüyle abimin oturduğu yer 40 km) desem onuda halledemem diyor. Annemler ev bakıyorlar şuan memlekette lakin durum baya karıştı. Annemlere yaşlandınız abimlerin ordan ev almak yerine köyden alıp neden mezarlığa doğduğunuz yerlere ilerde gidip temiz hava almayasınız büyük şehir burası herkes kaçıyor dedim. Doğru söylüyorsun öyle istiyorum ama abin napıcak diyor. Babam abin otursa olan iyi muhabbet bozulursa ne olucak ne geliyorsa maddiyattan geliyor diyor. Para yardımı yap abime ev alsın diyorum geçti kızım o iş çok pahalı nasıl alıcak faizler ortada diyor.
Ufacık bahsetmem gerekirse biz yengemle çok sorun yaşadık. Yani kötülemek için değil inanın ilaç kullanıyor takıntılı ve obsesif bozukluğu var. Babama anneme laf sokup saygısızlık yapıyor. Senin baban babama oturmaya gelmiyor diye 7 günde 3 kez kavga ettiğini biliirm. Babamda o yüzden kafası karışık geçen işyerinde kaza geçirmiş dalgınlıktan. Şaşırdım kaldım diyor. Kalsın kenarda para hiç ev almayalım dolarda durur diyor ama anneciğim çok bunaldı burdan annesinin mezarına gitse yatıcak yeri yok köyünde. Yengem desen şimdi hepten babamın parasında olucak gözü seneler önce babamın aldığı ev bizim olur kızınızın evi var demişti ben kirada olmadığım için. Ona kadar karışıyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
Öncelikli olarak babanız kendi evini düzenini kurmaya baksın.
Ne sizin elinize ne abinizin eline bakmasın
Zaten babanızda onlara güvenmiyor
Kesinlikle bu zamanda karı koca doktor bile birikimi olmasına rağmen ev alamıyor
Kendini artık yıpratmasın
Babanızın evi olduktan sonra eğer sizin kendi şahsınıza ait eviniz varsa (kocanızın evi değil sizin eviniz kendinize ait)
Ben abiye ev alınmasına karşı değilim oda benim canım ciğerim kardeşim sonuçta kirada sürünmesin
(Bu benim için geçerli kendi fikirlerim)
Asla da alınacak mal (eğer eşiyle abinizin evliliğine güvenmiyorsanız) abinizin üzerine olmasın
Yine babanızın üzerine olsun ev
Ne olur ne olmaz size yararı bile dokunmamış bir kadının olurda boşanırsa evde hakkı olmasın (ayrıca gencecik kadın neden çalışmazda kayınpederinden ev bekler anlamış değilim. Çalışsın en azından kirada biraz rahat ederler
Biri kirayı öder diğeri evi döndürür
Malesef artık çalışmak mecburi)

ee o zamanda kira gideri olmadigi icin daha,konforlu yasiyor karisi calismiyor ,kardesi yagmurun altinda ise gidiyor bu hic adaletli olmuyor bence
Kardeşinize birşeyleri söyleyebilir yada yaptırabilirsiniz. Ama yenge bir yabancıdır ona dayayıp yaptıramazsınız. Bu yüzden siz kardeşiniz için yapıyorsunuz . Ayrıca adaletli olmak bunu gerektirir bence ve aile olmakta.

Kardeşinize birşeyleri söyleyebilir yada yaptırabilirsiniz. Ama yenge bir yabancıdır ona dayayıp yaptıramazsınız. Bu yüzden siz kardeşiniz için yapıyorsunuz . Ayrıca adaletli olmak bunu gerektirir bence ve aile olmakta.
Yok hayir yengeme niye dayatma yapayim ne munasebet ama ben sabahin korunde calisip ise gidiyorsam konforumu artirmak icin gidiyorum .kardesimin ailesi esi vs bunu yapmiyorsa kendi tercihidir ona gore yasar .hastalik gibi ozel durumlar haric herkes kendi tercihini yasar adalet boyle bir sey degil .o zaman konu sahibine calisiyor diye haksizlik oluyor cunku tam aksine .

Çok şaşırdım bu konuya cidden. Düşünsenize koskoca yaşlı başlı adam çalışıyor gencecik gelin de evde yatıyor hem de para bekliyor birileri bana ev alsin diyor.
Hani kp çok zengin olur ayrımcılık yapar laf edersin de adamcağız zaten eti ne budu ne yani.
İster kendine yazlık alır ister keyfi harcar ilgilendirmez kimseyi.
35 yasima geldim ailemden bir şey görmedim beni okutmak meslek sahibi yapmak dışında başka da bir zorunluluklari yok zaten.

Yani bende bunu anlamıyorum. Benim babamın kirada evi varken ben kirada oturdum hiç aklıma para istemek gelmedi
Bizim gelin kiracı çıksın onlar geçsin diye bekledi. Bizimkilerde ablana haksızlık olur dedi. Onun giyindiği markaları annem giyinmiyor. Az gezin az harcayın dedi. Küstü filan ama alıştı 😆

Sağlıkla alakalı olur, başka bir şey olur anlarım ama sağlıklı insanların evde oturup kıç büyütüp yaşli başlı insanlardan para beklemesi beni deli ediyor.

Yok hayir yengeme niye dayatma yapayim ne munasebet ama ben sabahin korunde calisip ise gidiyorsam konforumu artirmak icin gidiyorum .kardesimin ailesi esi vs bunu yapmiyorsa kendi tercihidir ona gore yasar .hastalik gibi ozel durumlar haric herkes kendi tercihini yasar adalet boyle bir sey degil .o zaman konu sahibine calisiyor diye haksizlik oluyor cunku tam aksine .
Konu sahibine abisi çalış veya çalışma demiyor sonuçta buda onun tercihi. Dediğiniz gibi konforunu arttırmak için çalışıyor, mecburiyetten değil. Abisi ile durumu aynı değil. Ben olsam evim varsa eşim ve ben çalışıyorsam, Abim kiradaysa ve geçinemiyorsa aynı zamanda aileminde imkanı varsa ona yardımcı olmasını ister ve kabul ederim. Benim aile kavramı için düşündüğüm bu. Bizim ailemiz böyle düşünür ve imkanı yetersiz olanlara yardımcı olur. İyi ki de benim ailem canım ailem 🙏

Kiraya vermeleride dert değil memleketlerine gittiklerinde abime misafir olucaklar kendş evleri olmuyorlar sorun orda canım

İşte o sebeple süreli bir anlaşma yapsınlar. Bu ev bizim siz misafiriniz kısmını belirtmedikleri sürece problemlere davetiye çıkarır bu olay.

Konu sahibine abisi çalış veya çalışma demiyor sonuçta buda onun tercihi. Dediğiniz gibi konforunu arttırmak için çalışıyor, mecburiyetten değil. Abisi ile durumu aynı değil. Ben olsam evim varsa eşim ve ben çalışıyorsam, Abim kiradaysa ve geçinemiyorsa aynı zamanda aileminde imkanı varsa ona yardımcı olmasını ister ve kabul ederim. Benim aile kavramı için düşündüğüm bu. Bizim ailemiz böyle düşünür ve imkanı yetersiz olanlara yardımcı olur. İyi ki de benim ailem canım ailem 🙏
Ay nasil abisi ile ayni durumda degil .abisinin maasi konu sahibi ve esinin toplam maasina esit .konu sahibi totalde daha kotu durumda . bizim ailemiz de sukur herkes calisiyor evde yatarken yasli annenin merdiven silerken kazandigi paraya goz koyacak karakterde birisi yok sukur canim ailem ♥️

Ay nasil abisi ile ayni durumda degil .abisinin maasi konu sahibi ve esinin toplam maasina esit .konu sahibi totalde daha kotu durumda . bizim ailemiz de sukur herkes calisiyor evde yatarken yasli annenin merdiven silerken kazandigi paraya goz koyacak karakterde birisi yok sukur canim ailem ♥️
Ahahahha sakin olun bence 😂kimse annesine merdiven silsin oğlu yesin demiyor. Sizinle konuştuğumuz konu bu değil , aile arasında yardımlaşmadan bahsediyoruz. Ayrıca kimse kimsenin parasına göz koyup istemez böyle ailelerde zaten belli olan birşey vardır ve bunu aile bireyleri düşünür. Yapılabilecek birşey varsa yapılır. Siz bayağı uzaksınız maalesef bu düşünceye o yüzden anlayabileceğiniz düşünmüyorum son mesajınızda itibaren.

Ahahahha sakin olun bence 😂kimse annesine merdiven silsin oğlu yesin demiyor. Sizinle konuştuğumuz konu bu değil , aile arasında yardımlaşmadan bahsediyoruz. Ayrıca kimse kimsenin parasına göz koyup istemez böyle ailelerde zaten belli olan birşey vardır ve bunu aile bireyleri düşünür. Yapılabilecek birşey varsa yapılır. Siz bayağı uzaksınız maalesef bu düşünceye o yüzden anlayabileceğiniz düşünmüyorum son mesajınızda itibaren.
ay baya istemisler iste kadinla yasli adamdan .bu konuda yasli kadin merdiven siliyor evde yatan gelin para istiyor konudan bahsediyoruz suan buraya yazdigimiz icin soylediginiz seyler bu anlama geliyor .aile olmak birilerinin calisip birilerini finanse etmesi anlamina gelmiyor cok yanlis biliyorsunuz o olayi . tatli su romantik laflarindan hoslanmam dogru ama ailemle aram cok iyidir bu arada .hastalikta saglikta birbirimizi destekleriz ama birbirimizin hakkini yemeden

Siz kendi hayatınızda konudaki yenge konumunda mısınız? Aksi halde konuyla bu kadar baglantisiz yorum yapmak sadece gözlemle ya da konuyu okuyarak yapılmaz.

Konu sahibi kendi konforunu arttirmak icin calisiyorsa gelin hanım da kendi konforunu arttirmak icin calissin?

Konu sahibi calismayi birakirsa yengeyle aynı konumda olacak. Yenge hanim da calismaya baslarsa konu sahibinin konumunda olacak. O zaman konu sahibi işi bırakıp evde otursun, yenge calismaya baslayip konu sahibine destek olsun dimi ama? Aile olmak böyle bir şey ya hani :)

Benim bildiğim kadarıyla ülkenin yarısı asgari ücretle geçiniyor kalanın çoğu da 20-35 bandında takılıyor. Herkes üst düzey yönetici falan değilse ya da kendi işinin patronu değilse durum bu şekilde. Yani yengeniz de çalışsa iyi olur en azından asgari ücret bile alsa gıda fatura giyim masraflarını karşılar. Çalışmayan insanın bir de elalemin miras muhabbetlerine karışması çok yüzsüzce.

Siz kendi hayatınızda konudaki yenge konumunda mısınız? Aksi halde konuyla bu kadar baglantisiz yorum yapmak sadece gözlemle ya da konuyu okuyarak yapılmaz.

Konu sahibi kendi konforunu arttirmak icin calisiyorsa gelin hanım da kendi konforunu arttirmak icin calissin?

Konu sahibi calismayi birakirsa yengeyle aynı konumda olacak. Yenge hanim da calismaya baslarsa konu sahibinin konumunda olacak. O zaman konu sahibi işi bırakıp evde otursun, yenge calismaya baslayip konu sahibine destek olsun dimi ama? Aile olmak böyle bir şey ya hani :)
Konudaki yenge konumundan oldukça uzağım şuan ve olmakta istemem. Ben kardeşimin durumuna bakarım , yengenin tercihlerinden ötürü zarar gören bir abi var . Bu da abinin tercihi belki ama yine de ailem olduğu için abim eğer zora düşerse yine ben sıkılır ve üzülürüm istemsiz. Bu sebeple birşeyler yapılabiliniyorsa yapılsın isterim. Yenge destek olmak zorunda değil çünkü bu duruma üzüleceğini sanmam. Ama konu sahibi aynı duruma düşerse ve ailesi yardım etmek isterse abisinin buna razı olması gerekir.
Ayrıca bu kadar sinirlenmenize gerek yok ben böyle düşünüyorum sakin olun lütfen.

X