- 9 Şubat 2010
- 17.835
- 39.769
E abinin evi olacak o zaman bunlar ne arsızlık yapıyorlar böyle. İdare edecekler evleri bitene kadar. Çüş yaaaaaaEvet geçmiyor. Abini çıkartıyor ev sahibi napıcaz kızım diyor. Abim çaresizlikten uygun diye yapılmamış evin taksidine girdi. Hem kira hem taksit. Şimdide faiz yiyip kira ödüyor bir kısmıyla. Yani bilmiyoruz ne olucak.
Evet geçmiyor. Abini çıkartıyor ev sahibi napıcaz kızım diyor. Abim çaresizlikten uygun diye yapılmamış evin taksidine girdi. Hem kira hem taksit. Şimdide faiz yiyip kira ödüyor bir kısmıyla. Yani bilmiyoruz ne olucak.
Kızım saf mısınız, o zaman bırakın baksınlar başlarının çaresineAbimde istemiyor aslında zorda oldukları için biz yardım edelim diye düşünüyoruz.
Konu sahibinin ne kadar kazandığını bilmiyorum ben ilk yorumu yazarken de bilmiyordum. Siz başka konularını takip edip o şekilde biliyor olabilirsiniz. Abim zor durumda ev sahibi çıkarıyor yazmış bende zorda olan aile bireyine yardımcı olmak gerekir elden geliyorsa diye yazdım. Nedense herkes benim bir tarafı kayırdığımı , konudaki yenge olduğumu söyleyen bile çıktı , hayret ediyorum bazen burada yazılanlara. Benim düşüncem bu kız veya erkek farketmez kardeşim zordaysa ve ben değilsem ailem ona yapacaksa desteklerim . İkisininde hayat standartı aynı olmalı diye tutturan ben değilim farkındaysanız.Hakaret ettiğimi düşünmüyorum, alakasız yani boş yorum olmuş yazdığınız zira konu sahibi ve eşi calisarak abisi kadar ancak kazanıyor. Yani yorum yaparken konuyu detayları ile kavramak gerekiyor bazen, yoksa tabi ki istediğinizi yazarsınız.
Kuzum o iş iptal oldu sözleşmeyi bozdu abim hem kira hem yapılmamış evin taksidni ödeyemedi.E abinin evi olacak o zaman bunlar ne arsızlık yapıyorlar böyle. İdare edecekler evleri bitene kadar. Çüş yaaaaaa
Nasıl yani yapılmamış bir evin taksidini girdi evi yok demiştiniz hangi paranın. Faizini yiyor geliri neredenEvet geçmiyor. Abini çıkartıyor ev sahibi napıcaz kızım diyor. Abim çaresizlikten uygun diye yapılmamış evin taksidine girdi. Hem kira hem taksit. Şimdide faiz yiyip kira ödüyor bir kısmıyla. Yani bilmiyoruz ne olucak.
Yapılmamış ev derken, temelden girilen bir ev sanırım. Onun için ne kadar ödemesi vardı ? Ve kirası ne kadar şuan ?Kuzum o iş iptal oldu sözleşmeyi bozdu abim hem kira hem yapılmamış evin taksidni ödeyemedi.
Şöyle oldu. 7000 kira ödüyor. O ara topraktan bir eve girdi aranasını verdi geriya kalan tutar 1 milyon 700. Abimde kaldı 0 kuruş. Maaşından hem taksit hem kira ödenmez hangi akla hizmet girdi bilmiyoruz. Sonra bi pürüz çıktı sözleşme iptal oldu Allahtan. Kenarda 50 bini falan var onu yatırmış faize gelen 2000 e para katıp kirasını ödüypr.Nasıl yani yapılmamış bir evin taksidini girdi evi yok demiştiniz hangi paranın. Faizini yiyor geliri nereden
Az önce açıkladım canım. Evet temelden. 2 yıl sonra teslim olunacağı belli olmayan bir evdi.Yapılmamış ev derken, temelden girilen bir ev sanırım. Onun için ne kadar ödemesi vardı ? Ve kirası ne kadar şuan ?
Verdiği parayı geri alabildi miŞöyle oldu. 7000 kira ödüyor. O ara topraktan bir eve girdi aranasını verdi geriya kalan tutar 1 milyon 700. Abimde kaldı 0 kuruş. Maaşından hem taksit hem kira ödenmez hangi akla hizmet girdi bilmiyoruz. Sonra bi pürüz çıktı sözleşme iptal oldu Allahtan. Kenarda 50 bini falan var onu yatırmış faize gelen 2000 e para katıp kirasını ödüypr.
Anne duasıyla evet. Sözleşme onlardan kaynaklı bozuldu. 400 bin daha para istedler abimde yok dedi. Arabasını da vermişti. Ay sormayın sabah akşam annem dua etti. Aldı çok şükür.Verdiği parayı geri alabildi mi
Bi kaç güne kesinleşicek gunces bende bekliyorum bakalım.
Abiye de iki çift laf etmek lazım. Anneye merdiven sildirip karısını yan gel yat yaptırmak bir de anne babanın parasına göz dikmek. Konu aslında öyle şeyler barındırıyor ki…
Anneye üzüldüm.. bu yaşta milletin pisliğini temizlesin gencecik gelin de yatsın
Yengeniz iş bulup calissin krediyi ödesin abinixde ev çocuk masraflarini...Selamlar kızlar. Abimle yengem bizim memlekette kiradalar. Çok detaya girmeyeceğim abim ortalama 25 bin maaş alıyor tek çalışan. Bu zamana kadarda rahat kira ödedikleri için annemleri dinlemeyip kiradan kiraya çıkıp para biriktiremeyip evde alamadılar. Çok rahat o zamanlarda 200 bine ev vardı öyle düşünün kira öder gibi ev taksidi oluyordu. Neyse. Şuan herşey zorlaştı bebekleri var ve abim yetemiyor. Kira olmuş 10 küsür ev sahibi çık diyor abim nerden bulayım ne yapayım diye şaşırmış durumda.
Gelelim babamın durumuna. Ağır işte mesailerce çalışıp eli gözü yara içinde geliyor her akşam. Annem hala merdiven siliyor. Babam hem emekli hem çalıştığj için kenara para biriktirdi. 1 milyon küsür. Elimdeki son para kızım çalışamıyorum artık evler eski ( oturdukları ve kirada olan eski evimiz var 40 yıla yakın) kentsel dönüşüme girerse 5 kuruşum kalmıyor emekli maaşla ne yapacağım diyor. Aslında babamın abimlerin ordan ev alıp oturtma niyeti vardı ama oraya gücü yetmiyor aynı zamanda benim memlekete gittiğimde yine kalıcak yerim yok kendi evime misafir gideceğim tüm paramı da yatırdığım için olası bi sıkıntıda abine çık diyemem yaşlandım ordan evi satayım kendi köyümden alayım (annem babamın köyüyle abimin oturduğu yer 40 km) desem onuda halledemem diyor. Annemler ev bakıyorlar şuan memlekette lakin durum baya karıştı. Annemlere yaşlandınız abimlerin ordan ev almak yerine köyden alıp neden mezarlığa doğduğunuz yerlere ilerde gidip temiz hava almayasınız büyük şehir burası herkes kaçıyor dedim. Doğru söylüyorsun öyle istiyorum ama abin napıcak diyor. Babam abin otursa olan iyi muhabbet bozulursa ne olucak ne geliyorsa maddiyattan geliyor diyor. Para yardımı yap abime ev alsın diyorum geçti kızım o iş çok pahalı nasıl alıcak faizler ortada diyor.
Ufacık bahsetmem gerekirse biz yengemle çok sorun yaşadık. Yani kötülemek için değil inanın ilaç kullanıyor takıntılı ve obsesif bozukluğu var. Babama anneme laf sokup saygısızlık yapıyor. Senin baban babama oturmaya gelmiyor diye 7 günde 3 kez kavga ettiğini biliirm. Babamda o yüzden kafası karışık geçen işyerinde kaza geçirmiş dalgınlıktan. Şaşırdım kaldım diyor. Kalsın kenarda para hiç ev almayalım dolarda durur diyor ama anneciğim çok bunaldı burdan annesinin mezarına gitse yatıcak yeri yok köyünde. Yengem desen şimdi hepten babamın parasında olucak gözü seneler önce babamın aldığı ev bizim olur kızınızın evi var demişti ben kirada olmadığım için. Ona kadar karışıyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
Allaj nasip ederse annemin köyünden bir ev bakıldı. Abimlerin oturamayacağı yerden. Halledilirse onu alıcaklar tapu işlemleriyle uğraşıyorlar.