Abime ev alıp almamak, babamın kalan son parası ve yaşlılığı.

Evet geçmiyor. Abini çıkartıyor ev sahibi napıcaz kızım diyor. Abim çaresizlikten uygun diye yapılmamış evin taksidine girdi. Hem kira hem taksit. Şimdide faiz yiyip kira ödüyor bir kısmıyla. Yani bilmiyoruz ne olucak.
E abinin evi olacak o zaman bunlar ne arsızlık yapıyorlar böyle. İdare edecekler evleri bitene kadar. Çüş yaaaaaa

Evet geçmiyor. Abini çıkartıyor ev sahibi napıcaz kızım diyor. Abim çaresizlikten uygun diye yapılmamış evin taksidine girdi. Hem kira hem taksit. Şimdide faiz yiyip kira ödüyor bir kısmıyla. Yani bilmiyoruz ne olucak.

mesela salon takımı almak yerine bu meseleye kafayı yorabilirlerdi. müstehak

Hakaret ettiğimi düşünmüyorum, alakasız yani boş yorum olmuş yazdığınız zira konu sahibi ve eşi calisarak abisi kadar ancak kazanıyor. Yani yorum yaparken konuyu detayları ile kavramak gerekiyor bazen, yoksa tabi ki istediğinizi yazarsınız.
Konu sahibinin ne kadar kazandığını bilmiyorum ben ilk yorumu yazarken de bilmiyordum. Siz başka konularını takip edip o şekilde biliyor olabilirsiniz. Abim zor durumda ev sahibi çıkarıyor yazmış bende zorda olan aile bireyine yardımcı olmak gerekir elden geliyorsa diye yazdım. Nedense herkes benim bir tarafı kayırdığımı , konudaki yenge olduğumu söyleyen bile çıktı , hayret ediyorum bazen burada yazılanlara. Benim düşüncem bu kız veya erkek farketmez kardeşim zordaysa ve ben değilsem ailem ona yapacaksa desteklerim . İkisininde hayat standartı aynı olmalı diye tutturan ben değilim farkındaysanız.

Nasıl yani yapılmamış bir evin taksidini girdi evi yok demiştiniz hangi paranın. Faizini yiyor geliri nereden

Nasıl yani yapılmamış bir evin taksidini girdi evi yok demiştiniz hangi paranın. Faizini yiyor geliri nereden
Şöyle oldu. 7000 kira ödüyor. O ara topraktan bir eve girdi aranasını verdi geriya kalan tutar 1 milyon 700. Abimde kaldı 0 kuruş. Maaşından hem taksit hem kira ödenmez hangi akla hizmet girdi bilmiyoruz. Sonra bi pürüz çıktı sözleşme iptal oldu Allahtan. Kenarda 50 bini falan var onu yatırmış faize gelen 2000 e para katıp kirasını ödüypr.

Şöyle oldu. 7000 kira ödüyor. O ara topraktan bir eve girdi aranasını verdi geriya kalan tutar 1 milyon 700. Abimde kaldı 0 kuruş. Maaşından hem taksit hem kira ödenmez hangi akla hizmet girdi bilmiyoruz. Sonra bi pürüz çıktı sözleşme iptal oldu Allahtan. Kenarda 50 bini falan var onu yatırmış faize gelen 2000 e para katıp kirasını ödüypr.
Verdiği parayı geri alabildi mi

Dünyanın bin türlü hali var siz eşinizin evindeymişsiniz bir şey olsa baba evine gidersiniz öncelik olarak ama baba evi olmazsa yengeniz sığıntı istemem diye ortalığı yıkar öyle de pişkin bir izlenim aldım.
Teşvik edeceğinize bence engel olun , hadi diyelim baba ve anne evsiz kaldı yenge istemedi bu sefer damat evine size gelecekler mi? Her şeyi düşünün iyice tek evlada hibe edilmez hayatta izin vermem

Abiye de iki çift laf etmek lazım. Anneye merdiven sildirip karısını yan gel yat yaptırmak bir de anne babanın parasına göz dikmek. Konu aslında öyle şeyler barındırıyor ki…
Anneye üzüldüm.. bu yaşta milletin pisliğini temizlesin gencecik gelin de yatsın

Abiye de iki çift laf etmek lazım. Anneye merdiven sildirip karısını yan gel yat yaptırmak bir de anne babanın parasına göz dikmek. Konu aslında öyle şeyler barındırıyor ki…
Anneye üzüldüm.. bu yaşta milletin pisliğini temizlesin gencecik gelin de yatsın

Gelin daha yeni dogum yapti ve calismamasi gayet normal. Kanarya geline sinir oluyor, bu sebeple tahmin ediyorum ki konudaki gelin ayrintilari sunshinenin eklemeleri. Asil sorun babasi. Zamaninda annesini dovup sokaga atmis, adamin kadinlara bakis acisi bu. Abi erkek oldugu icin onu kayirip ev alma derdinde oysa sunshinenin de evi yok. Kayinvalide ile ayni apartmanda yasiyor neler yasadi. Madem evlatlarini cok dusunuyor kizina ev alsaydi. Yarin bosansa ne olacak abisinin evine mi gidecek? Babada is yok.

Selamlar kızlar. Abimle yengem bizim memlekette kiradalar. Çok detaya girmeyeceğim abim ortalama 25 bin maaş alıyor tek çalışan. Bu zamana kadarda rahat kira ödedikleri için annemleri dinlemeyip kiradan kiraya çıkıp para biriktiremeyip evde alamadılar. Çok rahat o zamanlarda 200 bine ev vardı öyle düşünün kira öder gibi ev taksidi oluyordu. Neyse. Şuan herşey zorlaştı bebekleri var ve abim yetemiyor. Kira olmuş 10 küsür ev sahibi çık diyor abim nerden bulayım ne yapayım diye şaşırmış durumda.
Gelelim babamın durumuna. Ağır işte mesailerce çalışıp eli gözü yara içinde geliyor her akşam. Annem hala merdiven siliyor. Babam hem emekli hem çalıştığj için kenara para biriktirdi. 1 milyon küsür. Elimdeki son para kızım çalışamıyorum artık evler eski ( oturdukları ve kirada olan eski evimiz var 40 yıla yakın) kentsel dönüşüme girerse 5 kuruşum kalmıyor emekli maaşla ne yapacağım diyor. Aslında babamın abimlerin ordan ev alıp oturtma niyeti vardı ama oraya gücü yetmiyor aynı zamanda benim memlekete gittiğimde yine kalıcak yerim yok kendi evime misafir gideceğim tüm paramı da yatırdığım için olası bi sıkıntıda abine çık diyemem yaşlandım ordan evi satayım kendi köyümden alayım (annem babamın köyüyle abimin oturduğu yer 40 km) desem onuda halledemem diyor. Annemler ev bakıyorlar şuan memlekette lakin durum baya karıştı. Annemlere yaşlandınız abimlerin ordan ev almak yerine köyden alıp neden mezarlığa doğduğunuz yerlere ilerde gidip temiz hava almayasınız büyük şehir burası herkes kaçıyor dedim. Doğru söylüyorsun öyle istiyorum ama abin napıcak diyor. Babam abin otursa olan iyi muhabbet bozulursa ne olucak ne geliyorsa maddiyattan geliyor diyor. Para yardımı yap abime ev alsın diyorum geçti kızım o iş çok pahalı nasıl alıcak faizler ortada diyor.
Ufacık bahsetmem gerekirse biz yengemle çok sorun yaşadık. Yani kötülemek için değil inanın ilaç kullanıyor takıntılı ve obsesif bozukluğu var. Babama anneme laf sokup saygısızlık yapıyor. Senin baban babama oturmaya gelmiyor diye 7 günde 3 kez kavga ettiğini biliirm. Babamda o yüzden kafası karışık geçen işyerinde kaza geçirmiş dalgınlıktan. Şaşırdım kaldım diyor. Kalsın kenarda para hiç ev almayalım dolarda durur diyor ama anneciğim çok bunaldı burdan annesinin mezarına gitse yatıcak yeri yok köyünde. Yengem desen şimdi hepten babamın parasında olucak gözü seneler önce babamın aldığı ev bizim olur kızınızın evi var demişti ben kirada olmadığım için. Ona kadar karışıyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
Yengeniz iş bulup calissin krediyi ödesin abinixde ev çocuk masraflarini...

insan yaşlılığına yatırım yapar , para da en çok yaşlılıkta lazım oluyor. Bunun hastalıgı var ilerde yanına belki birini tutması var. Bence hala calısabiliyorken yaşı olanlr kendine yatırım yapsın. Elden ayaktan düşünce yengeniz gel baba - anne siz bana ev aldınız bakayım demiyecek. Abinizdr kusura bakmasın bir şekilde ayagını yorganına göre uzatacak. Zaten su an babanızın birikimiyle ev alınmaz eşi de çalışsın birlikte yapsınlar

ay bu abilerden bıktım artık onların dertleri onların aile sıkıntılarından benim başımdan da var. benimki de arabama gözü dikmişti ailemin parasına gözü dikmişti ki kendisinin kira derdi yok annemin babamın evinde oturuyor üstelik evde yengemin annesi de var. ben anneme söylüyorum açık açık benim dedem sürünerek öldü annem cenazesine dahi gitmedi. anneannem şimdi yine sürünüyor evlat ayrımı yaptıkları için annem teyzem gönül koydu. benim karşımda senin gibi bir örnek var ona göre hareket edin diye. yine bizde de prenses gelinimiz mesleği olduğu halde çalışmıyor ben evlenirken çalışacağım demedim diyormuş. bizdeki sessiz yılan bize karşı pek sözü olmaz. olunca zatrn annem susturuyor. daha yeni benim için bir şey söyledi annem de kapında yatmadım sen gel gelinim ol diye dedi sustu. kocaman insanlar artık çok düşünüyorsa karısı gidip çalışsın. benim sevgilime de ailesi para verdi ama durumları iyi. benim annem merdiven silerken o geline ailemin parasını yedirmem. siz hala abim de abim bırakın ne halleri varsa görsünler.

Son düzenleme:
X