90 kilo ve üzeri hamile kalanlar

merhaba kızlar dün ben eşime yavaş yavaş yanaştım ama ııh ıııhhhh diyor yaza başlayalım diyor ne kadr versin kilo kardır diyooooor ooff offf ne olcak böle bilemiyorum kızlar biraz yürüyüş yaparsam tansiyonum çıkıyor ama normal hiç haraketsiz oturursam normal şimdi size sorum olcak ben hamile kalınca hep böle oturmalımıyım

kızlar bende varım 90 kiloyla hamile kalmaya çalışanboshayallersmile..nurfeza canım benim eşimde kilo ver yaza tekrar gideriz diyo tedaviyeboshayallersmile ama zaten zor hamile kalıyorum.mafoldumben.bi kızım var 3,5 yaşında..ikinciyi istiyorum ama kilom fazla..kimisi kilodan hamile kalamıyon diyo canım sıkılıyo:gitme:...sizler bana ümit oldunuz inşallah.ŞenizŞeniz..öptüm canlarııımmopuyorumnanaktan..zynpmrt canım Rabbim hayırlı doğunmlar nasip etsin..:Saruboceq::Saruboceq:sağlıklı sıhhatli kızını kucağına alırsın inşallah...amiiinnn:Saruboceq::Saruboceq:Şeniz...

Canım bence sen öncelikle tansiyonun için bir doktora git ve onun yönlendirmesiyle kadındoğumcuya git hamilelik öncesi önlem alman gerekiyor ve ona göre hamile kalman gerekyor. Nasıl bir hamilelik geçireceğini doktorların planlaması lazım evet gerekirse yatarak bile geçirebilirsin ama bunu bizim söylememiz çok zor doktorlarının seni yönlendirir zaten yaza ne kaldı benim tavsiyem tedaviye başla bu arada diyetinede devam et zaten büyük ihtimal tansiyon problemin olduğu için gebeliktede diyet yapman gerekecek bu nedenle çok kilo almazsın zaten bu kontroller ve tadaviye başlama süreci de bir iki ayını bulur böylece yaz gelmiş olacak çocukta ha deyince olmaz zaten inşallah yaz sonuna doğru hamiş olursun böylece hamileliğinin hiç bir dönemi çok sıcaklara gelmez ve tansiyonunuda etkilemez. Bu arada gönül rahatlığıyla Rıza jhocaya gidebilirsin tansiyon içinde seni yönlendirir o sorduğun soruyu danıştım sekreterine için rahat etsin canım

sağol canım güzel temennilerin için allah sanada tez zamanda 2. bebişini versin inşallah

selam kızlar nasılsınız?benimde 2 gündür tansiyon sorunum var.dün 13 8 dii bugün 15 10 dedi hemşire.
çook cnm sıkıldı..aranızda tansiyon sorunu olan varmı?
doktoruma gittim hemen 1 hafta ölç sabah akşam dedi..ona göre bakıcak nolcağına.
kafam öyle karıştıkii.doktorum gebeliğin 6. ayından sonra başlar tansiyon sorunu diyo,ben daha 4.5 aylığım bu yüzden eskiden de tansiyon sorunum olduğunu düşünüyor.ben hiç bi sorun yaşamadım ama ölçmüyodumki eskiden bilemiyoorum.
tek kulağım da tıkalı gibi 4 gündür falan ayyy çok gıcık bi hafta..

Son düzenleme:

canım geçmiş olsun aman dikkat et hamilelikte tansiyon çok önemli eğer önceden tansiyonun varsa sanırım daha kolay önlem alıyorlar ama gebelik tansiyonuysa ki bu doktorunun dediği gibi 6 ay itibariyle baş gösteren bir sorun o durum daha tehlikeli olabiliyor seninki erken olduğuna göre belkide öncedende böyleydi bir şikayetin olmadığına göre vücudun yüksek tansiyona alışkın ama şimdiden sonra doktor gözetiminde olması şart o yüzden sabah akşam hatta fırsatın varsa öğlende tansiyonunu ölçüp not al sonuçlarını doktorun görünce seni yönlendirecektir bu aralar kendinide çok fazla yorma küçük tansiyonun 9 ve 9 u geçmemesi lazım en dikkat ettikleri şey bu. Birde bugüne kadarki kontrollerinde doktorun ölçmemişmiydi benim doktorum her muaynede ölçüyor tansiyonumu

merhaba zeynepcimmmm tansiyon için Dr a gittim canım bana çok düşük doz başlattı ama ben limon ve organik sirke içiyorum çok çok iyi geldi. hamile kalmadan öncede bana gel dedi öle yapıcam :) kıss yoksa Rıza hocaya sordun mu heeee:kedi:

Akrabamızın kızı 22 tansiyonla kaç kere acile gitti ilaç kullandı ancak erken doğum yaptı. maşalah çocuğu iyi durumda bende de aynı sorun var (((((((((

Yok canım birebir sormadım kendisine sekteretinden bilgi aldım olurmu öyle şey içiniz rahat olsun öyle biri değil dedi.

zeynepcim ilgin için sağol..tansiyonumu düzenli ölçüyorum 4 gündür.13-7 veya 13-8 falan çıktı..doktorun dediğine göre tehlikeli değil tabi daha dikkat etmem gerekli..kulak tıkanıklığımın sebebide kbb ye gittim orta kulak iltihabı olmuşum..antibiyotik içiyorum henüz açılmadı kulağım..bakalım bekliyorum.öyle yani ama iyiyim allaha şükür.

sen kaçıncı haftandasın 22 . haftaya başlıcaz yarın..şeker yüklemesi yapıldımı sana?nasıl birşey zormu?

ben 30. haftamdayım canım şeker yüklemem yapıldı hatta 50 lik yüksek çıktığı için 100 lük yükleme de yapıldı. Korkulacak bişey yok önce kan veriyorsun sonra şekerli - limonlu su içiyorsun içine limon sıktıkları için tadı fena değil. onu içtikten sonra 1 saat sonra birdaha kan veriyorsun o bir saalik süreyi hastanede geçirmen geekiyor ve çok fazla enerji gerektiren şeyler yapmıyorsun oturup dinleniyorsun. 50 lik yükleme böyle. 100 lükteki fark bu işlem toplam 3 saat sürüyor ve her saat başı kan alınıyor bu nedenle koluna kelebek takıyorlar sürekli yeni damar yolu açmamak için umarım sende 100 lük ogt testine gerek kalmaz.

Arkadaşlar ,

tüm sayfaları nefes almadan okudum . Ben kızıma hamile kaldığımda 70 kiloydum doğuma gittiğim de nerdeyse 100 kilo olmuştum , hamileliğim ise rahat geçti . ( bu arada doğum yapalı 7 yıl oldu ) . geçen yaz 98 kiloydum ve diyetle 87 kiloya indim . 98 kiloyken tansiyon problemi yaşadım , bi süre ilaç kullandım , sonra bıraktım , Şimdi arasıra tansiyonum yükseliyor . Şimdi 2.kez anne olmak istiyorum ( vakit geçiyor çünkü :kedi: ) ama çoooook korkuyorum . Hem kiloluyum ve hamileliğimde tansiyon problemi yaşamam olasılık ....senağlama
Aranızda benim gibi olupta hamile kalan varmı ? moral istiyorum ....
Birde ben izmirde oturuyorum , bana önereceğiniz iyi doktor varmı , çünkü hem kilo hem tansiyon iyi doktor gerekli bana ....
Lütfen yardım ....

SOZER cim hoşgeldin aramıza keşke istanbulda olsan toplaşır Rıza beye giderdik zynpmrtciim onu öneriyor

bende folik asite başlayacağım halaa oyalanıyorum öfff :bbo:

ya arkadaslar delırıcem dusunmekten 76 ıle hamile kaldım 5 bucuk aylık olduk bugun doktora gıttım ve 83 olmusum o kadar dıkkat edıyorum kı anlatamam kan ılacı ve magnezyum kullanıyorum klava:

SOZER cim hoşgeldin aramıza keşke istanbulda olsan toplaşır Rıza beye giderdik zynpmrtciim onu öneriyor

bende folik asite başlayacağım halaa oyalanıyorum öfff :bbo:

sanırım benimde başlamam lazım ... eczaneye gittiğimde direk folik asit mi demeliyim yada başka bir adı varmı ...

ArkadaŞlar

ızmır ıÇın doktor Önerılerınızı beklıyorum .
Sanırım benım gıbı hem kılolu hemde tansıyon problemı olan anne adayları yok ... GerÇı buna Çokkkkk sevındım . Olmasın da ...
Ama ben korkuyorum hamıle kalmaktan , bebeĞıme bıŞey olmasından korkuyorum ...

Sozer canım seninle aynı duyguları yaşıyoruz aynen bende senin gibiyim 95 kg mım ve tansiyonum hep vardı 70 kg ikende vardı ama şu anda çok düşük doz tansiyon hağı verdi doktor tüm tetkikler yapıldı. oturduğum zaman tansiyonum yükselmez ne zaman spor yapmaya kalksam veya sinirlensem üzülsem dakkasında çıkıyor
bende geçen sene gebe kaldım zaten zor karar verdim tansiyonım 14 10 du doktor beni dahiliyeci iel takip etti 2.5 ay birde ikiz olduğunu öğrendik doktor çok sıkı takip gerekli dedi çok korktum aklımdan ölüm çıkmaz oldu sürekli planalr yapıyordum ölümle ilgili eşimide ailemide kendimide çok üzdüm oysaki tansiyon problemi olupta çok sağlıklı çocukları olanlar var başta ablam 125 kg la 3. çocuğunu tansiyon habı içerek doğurdu. maşallah dünya tatlısı üç çocuğu var. Şu anda organik ev yapımı elma sirkesi ve limon hemen hemen hergün tüketiyorum inanmazdım ama yüksek olan kolestrol ve trigleseritim normale döndü tanasiyonumda 12 /8 ilacıda içmiyorum artık ama ne zaman yürürüş yapsam 15 lere çıkıyor akrabam 22 tansiyonla bebeğini doğurdu maşallah çok iyi çocuğu var erken doğum olmasına rağmen hamile kalınca çok fedakar olmamız gerek farkındayım ama en azından 1 çocuğun var ve gebelik tecrübende önce doktor kontrolü ama en önemlisi kilo vermek kafamçokkarıştı Rabbim yardımcımız olsun

merhaba arkadaşlar bilgilerinize yine ihtiyacım var her zamanki gibi:)dün ikili test sonucumu aldım ama tabi yarın sabah doktoruma gidip öğreneceğiz.ben terimleri netten biraz araştırdım mch ve mchc değerlerim biraz düşük çıkmış,buda sanırım demir eksikliği demekmiş.en düşük 31.5 ile 35 değerleri normalken benim 30 çıkmış.diğer değerlerim normal değerlerde.bide risk değerleri varya hangisi asıl önemli olan.yani kombine risk,ikili test,yaş riski bide trisomy 18+nt yazıyor.benim hangisine bakmam gerek.ikili test yaptıranlarınızın değerleri kaç çıkmıştı.bide 13+4 oldum artık cinsiyeti belli olur mu.bazıları ikili test için radyoloji bölümündeki ultrasonda cinsiyet öğrendiklerini söylemiş.benim gittiğim radyoloji bölümündeki erkek doktoruyla hiç bşe konuşmadıkki o ölçümlerini yaptı bir güzel hiç bşe demedi şimdide kan aldırın dedi o kadar.bakalım yarın kendi doktorum ne diyecek:)

NURFEZA

Canım içimi rahatlatdın ... benim de sinire bağlı tansiyonum var . ama dikkat ederek bende hamile kalmaya karar verdim . Kilom 87 yaşım 32 umarım bir sorun olmaz ..
destekleriniz için çoooooooooooook teşekkürler a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…