merhaba kızlar dün ben eşime yavaş yavaş yanaştım ama ııh ıııhhhh diyor yaza başlayalım diyor ne kadr versin kilo kardır diyooooor ooff offf ne olcak böle bilemiyorum kızlar biraz yürüyüş yaparsam tansiyonum çıkıyor ama normal hiç haraketsiz oturursam normal şimdi size sorum olcak ben hamile kalınca hep böle oturmalımıyım
kızlar bende varım 90 kiloyla hamile kalmaya çalışanboshayallersmile..nurfeza canım benim eşimde kilo ver yaza tekrar gideriz diyo tedaviyeboshayallersmile ama zaten zor hamile kalıyorum.mafoldumben.bi kızım var 3,5 yaşında..ikinciyi istiyorum ama kilom fazla..kimisi kilodan hamile kalamıyon diyo canım sıkılıyo:gitme:...sizler bana ümit oldunuz inşallah.ŞenizŞeniz..öptüm canlarııımmopuyorumnanaktan..zynpmrt canım Rabbim hayırlı doğunmlar nasip etsin..:Saruboceq::Saruboceq:sağlıklı sıhhatli kızını kucağına alırsın inşallah...amiiinnn:Saruboceq::Saruboceq:Şeniz...
selam kızlar nasılsınız?benimde 2 gündür tansiyon sorunum var.dün 13 8 dii bugün 15 10 dedi hemşire.
çook cnm sıkıldı..aranızda tansiyon sorunu olan varmı?
doktoruma gittim hemen 1 hafta ölç sabah akşam dedi..ona göre bakıcak nolcağına.
kafam öyle karıştıkii.doktorum gebeliğin 6. ayından sonra başlar tansiyon sorunu diyo,ben daha 4.5 aylığım bu yüzden eskiden de tansiyon sorunum olduğunu düşünüyor.ben hiç bi sorun yaşamadım ama ölçmüyodumki eskiden bilemiyoorum.
tek kulağım da tıkalı gibi 4 gündür falan ayyy çok gıcık bi hafta..
Canım bence sen öncelikle tansiyonun için bir doktora git ve onun yönlendirmesiyle kadındoğumcuya git hamilelik öncesi önlem alman gerekiyor ve ona göre hamile kalman gerekyor. Nasıl bir hamilelik geçireceğini doktorların planlaması lazım evet gerekirse yatarak bile geçirebilirsin ama bunu bizim söylememiz çok zor doktorlarının seni yönlendirir zaten yaza ne kaldı benim tavsiyem tedaviye başla bu arada diyetinede devam et zaten büyük ihtimal tansiyon problemin olduğu için gebeliktede diyet yapman gerekecek bu nedenle çok kilo almazsın zaten bu kontroller ve tadaviye başlama süreci de bir iki ayını bulur böylece yaz gelmiş olacak çocukta ha deyince olmaz zaten inşallah yaz sonuna doğru hamiş olursun böylece hamileliğinin hiç bir dönemi çok sıcaklara gelmez ve tansiyonunuda etkilemez. Bu arada gönül rahatlığıyla Rıza jhocaya gidebilirsin tansiyon içinde seni yönlendirir o sorduğun soruyu danıştım sekreterine için rahat etsin canım
selam kızlar nasılsınız?benimde 2 gündür tansiyon sorunum var.dün 13 8 dii bugün 15 10 dedi hemşire.
çook cnm sıkıldı..aranızda tansiyon sorunu olan varmı?
doktoruma gittim hemen 1 hafta ölç sabah akşam dedi..ona göre bakıcak nolcağına.
kafam öyle karıştıkii.doktorum gebeliğin 6. ayından sonra başlar tansiyon sorunu diyo,ben daha 4.5 aylığım bu yüzden eskiden de tansiyon sorunum olduğunu düşünüyor.ben hiç bi sorun yaşamadım ama ölçmüyodumki eskiden bilemiyoorum.
tek kulağım da tıkalı gibi 4 gündür falan ayyy çok gıcık bi hafta..
merhaba zeynepcimmmm tansiyon için Dr a gittim canım bana çok düşük doz başlattı ama ben limon ve organik sirke içiyorum çok çok iyi geldi. hamile kalmadan öncede bana gel dedi öle yapıcam :) kıss yoksa Rıza hocaya sordun mu heeee:kedi:
zeynepcim ilgin için sağol..tansiyonumu düzenli ölçüyorum 4 gündür.13-7 veya 13-8 falan çıktı..doktorun dediğine göre tehlikeli değil tabi daha dikkat etmem gerekli..kulak tıkanıklığımın sebebide kbb ye gittim orta kulak iltihabı olmuşum..antibiyotik içiyorum henüz açılmadı kulağım..bakalım bekliyorum.öyle yani ama iyiyim allaha şükür.
sen kaçıncı haftandasın 22 . haftaya başlıcaz yarın..şeker yüklemesi yapıldımı sana?nasıl birşey zormu?
SOZER cim hoşgeldin aramıza keşke istanbulda olsan toplaşır Rıza beye giderdik zynpmrtciim onu öneriyor
bende folik asite başlayacağım halaa oyalanıyorum öfff :bbo:
ArkadaŞlar
İzmİr İÇİn doktor Önerİlerİnİzİ beklİyorum .
Sanırım benİm gİbİ hem kİlolu hemde tansİyon problemİ olan anne adayları yok ... GerÇİ buna Çokkkkk sevİndİm . Olmasın da ...
Ama ben korkuyorum hamİle kalmaktan , bebeĞİme bİŞey olmasından korkuyorum ...
Sozer canım seninle aynı duyguları yaşıyoruz aynen bende senin gibiyim 95 kg mım ve tansiyonum hep vardı 70 kg ikende vardı ama şu anda çok düşük doz tansiyon hağı verdi doktor tüm tetkikler yapıldı. oturduğum zaman tansiyonum yükselmez ne zaman spor yapmaya kalksam veya sinirlensem üzülsem dakkasında çıkıyor
bende geçen sene gebe kaldım zaten zor karar verdim tansiyonım 14 10 du doktor beni dahiliyeci iel takip etti 2.5 ay birde ikiz olduğunu öğrendik doktor çok sıkı takip gerekli dedi çok korktum aklımdan ölüm çıkmaz oldu sürekli planalr yapıyordum ölümle ilgili eşimide ailemide kendimide çok üzdümoysaki tansiyon problemi olupta çok sağlıklı çocukları olanlar var başta ablam 125 kg la 3. çocuğunu tansiyon habı içerek doğurdu. maşallah dünya tatlısı üç çocuğu var. Şu anda organik ev yapımı elma sirkesi ve limon hemen hemen hergün tüketiyorum inanmazdım ama yüksek olan kolestrol ve trigleseritim normale döndü tanasiyonumda 12 /8 ilacıda içmiyorum artık ama ne zaman yürürüş yapsam 15 lere çıkıyor akrabam 22 tansiyonla bebeğini doğurdu maşallah çok iyi çocuğu var erken doğum olmasına rağmen hamile kalınca çok fedakar olmamız gerek farkındayım ama en azından 1 çocuğun var ve gebelik tecrübende önce doktor kontrolü ama en önemlisi kilo vermek kafamçokkarıştı Rabbim yardımcımız olsun