Gebe okulu önerileri

Ay çok tatlı ya😂😂😂 benim oğlan da 4 kiloya yaklaşıyor nasıl çıkacak benden acaba diye yatamıyorum geceleri
bir de bunların sülale koca kafalıydı 😂😂 çocuğun kafası da büyüktü 😂😂 yazık neler çekti kız 😂😂 bir de o erken doğurdu düsün 😂 demek zamanını beklese nolacaktı 😂😂

bir de öncesinde hiç çatala falan da çıkmadı erken doğum olduğu için. direkt şoka girmis. doktor çatala çıkarmak isteyince ağlamaya başlamış sezaryena alın beni diye 😂😂 doktor gaza getirmis sen yaparsın, ben sana gğveniyorum diye 😂😂 tosun gibi de bir oğlu oldu su an 3 yasinda 🥰

bir de bunların sülale koca kafalıydı 😂😂 çocuğun kafası da büyüktü 😂😂 yazık neler çekti kız 😂😂 bir de o erken doğurdu düsün 😂 demek zamanını beklese nolacaktı 😂😂

bir de öncesinde hiç çatala falan da çıkmadı erken doğum olduğu için. direkt şoka girmis. doktor çatala çıkarmak isteyince ağlamaya başlamış sezaryena alın beni diye 😂😂 doktor gaza getirmis sen yaparsın, ben sana gğveniyorum diye 😂😂 tosun gibi de bir oğlu oldu su an 3 yasinda 🥰

😂😂 bende geçen gün gittim çatala çık diyecek diye korktum😪 senin cinsiyeti belli oldu mu?

O zaman ben de olumlu sezeryan deneyimimi anlatayim.

Oglum makat gelis oldugu icin planli sez oldum 39+0da. O kadar korkum vardi ki istanbulun en normal dogum destekcisi doktorunun takipli hastasiydim. Ben zorunlu planli sez olcam diye adamin morali daha cok bozuldu. 🤣🤣🤣

Neyse dogum gunu geldi catti heycandan oluyorum. Valizimi, suslerimizi vs aldik gittik. Esim otoparkda yer ararken ben hastaneye girdim pembe cekcekli valizimle. “Ben dogurmaya geldim” diyorum ama danismadaki kiz bos bos yuzume bakiyor 🤣 agri sanci bisey yok kendi kendime girmisim.

Neyse odama aldilar, hazirlandik fln ameliyathaneye indik. Belimden spinal anestesteziyi yaptilar. Bir kac dk sonra bacaklarimin hissi gitti. Sonra esimi iceri aldilar yanima oturdu elimi tutuyor. Ameliyat basladi. Benle hemsire, anestezi dru, kendi dr ve asistani muhabbet ediyor espri fln yapiyoruz. Birileri de foto video fln cekiyor. Neyse bebisim cikti once gogusume koydular, sonra cocuk dru kontrol icin aldi. Ben de esime diyorum sen git cocugu takip et ( kariscak korkum da var🤣) esim gitti. Beni de dikip odaya yolladilar. Yaklasik 40-45 dk sonra bacaklarimin hissi geri geldi. Biraz karnim zorlasa da agri kesicilerden dolayi oyle buyuk bir aci yoktu. Sonra hemsireler geldi yuruttu, sonra pirt yapmami istediler fln fln. 3 gun sonra ciktik evimize geldik.

2.ci bebegi de spinal sez yapmayi dusunuyorum o kadar guzel gecmisti.
6FD4ECAA-98B5-442C-B8E9-77A7BF209FA0.jpeg

O zaman ben de olumlu sezeryan deneyimimi anlatayim.

Oglum makat gelis oldugu icin planli sez oldum 39+0da. O kadar korkum vardi ki istanbulun en normal dogum destekcisi doktorunun takipli hastasiydim. Ben zorunlu planli sez olcam diye adamin morali daha cok bozuldu. 🤣🤣🤣

Neyse dogum gunu geldi catti heycandan oluyorum. Valizimi, suslerimizi vs aldik gittik. Esim otoparkda yer ararken ben hastaneye girdim pembe cekcekli valizimle. “Ben dogurmaya geldim” diyorum ama danismadaki kiz bos bos yuzume bakiyor 🤣 agri sanci bisey yok kendi kendime girmisim.

Neyse odama aldilar, hazirlandik fln ameliyathaneye indik. Belimden spinal anestesteziyi yaptilar. Bir kac dk sonra bacaklarimin hissi gitti. Sonra esimi iceri aldilar yanima oturdu elimi tutuyor. Ameliyat basladi. Benle hemsire, anestezi dru, kendi dr ve asistani muhabbet ediyor espri fln yapiyoruz. Birileri de foto video fln cekiyor. Neyse bebisim cikti once gogusume koydular, sonra cocuk dru kontrol icin aldi. Ben de esime diyorum sen git cocugu takip et ( kariscak korkum da var🤣) esim gitti. Beni de dikip odaya yolladilar. Yaklasik 40-45 dk sonra bacaklarimin hissi geri geldi. Biraz karnim zorlasa da agri kesicilerden dolayi oyle buyuk bir aci yoktu. Sonra hemsireler geldi yuruttu, sonra pirt yapmami istediler fln fln. 3 gun sonra ciktik evimize geldik.

2.ci bebegi de spinal sez yapmayi dusunuyorum o kadar guzel gecmisti.
Maşallah 🥰

Eş kişisi doğuma şahit olduğunda etkileniyor diyorlar doğru mu?

YouTubeta böyle bir diyaloğu
anlatıyordu biri

Doğumdan sonra 6 ay geçer
Kadın: ben hazırım
Adam: ben hazır değilim
😂

Maşallah 🥰

Eş kişisi doğuma şahit olduğunda etkileniyor diyorlar doğru mu?

YouTubeta böyle bir diyaloğu
anlatıyordu biri

Doğumdan sonra 6 ay geçer
Kadın: ben hazırım
Adam: ben hazır değilim
😂
Tabi biraz duygusallasti. Ben fark etmedim ama ciktiginda agliyormus kapida bekleyen arkadasim soyledi 🤣🤣 bana da destek olmus oldu. Agri aci bisey olmadigi icin cok stresli degildi.

Tabi biraz duygusallasti. Ben fark etmedim ama ciktiginda agliyormus kapida bekleyen arkadasim soyledi 🤣🤣 bana da destek olmus oldu. Agri aci bisey olmadigi icin cok stresli degildi.
Keşke benimkisi sadece duygusallık geçirse direkt bayılır en iyisi senim yaptığın gibi bebeğin peşinden koşsun😂😂

Bu güzel bilgiler için teşekkür ederiz arkadaşım🥰🫠😍

merak ettiğim şu özel hastane ve devlet hastanelerinin prosedürleri farklı ya eltim devlette doğum yapmış biri olarak sancını sok noktaya kadar çek öyle git diyor başka bir arkadaşım özelde doğum yapacaksan sancın olunca hastaneye git ağrı kesicini de yaparlar ilgilenirler evde bekleme diyor acaba ne yapmalıyız?
Ebe hocanın dediğine göre asla ağrı kesici yapılmıyor, bu doğumu durdururmuş. Sancıyı son noktaya kadar çekme fikrine bende sıcak bakıyorum. Ama özelde durum nasıl pek fikrim yok. Doktorunuza danışabilirsiniz. 🥰

ebe tam olarak napıyor ya? 😂😂 iki arkadasim da aynı hastanede doğum yaptı ve ikisi de ebe sadece bebek doğduktan sonra bebekle ilgileniyor dediler. doğum esnasında ebenin aktif bir rolü yok mu yani? 😂

4 aylık hamileyim daha ama şanslıyım ki hem doltorumla hem de ebemle tanıstım 🩵 ebeyi gözüm tutmadı ama doktorumu seviyorum 😂😂 ne iş yapiyor bu ebeeeğğ? 😂
Sizin isteğinize göre ya doktor ya da ebe doğumu yaptırıyor 😃 aslında bu ebenin işi ama bazen ciddi durumlarda veya hastanın isteğine göre doktorun kendisi doğurabilir.

Bu kegel'i vs sezaryen doğum yapacak olanlara da öneriyolar mı? Yani kötü bi egzersiz değil tabii ama katkısı olmaz gibi geldi gözüme
Hasta sezaryen olacaksa bu önceden belirleniyor. Kimi zorunlu kiminde de hastanın isteğine göre. Yine de yapılması gerek diye düşünüyorum. ilerleyen yaşlarda da fayda sağlayabiliyormuş idrar tutamama gibi.

Hasta sezaryen olacaksa bu önceden belirleniyor. Kimi zorunlu kiminde de hastanın isteğine göre. Yine de yapılması gerek diye düşünüyorum. ilerleyen yaşlarda da fayda sağlayabiliyormuş idrar tutamama gibi.
Yes canım benimki zorunlu sezaryen olacak, gebelik okulu derslerine bakıyorum çoğu nd için çünkü ondan bi emin olamadım

X