- 21 Ağustos 2009
- 1.987
- 4
- 44
merhaba arkadaşlar bilgilerinize yine ihtiyacım var her zamanki gibi:)dün ikili test sonucumu aldım ama tabi yarın sabah doktoruma gidip öğreneceğiz.ben terimleri netten biraz araştırdım mch ve mchc değerlerim biraz düşük çıkmış,buda sanırım demir eksikliği demekmiş.en düşük 31.5 ile 35 değerleri normalken benim 30 çıkmış.diğer değerlerim normal değerlerde.bide risk değerleri varya hangisi asıl önemli olan.yani kombine risk,ikili test,yaş riski bide trisomy 18+nt yazıyor.benim hangisine bakmam gerek.ikili test yaptıranlarınızın değerleri kaç çıkmıştı.bide 13+4 oldum artık cinsiyeti belli olur mu.bazıları ikili test için radyoloji bölümündeki ultrasonda cinsiyet öğrendiklerini söylemiş.benim gittiğim radyoloji bölümündeki erkek doktoruyla hiç bşe konuşmadıkki o ölçümlerini yaptı bir güzel hiç bşe demedi şimdide kan aldırın dedi o kadar.bakalım yarın kendi doktorum ne diyecek:)
Canım ben rakamları hatırlamıyorum benim kendi doktorum yapmıştı ikili testimin ölçümlerini o sırada cinsiyet tahminindede bulundu ama yanılabilirim dedi ki yanılmadı dediği çıktı üstelik ben 11+3 de yaptırdım ikili testimi . Risk sonucunda hatırladığım kadarıyla 2 tane değer yazıyordu birincisi seninle aynı şartlarda olan kişilerin ortalama değeri atıyorum 300 de 1 ikincisi sendeki risk değeri atıyorum 12.000 de bir.Bendeki ilk değer yanlış hatırlamıyorsam 700 de 1 di ikinci değerde 25.689 da bir gibi bişeydi ama yazılışlarında işaretler vardı büyüktür/küçüktür işaretleri onlar nasıl yazılıyordu hiç hatirlayamadım