90 kilo ve üzeri hamile kalanlar

merhaba arkadaşlar bilgilerinize yine ihtiyacım var her zamanki gibi:)dün ikili test sonucumu aldım ama tabi yarın sabah doktoruma gidip öğreneceğiz.ben terimleri netten biraz araştırdım mch ve mchc değerlerim biraz düşük çıkmış,buda sanırım demir eksikliği demekmiş.en düşük 31.5 ile 35 değerleri normalken benim 30 çıkmış.diğer değerlerim normal değerlerde.bide risk değerleri varya hangisi asıl önemli olan.yani kombine risk,ikili test,yaş riski bide trisomy 18+nt yazıyor.benim hangisine bakmam gerek.ikili test yaptıranlarınızın değerleri kaç çıkmıştı.bide 13+4 oldum artık cinsiyeti belli olur mu.bazıları ikili test için radyoloji bölümündeki ultrasonda cinsiyet öğrendiklerini söylemiş.benim gittiğim radyoloji bölümündeki erkek doktoruyla hiç bşe konuşmadıkki o ölçümlerini yaptı bir güzel hiç bşe demedi şimdide kan aldırın dedi o kadar.bakalım yarın kendi doktorum ne diyecek:)

Canım ben rakamları hatırlamıyorum benim kendi doktorum yapmıştı ikili testimin ölçümlerini o sırada cinsiyet tahminindede bulundu ama yanılabilirim dedi ki yanılmadı dediği çıktı üstelik ben 11+3 de yaptırdım ikili testimi . Risk sonucunda hatırladığım kadarıyla 2 tane değer yazıyordu birincisi seninle aynı şartlarda olan kişilerin ortalama değeri atıyorum 300 de 1 ikincisi sendeki risk değeri atıyorum 12.000 de bir.Bendeki ilk değer yanlış hatırlamıyorsam 700 de 1 di ikinci değerde 25.689 da bir gibi bişeydi ama yazılışlarında işaretler vardı büyüktür/küçüktür işaretleri onlar nasıl yazılıyordu hiç hatirlayamadım

Arkadaşlar ,

tüm sayfaları nefes almadan okudum . Ben kızıma hamile kaldığımda 70 kiloydum doğuma gittiğim de nerdeyse 100 kilo olmuştum , hamileliğim ise rahat geçti . ( bu arada doğum yapalı 7 yıl oldu ) . geçen yaz 98 kiloydum ve diyetle 87 kiloya indim . 98 kiloyken tansiyon problemi yaşadım , bi süre ilaç kullandım , sonra bıraktım , Şimdi arasıra tansiyonum yükseliyor . Şimdi 2.kez anne olmak istiyorum ( vakit geçiyor çünkü :kedi: ) ama çoooook korkuyorum . Hem kiloluyum ve hamileliğimde tansiyon problemi yaşamam olasılık ....senağlama
Aranızda benim gibi olupta hamile kalan varmı ? moral istiyorum ....
Birde ben izmirde oturuyorum , bana önereceğiniz iyi doktor varmı , çünkü hem kilo hem tansiyon iyi doktor gerekli bana ....
Lütfen yardım ....

Canım aramıza hoş geldin. Bende İzmirliyim ama İzmirde bu konuda uzman önerebileceğim bir doktor bilmiyorum. Ama sana özellikle gideceğin doktorun yüksek riskli gebelik doktoru olmasını öneririm ve mümkünse üniversite hastanesi doktoru olmasında fayda var. Doktor araştırırken buna özellikle dikkat et

ya arkadaslar delırıcem dusunmekten 76 ıle hamile kaldım 5 bucuk aylık olduk bugun doktora gıttım ve 83 olmusum o kadar dıkkat edıyorum kı anlatamam kan ılacı ve magnezyum kullanıyorum :eek:klava:

Takma bukadar kafana bende 6,5 aylıkken 10 kilo aldım toplamda doktorum bişey demedi bide bi doğuralım zayıflama topiğinde buluşcaz zaten :)

sanırım benimde başlamam lazım ... eczaneye gittiğimde direk folik asit mi demeliyim yada başka bir adı varmı ...

folbiol- yada folik plus farkları folbiol 1 tl folicplus solgarın 15 tl civarında. Hangisini alırsan al farketmiyor. Eczacıya folik asit desende olur bu arada

arkadaslar gun ıcınde neler yıyıp ıcıyorsunuz paylasalım ben bu her ay 1 kılo alanlara fena taktımmafoldumben

merhaba arkadaşlar,bu sabah doktora gittik ikili test sonuçlarımız için.doktorum baktı çok şükürki bir sorun yok dedi sonuç iyi dedi çok düşük riskli çıkmışki buda çok normal dedi.tabi 4lü testten bahsetti daha güvenilir olduğundan bahsetti ama mecbur değilsiniz dedi.ikili test sonucunuza göre gerekde olmayabilir dedi size kalmış dedi.ense kalınlığıda gayet normal dedi.sonra ultrasona girdik bebişimiz uyuyordu hemde yüz üstü sol elinin üstünde ayaklarınıda içine doğru çekmiş.herşeyini gösterdi bize hemen hemen,gelişmesi gayet güzel dedi,birde uyansa cinsiyetini görsek dedi,bir ara uyanır gibi oldu ayaklarını uzatıp tekrar karnına doğru uzattıp uyumasına devam ettiği için göremedi doktor,yüz üstü uzandığı için.bu arada bütün değerlerim gayet normal çıkmış,sadece demir eksikliğ tam sınırda o yüzden gebelikte demir eksileceği için demir hapı verdi.birde çok ilginç doktorumda şaşırdı ben kızamık geçirmemişim.ve annem bana hi,ç bir zaman bşe demedi bu knuda.takip edeceklermiş hamilelikte geçirmemen daha iyi olurmuş çünkü.bu arada 22 şubatta en son tartılmıştım birde bugün sadece 300 gr almışım.yediklerime dikkat ediyorum nede olsa:)

merhaba arkadaşlar,bu sabah doktora gittik ikili test sonuçlarımız için.doktorum baktı çok şükürki bir sorun yok dedi sonuç iyi dedi çok düşük riskli çıkmışki buda çok normal dedi.tabi 4lü testten bahsetti daha güvenilir olduğundan bahsetti ama mecbur değilsiniz dedi.ikili test sonucunuza göre gerekde olmayabilir dedi size kalmış dedi.ense kalınlığıda gayet normal dedi.sonra ultrasona girdik bebişimiz uyuyordu hemde yüz üstü sol elinin üstünde ayaklarınıda içine doğru çekmiş.herşeyini gösterdi bize hemen hemen,gelişmesi gayet güzel dedi,birde uyansa cinsiyetini görsek dedi,bir ara uyanır gibi oldu ayaklarını uzatıp tekrar karnına doğru uzattıp uyumasına devam ettiği için göremedi doktor,yüz üstü uzandığı için.bu arada bütün değerlerim gayet normal çıkmış,sadece demir eksikliğ tam sınırda o yüzden gebelikte demir eksileceği için demir hapı verdi.birde çok ilginç doktorumda şaşırdı ben kızamık geçirmemişim.ve annem bana hi,ç bir zaman bşe demedi bu knuda.takip edeceklermiş hamilelikte geçirmemen daha iyi olurmuş çünkü.bu arada 22 şubatta en son tartılmıştım birde bugün sadece 300 gr almışım.yediklerime dikkat ediyorum nede olsa:)

gözün aydın canım umarım hamilleliğinin tamamı ve doğumun sorunsuz geçer..

bebegın ıcın cok sevındım nasıl beslenıyorsun acabaohaoldumsmile

aslında canım herşeyden yiyorum,ama çalıştığım için tam güzel kahvaltı yaptığım söylenemez.öğlenleride iş yerinde fast food tarzı yemek istemediğim için hafif şeylerle geçiştiriyorum mecburen.ama sabahları süt içmeye dikkat ediyorum sabahları,akşamlarıda mutlaka yemekte yoğurt yemeye çalışıyorum.allahtan kayınvaldeler geldi bizede 2 hafta kadar kalacaklar daha,yemek derdim yok artık yemekleri yapıyor sağolsun,yemeklerimi yiyorum düzenli ama yanında ekmek yemiyorum.zaten hamile kalmadan aylar önce 11 kilo vermiştim.sadece pazarları evde olduğum için pazar günleri güzel kahvaltımı yapıyorum yanında 2-3 dilim ekmek yiyorum.tabi bu aralar işteyken meyvemide eksik etmiyorum.ama anlamadığım bende eskiden göbek yoktu midem vardı biraz.şimdi dün tarttı doktorum 32 günde 300 gram almışım,hamile olduğumu öğrendiğimden beride 1.5 kilo civarı aldım,3.5 aylık hamileyim.ama ben kendimi sanki daha fazla almış gibi hissediyorum.şimdi karnım çıktı midem geride kalıyor.hani yorum yaparlarya yok karnı hemen çıkanın oğlu olurmuş diye ben pek inanmıyorum böle şeylere ama bu kadar karnımın şişmesi beni rahatsız ediyor.kıyafetletimi aynen giyiyorum ama karın çıktı sanki 4-5 kilo almış gibi hissediyorum kendimi.senin kilon kaç canım(meleğim)kaç kilo aldın bide.....

Öyle oluyor gülbe şeker.3,5 aylarda falan kilo alınmıyor.5den sonra almaya başlıyorsun.ben kesin aldım bu sefer diye tartılıyordum 400 gr falan çıkıyordu.ıleriki aylarda avantajını yaşayacaksın az kilo almanın.Çünkü cidden iştah daha artıyor ve birden kilo artmaya başlıyor.

merhaba kızlar,bşe sormak istiyorum doktorum bana demir hapı verdi ama demir+kan+b12 olan bir hap varya ondan verdi.dün bir kaç yerde okuduğum kadarıyla bu hap çok kilo aldırırmış.bileniniz varmı,yorumlarınızı bekliyorum....

merhaba kızlar,bşe sormak istiyorum doktorum bana demir hapı verdi ama demir+kan+b12 olan bir hap varya ondan verdi.dün bir kaç yerde okuduğum kadarıyla bu hap çok kilo aldırırmış.bileniniz varmı,yorumlarınızı bekliyorum....

canım ben demır hapı kullanmadım magnezyum ve kan hapı kullandım kımse bırsey soylemıhyo ama dedıgım gıbı 23 haftalıok olduk 7 kılo aldım eeeeeeeeeeee zaten oncedende vardı ama ılaclarını kullanmamazlık yapma derımkaydirigubbakcemile

yaa ne ilacı verildi ben anlamadım. Bana elevit verdi doktor 12 hafta sonrası onu akşam yatarken alınca iştaha etki yapmıyor ama sabahtan içersen işah açıyor acayip. Bide 22. haftamdan itibaren demir ilacı verdi ferrum forte onuda aç karnına içmek gerekiyormuş ya sabah içiyom yada akşam yatarken hiç kilo falan aldırmadı iştahımada bir etkisi olmadı. Ben bunların dışında hiçbişey içmiyom

ilk üç ay folicasit içtim 3. ay itibariyle elevite geçirdi doktorum multivitamin

bılmıyorum ısım olrak ama vıtavımler cok kılo aldırıyo dıye duymustum ama bunyeye gore degısır

Merhabalar, ben de pembe patik arkadaşımın sayesinde bu topiği buldum.Çok sevindim.
Ben de kiloluyum ve hamile kalmaya çalışıyorum. 4sene kadar önce zayıftım. Adetim düzensizleşti ve çok hızlı şekilde kilo aldım.Kaç diyetisyene, jinekoloğa gittim ama fayda etmedi. Jinekologlar doğum kontrol hapı verip, evlenince geçer dedi. Diyetisyenlerde troidde problem yok gırtlağını tutacaksın tarzında konuşup klasik bi liste verip yolladı. Bu zamanlar içinde hep rejim yaptım,5 versem 6 geri aldım. Düğün öncesi sıkı rejim yapıp istediğim gelinliği giydim ama düğünden sonra 10 kilo geri aldım. 1,5 yıllık evliyim. Çocuk istediğimizden doğum kontrol hapını bıraktım ve adet düzenim yine bozuldu. 3ay hastalanmadım, jinekoloğa gittim ve nihayet sorun anlaşıldı ; pko... Yıllardır bu varmış meğer ve hiçbir doktor anlamamış. Farlutal kullanıp adet gördüm ve korunmayı da bıraktık. Şimdi pembe patiğin önerdiği doktora gidicem ve hamile kalmak için gereken testleri yaptırıcam ve gereken tedaviyi başlatıcam. Ben de biranönce hamile kalıp o duyguyu yaşamak, eşime de babalığı tattırmak istiyorum. Geçmişi biraz okudum hamile olan tüm arkadaşlara sağlıklı doğumlar diliyorum. Bu forumu açan arkadaştan da Allah razı olsun. Kilolu olmamdan dolayı çok tereddütlerim vardı, içime su serpildi.

ArkadaŞlar

İzmİr İÇİn doktor Önerİlerİnİzİ beklİyorum .
Sanırım benİm gİbİ hem kİlolu hemde tansİyon problemİ olan anne adayları yok ... GerÇİ buna Çokkkkk sevİndİm . Olmasın da ...
Ama ben korkuyorum hamİle kalmaktan , bebeĞİme bİŞey olmasından korkuyorum ...

canım bende 85 kiloyum hamilelik için ugrasıyorum doktorum erol tavmergen alsancakta muayenehanesine gidiyorum bana biraz kiilo ver dedi ama bunu yumurtalarımın daha iyi olması için istiyo kilonun %5 ini versen 1 ayda mükemmel olur dedi tavsiye ederim cok mükemmel bir doktor istersen iletişim bilgilerini veririm

Merhaba arkadaşlar.Ben hamile olduğumu yeni öğrendim.4h4g..85 kilo civarındayım..Açıkcası korkuyorum beni neler bekliyor diye.Hamilelikten önce şeker tansiyon vs problemim yoktu..ınş. olmaz da..ılk öğrendiğimde devlet hastanesine gittim ama kilolu hamile kalmak büyük bir suçmuş gibi davrandı dr.Yani müjdeli bir haber değil de sanki yas haberi almış gibi oldum..Eve geldiğimde 3gün ağladım..Sonra zaten dr. değiştirdim.Elbette riskleri var kilolu hamileliğin ama hiç bir açıklama yapmadan kilolu hamile kalmışsın bunun sıkıntıları da olacak deyip kestirilip atıldı..Moralim çok bozulmuştu.Şu anda zaten bulantıdan pekbişey yiyemiyorum.Son dr. um da diyetisyenle görüşmemi önerdi..Sizin deneyimleriniz neler?ıçime biraz su serpebilir misiniz?

Merhaba Dostlar....yeni gelen arkadaşlara hoşgeldiniz diyeyim öncelikle....bu hafta benim moralim acaip bozuk....önce bebiş olayını acaip sıkıntı yaptığım için eşimle bir güzel kapıştık mafoldumben 2 gün öncede eşim iş için amerikaya gideceğini söyledi ne kadar kalacağı belli değil :KK43: ve böylece benim bebek hayallerim suya düştü...doktorada amerikadan döndükten sonra gidecekmişiz offffff ya mafoldumben

canım bende 85 kiloyum hamilelik için ugrasıyorum doktorum erol tavmergen alsancakta muayenehanesine gidiyorum bana biraz kiilo ver dedi ama bunu yumurtalarımın daha iyi olması için istiyo kilonun %5 ini versen 1 ayda mükemmel olur dedi tavsiye ederim cok mükemmel bir doktor istersen iletişim bilgilerini veririm

canım , gittiğin doktorun bilgilerini verirmisin ? birde muayene ücreti nedir ?
yardımlarınız için çooook teşekkürler yerimseniben

arkadaşlar

Bana ızmir de Türkiz Isparta adında bir doktor önerdiler . Bu doktoru tanıyan bilen varmı ?
Nasıl bir doktordur .... Benim sadece kilo ve tansiyon problemim var o kadar .... Türkız bey iyi dediler .
yardımlarınızı bekliyorum ...

X