merhaba arkadaşlar bilgilerinize yine ihtiyacım var her zamanki gibi:)dün ikili test sonucumu aldım ama tabi yarın sabah doktoruma gidip öğreneceğiz.ben terimleri netten biraz araştırdım mch ve mchc değerlerim biraz düşük çıkmış,buda sanırım demir eksikliği demekmiş.en düşük 31.5 ile 35 değerleri normalken benim 30 çıkmış.diğer değerlerim normal değerlerde.bide risk değerleri varya hangisi asıl önemli olan.yani kombine risk,ikili test,yaş riski bide trisomy 18+nt yazıyor.benim hangisine bakmam gerek.ikili test yaptıranlarınızın değerleri kaç çıkmıştı.bide 13+4 oldum artık cinsiyeti belli olur mu.bazıları ikili test için radyoloji bölümündeki ultrasonda cinsiyet öğrendiklerini söylemiş.benim gittiğim radyoloji bölümündeki erkek doktoruyla hiç bşe konuşmadıkki o ölçümlerini yaptı bir güzel hiç bşe demedi şimdide kan aldırın dedi o kadar.bakalım yarın kendi doktorum ne diyecek:)
Arkadaşlar ,
tüm sayfaları nefes almadan okudum . Ben kızıma hamile kaldığımda 70 kiloydum doğuma gittiğim de nerdeyse 100 kilo olmuştum , hamileliğim ise rahat geçti . ( bu arada doğum yapalı 7 yıl oldu ) . geçen yaz 98 kiloydum ve diyetle 87 kiloya indim . 98 kiloyken tansiyon problemi yaşadım , bi süre ilaç kullandım , sonra bıraktım , Şimdi arasıra tansiyonum yükseliyor . Şimdi 2.kez anne olmak istiyorum ( vakit geçiyor çünkü :kedi: ) ama çoooook korkuyorum . Hem kiloluyum ve hamileliğimde tansiyon problemi yaşamam olasılık ....senağlama
Aranızda benim gibi olupta hamile kalan varmı ? moral istiyorum ....
Birde ben izmirde oturuyorum , bana önereceğiniz iyi doktor varmı , çünkü hem kilo hem tansiyon iyi doktor gerekli bana ....
Lütfen yardım ....
ya arkadaslar delırıcem dusunmekten 76 ıle hamile kaldım 5 bucuk aylık olduk bugun doktora gıttım ve 83 olmusum o kadar dıkkat edıyorum kı anlatamam kan ılacı ve magnezyum kullanıyorumklava:
sanırım benimde başlamam lazım ... eczaneye gittiğimde direk folik asit mi demeliyim yada başka bir adı varmı ...
merhaba arkadaşlar,bu sabah doktora gittik ikili test sonuçlarımız için.doktorum baktı çok şükürki bir sorun yok dedi sonuç iyi dedi çok düşük riskli çıkmışki buda çok normal dedi.tabi 4lü testten bahsetti daha güvenilir olduğundan bahsetti ama mecbur değilsiniz dedi.ikili test sonucunuza göre gerekde olmayabilir dedi size kalmış dedi.ense kalınlığıda gayet normal dedi.sonra ultrasona girdik bebişimiz uyuyordu hemde yüz üstü sol elinin üstünde ayaklarınıda içine doğru çekmiş.herşeyini gösterdi bize hemen hemen,gelişmesi gayet güzel dedi,birde uyansa cinsiyetini görsek dedi,bir ara uyanır gibi oldu ayaklarını uzatıp tekrar karnına doğru uzattıp uyumasına devam ettiği için göremedi doktor,yüz üstü uzandığı için.bu arada bütün değerlerim gayet normal çıkmış,sadece demir eksikliğ tam sınırda o yüzden gebelikte demir eksileceği için demir hapı verdi.birde çok ilginç doktorumda şaşırdı ben kızamık geçirmemişim.ve annem bana hi,ç bir zaman bşe demedi bu knuda.takip edeceklermiş hamilelikte geçirmemen daha iyi olurmuş çünkü.bu arada 22 şubatta en son tartılmıştım birde bugün sadece 300 gr almışım.yediklerime dikkat ediyorum nede olsa:)
merhaba arkadaşlar,bu sabah doktora gittik ikili test sonuçlarımız için.doktorum baktı çok şükürki bir sorun yok dedi sonuç iyi dedi çok düşük riskli çıkmışki buda çok normal dedi.tabi 4lü testten bahsetti daha güvenilir olduğundan bahsetti ama mecbur değilsiniz dedi.ikili test sonucunuza göre gerekde olmayabilir dedi size kalmış dedi.ense kalınlığıda gayet normal dedi.sonra ultrasona girdik bebişimiz uyuyordu hemde yüz üstü sol elinin üstünde ayaklarınıda içine doğru çekmiş.herşeyini gösterdi bize hemen hemen,gelişmesi gayet güzel dedi,birde uyansa cinsiyetini görsek dedi,bir ara uyanır gibi oldu ayaklarını uzatıp tekrar karnına doğru uzattıp uyumasına devam ettiği için göremedi doktor,yüz üstü uzandığı için.bu arada bütün değerlerim gayet normal çıkmış,sadece demir eksikliğ tam sınırda o yüzden gebelikte demir eksileceği için demir hapı verdi.birde çok ilginç doktorumda şaşırdı ben kızamık geçirmemişim.ve annem bana hi,ç bir zaman bşe demedi bu knuda.takip edeceklermiş hamilelikte geçirmemen daha iyi olurmuş çünkü.bu arada 22 şubatta en son tartılmıştım birde bugün sadece 300 gr almışım.yediklerime dikkat ediyorum nede olsa:)
merhaba kızlar,bşe sormak istiyorum doktorum bana demir hapı verdi ama demir+kan+b12 olan bir hap varya ondan verdi.dün bir kaç yerde okuduğum kadarıyla bu hap çok kilo aldırırmış.bileniniz varmı,yorumlarınızı bekliyorum....
ArkadaŞlar
İzmİr İÇİn doktor Önerİlerİnİzİ beklİyorum .
Sanırım benİm gİbİ hem kİlolu hemde tansİyon problemİ olan anne adayları yok ... GerÇİ buna Çokkkkk sevİndİm . Olmasın da ...
Ama ben korkuyorum hamİle kalmaktan , bebeĞİme bİŞey olmasından korkuyorum ...
canım bende 85 kiloyum hamilelik için ugrasıyorum doktorum erol tavmergen alsancakta muayenehanesine gidiyorum bana biraz kiilo ver dedi ama bunu yumurtalarımın daha iyi olması için istiyo kilonun %5 ini versen 1 ayda mükemmel olur dedi tavsiye ederim cok mükemmel bir doktor istersen iletişim bilgilerini veririm