- 31 Ekim 2013
- 20.750
- 68.079
- 40
- Konu Sahibi Handandandan
- #450.941
umarım kuzum yaabebişim durur durur birden gider emin ol. sakın vazgeçme
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
umarım kuzum yaabebişim durur durur birden gider emin ol. sakın vazgeçme
ya tatli tuzlu yu muktarini kacirmadan ve dogru secenekler ile yaparsan ornegin 2 hurma 8-10 badem gibi aslinda vucudunun ihtiyaci olan seyleri aldigin icin sorun olmaz hatta faydasi olur. Çay konusunda da duz seker glisemik endeksi yani kandeki seker oranini artirma hizi, dolayisiyla devaminda kandaki insulini cok hizli artirdigi icin kotu. Kuru uzum iyi, kesme seker kotu :) ama tabi miktari da muhim 1 avuctan fazla olmamali. Bu etkilerini bole bos ver 1 kesme seker 17 kalori civari caya 2 kesme seker atsan 3 bardak cay icsen 1 gunde o bir elmaya denk. Onun yerine git elmayi ye hem vitamin almis ol, hem tatli istegini dizginlesin hem posasiyla bagirsagin calissin. Mantik bu olmali :) bu arada ben ogrenciyken 1 kupa caya 4-5 seker atardim. Ama genclik vardi zayifciktimÇay çok fazla içmiyorsanız şeker çok fazla etkilemez bence. Ben mesela 2000 yılından beri şekersiz içiyorum ama yanında mutlaka kuru üzüm, incir, kek, kurabiye gibi bişeyler olacak. Yalnız çayı 1 bardak içebilirim. Keyifle içmek için yanında tatlı-tuzlu yiyecek bir şeyler istiyorum. Asıl bu çok kilo aldırıyor bana. Keşke şeker atıp 2 bardak içsem insan gibi.
canim tiroid ile ilgili olabilir degerlerine bir baktir ama seyde olabilir. Duzenli spor da yapiyorsun ya yaglar gitmis yag hucreleri suan su ile dolmus olabilir. cunku yag hucrelerinin sayisi degismiyor ama buyuyup kuculuyorlar. Zayiflarken de once yaglar gidiyor ama ici su doluyor bir sure sabit kalma durumu olabiliyor o yuzden sonra o su da gidiyor ve tartida da farki goruyorsun. Eger cok uzun sure tikanirsan once bi degerlerine baktir sonrada gerekirse bir diyetisyenle gorusmeni oneririm kusum. Benim diyetim pkos a ozel mesela. belki seninde bazi seyleri ayarlaman gerekiyor olabilir beslenmendegünaydın kızlar
bugün modum çok düşük ne yazık ki
bu hafta sadece 1 kere cozutmuş olmama rağmen ki ertesi gün fazlasıyla telafi ettim, 2 haftadır her gün aksatmadan spor yapmama rağmen sadece 200 gr verebilmişim
halbuki son aldığım kilolar hızlı hızlı gider diyordum
tiroid sanırım iyice etkilemeye başladı beni
ohhh afiyet olsun, gotursun yaglariBende aldim hindistan cevizi yagi hatta suan kahveye koydum öyle iciyorum spor öncesi icince daha cok kalori yaktiriyor diye biliyorm daha önceki diyet yaptigim zamanda kullanmistim labellevie
ahh kiyamam, seni ben anlarim, hormonal sorunlar milletin 2 kilo verdigi listeyle yarim kilo verebildim diye sukrederdimyaaa sorma canım hem nasıl zor oluyor
yaa dinlen bol bol, boool su ic, gidecek hepsigünaydın kızlar
pek gelemiyorum
çok yorgun oluyorum ve sürekli uykum geliyor midem bulanıyor
vücudum yorulunca direkt ödem topluyor o nedenle erken uyumaya çalışıyorum
sürekli bi ödem var vücudumda
fazla ayakta kalmaktan ve yorgunluktan oluyor sanırım. çünkü gece uyanmamış ve biraz uzun uyumuşsam sabah inmiş oluyor. o gün çok yorulduysam akşam ellerim ayaklarım şişiyor
bakalım dengeye gelecek elbet
ama tozutmuyorum tabi ki
öyle ya da böyle 2-3 -5 kilo kaç versem kar
canım daha yeni endokrinolojiye gittim değerlerim kötü o yüzden beslenmemi doktorumun önerisi ile %80 düzelttim ama yok olmuyor bi türlücanim tiroid ile ilgili olabilir degerlerine bir baktir ama seyde olabilir. Duzenli spor da yapiyorsun ya yaglar gitmis yag hucreleri suan su ile dolmus olabilir. cunku yag hucrelerinin sayisi degismiyor ama buyuyup kuculuyorlar. Zayiflarken de once yaglar gidiyor ama ici su doluyor bir sure sabit kalma durumu olabiliyor o yuzden sonra o su da gidiyor ve tartida da farki goruyorsun. Eger cok uzun sure tikanirsan once bi degerlerine baktir sonrada gerekirse bir diyetisyenle gorusmeni oneririm kusum. Benim diyetim pkos a ozel mesela. belki seninde bazi seyleri ayarlaman gerekiyor olabilir beslenmende
ahh kuzum sorma, dün bi arkadaşım ve okuldan hocamla baklavacıya gittik, daha doğrusu onlar oradaydı öğle arasında ben de onların yanına gittim, biz baklava yedik sen de ye hadi dediler yok dedim yemiyorum şekerden olabildiğince uzak durmaya çalışıyorum deyince hocam sordu hayırdır diye dedim haşimatoım var ve doktorum un şeker makarna pilav uzak durmam gerektiğini söyledi dedimahh kiyamam, seni ben anlarim, hormonal sorunlar milletin 2 kilo verdigi listeyle yarim kilo verebildim diye sukrederdim
canim suan dedigim sebepten dolayi plato evresinde olabilirsin. Bir de vucudun artik bu sekilde beslenmeye alistigi icin de duraksamis olabilirsin. Ama bir diyetisyenle gorusmeni tavsiye ederim gercekten, onlar boyle listeleri degistirerek guzel oneriler veriyorlar ( iyi olanlari tabi) belki dusunersen diye ben diyetisyenimin bilgilerini sana ozel mesajdan ilettim. Gercekten o olmasa ben bu kilolari tek basima veremezdim, cok net. Kendim dikkat ettigim zaman ancak kilomu koruyabiliyorum senin dedigin gibi.canım daha yeni endokrinolojiye gittim değerlerim kötü o yüzden beslenmemi doktorumun önerisi ile %80 düzelttim ama yok olmuyor bi türlü
ilacımı çok düzenli kullanıyorum ama bilmiyorum
ama inşallah dediğin gibi spordan kaynaklanıyordur da bi süre sonra vermeye başlarım
ahh kuzum sorma, dün bi arkadaşım ve okuldan hocamla baklavacıya gittik, daha doğrusu onlar oradaydı öğle arasında ben de onların yanına gittim, biz baklava yedik sen de ye hadi dediler yok dedim yemiyorum şekerden olabildiğince uzak durmaya çalışıyorum deyince hocam sordu hayırdır diye dedim haşimatoım var ve doktorum un şeker makarna pilav uzak durmam gerektiğini söyledi dedim
ama çok bi kilonuz yok haşimato olanlar genelde aşırı kilolu oluyorlar dedi
ben de dedim ki hocam normalde yediğimin yarısını bile yemiyorum artık benim yaptığımı yapan biri şu anda her hafta 1-2 kg veriyor ben şu anda böyle beslenerek sadece kilomu koruyabiliyorum daha üstüne koymuyorum dedim
sağol canımmcanim suan dedigim sebepten dolayi plato evresinde olabilirsin. Bir de vucudun artik bu sekilde beslenmeye alistigi icin de duraksamis olabilirsin. Ama bir diyetisyenle gorusmeni tavsiye ederim gercekten, onlar boyle listeleri degistirerek guzel oneriler veriyorlar ( iyi olanlari tabi) belki dusunersen diye ben diyetisyenimin bilgilerini sana ozel mesajdan ilettim. Gercekten o olmasa ben bu kilolari tek basima veremezdim, cok net. Kendim dikkat ettigim zaman ancak kilomu koruyabiliyorum senin dedigin gibi.
Merak ettim cnm banada atarmisin bakaym bi sayfasi falan varmi inceyebilecegmcanim suan dedigim sebepten dolayi plato evresinde olabilirsin. Bir de vucudun artik bu sekilde beslenmeye alistigi icin de duraksamis olabilirsin. Ama bir diyetisyenle gorusmeni tavsiye ederim gercekten, onlar boyle listeleri degistirerek guzel oneriler veriyorlar ( iyi olanlari tabi) belki dusunersen diye ben diyetisyenimin bilgilerini sana ozel mesajdan ilettim. Gercekten o olmasa ben bu kilolari tek basima veremezdim, cok net. Kendim dikkat ettigim zaman ancak kilomu koruyabiliyorum senin dedigin gibi.
Ozelden sana bilgileri ilettim canimMerak ettim cnm banada atarmisin bakaym bi sayfasi falan varmi inceyebilecegm
Güzel menü canım afiyet olsunHayırlı aksamlar kizlar
12.00
İki dilim çubuk peynir
Bir kaşık yumurta
Bir dilim ekmek
Az şekerli çay
14.00
Bir kase patlamış mısır
Şekersiz çay
16.00
Yeşil çay
17.00
İki haşlanmış içli köfte
3 parça haşlanmış tavuk
Bir kase erişteli yoğurt çorbası
Yarım elma
Çay içerim şekersiz içmeye çalışacağım.
Çok güzel canım afiyet olsunKizlar Selam,
Once menumu paylasayim sonra alintilarima donucem :)
6 gunluk detoks programina basladim menum ona gore
11:00 1 kiraz sapi cayi
12:30 1 kase yogurdun icerisine 1 emlayi dogradim uzerine tarcin serptim yaninda da 1o tane badem yedim
arada sekersiz cay
15:30 1 kahve icerisine 1 tk hindistancevizi yagi 10 tane badem
arada bitki cayi
19:50 5 yk sebzeli et yemegi 1 kase yagsiz tuzsuz salata 1 yk evde yapilmis kumpir (esim gunlerdir kumpir sayiliyordu bugun detoksumun 1. gunuydu ama 1 yk tadina bakmalik bende yedim kumpirinden)
20:50 3 ceviz 1 bardak kiraz sapi cayi
bugun spor yok ev isi yaptim 4700 adim atmisim is yaparken :)
su 3lt
Ay pardon ya pırasalı omleti soracaktım ama bu da güzelmiş ben çok severim omlet ya belki de benim tansiyonumda sorun vardır, bir kes detox suyu yaptım tansiyonum öyle düştü ki yerlere yapıştım resmen, ki tuzlu yerim yani bir de tuzu kessem ne olur, şu son üç gündür tekrar tansiyon sorunu yaşıyorum, müthiş bir baş ağrısı mide bulantısı oluyor, dün resmen sodaya tuz döktüm yaladımguzel olmus bence afiyet olsun
kabakli omlet aslinda cok kolay
1 yada boyutuna gore 2 tane kaagi rendeliyorsun, en yuksek ateste teflon/seramik tavada suyunu cekene kadar karistirarak kavuruyorsun, zaten 2 dakikaya hemen kabaklar kuculuyor suyu gidiyor, sonra orta-hafif yuksek atese alip altini icerisine azicik zeytinyagi ekiyorsun, yagi ekledikten sonra istersen kapya biber, istersen yesil biber ekliyorsun, birazda biberler sonene kadar kavuruyorsun. Biberlerde pisince tuz, karabiber, pu biber arzuya gore azicik isot ekliyorsun, sonra uzerine bir yumurtayi kir ve karistirarak pisir, Arzuya gore azicikta kasar ya da eriyen baska bir peynir koyabilirsiniz icerisine. Ben bunu yaptigimda yaninda ekmek tuketmiyorum cogu zaman. Ekmeksiz yaninda zeytin peynir domates ve yesillikle coooook doyurucu bir kahvalti oluyor.
yaparsin yaparsin, ben icerisine tomurcuk koyuyorum hep cayin, duz cay bende icemiyorum sekersiz olunca. hosuna giderse karanfil de atabilirsin cayina. Ben pek sevmiyorum karanfil tadini cayda o yuzden atmiyorum ama seveni cok.
bence fena bir menu olmamis afiyet olsun
Neden tansiyonum dussun ki anlamadim. Yani yemeklerime normal miktarda tuz katiyorum zaten, o yuzden ayrica bir tuz yeme ihtiyaci hissetmiyorum acikcasi. Ama lezzet icin baharat kullaniyorum, icerisine isot, pul biber azicik karabiber serpiyorum, bence cok yakisiyor.
tulumba 1 tane o yuzden sorun yok bence, genel olarak fena menu olmamis afiyet olsun
olcude almistim ama simdi yeniden olcmedim. Olcumu 6. gun almistim haftasonu yine haftasonu sabah ac karnina bir olcu alip farki sizinle paylasirim :)
yaa supersin, kesinlikle spor cooook fark ettiriyor. Aynen boyle devam ikimiz de, sonuc cok guzel olacak :)
Çok güzel canım afiyet olsunKizla4 selam,
hemen menumu paylasayim, umarim yarin hepi kz cok guzel sonuclar aliriz
3 mart 2022
Detoks gunu 2
10.00 1 kahve
12.00 1 ada cayi
13.00 1 kase yogurda 1 elma dograyio uzerine tarcin serptim yaninda 10 badem
1 roybos cay
16.00 1 kahve icerisinde 1 tk hindistan cevizi yagi 10 badem
18.40 1 buyuk kase salata yagsiz tuzsuz, 1 buyuk kase yayla corbasi icerisinde minik kofteler ve nohutlu
20.30 da 1 kiraz sapi cayi ve 3 ceviz yiyecegim sonra gunu kapaticam
Su 3,5 lt
Spor 42 dk yuruyus (yaklasik 4 km)
Cok güzel cnm tebriklerGünaydın canlar
ilk tartı benden gelsin
geçen cuma : 68
bugün : 67.2
fark :800 g
biraz zorluyor ama göndericem inş geriye kalan 4-5 kiloyu
Sagol canimOzelden sana bilgileri ilettim canim
gece ve sabah arasında genelde 1 kg fark ediyor canımGünaydinlarr daha tartilmadm ama pek umudum yok gece tartildm cunku
geçmiş olsun canımGünaydın kızlar eşim covid nerdeyse 1 haftadır belirtileri var kızım da dünden beri ateşli diyet modunda değilim açıkçası o yüzden pek uğramıyorum toparlanıp geleceğim inşallah
geçmiş olsun canımmGünaydın kızlar eşim covid nerdeyse 1 haftadır belirtileri var kızım da dünden beri ateşli diyet modunda değilim açıkçası o yüzden pek uğramıyorum toparlanıp geleceğim inşallah