• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9.sınıftaki kızımın sigara içtiğini okul toplantısında öğrendim.

:)bu yeni üyelerle ne alıp veremedğiniz var ? merak ediyorum cidden. yeni üye olmam kk yı yeni keşfediyor anlamına mı geliyor acba? uzun yıllardır takip ettiğim bir platformda yeni üye oldum diye bu kategoriye sokmamanızı öneriyorum.
Tamam hanımefendi.
Hiçbir kategoriye sokmuyorum sizi.
İyi forumlar.

Tamam baskı yapmayalım da oturup da daha 13-14 yaşında çocuğumuzla karşılıklı sigara da içmeyelim bir zahmet :KK70:

Lakaytlığa lüzum yok diosun :)) Canım bunu meşrulaştırır gibi yapmayacaksın her gün her gün sohbet muhabbet kahve eşliğinde. O rahatlıkla utandırcaksın. Cin olmadan adam çarpma diyeceksin. 1 kere yapacaksın. Gözüm üstünde ne halt yersen haber olur ama karar senin hayatını karartmak istiosan buyur yap havası verceksin. Al iç çok meraklıysan buyur doya doya iç güzel mi kötü mü kendin gör edasıyla yapacaksın. Çok yordunuz bugün beni ya :olamaz: Gücümü üzdünüz gücümü üzmeyin babannem olsa öyle derdi. :-)

gerçekten çok mu mutsuzsunuz? o kadar agresifsiniz ki sanal alemden bile belli oluyor duygu durumunuz.
umarım sorunlarınızi çözer ve mutlu olursunuz.

Ne demişim ki agresif ? Aşkolsun deli yaftası yapıştırıp kaçıyorsunuz insana. Sabırla cevap veriyorum oysa ki hak etmiyorum bunları :rolleyes:

Son düzenleme:
Lakaytlığa lüzum yok diosun :)) Canım bunu meşrulaştırır gibi yapmayacaksın her gün her gün sohbet muhabbet kahve eşliğinde. O rahatlıkla utandırcaksın. Cin olmadan adam çarpma diyeceksin. 1 kere yapacaksın. Gözüm üstünde ne halt yersen haber olur ama karar senin hayatını karartmak istiosan buyur yap havası verceksin. Al iç çok meraklıysan buyur doya doya iç güzel mi kötü mü kendin gör edasıyla yapacaksın. Çok yordunuz bugün beni ya :olamaz: Gücümü üzdünüz gücümü üzmeyin babannem olsa öyle derdi. :-)
Bence üsteleme daha fazla .
Olayı kafalarında canlandıramıyorlar.
Onun içinde ana temayı anlayamıyorlar.
Ben seni anladım aklıma da yazdım.
Fakat şunu da söyleyim çok sivri dillisin biraz daha sakin relaxx :))

Mantıklı :D Ben de buna benzer bir öneri sunmuştum ancak karşılıklı sigara içme olayı yoktu :D Denenebilir. En azından annesinden bu tarz şeyleri saklamak zorunda olmadığını öğrenmiş olur. Yalnız, sohbet muhabbet ve kahve eşliğnde giderlerse anne de başlar ben söyleyeyim. Kahve ile iyi gider çünkü :rolleyes:

Çok haklısın canım

Bence üsteleme daha fazla .
Olayı kafalarında canlandıramıyorlar.
Onun içinde ana temayı anlayamıyorlar.
Ben seni anladım aklıma da yazdım.
Fakat şunu da söyleyim çok sivri dillisin biraz daha sakin relaxx :))

Bi tanısanız çok seversiniz aslında tadımdan yenmem :KK45:lafı dolandırmayım diye kısa kesince burdan öyle anlaşılıyor bence. Hoş normalde de öyle kestirmeyim haklısın

hanfendi doğru olanı yapıyor bence..mesleği bu yönde olan birinin sizin gibi ahkam kesip kesinlikle bunları şunları yapmalısınız dememesi , bir üyeye tek bir yorumuna dayanarak "sen obsesifsin diyerek teşhiş koyup, sonrasında da yargıç gibi yargılayıcı cümleler kurmamaması" çok yerinde bir davranış..

Zehirlenene kadar sigara içmiş 15 yaşında normal insan davranışı mı bu yani. O yorumunda tüm hayatını özet geçti resmen. Ölüm döşeğinde bile içmeye devam ettim demesi eksikti bi. Kendini anlatmış ergenlikten şu ana kadar. Kahve falında görmedim ki kendi anlattı. Kesinlikle şunu yapmalısın demesin de dişe dokunur bi tavsiye versin en azından diyorum.

Ben öyle çok aldım, neredeyse tüm büfeler bakkal öyle satiyor:) basedemez, üniv deyken öyle alıyordum tabi lisede değil.

Ama şuan yasak ve para cezası epey yüksek. Ben alışveriş yaparken bu şekilde veren bir yer gördüm bir kaç defa şikayet ettim.

Herkes şikayet etse en azından gençlerin bir yolu kapanır.

Bizim mini market okulun tam yanında , sürekli bunu soruyorlarmis adama. Hatta paket tasiyamadigi için tanesine 5 tl vermek isteyen bile varmış.

Ben sigara ile ilgili ilkokul bitiminden itibaren hep uyarılarda bulundum, kızım da benim üzüleceğimi çok iyi biliyor aslında. Ben vücudu ile barışık olmadığı için bazı şeyleri yaptığını düşünüyorum:(

Belki de çocuk sadece deneme amaçlı içti ve o zaman yakalandı. Belki kendi de çok sevmedi belki tiryaki olmadı. Ama hangi çocuk kolay kolay gelip ben sigara içtim der ki. 12 yaşına kadar olabilecek bir şey bu sadece. Aileden yavaş yavaş bağını koparmış yani ergenliğe girmiş kendi bedenini kendi cinselliğini tanımaya başlamış çocuklar aileden kopmaya başlar çünkü insan hem annesinin babasının kuzusu hem de birinin ateşli sevgili olamaz. Cinselliğe girdiği an çocuk artık senin himayen altındaki hamurun değildir. Ona özgür bir birey gibi davranmadıkça o özgürlüğünü ilan etme çabasına girer. Sırdaş olmayı beklemek yerine samimi ama yapay tavırlar yerine özgürlük vermelisiniz. Özgür kalan bir ruhla sizi kendine yakın görebilir ancak.
nasıl yani canım?
Şöyle ki, 2 hafta önce kollarındaki kılları jiletle aldığını farkettim.arkadaşları da gizli itiraf sitesi var, oradan sen hiç aynaya bakmıyor musun tarzında bir şeyler yazmışlar, aslında tam bir esmer güzeli, kaş göz yerinde ama biraz kilosu var, çok aşırı değil ama var :(

Şöyle ki, 2 hafta önce kollarındaki kılları jiletle aldığını farkettim.arkadaşları da gizli itiraf sitesi var, oradan sen hiç aynaya bakmıyor musun tarzında bir şeyler yazmışlar, aslında tam bir esmer güzeli, kaş göz yerinde ama biraz kilosu var, çok aşırı değil ama var :KK43:
peki bu konularda hiç karşınıza alıp konuştunuz mu?

Ama şuan yasak ve para cezası epey yüksek. Ben alışveriş yaparken bu şekilde veren bir yer gördüm bir kaç defa şikayet ettim.

Herkes şikayet etse en azından gençlerin bir yolu kapanır.

Bizim mini market okulun tam yanında , sürekli bunu soruyorlarmis adama. Hatta paket tasiyamadigi için tanesine 5 tl vermek isteyen bile varmış.
Kendimden biliyorum 1 lira 1 lira toplar gene alırdım,böyle engellenmiyor bence

Şöyle ki, 2 hafta önce kollarındaki kılları jiletle aldığını farkettim.arkadaşları da gizli itiraf sitesi var, oradan sen hiç aynaya bakmıyor musun tarzında bir şeyler yazmışlar, aslında tam bir esmer güzeli, kaş göz yerinde ama biraz kilosu var, çok aşırı değil ama var :KK43:

Bak bunu degerlendirebilirsin. Guzelligini ön plana cikaracak seyler yapabilirsiniz birlikte. Ben de 8. Siniftaydim sira arkadasim emre ya iki kaşının aradi niye dolu senin demisti. O gun eve gidince kaslarimi aldim o gun bugundur kendim alirim. Begenilmek isteme sancısı bunlar. Lisedeyken de bi cocuktan hoslaniodum annem beni guzellik merkezine goturmustu cildime bakim yaptilar kaslarimi duzelttiler saclarimi guzelce kestiler manikur falan baya biseye benzedim. Nasi ozguven artmisti anneme karsi o gun icimde acayip bi minnet duygusu gelismisti. Boyle birini seviorum ben falan diye anlatmistim hatta yakın hissedip. Ki simdinin imkanlariyla ohoo baştan yaratılır valla sen ona bi abla gibi ön ayak ol bu konuda bence. Moral olur kendini iyi hisseder hem sana sevgisi pekisir hem de sigara aklina gelmez kendiyle mesgul olunca. Zaten takdir edersin ki kendini cok seven insan icmez. Guzelligime bisey olcak korkusuyla. Bence bu konudan yürü sen arkadasim. Hem orda sigara icenlerin ciltlerinin bozuk olduguna getirebilirsin konuyu bi sekilde. Baksana ne kadar kötü sesi catal catal cikio ya da yuzu delik desik olmus sigara icio sanirim fln dersin.

Kilosu için diyetisyene gidebilirsiniz beraber.
Diyetisyene gitmek için aşırı kilolu olması gerekmiyor 3-5 kilo bile verse görüntüsü değişir memnuniyeti artar.
Kollarındaki kılları için ağdacıya götürün jiletlemek zorunda kalmasın.
Onun özel konularıyla ilgilenin.
Giyimine ve bakımına yoğunlaşın bi süre.
Belli ki kendini özel hissetmiyor.
Sessiz çığlığını duyun kızınızın.
9. sınıf gerçekten 1. sınıf kadar zordur.

Ailem sigara icmek istedigimizi soyledigimizde izin verdi denemek icin, cok matah bisey olmadigini gormus olduk. Ustelik gizli icme hazzi olmadigindan heves etmdik. Kardeslerim de ben de sigara bagimlisi degiliz. canimiz cekerse de iceriz bunun saygiyla bi ilgisini gormuyorum. Ama sizin cocuk bagimli olma asamasina geldiyse tabii oyle karsinizda icmesine musade etmeniz daha da buyuk problem yaratacaktir. En iyisi uzun uzun konusup anlatmak. Anlatmak , anlatmak.

Kilosu için diyetisyene gidebilirsiniz beraber.
Diyetisyene gitmek için aşırı kilolu olması gerekmiyor 3-5 kilo bile verse görüntüsü değişir memnuniyeti artar.
Kollarındaki kılları için ağdacıya götürün jiletlemek zorunda kalmasın.
Onun özel konularıyla ilgilenin.
Giyimine ve bakımına yoğunlaşın bi süre.
Belli ki kendini özel hissetmiyor.
Sessiz çığlığını duyun kızınızın.
9. sınıf gerçekten 1. sınıf kadar zordur.
Tatilde zaten epilasyon yaptıracağım.
Sabretmiyor

Tatilde zaten epilasyon yaptıracağım.
Sabretmiyor
Ergenler sabırsızdır annesi.
Şimdi yaptırsanız.
Tatile daha çok var.
Havalar ısındı kısa kollu giyilecek artık.
Belli ki tüyleri rahatsız etmiş.

Geçenlerde bir uzmanın konuşmasına denk geldim.
Hayatınızı evdeki ergen çocuğunuza göre düzenlerseniz bu işten herkes karlı çıkar diyordu.

Back