• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9.sınıftaki kızımın sigara içtiğini okul toplantısında öğrendim.

Ne yazık ki en büyük problemimiz bu.Velilerin çocuklara büyüdü gözüyle bakıp başıboş bırakması.Yaptığımız veli toplantılarına bile katılmazlar bizim çocuğumuz büyüdü ne toplantısı diyorlar.Haftalık problem gördüğüm derslerinde düşüş gördüğüm öğrenci velilerini ararım.Cok arıyorum diye numaramı bile engelledi çoğu.Sizi korkutmak gibi olmasın ama bir süre sonra sigaradan bir üst levele atlıyor genellikle bu yaştaki çocuklar.o yüzden her daim takipte olmak lazım.
Numaranızı engelleyenler veliler değil öğrencilerdir

lisede öğretmenim ve bazen diyorum ki yaptıkları en kötü şey sigara içmek olsa keşke. çocuğunuzu en iyi siz ve öğretmenleri tanırsınız. çözümü orada aramanız daha doğru olur. benim nacizane fikrim budur. Allah yardımcınız olsun.

9.sınıfta benim de aklım bir karış havadaydi. Derslerim çok kötüydü ama sigara içmiyordum. Sanırım çocuğunuz birini seviyor belki kafa dağıtmak için iciyordur

Saygi sigarayla olmaz. Buyuklerin yaninda sigara icmek saygisizlik degildir. Annem hep der bana da esime de. Bana sigarayla saygi duymayin diye.
Biz annemle karsilikli sigara iciyoruz diye saygisiz miyiz yani?

Bu sizin görüşünüz. Benim yetiştiğim ailede yaptığınız saygısızlık olarak görülür. Annenizin yanında sigara içebilirsiniz ama aynı ortamda benim ailemin yanında içemezsiniz. Yapacak bir şey yok :D

Karşısına gec yak bi tane uzat ona da. Serbest birak baskiladikca daha cok icer.
Katılıyorum.. Bende lise 1çağında içmeye başladım ve aynen öyle yaptı babam. İki sigara yaktı, iki de çay koydu. Babamla karşılıklı sigara içtim o akşam.. 6yıl içtim. Sonra bıraktım sigarayı..
Belki üstüme gelseler, sigara değerli olurdu da içmeye devam ederdim...

Katılıyorum.. Bende lise 1çağında içmeye başladım ve aynen öyle yaptı babam. İki sigara yaktı, iki de çay koydu. Babamla karşılıklı sigara içtim o akşam.. 6yıl içtim. Sonra bıraktım sigarayı..
Belki üstüme gelseler, sigara değerli olurdu da içmeye devam ederdim...

Ahaha aynen ben de annemle içiyordum o zamanlar
Ben de 5 yıl kullandım

Evet 15 yaş sigaraya başlamak için küçük ama siz ne derseniz deyin sizin demenizle bırakmayacak kadar da büyük bir yaş.

Umuyorum ki sadece arada içiyordur, baskılarsınız aranızda sorunlar çıkarsa daha da kötü olabilir yani istedikten sonra arkadaşlarından alır vs bir şekilde içer. Ergenlik döneminde ortama uyum sağlama istekleri de sağlıklı bir şekilde yetişkinliğe geçme durumundan kaynaklanıyor.

Ben 18 yaşıma kadar hiç içmedim 18-21 arası toplam 1 paket içtim geçen sene 21 de düzenli olarak başladım. Zararları bildiğim gibi yararlarını da gördüm bilinçli bir karar aldım.Günde ort3-4 tane.Ailemde kimse içmez anneme söylediğimde zararlarından bahsetti ilk başta üzüldü ama sonra alıştı belki kontrollü içişimden dolayı. Annesine söylemeyen arkadaşım günde bir paket içiyor mesela.

Emin olun kızınıza göre güzel yanları da var ve haklı olduğu yerler de var. Yaşamda bir süreç pek çok kişinin başına geliyor. Umarım kendi için en doğru şeyleri yapar kızınız hayat boyunca.

Ben daha da küçük yasta başlamıştım. Birkac yil sonra annem paket de buldu icerken de yakaladı. Biraz konuştuk sebep.ne demişti. Kendimce bir şeyler sıralamıştım. Kendini dusun sağlığını dusun bak biz genetik kalp hastasıyız demişti. Sonra icmeye devam ettim. Cok sosyal olsam da kendimi pek acmayan biriyim o zaman fark ettim. Sonra tiksinme yolunu kullandım kendi kendimi bıktırdım. Tiksinip biraktim. Esim de icmez nefret eder kokusundan ustume gelme ben birakirim demistim sonra da biraktim. Baski ve siddetle koruklemeyin guzelce konuşun. Belki paylasimlarinizi artırmak isinize yarar belki de ihtiyacı olan budur. Biri ayna yönteminden bahsetmis cok mantikli geldi bana. Ama harçlığından kısarsanız tek dal satan yerlerden çulsuz kaldığımızdabiz de alırdık. Icecekse yine içer harcligini keserseniz belki arkadas cevresinde se zor durumda kalir bilemeyiz.

Numaranızı engelleyenler veliler değil öğrencilerdir
Ahh ahh bu konuda çok dertliyim.Tabiki öğrencilerin engellediği de olmuştur ama yüzüme neler sayıp sövüp kapatan velilerde oldu.Yeter artık beni oğlumdan daha çok arıyorsun deyip bağırıp çağıranlarda oldu.

Açık konuşayım, arkadaş çevresi iyi değil, çoğu sorunlu,anaları da salmışlar, dertleri süslenip püslenip gezelim modundalar, içi boş bir yeneke gibiler

🤷🏻‍♀️ ne diyeceğimi bilemiyorum ama o yaşlarda annemin yaptığı en büyük yanlış sürekli olarak arkadaşlarımı eleştirmesi idi🤦🏻‍♀️
siz eleştirdikçe, o onlara gidecek.

yazılanların hiç biri doğru gelmiyor nedense, uzman desteği bence daha doğru olacak.

yasaklamak olmaz, serbest bırakmak olmaz, zararlı deseniz bu profildeki çocuk çok da tın...
harçlık kesseniz çalabilir.
sigara içmeye iten nedenlere bakıp, mantıklı cevaplar vermek bana doğru geliyor ama o da karşılıklı iletişiminiz iyiyse işe yarar.

En korktuğum durumlardan biri. Yediği ictigine bile organik olsun, sağlıklı olsun diye titizlendigimiz cocuğumuzun göz göre göre kendine zarar vermesi.

Sanırım başıma gelse psikolog yardımi düsünürdüm. Zararları ile ilgili seminerleri takip eder götürürdüm, kullananların yaşadığı sonuclarla ilgili belgeselleri izlerdim birlikte. Hatta gögüs hastalikları ile ilgili doktora götürüp vücuda verdigi zararlarını farketmesini sağlardım. Sesli düsünüyorum şu anda.

Kesinlikle çok agresif tavır takınmayın derim. Ters tepebiliyor zor yaşlardalar. Allah yardimcıniz olsun. Umarım kolaylıkla vazgecer.

Gerçekten üzücü bir durum. Sakince konuşarak zararlarını anlatmak gerek. Youtubeta animasyonlar videolar falan var. Onları izlese belki etkili olur. Baktınız olmuyor uzman yardımı alın. Benim de 8 yaşında oğlum var. Az önce gel sana izleteyim dedim ben geçen sene izlemiştim diyor. Yine de insan korkuyor. Sorunun temeline inmek gerek. Belki bir sıkıntısı var belki sevgisiz hissediyor. Önce onu anlamaya çalışın yalnız olmadığını onu ne kadar sevdiğinizi hissettirin. Insallah bıraktırmak kolay olur.

Bir tanıdık demişti ki; lisede madde kullanımı o kadar yaygın ki, sigara içtiklerinde oh çok şükür diyoruz. Şok olmuştum gerçekten.
Sigaraya mı sığınıyor acaba? Sakince dertlerini öğrenirseniz belki faydası olur.

Bu sizin görüşünüz. Benim yetiştiğim ailede yaptığınız saygısızlık olarak görülür. Annenizin yanında sigara içebilirsiniz ama aynı ortamda benim ailemin yanında içemezsiniz. Yapacak bir şey yok :KK70:

Herkesi kendi ailesi bağlar. Benim ailemde büyüklerin yanında sigara icilmiyor diye bişey görmedim hic ama eşimin teyzesi mesela bunu saygısızlık olarak gören biri, kendi oğlu yanında içmez ama ben onun oğlu olmadığım için içerim, iciyorum. Ortamda biri bunu saygısızlık görüyor diye kimse kalkıp köşeye bucağa gitmek zorunda değil.

Sakın yanlış anlamayın merakımdan soruyorum nasıl anlamadınız?
Bizim evde içen yok
Ben hayatımda hiç içmedim kokusundan nefret ederim
Bazen mesela sarıldığımda saçından geliyor koku bir yerden sinmiş oluyor yani üstünü başını da kokluyorum çünkü anında alıyorum demek istediğim

Bir diğer konu fazladan harçlık istemiyor demişsiniz o zaman sigarayı neyle alıyor
Çocuğunuzun muhtemelen daha büyük bir sıkıntısı var
Arkadaşı olmaması derslerinin düşmesi
Bunların altında yatan asıl neden sigara değil
Sigara asıl nedenin dışa vurumu
Kızmak yerine sorunun kökenini bulmalısınız
[/QUOTE
Arkadaşı olmaması değil mesele, arkadaşlarının uygun olmaması, sosyal bir çocuk

Back