- 15 Şubat 2014
- 311
- 69
- 68
Kizlar bu ara hic spor yapamiyorum ve surekli kilo alip veriyorum takildim resmen 63,,,lerdebu hafta jillian michaelsin banish fat boost metabolism diye bi programi var 1 saatlik cardio agir gelirmi sizce faydasi olurmu [/QUOT
şu saat oldu anca girebildim topiğe... Beren hanım yeni uyudu. evdeki herkes yattı aslında. nasıl güzel bi sessizlik var evde şu anda... özlemişim valla... beden yorulmasa kafa yoruluyo... ay az bişey yazayım sonra neler tıkınmışım bu gün onu gireyim dedim, yine başladım ordan burdan yazmaya
Tatlım. bu cardio hadisesi süper. keşke belimle alaakalı korkum olmasada sürekli yapabilsem. ama belim yüzünden hareketlerin bazılarını es geçmem gerekiyo, bölük pörçük oluyo bu sefer... azıcık daha toparlanabilsem yaparım. bence sen de yap. bi yandan zevkli de. doğru nefes tekniği ile nefes alıp verirsen daha rahat atlatıyosun. ama yeni başlayacaksın ya 1 saat olanı ağır gelir. yarım saatle başla, 1-2 hafta sonra geçersin 1 saate. vücudun da esnekleşmiş olur, hem daha iyi yağ yakar, kas yaparsın.
Biliyorum hatice abla ben o senin yaptigin cardionun programini tamamlamistim 3 seviyedn 10ar gun onda cok guzel bi sistem var 3dakika kas yapma egzersizi 2 dakika cardio (hani ip atlama havada kelebek yapmanasi anlatiyim bilemedim uerinde kosma ) 1 dakika da karin egzersizi o artik bana basit geliyo terlemiyorum bile de iste 1 saatlik saf cardio var tekme atma yere comelme kosma filan onu yapiyim dedim de bakalim bu arada cicek tozuna baslicam tekrar ya midem o kadar siskin ki tuvalet sorunundan sana da oneririm
Günaydın... Dün neler yedim
Sabah peynir. Domates bir dilim ekmekyumurta
Tek şekerle çay..
Öğle yok akşam bulgur pilavı bezelye ve salata
Miktari orta boy yemek tabağı na hepsinden koydum
Spor olarak
Öğlen kaynanamn evi temizledim
Bi de küçük bi bahçemız var fide diktim akşam olmuştu zaten baya yordu beni
Kitap sherlockholms
Ya cok az digilmibi de oglun vardi galba emziriyomusun bilmiyorum da cok zorlama kendini cok az yiyosun sonra vucut aliscak olum orucu tutman gerekicek
Bu gün ergen kızım İrem'im grip oldu. Beren de zaten biraz kırgınlık vardı. hepten hasta oldu. çocuklara bulaştırdım yaa. bi birinin yanına koş, bi ötekinin... imanım gevredi. arada uyuduklarında bi yandan evi toparladım bi yandan dedim ve beren kucak kucak diye ağlamaya başladı. arkası birazdan :44::44::44:
Gecmis olsuuun :2:annem bana zencefille bal karistirirdi onu yuttururdu 2 gune toparlardim bira aci ama irem bu ene sbsye mi giriyodu
gunaydiinn kizlaaar hava ne guzelmis bugun ya :) kizlar kendimi abur cubura saldirmaktan geri tutamiyorum yaa az uz da degil manyak gibi yiyorum bi tatli yiyorum sonra ay cok tatli oldu deyip tuzlu yiyorum sonra tatli sonra pisman oluyorum filan boyle sacma sapan oldum ve kendimi engelleyemiyorum resmen :/ neyse ki haftaya okulumun son haftasi. haziranin sonundaki finale kadar bosum insallah hem calisip hem yuzmeye gidicem. burda havuzu hem uygun hem guzel olan bi yer var haftada 3 gun 1 saat fitness+1 bucuk saate yakin yuzme ve sauna hem de sadece bayanlar havuzu yani insallah bi aksilik cikmaz da baslarim guzelce. vucudum tekrar dengeye duzene girer :/
Gruptan ayrilmak bunyeni biraz zorlamis sanki yacanim sen ne guzel kosardin yururdun ya bi de okul bitiyo mu ayyy ne guzel bizim mayisin ortasindadaha festival varmi bahar senligiii
Biliyorum hatice abla ben o senin yaptigin cardionun programini tamamlamistim 3 seviyedn 10ar gun onda cok guzel bi sistem var 3dakika kas yapma egzersizi 2 dakika cardio (hani ip atlama havada kelebek yapmanasi anlatiyim bilemedim uerinde kosma ) 1 dakika da karin egzersizi o artik bana basit geliyo terlemiyorum bile de iste 1 saatlik saf cardio var tekme atma yere comelme kosma filan onu yapiyim dedim de bakalim bu arada cicek tozuna baslicam tekrar ya midem o kadar siskin ki tuvalet sorunundan sana da oneririm
ahhh ahhh, gençliğin gözü kör olsun. ben 1. seviyede can veriyodum yaaa.. gerçi yine iyi idare ettiydim ama belimm yokmu belim. ya ablası çiçek tozu dediğin ne ki? hiç duymadım ben onu. ne işe yarar, nerde satılır... evim valla aktar dükkanını geçti. şöyle bi sergi açsam şu da yok demem sanıyodum meğer benim çiçek tozum yokmuş be yavvv...
Ya cok az digilmibi de oglun vardi galba emziriyomusun bilmiyorum da cok zorlama kendini cok az yiyosun sonra vucut aliscak olum orucu tutman gerekicek
Gecmis olsuuun :2:annem bana zencefille bal karistirirdi onu yuttururdu 2 gune toparlardim bira aci ama irem bu ene sbsye mi giriyodu.
Annemmm sen kuzuymuşun, bunlar kurt.. onu bunlara yedirmeye çalışsam kendim yataklık olurum. elimde kaşık köşe kapmaca oynarız. tecrübeyle sabittir yani. kendim hasta olduğumda yutuyorum. aslında iyiki yazmışsın. benim gripte hala geçmiş sayılmaz. boğazım ağrıyo. yatmadan önce yutayım ben ondan. bu arada çok severim ben zencefilli balı. taze zencefilimde var. ohhh acı acı misss gibi
Gruptan ayrilmak bunyeni biraz zorlamis sanki yacanim sen ne guzel kosardin yururdun ya bi de okul bitiyo mu ayyy ne guzel bizim mayisin ortasindadaha festival varmi bahar senligiii
Bu arada İrem hanım 10. sınıfta ablası. koca kız oldu... da cüssesi göstermiyogerçi sıpa benden uzun ama bildiğin kuru dal.
merhabalar kızlar nasılsınız ?
neler yapıyorsunuz ben gittiğimden beri ? baya dolmuş mesajlar birikmiş hepsini okuyamadım tam olarak ama yeni üyeler gelmiş , hoşgelmişler
Bu gün ergen kızım İrem'im grip oldu. Beren de zaten biraz kırgınlık vardı. hepten hasta oldu. çocuklara bulaştırdım yaa. bi birinin yanına koş, bi ötekinin... imanım gevredi. arada uyuduklarında bi yandan evi toparladım bi yandan dedim ve beren kucak kucak diye ağlamaya başladı. arkası birazdan :44::44::44:
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrr
İki gün aradan sonra yine geldim
Hayatımın en yoğun ve yorgun iki gününü geçirdim
Cumartesi Akraba günümüz vardı ve uzakta olduğu için sabahın 10unda yola çıktık :26: Ulaşması otobüsle zor olacağından 12 kişi eşimin ve benim arabaya doluştu ve karı koca peş peşe gittikama şükür bu sefer kapışmadan dönebildik
Ev müstakil ve 3 katlıydı tabi bizim küçük cadı yaşıt kuzeniyle birlikte bir yukarı bir aşağı yapınca bizde kuzenin anannesiyle ( onada hala diyoruzaslında rahmeli KPnin kuzeni ) dönüşümlü çocukların peşinde koştuk
Eeee genç olunca her zamanki gibi mutfakta bize kaldı
En son nasılsa yabancı yok diye eşimde kuranımızı okuduktan sonra yemek faslı bitiminde bize katıldı ve adamcağızda eski meslek hastalığı ( mobilyacıydı bir dönembabamesleği ) gittiğimiz evdeki yemek masasının bozuk olduğunu fark edince haddiiii karı koca birde masa tamir ettik elim yatkın olduğundan eşim bana her tamir işinde çırak muamelesi yapar
Eşimin halası hatta bak yaz tatilinde sende en azından bir 10 gün için al hem yazlıkta keyif yaparsın hemde benim bir iki yapılacak işimi yaparsın dedi
Ben zaten gideceğim kısmet olursa çocuklarlabari eşimde gelir o işleride aradan çıkartır hemde ailecek tatil yapmış oluruz diye tabiki dedik
Akşam pestilimiz çıkmış bir vaziyette eve vardık hatta çocukları anneme gece yatısına postalayıp birşeyler yaparız diye düşünürken karı koca koltuklara yayılıp uyukladıkromantizme dikiz hesapta sinemaya gideriz yada yemeğe çıkarız diye plan yapıyordum
Bu arada giderken benim KV güne giderken pek bir neşeliydi oğlunun arabasının önüne kurulduğu içindönüşte o arabadan bir kişiyi alıp eşime bizim kızı sen öne oturt anan daha zayıf arkaya sıkışsında bari iki arabada da eşit sıkışıklık olsun en kilolular bendeydi dedim tabi eşimde hakikaten baştan niye akıl etmedik diyip kızı öne oturttu ama KVnin anında suratı düştü dedim kusura bakma gelirken benim araba okadar sıkışıktı ki eşimin halası ben direksiyon başındayken neredeyse kuçağıma oturacak kıvamda geldi buraya kadar
İkimizde herkesi evine bırakıp evde buluşunca benimkinin suratıda bir tuhaftıinşallah kv bir sorun yaratmamıştır diye düşünürken ( yattığım yerden ) bir baktım benimkinin tansiyonu fırladı ve biz birlikte hoş sohbet eder eğleniriz derken sabah 3e kadar adamın tansiyonunu düşürmekle uğraştık adam tansiyon ilaçını içti banamısın demedi limon sıktım bir işe yaramadı sarımsaklı yoğurt yedirdim yaramadı
Ne yaptıysam adamın tansiyonu 15 hatta bir ara 16ya fırladı :26: hastaneyede gitmek istemedi :26:
Olayı kvye bağlamamın tek sebebide eşimin tanisiyonun sinirsel olmasıne adam ne zaman tansiyonu fırlasa aynı gün birşey demesede mutlaka sonradan altından KV çıkıyor büyük ihtimal arkaya attıldığı için sinir oldu
Bugünde amcaoğlunun evine gelinin çeyizleri geldi
Yine sabahın köründe uyanıp kahvaltı ettikten sonra çakma eltimi alıp gelinin evine gittikkız tarafı 7 kişi geldi ama hepsinin kendilerine hayırları yok bir tane koliyi bile kaldıramıyorlar tek başına
Hadiiiii karışmıyacağım sırf çay servisi ve ikramlarla ilgilenirim derken dayanamadımben kolileri teslim alıp hepsini tek tek hole dizdim ordan itibaren onlar parkede kaydıra kaydıra odalara dağıttılar ama ben 5 koli koyarken onlar ancak 1 yada 2 koliyi almış oluyordu
Onlar herşeyi yerleştirmeye başladığında da alt kattaki halanın evine geçip önce gelen erkeklere ( amcaoğlu ve arkadaşları ) servis hazırladık daha sonra onları gönderip birde kadınları aradan çıkardık
Tabi eşimin halasıda bende deli gibi yorulduk :26:
Bu arada yeni çakma eltiden pek hoşlanmadımanasından desen hiçççççççççççç elektrik alamadım
Kadın yemek faslı için aşağı çağırdığımızda sırf kendilerini övmek için hadi hadi yine iyisiniz sayemizde 5 hafızla aynı ortama girdiniz demezmişeytan dedi ulen hafız olsalar ne yazar insan olmadıktan sonra
Tamam çok güzel birşey kızlarını hafiz olmaları ama öyle bir alaycı şekilde söyledi ki eşimin halasına ve bana bakarak hani onlarla bir arada oturmak bile sevapmış gibiAile çok cins canım gelinin abisi kolileri uzatırken eli elime değecek diye ödü koptu sanki eli elime değdiği anda adama tecavüz edeceğim tövbe tövbeeee
Benim çakma eltiye yeni gelin bir iki laf sokmaya çalıştı yok hafızlıkla ilgili konuşurken siz tabi bunları bilmezsiniz diye alaycı bir tavır falanUlen parayla imanın kimde olduğu belli olmaz sen kimsin bana ve diğerlerine o şekilde tavır yapacak
Hayır zaten 47 kg birşeyüzerine otursam geberecek haberi yok
Şaka bir yana ama aile kendini çok çok üstün görüyor özelliklede ben dolandıkça daha bir bakışları rahatsız ediciydizaten nişandada bir ben birde yengemizin yeğeni acıktı onu bile sonradan yengemize demişler neymiş efendim ay o acık olanlar sizin akrabanızmıydı diye ulen ne yani ailede acık var diye kızını gerimi alacağın hayır kız her zaman böyleyse ben çok yakında fena bozarım onu haberi yok sonuçta 15 senelik gelin olarak artık rütbe sahibi sayılıyorum eşimin halasıda bu kız çok fena yengem yandı valla büyük gelinine arada laf söylüyordu ( tabi gelin hiç duymamıştır ) bu mumla aratacak büyük gelini dedi
Dedim küçük halamı tanımıyor sıkıyorsa yapsın hele birde halama yaparsa yeminle fena bozar
Ben pek haz etmedim ama düğün stresinden de olabilir diye kendimi avutmaya çalışıyoruMRabbim hayırlara çıkarır inşallah Aminnnnnnnnnn
Bu arada anam yarında sabahtan sosyeteye gidelim demezmi akşam
Şu önümüzdeki haftayı atlatayım herkese rest çekeceğim 3 gün kimse bana ilişmesin
Önümüzdeki cumartesi kına, pazar günüde nikahve benim daha nikahda giyecek kiyafetim yok ay kafayı yiyeceğim tabi bukadar uzun yazıyı görenlerde kesin kafayı mı yemiş bu der
Canım çok çok geçmiş olsuninşallah çok önemli bir durum değildirde çabucak toparlanır Aminnnn
Öncelikle Allah razı olsun hayatım. Geçer illaki... Grip bu, ilaçla 7 gün, yatarak bi hafta demişler. hepimiz yıkılıyoz valla. Allah beterinden saklasın. Gerçi ben bunu yazarken benim beren hanım futbol oynuyo babasıyla. nazları bana. akşama kadar göz açtırmadı abla kız... uyka saati geldi geçti ya, hadi yatmaya diyoruz diye fuulll enerji doldu. Bunu ben bu uyku sorunu yüzünden doktora götürdüm. Adam ataraks verdi. 1 hafta içirdim, onu uyutayım derken kendim uyudum kaldım, nasıl bi bünye varsa bunda cin gibi kendi kendine oynadı durdu. baktım olmayacak kestim ilacı. artık bıraktım kendi haline..
Bu arada çakma eltin hayırlı olsun. Yavrum seninki en azından çakma, benimki adıyla sanıyla eltiiii... Al seninkini vur benimkine misali. gerçi son bi kaç yıldır iyiyiz... Allah bozmasın. Aynı sizin terane bizde yıllarca sürdü. Biliyomusun ben eskiden tesettürlüydüm. Ailede açık kimse yok. Ben de kendi isteğimle örtünmüştüm. Ama bişeyler oldu 15 sene tesettürden sonra açıldım. İmanda bi değişikli yok elhamdülillah. İlk evlendiğim 2 yıl açıktım. Bu dönemde gevur muamelesi gördüm kv. görümce, elti, kayın.... sülale boyu dışlandım... Müslümanlığa sığmazdı yaptıkları ama, sorsan cennet köşkleri onlara cehennem kuyuları bana.... Kapandıktan sonra -ki onların baskısı yüzünden örtünmedim, çok büyük bi istek çöktü gönlüme o yüzden örtündüm- değişen bişey olmadı. Ne demişler adın çıktımı dokuza inmez bi daha sekize... benimki o misal... hep dinsiz muamelesi görmeye devam ettim.. Halbuki oturur ilahiyatçılarla, müftüyle tefsiz tartışırım... Bildiklerimin yarısını bilseler kendilerini alim sanırlardı... Amannnn kul bileceğine Allah bilsin. bu tipler böyle oluyo hayatım. Allah herkesin gönlüne göre versin. Size yaptıkları tavır onların cehaletini gösterir.
Yine daldım derin göllere... Senin telaşın çok. Aslında bu aralar benim de çok. Yakında işede başlayacağım. Bakalım bu kadar şeye nasıl yetişicem. Allah sana da bana da güç kuvvet versin....
cok sukur evdeyim kızlar sporuma kaldım yerden devam edıcem ınsallah kazanmam gereken bır ıddıa ve kaybettıgım 10 gunum var
hoşgeldin canımmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?