Döndürdükleri dolaplara inanamadım dün.
Arkadaşı aradı,bende oraya yazılıcam aynı sınıfa yazdırsın annem diyor,benimkide biraz çalış yoksa benim sınıfa gelemezsin dedi.Çocuğun verdiği akla bak ''sen ilk sınavda kötü yap,annenlere kaydırdım dersin,aynı sınıfa düşelim.''
Allahtan benimki şimdilik uymuyor bunlara ''olmaz öyle,ben rahat edemem ''dedi,ama mutlaka bu ortamdan koparmam lazım bu çocuğu.
benim kızımda doğru yanlış kontrolu yapmıyordu. konuştum faydasını anlattım. diğer türlü test çözmenin sadece hamallık olacağını yanlış yaptığı soruların konusuna tekrar çalışmasını söyledim. yapıyorum diyor bakalım. kitap tavsiyesi alınca bizede bildirirseniz sevinirim.kitaplar için dershane ile konuşacağım.onlar bir tavsiye etsin istiyorum.
anafen kitapları bende de var.artı olarak bakıyor.acaba çözecek mi hepsini?
birde soru çözüyor ama doğru yanlış kontrolü yapmıyor .yapsada yanlışları çalışmıyor.
bu hafta sonu hepsini bir kontrol etmem gerekli.
Bu saatten sonra yapamam onu.son dakika değişikliği ile başka dershaneye yazdırsan ?
diğerleri mecbur kalır finale sen değişirsin ama olurmu bilmiyorum?
Ben de 8. Sinif ablasiyim. Istanbuldaki en iyi diyebileceginiz and liselerinden birinden 2007de mezun oldum. Ben de cok stresliydim o zamanlar ama annem cok farkinda degildi. Dogrularimi yanlislarimi kendim kontrol eder yapamadiklarimi kitaptan keser zarfin icine koyar okula dersaneye gotururdum hocalarimin pesinde kosardim. Kardesimle ugrasiyorum da cok zor. Arkadaslarina falan bakiyorum. Herkesin kitaplarini annesi kontrol ediyor. Kardesim de oyle. Iyi netler cikaranlar da var ama bana suni geliyor bu cocuklar. Lisede de mi biz ilgilenicez butun odevleriyle. Sizinkiler nasil? Devamli ilgi bekliyorlar mi?
Benimki ben kontrol etmezsem ödevlerini bile yapmayan cinsten.Ben de 8. Sinif ablasiyim. Istanbuldaki en iyi diyebileceginiz and liselerinden birinden 2007de mezun oldum. Ben de cok stresliydim o zamanlar ama annem cok farkinda degildi. Dogrularimi yanlislarimi kendim kontrol eder yapamadiklarimi kitaptan keser zarfin icine koyar okula dersaneye gotururdum hocalarimin pesinde kosardim. Kardesimle ugrasiyorum da cok zor. Arkadaslarina falan bakiyorum. Herkesin kitaplarini annesi kontrol ediyor. Kardesim de oyle. Iyi netler cikaranlar da var ama bana suni geliyor bu cocuklar. Lisede de mi biz ilgilenicez butun odevleriyle. Sizinkiler nasil? Devamli ilgi bekliyorlar mi?
senin gibi ders çalışan çocuğum olsa bende peşinden koşmazdım.ne güzel bilinçlisin.
ama çoğunluğa uymuyorsun maalesef genelde peşinden koşuyoruz biz çocukların çalışsın diye.
Benimki ben kontrol etmezsem ödevlerini bile yapmayan cinsten.
Yarış çok artmış dans,bırakayım ne hali varsa görsün diyemiyorsun.
Özellikle ilk 20.000 deki çocukların puanları birbine çok yakınmış,birsürü ful yapan var.
İyi bir liseye girmeden iyi bir üniversitede zor.
Ama etrafımda kendi başına ders çalışan çocuklarda var,bende onlara bakıp imreniyorum.
Parkonun dedigi gbi ben sinava 2003te girdim ve dersanede sinifimdaki tum arkadaslarim benim gibiydi. Anneler yarisi abartti rekabet ortamini buyuttu gibime geliyor. Ya da cocuklari tembellestirdik bilinclendikce.
Evet parkon bizimki de asla bir sey yapmiyor bizsiz. Yapamadigi sorunun fotografini cekip bana gonderiyor. Ben cozumunu gonderiyorum. Eminim ki incelemiyor bile.
maşallahhiç olmazsa çaba var.bilmediği sorunun fotoğrafını çekiyor.
bizde şimdi bebekte var akşam ilgi gösteremiyorum.babası ile de çalışmıyor.beni istiyor.
Yok canim babamiz cok sinirli de o gorsun calisiyor sansin diye onun telefonundan yapiyor ben bilmem mi malimi.
Ders calisirken ben annemi cagirsam o yasta calisma sanki bana mi calisiyisun derdi. Ama kardesime oyle bu imaj verdiler ki evet sanki bizim icin calisiyo. Kendi idrakina varamadi. Bizi mutlu etmek icin calisiyor.
Aman birakiyim hic yapamiyisun dedigin gibi. Ittire kaktira bir yere girsin de. Bizimkiler izmirin bi ilcesinde allahtan. Ilcenin anadolu lisesi hedefimiz :)))))))
Off,off, zor bu çocuklarla işimiz.Parkonun dedigi gbi ben sinava 2003te girdim ve dersanede sinifimdaki tum arkadaslarim benim gibiydi. Anneler yarisi abartti rekabet ortamini buyuttu gibime geliyor. Ya da cocuklari tembellestirdik bilinclendikce.
Evet parkon bizimki de asla bir sey yapmiyor bizsiz. Yapamadigi sorunun fotografini cekip bana gonderiyor. Ben cozumunu gonderiyorum. Eminim ki incelemiyor bile.
Daha benimki ben gelmeden kapağını bile açmıyor.şuan işteyim ve saat başı arayıp napıyorsun diye soruyorum.
hep ders çalışıyorum soru çözüyorum diyor.eve bir gidiyorum işte 50 tane çözdüm de öğretmen şöyle dedi de.oooo sorduğuma pişman oluyorum.okulun açılmasını bekliyorum.o zaman her şey yerine oturacak inaşallah.
biz istanbulda cadı kazanındayız.
çokk çalışmamız lazım çok :)
Off,off, zor bu çocuklarla işimiz.
Dershaneye gidiyorsa arada uğra,anneni çok ciddiye almaz belki ama senin sürekli takipte olduğunu bilirse çalışır belki.
Daha benimki ben gelmeden kapağını bile açmıyor.
Ben gidince başına oturuyorum o günkü konuyu tekrarlatıyorum.Tabi oda 40 dk bile sürmüyor.
Henüz konular yeni olduğu için test çözemezmiş beyimiz.Ama bende okulun açılmasını bekliyorum.
Sıkı bir disipline sokacağım,çalışmazsa okuldaki matematikçisinden çok korkuyor,(daha doğrusu çok önemsiyor ) gidip ona şikayet edicem.
Gidiyo da uzagimdalar malesef telefonla yetismeye calisiyorum. Aksam babamin baskisiyla skype uzerinden ders anlattim
böyle ilgili bir ablası olduğu için bize göre şanslı ona göre kabustur herhalde
Nefret ediyor benden ya :)))
nefret demeyelimde :) doğru tahmin etmişim kabus diye .ben olsam bende aynı olurdum.