İlköğretim Yorum ve Soruları 8. sınıf anneleri TEOG için birbirimize destek olalım

:KK50:Arkadaşlar benide alın aranıza

Çok karmaşığım. 8. sınıfa geçti benim oğlan.. dershaneyemi gitse yoksa mat. fen özel dersmi aldırsam bilemedim. Çünkü benim hayta aynı okula gider gibi dershaneye gidip geldi gecen sene. Bu sene farklı yavrum diyorum , teog var napıcam ben. bi el atın kızlar. Dersaneler baya pahalıymış. Gitsin bişeyler öğrensinde ben herşeyimden kısar öderim. Ama yine gecen senekii gibi zorla dershaneye gönderirsem yazık olacak. Resmen ağlıyodu gitmem diye başım oram buram ağrıyor diyodu hep. Ama bu sene çok önemli çook .. ve ben hala bir çözüm bulamadım. Şöyle göz gezdirdim siz dershaneye vermişsiniz çoktan.. çok fena panik yaptım. gecmi kaldım

merhaba buradayızzz :)
dershaneye gitmesi aslında çok önemli soru çözüp program yapması açısından.
anlaması ve kontrol açısından özel ders daha verimli olur fakat çok para tutuyor.
eğer gitmek istemiyorsa zaten her türlü kaçar.bazı dershaneler oyun salonu gibi ciddiyetsiz.
ben 8 kişilik özel sınıfa verdim.öğretmenin gözünden kaçmasın diye.
hangi şehirdesiniz?orada hangi dershaneler var.

:KK76::KK70:
merhaba buradayızzz :)
dershaneye gitmesi aslında çok önemli soru çözüp program yapması açısından.
anlaması ve kontrol açısından özel ders daha verimli olur fakat çok para tutuyor.
eğer gitmek istemiyorsa zaten her türlü kaçar.bazı dershaneler oyun salonu gibi ciddiyetsiz.
ben 8 kişilik özel sınıfa verdim.öğretmenin gözünden kaçmasın diye.
hangi şehirdesiniz?orada hangi dershaneler var.

çok şükür,senin yazacağın içimede doğmuştu zaten. Profil resmin bir derdim var dan tanıdık sanki :)
Ben Ankara Eryaman da otoruyorum. Bize yakın olan dershanelere gitmek zorunda oğlum, yani eryamanın bazı yerleri öyle sapaki vasıta yok. Sınav dershanesi var, birde yeni buldum biliş integral diye bir dershane var. araştıyorum ama işte olduğum için sınırlı araştırabiliyorum. İşler sıkı nefes alamıyoruz herşey yasak burda :KK43: siz nerdesiniz.

çok şükür,senin yazacağın içimede doğmuştu zaten. Profil resmin bir derdim var dan tanıdık sanki :)
Ben Ankara Eryaman da otoruyorum. Bize yakın olan dershanelere gitmek zorunda oğlum, yani eryamanın bazı yerleri öyle sapaki vasıta yok. Sınav dershanesi var, birde yeni buldum biliş integral diye bir dershane var. araştıyorum ama işte olduğum için sınırlı araştırabiliyorum. İşler sıkı nefes alamıyoruz herşey yasak burda :KK43: siz nerdesiniz.
Ben dershaneye yazdırdım çünkü benim oğlan özellikle sözel dersleri sevmiyor,onlarrdan da ders aldırmak saçma geldiği için enazından dershanede konuları tekrar etmiş olur dedim.
Ama okuldaki hocaları duyunca çok kızdı bana.
Yeni sistemin dershaneyle bir alakası yok diyorlar.
Biz okulda öğreticez,ders kitabına çalışacaklar o kadar diyorlar.
Yani illada dershaneye göndermeniz gerekmiyor aslında ,ama sürekli tepesinde olacaksınız,kontrol edeceksiniz ki çalışsın.
Ben akşam sofrayı topladıktan sonra oturup konu çalışıyorum beyimizle,başka türlü çalışmıyor.

ankara ile ilgili bilgim yok :KK43:
hepimizin ortak derdi çocuk çalışmak istemiyor biz başında durmak zorundayız.esas konu bu sanırım.okul öğretmenleri her ne kadar okulda öğrendiği yeter deselerde çok tekrar ve yapılmıyor .detay ve soru taktiği verilmiyor.
dershanelerin çıkış noktası da bu zaten.sorular kolaylaşsa çok kişi yüksek puan alacak yine bir özelliği olmayacak.
bol tekrarlı soru çözmeli bir program şart bence.

ankara ile ilgili bilgim yok :KK43:
hepimizin ortak derdi çocuk çalışmak istemiyor biz başında durmak zorundayız.esas konu bu sanırım.okul öğretmenleri her ne kadar okulda öğrendiği yeter deselerde çok tekrar ve yapılmıyor .detay ve soru taktiği verilmiyor.
dershanelerin çıkış noktası da bu zaten.sorular kolaylaşsa çok kişi yüksek puan alacak yine bir özelliği olmayacak.
bol tekrarlı soru çözmeli bir program şart bence.
Bizim hocaların söylediği şu;
''Sorular çok kolay,fazla bilgi çocukları yanlışa yöneltiyor.''
Geçen yıl 10 tane Türkiye derecesi bekledikleri çocuk fazla bilmekten 1 er soru kaçırmışlar:KK51:
Hatta bana dershaneye yazdırdıysanız bile gitmesin diyorlar.
Karmaşık işler bu işler:KK53:

Bizim hocaların söylediği şu;
''Sorular çok kolay,fazla bilgi çocukları yanlışa yöneltiyor.''
Geçen yıl 10 tane Türkiye derecesi bekledikleri çocuk fazla bilmekten 1 er soru kaçırmışlar:KK51:
Hatta bana dershaneye yazdırdıysanız bile gitmesin diyorlar.
Karmaşık işler bu işler:KK53:

ben o kadar iyimser değilim.okulda çalışması yeter falan :KK43:
verdim zaten dershaneye zaten bu son dershane senesi yazık az kazansınlar :p
iyi bilip dikkat etmeleri gerekiyor.yoksa 1 soru kaç kişinin öne geçmesi demek.
iyi okul bir elin 5 parmağı kadar zaten.

Ben dershaneye yazdırdım çünkü benim oğlan özellikle sözel dersleri sevmiyor,onlarrdan da ders aldırmak saçma geldiği için enazından dershanede konuları tekrar etmiş olur dedim.
Ama okuldaki hocaları duyunca çok kızdı bana.
Yeni sistemin dershaneyle bir alakası yok diyorlar.
Biz okulda öğreticez,ders kitabına çalışacaklar o kadar diyorlar.
Yani illada dershaneye göndermeniz gerekmiyor aslında ,ama sürekli tepesinde olacaksınız,kontrol edeceksiniz ki çalışsın.
Ben akşam sofrayı topladıktan sonra oturup konu çalışıyorum beyimizle,başka türlü çalışmıyor.

Öğretmenleri bizimkine kesinlikle destek alması lazım diyor. Matematik sıfır hiç anlamıyor okulda. Siz ne güzel başında duruyosunuz. Bizimki oturtmuyor başında. Gerçi ben anlamıyorum derslerinden bişey. Şahsen ben onun dersleridnen biraz anlamam için benimde günlük çalışıp ona öyle fayda sağlayabilirim. Yoksa başında boş boş oturunca anlamsız oluyor. Zaten istemiyor benide

ben o kadar iyimser değilim.okulda çalışması yeter falan :KK43:
verdim zaten dershaneye zaten bu son dershane senesi yazık az kazansınlar :p
iyi bilip dikkat etmeleri gerekiyor.yoksa 1 soru kaç kişinin öne geçmesi demek.
iyi okul bir elin 5 parmağı kadar zaten.
Bende iyimser olamadım işte.
Okul ortalamasındaki 1 puan bile çok sıra geri atıyor.
Ve çok yüksek puanlar.
Oğlumun okulunda geçen yıl 72 öğrenciden 10 tanesi sadece 1 yanlış yapmış,30 tanesinin yanlışı 1-4 arasıymış:KK57:
Rekabet çok büyük:KK17:

Öğretmenleri bizimkine kesinlikle destek alması lazım diyor. Matematik sıfır hiç anlamıyor okulda. Siz ne güzel başında duruyosunuz. Bizimki oturtmuyor başında. Gerçi ben anlamıyorum derslerinden bişey. Şahsen ben onun dersleridnen biraz anlamam için benimde günlük çalışıp ona öyle fayda sağlayabilirim. Yoksa başında boş boş oturunca anlamsız oluyor. Zaten istemiyor benide
İnan bende anlamıyorum.
Beraber öğreniyoruz.
Dershaneden geliyor,bugün ne işlediniz diyorum,defteri çıkartıyoruz ona anlattırıyorum.
Bende defterden kontrol ediyorum.Hatırlamadıklarını tekrar okuyup bazen yazıyoruz.
Başka türlü benimkide çalışmaz.
Sizde okul başlayınca vakit ayırabilirseniz bu şekilde çalışın.

anlamak zorunda değilsin.
çalışırken başında otur jiç olmazsa oyun oynamasın.
kaç sene geçmiş herşeyi unuttum bende.

:KK50:Arkadaşlar benide alın aranıza

Çok karmaşığım. 8. sınıfa geçti benim oğlan.. dershaneyemi gitse yoksa mat. fen özel dersmi aldırsam bilemedim. Çünkü benim hayta aynı okula gider gibi dershaneye gidip geldi gecen sene. Bu sene farklı yavrum diyorum , teog var napıcam ben. bi el atın kızlar. Dersaneler baya pahalıymış. Gitsin bişeyler öğrensinde ben herşeyimden kısar öderim. Ama yine gecen senekii gibi zorla dershaneye gönderirsem yazık olacak. Resmen ağlıyodu gitmem diye başım oram buram ağrıyor diyodu hep. Ama bu sene çok önemli çook .. ve ben hala bir çözüm bulamadım. Şöyle göz gezdirdim siz dershaneye vermişsiniz çoktan.. çok fena panik yaptım. gecmi kaldım
Bende dersane taraftarıyım. en azından orda çalışan arkadaşlarını görüp motive olur diye düşünüyorum. öğretmenler zaten anlamadığı konuyu çocuk gidip tekrar anlatın derse anlatıyor dersanede. artısı çok diye düşünüyorum

şu okullar açılıp ilk deneme sınavlarını olsunlar her şey şekillenecek.
havalarda biraz soğusun gözleri dışarıda olmaz.kendileride ders çalışma havasına girerler belki.

arkadaşlar kızımın dersane öğretmeni ek yayın almasını söylemiş. körfez veya final ikisinden birini al demiş

arkadaşlar kızımın dersane öğretmeni ek yayın almasını söylemiş. körfez veya final ikisinden birini al demiş

dershaneleride anlamıyorum.ek yayın niye alıyoruz.kendileri niye hazırlamıyor soruları.yetmiyormu?
bu arada bende alacağım o ayrı konu :) günde 100-150 en az soru çözeceğini düşünürsek bayağı bir test kitabı çözmesi gerekir.tabii çözerse :KK43:

:mad:
Körfezin soru bankasını alıcam ben yarın.
Finalide dershane verdi.
ikisi içinde iyi diyorlar,hangisinde çok soru varsa onu al bence.

Sanırım sonraki günlerde banada lazım olacak. Siz çalışıyormusunuz. keşke çalışmasam da bu işlere adasam kendimi amaa nerdeeee

:mad:

Sanırım sonraki günlerde banada lazım olacak. Siz çalışıyormusunuz. keşke çalışmasam da bu işlere adasam kendimi amaa nerdeeee
Bende çalışıyorum.
Sanırım bu topiğe yazan tüm anneler çalışıyor.
Zor oluyor tabii,ama konu tekrarı yapmamız şimdilik yarım saatimizi alıyor.
Test çözerkende mutfağa getiriyorum ,ben işimi yaparken gözümün önünde çöz diyorum.
Başka türlü her 10dk da bir tuvalete diye kalkıp 45 dakika oturmuyor testin başına.

hepimiz çalışıyoruz :KK43:
çok sıkıntı da yapmamaya çalışıyorum.ben gerilirsem oğlumda gerilecek.
arada iyi meslek lisesi falan da bakıyorum.en azından bir mesleği olsun düzgün bir çevre edinsin diye.

hepimiz çalışıyoruz :KK43:
çok sıkıntı da yapmamaya çalışıyorum.ben gerilirsem oğlumda gerilecek.
arada iyi meslek lisesi falan da bakıyorum.en azından bir mesleği olsun düzgün bir çevre edinsin diye.

Banada meslek lisesi mantıklı geliyor. Siz hanig bölümleri düşünüyorsunuz. mesela kafanızda varmı bir bölüm

X