merhaba.benim kızımda bu yıl 8 de. aynen sizler gibi bende ondan çok heyecanlıyım.geçen yıl dersaneye gitmişti. bu yılda devam.pazartesi gününden itibaren başladı ders çalışmaya. her gün farklı bir ders çalışıyor.
Adanada mısın?
Öyle düşünme,çcouklar güvenli bir ortamda okudular,inşallah bu yılda bizim azmimizle iyi bir lise kazanacaklar.
Merhaba hanımlar, benim kızım da bu yıl girecek sınava. Ben de aynı endişeler içindeyim. Yazın hiçbişey yapmayarak geçirdik tatili. Yani onun için gezmeli tozmalı bol bilgisayarlı telefonlu tatil oldu. Şimdi de Şehir dışına gidicek akrabalarımla 1 hafta tatile. Tatilde şehir dışına çıkamadığımızdan izin veriyorum. Derslerine gelince karnesi iyi takdir alıyo hep. Fakat dersane sınavlarında yerlerde sürünüyo. Çok kötü oluyo dersane sınavları. Abartmıyorum gerçekten kötü oluyo. Okulda bu kadar iyiyken dersanede böyle olması baya kafamı karıştırıyo. Bu sene ne yapacağımı ben de bilmiyorum. Bi de evde küçük oğlum var rahat da vermiyo pek ablasına. Zaten kızımın da aman aman ders çalışma derdi de yok. Hep zorlamayla. Ya uykusu geliyo ya karnı acıkıyo 1 saat çalışma masasına oturduğu görülmemiştir. Neyse ben biraz bunları yazmak istedim dertleşmek anlamında. Sizi takip edicem nasıl bir yol izlediğinizi ben de anlatırım neler yaptığımızı. Yoğun bir sene hadi hayırlısı.
Kızınızda dikkat eksikliğide olabilir.bencede konuları biriktirmeden günlük çalışırlarsa sorun yok. fakat benim kızımın problemi deneme sınavlarında çok saçma hatalar yapıyor. en basıt soruları kaçırıyor. zor soruları doğru yapıyor. biraz araştırdım kolay soru üzerinde düşünmeden ve acele cevap verdiği için hata yapıyormuş. şimdi telkinde bulunuyorum. her soruya aynı derece zorlukta gör diye.
Benimkide hiç çalışmadı,üstelik okuldan bize sıkı talimat geldi ''çocuklar yaz taitilini doyasıya eğlenerek geçirecekmiş,ders çalışıp stres yapmayacakmış,sınav kolaymış,gereksiz bilgi öğrenmemelilermişMerhaba hanımlar, benim kızım da bu yıl girecek sınava. Ben de aynı endişeler içindeyim. Yazın hiçbişey yapmayarak geçirdik tatili. Yani onun için gezmeli tozmalı bol bilgisayarlı telefonlu tatil oldu. Şimdi de Şehir dışına gidicek akrabalarımla 1 hafta tatile. Tatilde şehir dışına çıkamadığımızdan izin veriyorum. Derslerine gelince karnesi iyi takdir alıyo hep. Fakat dersane sınavlarında yerlerde sürünüyo. Çok kötü oluyo dersane sınavları. Abartmıyorum gerçekten kötü oluyo. Okulda bu kadar iyiyken dersanede böyle olması baya kafamı karıştırıyo. Bu sene ne yapacağımı ben de bilmiyorum. Bi de evde küçük oğlum var rahat da vermiyo pek ablasına. Zaten kızımın da aman aman ders çalışma derdi de yok. Hep zorlamayla. Ya uykusu geliyo ya karnı acıkıyo 1 saat çalışma masasına oturduğu görülmemiştir. Neyse ben biraz bunları yazmak istedim dertleşmek anlamında. Sizi takip edicem nasıl bir yol izlediğinizi ben de anlatırım neler yaptığımızı. Yoğun bir sene hadi hayırlısı.
evet kitap okumaları gerekiyor. fakat benim kızımda pek okumaz.keşke kazandırabilseydik okuma alışkanlığını.okul notları bizim de iyi.not ortalaması önemli diye öğretmenler kolay soru sorup biraz fazla not veriyor.dengesizlik bundan oluyor bence.maalesef benim oğlum çok az kitap okuyor bu sebeple okuduklarını tam anlamadan geçiyor.şaşırtmacalı sorularda yanlışı işaretliyor.
tek çözümü çok soru çözüp uzun metin okumak dedi öğretmeni.
Burda adaletsizlik var ama.okul notları bizim de iyi.not ortalaması önemli diye öğretmenler kolay soru sorup biraz fazla not veriyor.dengesizlik bundan oluyor bence.maalesef benim oğlum çok az kitap okuyor bu sebeple okuduklarını tam anlamadan geçiyor.şaşırtmacalı sorularda yanlışı işaretliyor.
tek çözümü çok soru çözüp uzun metin okumak dedi öğretmeni.
evet kitap okumaları gerekiyor. fakat benim kızımda pek okumaz.keşke kazandırabilseydik okuma alışkanlığını.
haklısınız. bencede panıkle çok aceleci davranıyorlar sınavda.umarım teogda aynı sorunları yaşamayız. fakat dediğiniz gibi 20 şer sorular ve 40 dk süre. çocuk acele etmeden sakin sakin soru üzerinde düşünebilecek.bu da dikkatsizlik sonucu yapacağı hata sayısını düşürür. umarımkitap okumayı alışkanlık olarak kazandırmak artık çok zor.bilgisayarlar telefon internet...her şey kolay ve eğlenceli.kim oturacak.hatta kitabı tabletten okuyorlar.
şuan tek yapılacak çok soru çözmek gibi.
bende dikkat eksikliği olabilir diye dr. götürdüm.aceleci davranma ve konuya tam hakim olamadığından oluyor sorun dedi.
bizim zamanımızda olsa tembel der geçerlerdi.şimdi süslü cümlelerle söylüyorlar :)
ama bu benim oğlum için geçerli sizin farklı olabilir.
Bizimkinin ilkokula başladığında çok barizdi ,mesela sınava giriyor son 20 soru veya ilk 10 soru komple yanlış çıkıyordu.parkon dikkat eksikliği olduğunu nasıl tespit ettiniz.sadece sınavda dikkatsiz davranmasıyla genelleme yapmalı mıyım?psikiyatr nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini söyledi mi?
İlk deneme sınavı 2 hafta sonraymış,bende büyük bir merakla bekliyorum.konuyu ve soruyu biliyorsa dikkat dağılması falan olmadan çözüyor.yarım biliyorsa ordan oraya atlıyor ve tabii yanlış yapıyor.
çözüm çok çalışmada.dershane başladığı için biraz daha toparlanmaya başladı.zaten ilk deneme sınavından sonra gerçekleri görüp daha sıkı çalışacaktır diye umut ediyorum.
Kalem kutusu derste veya sınavda önlerinde durduğunda dikkatlerini dağıtıyormuş.dikkat eksiği olmasa da gayet güzel tavsiyeler aynen uygulayacağım evde.ama kalem kutusunu anlamadım.ne alakası var ?
deneme sınavı ne oluyor. MEB mi yapıyor.İlk deneme sınavı 2 hafta sonraymış,bende büyük bir merakla bekliyorum.
deneme sınavı ne oluyor. MEB mi yapıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?