İlköğretim Yorum ve Soruları 8. sınıf anneleri TEOG için birbirimize destek olalım

Sanırım sonraki günlerde banada lazım olacak. Siz çalışıyormusunuz. keşke çalışmasam da bu işlere adasam kendimi amaa nerdeeee
Bende çalışıyorum.5 yaşında birde kızım var. oda ilgi bekliyor. fakat kendisinden proğram yapmasını istiyorum. çalışma proğramı yapıyor.akşam programını birlikte düzeltiyoruz.günlük çözmesi gereken test ve konuları ayarlıyorum. yarım saatimi alıyor. sayfalarını ve kaç adet test olduğunu deftere yazdırıyorum.(sonradan kontrol için) hergün gelince çözdüklerini getir diyorum.kaç adet yanlışı çıktığını söylüyor.yanlışı çıkan konulara ya aynı gün veya ertesi gün tekrar bakıyor.

yalnızca maşallah diyebilirim.
oğluma da söyledim çözdüğünü yaz getir göreyim falan.zorlamazsam hiç oralı değil.
geri dönüp yanlış kontrolü ooo rüyamda görsem inanmam.

Banada meslek lisesi mantıklı geliyor. Siz hanig bölümleri düşünüyorsunuz. mesela kafanızda varmı bir bölüm

henüz araştırma halindeyim ama özel bir meslek lisesi var.havacılıkla ilgili şimdilik ona bakıyorum.sonra detaylı bakacağım.gelecek sınav sonuçlarına göre.

Öğretmen olarak ,bilinçli ilgili velileri takdir ediyorum. Çocuklarımızı bir yarışa sokmadan,duygularını incitmeden her açıdan destek olmalıyız. Dershane özel ders takviye elbette çok faydalı ama işin özü çocukta. Ayrıca okul ortalamaları da çok önemli,okul derslerini umursamayıp sıranın altında test çözen çocukların yanlış bir tutumda olduğunu biliyoruz.Okulda dinleyip öğrenseler dershanelerde daha çok test çözerek pratik yapabilirler ama yıllardır alışıla gelen dershane mantığıyla çocuklar sanki okulda öğretilen onlara gerekmiyormuş gibi bir tavır izliyorlar .Lütfen çocuklarımızı doğru yönlendirelim,okul sınavları ve TEOG belirleyecek gidecekleri liseleri.. Allah bizim de öğrencilerimizin de velilerimizin de emeklerini boşa götürmesin .Herkese başarılar dilerim..

sizin bakış açınınız ve yönlendirmeniz bizim için önemli
yorumunuz için teşekkürler
öneriniz varsa lütfen yazın.

sizin bakış açınınız ve yönlendirmeniz bizim için önemli
yorumunuz için teşekkürler
öneriniz varsa lütfen yazın.
Okul derslerini önemseyecekler, düzenli tekrar yapacaklar ve test çözecekler. Benim en büyük sıkıntım ,ben dersimde konunun mantığını verip sürekli öğrenmeyi sağlamaya çalışırken dershanede bunun formülü budur deyip ezbere bir yöntem uuygulanması.İngilizce öğretmeniyim ,bunun formülü mü olur... Belki akılda kalmasını sağlayacak hatırlatmalar olur ki onları ben de veriyorum akıllarında kalsın diye ama şu şöyleyse cevabı bu olur demek pek doğru olmuyor ki geçen seneki sınavda böyle bir durumla karşılaştık .Genelleme yapılıp da verilen bir formül ezberlemiş öğrencimiz ama farklı bir bakış açısıyla sorulduğunda yanlış cevaplamış. Öğrenmeye odaklanmaları gerek,formülü var cevabı bu öğrenmesem de olur mantığı onları bir yere kadar götürür ama yarı yolda da bırakır er ya da geç...

çok doğru ama geçmişten günümüze bu eğitim sisteminde böyle.
ben konuyu anlatırken bütün gidiş yollarını anlatıyorum.ertesi gün dershaneden geliyor sen yarım saat anlattın formülü buymuş diyor oğlum.
tabii başka soru sorunca kalıyor ama mantığını kavraması şart.dershanelerde gencecik öğretmenler var onlar daha tam yetişmemişki nasıl eğitim versinler.

merhabalar,
O kadar haklısınız ki..
Ben evde ders çalıştırırken bir taneye anlatamıyorum, sizleri düşünemiyorum bile.
Dün fen çalışıyoruz bir soru sordum, "o önemli değil dedi dershane hocası" diyor.
Olayı kavramaya gerek duymuyorlar dershanede, sadece ezber.

Hafta sonumuzda boşa geçti,henüz çokaz işledikleri konu,o yüzden ne çalıştıracağımıda bilemedim.
Haftaya sınav varmış dershane ,daha 1. konular bile bitmeden ne sınavı yapacak ki bunlar,anlamadım.

genel bilgi sınavı yapıyorlar.sınıfları ona göre oluşturuyorlar.
çocukların geçen seneden eksiklerine bakacaklar.
zaten sık sınav yapıp sınav tekniği öğretmek amaçları.
haftasonu bizde birşey yapmadık.
oğlum bu son haftasonu artık okul dershane sürekli çalışacam bu hafta boşum dedi :)

Ben dershaneden hiç memnun kalmadım yanlız.
Kayıt yaptırırken verilen sözlerin hiçbiri tutulmuyor.
15 Ağustosta dershane başlayacak demişlerdi,1 eylülde başladı.Bolca kaynak vericez dediler sadece 1 tane soru bankası verdiler.Başka dershanelerde ya dolu kaynak vermişler,yada konuları anlatan kitapçıklar veriyorlar.Benimki eli kolu boş bir defterle gidip geliyor.
Sizde memnuniyet nasıl?

henüz memnun muyum değilmiyim çözemedim.
gidip geliyor derslere bir fasikül veriyorlar sonra kitap vereceğiz demişler.
daha hızlandırma kursu bu okul açılınca esas başlayacak falan dediler.
bekliyorum ne olacak.

bizim dersane kaynak konusunda iyi arkadaşlar. konu anlatımlı test kitapları vermişler her ders için.perşembeye kadar her dersten birkaç konunun testi bitecek demiş öğretmeni. yanlış değilsem 700-800 soru civarı vardır.şimdi onları çözüp yetiştirmeye çalışıyor.

anafen di değil mi sizin dershane?
bende de anafenin kitapları var.
onlardan çözdürüyorum.

Bende bu hafta sonu yazdırdım dershaneye, hayırlısı olur inşallah. Dün sınava girdi. hani seviye belirleyip ona göre sınıflara yerleştiriyorlarya.... bizim 6 ve 7. sınıflarımızda yıl sonu ortalamamız çok düşük, bu bizim çok zararımıza olacak. Ben bu teog olayında yeni ayıktım yoksa önceki seneler ders notlarına daha çok düşerdim. Çok geç farkındalık yaşadım. Yanı bu sene afedersiniz yırtınsada bizim oğlan, 6-7 ortalamsı düşük olduğu için. çoook kaybı olacak.. iyi okul tutturamayacak yani ((( çok karamsar olmak istemiyorum. Ama herşeyi takibini sıkı yapacağım bu sene... Allah kolaylık versin hepimize

merak etme yalnız değilsin.
biz biliyorduk da ne oldu.oğlum çok sallamadı.uğraş uğraş bir yere kadar.
bir şekilde iyi okul bulunur.içini rahat tut.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…