- 22 Ağustos 2008
- 4.118
- 2.653
Arkadaşlar benide alın aranıza
Çok karmaşığım. 8. sınıfa geçti benim oğlan.. dershaneyemi gitse yoksa mat. fen özel dersmi aldırsam bilemedim. Çünkü benim hayta aynı okula gider gibi dershaneye gidip geldi gecen sene. Bu sene farklı yavrum diyorum , teog var napıcam ben. bi el atın kızlar. Dersaneler baya pahalıymış. Gitsin bişeyler öğrensinde ben herşeyimden kısar öderim. Ama yine gecen senekii gibi zorla dershaneye gönderirsem yazık olacak. Resmen ağlıyodu gitmem diye başım oram buram ağrıyor diyodu hep. Ama bu sene çok önemli çook .. ve ben hala bir çözüm bulamadım. Şöyle göz gezdirdim siz dershaneye vermişsiniz çoktan.. çok fena panik yaptım. gecmi kaldım
merhaba buradayızzz :)
dershaneye gitmesi aslında çok önemli soru çözüp program yapması açısından.
anlaması ve kontrol açısından özel ders daha verimli olur fakat çok para tutuyor.
eğer gitmek istemiyorsa zaten her türlü kaçar.bazı dershaneler oyun salonu gibi ciddiyetsiz.
ben 8 kişilik özel sınıfa verdim.öğretmenin gözünden kaçmasın diye.
hangi şehirdesiniz?orada hangi dershaneler var.
Ben dershaneye yazdırdım çünkü benim oğlan özellikle sözel dersleri sevmiyor,onlarrdan da ders aldırmak saçma geldiği için enazından dershanede konuları tekrar etmiş olur dedim.
çok şükür,senin yazacağın içimede doğmuştu zaten. Profil resmin bir derdim var dan tanıdık sanki :)
Ben Ankara Eryaman da otoruyorum. Bize yakın olan dershanelere gitmek zorunda oğlum, yani eryamanın bazı yerleri öyle sapaki vasıta yok. Sınav dershanesi var, birde yeni buldum biliş integral diye bir dershane var. araştıyorum ama işte olduğum için sınırlı araştırabiliyorum. İşler sıkı nefes alamıyoruz herşey yasak burdasiz nerdesiniz.
çok şükür,senin yazacağın içimede doğmuştu zaten. Profil resmin bir derdim var dan tanıdık sanki :)
Ben Ankara Eryaman da otoruyorum. Bize yakın olan dershanelere gitmek zorunda oğlum, yani eryamanın bazı yerleri öyle sapaki vasıta yok. Sınav dershanesi var, birde yeni buldum biliş integral diye bir dershane var. araştıyorum ama işte olduğum için sınırlı araştırabiliyorum. İşler sıkı nefes alamıyoruz herşey yasak burdasiz nerdesiniz.
Bizim hocaların söylediği şu;ankara ile ilgili bilgim yok
hepimizin ortak derdi çocuk çalışmak istemiyor biz başında durmak zorundayız.esas konu bu sanırım.okul öğretmenleri her ne kadar okulda öğrendiği yeter deselerde çok tekrar ve yapılmıyor .detay ve soru taktiği verilmiyor.
dershanelerin çıkış noktası da bu zaten.sorular kolaylaşsa çok kişi yüksek puan alacak yine bir özelliği olmayacak.
bol tekrarlı soru çözmeli bir program şart bence.
Bizim hocaların söylediği şu;
''Sorular çok kolay,fazla bilgi çocukları yanlışa yöneltiyor.''
Geçen yıl 10 tane Türkiye derecesi bekledikleri çocuk fazla bilmekten 1 er soru kaçırmışlar
Hatta bana dershaneye yazdırdıysanız bile gitmesin diyorlar.
Karmaşık işler bu işler
Ben dershaneye yazdırdım çünkü benim oğlan özellikle sözel dersleri sevmiyor,onlarrdan da ders aldırmak saçma geldiği için enazından dershanede konuları tekrar etmiş olur dedim.
Ama okuldaki hocaları duyunca çok kızdı bana.
Yeni sistemin dershaneyle bir alakası yok diyorlar.
Biz okulda öğreticez,ders kitabına çalışacaklar o kadar diyorlar.
Yani illada dershaneye göndermeniz gerekmiyor aslında ,ama sürekli tepesinde olacaksınız,kontrol edeceksiniz ki çalışsın.
Ben akşam sofrayı topladıktan sonra oturup konu çalışıyorum beyimizle,başka türlü çalışmıyor.
Bende iyimser olamadım işte.ben o kadar iyimser değilim.okulda çalışması yeter falan
verdim zaten dershaneye zaten bu son dershane senesi yazık az kazansınlar
iyi bilip dikkat etmeleri gerekiyor.yoksa 1 soru kaç kişinin öne geçmesi demek.
iyi okul bir elin 5 parmağı kadar zaten.
İnan bende anlamıyorum.Öğretmenleri bizimkine kesinlikle destek alması lazım diyor. Matematik sıfır hiç anlamıyor okulda. Siz ne güzel başında duruyosunuz. Bizimki oturtmuyor başında. Gerçi ben anlamıyorum derslerinden bişey. Şahsen ben onun dersleridnen biraz anlamam için benimde günlük çalışıp ona öyle fayda sağlayabilirim. Yoksa başında boş boş oturunca anlamsız oluyor. Zaten istemiyor benide
Öğretmenleri bizimkine kesinlikle destek alması lazım diyor. Matematik sıfır hiç anlamıyor okulda. Siz ne güzel başında duruyosunuz. Bizimki oturtmuyor başında. Gerçi ben anlamıyorum derslerinden bişey. Şahsen ben onun dersleridnen biraz anlamam için benimde günlük çalışıp ona öyle fayda sağlayabilirim. Yoksa başında boş boş oturunca anlamsız oluyor. Zaten istemiyor benide
Bende dersane taraftarıyım. en azından orda çalışan arkadaşlarını görüp motive olur diye düşünüyorum. öğretmenler zaten anlamadığı konuyu çocuk gidip tekrar anlatın derse anlatıyor dersanede. artısı çok diye düşünüyorumArkadaşlar benide alın aranıza
Çok karmaşığım. 8. sınıfa geçti benim oğlan.. dershaneyemi gitse yoksa mat. fen özel dersmi aldırsam bilemedim. Çünkü benim hayta aynı okula gider gibi dershaneye gidip geldi gecen sene. Bu sene farklı yavrum diyorum , teog var napıcam ben. bi el atın kızlar. Dersaneler baya pahalıymış. Gitsin bişeyler öğrensinde ben herşeyimden kısar öderim. Ama yine gecen senekii gibi zorla dershaneye gönderirsem yazık olacak. Resmen ağlıyodu gitmem diye başım oram buram ağrıyor diyodu hep. Ama bu sene çok önemli çook .. ve ben hala bir çözüm bulamadım. Şöyle göz gezdirdim siz dershaneye vermişsiniz çoktan.. çok fena panik yaptım. gecmi kaldım
arkadaşlar kızımın dersane öğretmeni ek yayın almasını söylemiş. körfez veya final ikisinden birini al demiş
Körfezin soru bankasını alıcam ben yarın.arkadaşlar kızımın dersane öğretmeni ek yayın almasını söylemiş. körfez veya final ikisinden birini al demiş
Körfezin soru bankasını alıcam ben yarın.
Finalide dershane verdi.
ikisi içinde iyi diyorlar,hangisinde çok soru varsa onu al bence.
Bende çalışıyorum.
Sanırım sonraki günlerde banada lazım olacak. Siz çalışıyormusunuz. keşke çalışmasam da bu işlere adasam kendimi amaa nerdeeee
hepimiz çalışıyoruz
çok sıkıntı da yapmamaya çalışıyorum.ben gerilirsem oğlumda gerilecek.
arada iyi meslek lisesi falan da bakıyorum.en azından bir mesleği olsun düzgün bir çevre edinsin diye.