İlköğretim Yorum ve Soruları 8. sınıf anneleri TEOG için birbirimize destek olalım

Arkadaşlar dün bizimki bir sınav olmuş. Beceri yetenek sınavıymış.
Rehberlik öğretmenleri değerlendirecekmiş.
Acaba bunun amacı tam olarak nedir. Sizinkilerde oldu mu. ?

ben duymadım öyle bir sınav.Okula özel mi ?
sınavın mantığı güzel gibi ama uygulanabilir mi acaba ?

Bu arada önümüzdeki hafta yazılı haftalarıymış,bugün tesadüfen öğrendim.Akşam evde savaş var.Ben oturup çalıştırıcam.

Bu arada önümüzdeki hafta yazılı haftalarıymış,bugün tesadüfen öğrendim.Akşam evde savaş var.Ben oturup çalıştırıcam.

ben öğrenmiştim dün sordum , cevap :
merak etme bendeeee , oldu.
sanki ben gireyim senin yerine diyecektim

İlk kez duyuyorum brave,merak ettim bende.

Bu beceri yetenek sınavı akademik olarak rehber öğretmenin yaptığı 150 soruluk bir sınavmış
Tamamen çocuğun neye ilgisi var, neye daha yetenekli, eğilimi hangi alana bu amaçlarla yapılmış
Toplantı yapıp bizlerle paylaşacaklarmış. Lisede meslek bölümümü yada hangi alan daha çocuğa yakın
Bunlarla ilgiliymiş.

çok güzel ve yararlı bir sınavmış ama uygulanabilirliği tartışılı bu düzende.

Anladım,çok mantıklı bir sınavmış.
Bizimkilere de geçen dönem bir sınav yapmışlar,nasıl verimli öğrenebileceklerine dair.Benim oğlan hareket ederek öğreniyormuş en fazla
Bir yerde oturmasını beklememeliymişim,görsel veya işitsel yüzde 55 öğrenirken kinetik yüzde 80 öğrenebiliyormuş
O gün bugündür,haklıymışım bak yatarak çalışmakta diyor bana

çok güzel ve yararlı bir sınavmış ama uygulanabilirliği tartışılı bu düzende.

Yani en azından kıyısından köşesinden ufakta olsa çocuğun ne alana eğilimi olduğunu belki tutturabiliriz
Biz velilere bire bir rehber öğretmeni bilgi verecek. Kendi içerimizde güzel birşey diye düşünüyorum.
Tabi bu sınavı çocuklar ne kadar ciddiye aldı, neye göre işaretlediler bu tartışılır.

öğretmenleri ile konuşurken hangi derste hangi konulara ağırlık verildiğini duydunuz mu ?
fen dersi için ısı ve sıcaklık konusu ,matematik için pisagordan soru sayısı fazla olur diyorlar.
Aynı zamanda ilk dönemden de soru çıkacak acaba konu tahmini yapabilen var mı ?

Hiçbir fikrim yok kito.hafta sonu veli toplantımız var,bişeyler söylenirse yazarım.

Kimsecikler yok.
Durumlar nasıl,bizim son sınavda 13 yanlışı çıkmış,çok feci .Dün itibarıyla kampa aldım,artık kendine bırakamıyorum.

13 yanlış yapsa benim oğlum alnından öperim
durumu böyle özetlemiş olayım sana.
dershane ve okul öğretmenleri aradı hepsi şikayetçi.Çok ergenlik triplerine girdi
Şimdi bir iki gündür yine yanında oturmaya başladım ama bakalım ne olacak.
Burada okul puanları oldukça yüksek.Özelde çok zor .Allah yardımcımız olsun.

Senin ki ilk dönem daha iyiydi sanki kito
Ben de 13 yanlışı olsa öper başıma koyarım.
Bizim matematikte çok zayıf
Ben ders konularını takip edemiyorum.
Bu konuda çok başarısızım

Senin ki ilk dönem daha iyiydi sanki kito
Ben de 13 yanlışı olsa öper başıma koyarım.
Bizim matematikte çok zayıf
Ben ders konularını takip edemiyorum.
Bu konuda çok başarısızım

İlk dönem iyi olduğu izlenimi verdi ama sınav sonucu güm.
Ondan sonra film koptu zaten yapamam diyerek çok saldı.Ne yalan söyleyim ben bile biraz geri çekildim.
Şimdi tekrar hırslandık bakalım ne olacak.

O ergenlik tripleri bizdede var.2 haftadır okul ödevlerini bile yapmamış.Hergün mesaj geliyor.Önümüzdeki 1 ay başında oturmam gerek benimde.

O ergenlik tripleri bizdede var.2 haftadır okul ödevlerini bile yapmamış.Hergün mesaj geliyor.Önümüzdeki 1 ay başında oturmam gerek benimde.

hergün cep telefonuna mesaj atıyorum Teog için kaç gün kaldıysa
bugün 48 gün kaldı.Dershaneye de astırdım.Biraz etkilemiş olabilir bu durum.

Ben de bilgisayarı kaldırdım gecen hafta..
Ben eve gelince hemen telefonumu alıyor.. (görmemiş gibi oyun oynuyor)
Elinden oyuncağı alınmış çocuk gibi kaldı pc yi alınca (gerçi elinden oyuncağı alındı zaten)
Ödevlerini hep en son akşam yapıyor dershanenin
En son teog deneme sınavında 33 yanlışı geldi. Ben nerelere gidiyim çok vahim durumumuz
Arkadaşlar valla size hevesleniyorum. Benim oğlanın sınav sonuçları çok kötü
Okulda iyi yine dershane sınavlarına bakarak.
Ergenlikten sanırım laf söyletmiyor kendine. Hep bir sebebi bahanesi var. çatır çatır laf söylüyor..

Brave kendinin çalıştığıyla verim alamıyorsunuz demekki.Sen çalıştırsan biraz.Bütün işi gücü bırak oğlana odaklan.Sen yanına otur,beraber konu tekrarı yapın,yaptığı testleri sen kontrol et.Şurda 45 gün kaldı.Son şansımız,45 günde gerekirse yemek bile yapmayıp geçiştirin evde.Benim planım bu şekilde.Bugünleri birdaha bulamayacağız çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…