İlköğretim Yorum ve Soruları 8. sınıf anneleri TEOG için birbirimize destek olalım

Özel
benim oğlum özel okula gidiyor bu sebeple ingilizcesi oldukça iyi.
Bizde fen ve matematik çok az.
okullarda matematik fen bilimleri üzerinde dahaçok durulmuyormu???? Bizimkide fende zorlanıyor sanırım biraz yetenek bu dersler.

İngilizcede zorlanıyoruz kelime eksiğimiz var siz nasıl calışıyorsunuz ingilizceyi
proplan öncelikle her ünitenin kelimelerini çıkar internetten(ünite ünite var). her akşam 5-10 tanesini ezberlet. günlük giderse toparlar.

Özel

okullarda matematik fen bilimleri üzerinde dahaçok durulmuyormu???? Bizimkide fende zorlanıyor sanırım biraz yetenek bu dersler.

özel okulda ama öyle amanda aman bir ilgi alaka yok açıkçası.
Anlamıyor oğlum sayısal konuları.Çocuktada biraz olmalı sonuçta yoksa ne yapsınlar.
Her yerde fen lisesi açılıyor ama çocuklar fen konularında başarılı değil.Sözel liseler İstanbulda 3 tane,yazık çocuklara aslında.

Ben bu sistemden hiç birşey anlamıyorum.
Bütün okullar özel okul olacakmış deniyor. Ben mi yanlış anladım.
Liseler yani

Ben bu sistemden hiç birşey anlamıyorum.
Bütün okullar özel okul olacakmış deniyor. Ben mi yanlış anladım.
Liseler yani

nerede yazıyor tüm okulların özel olacağı.
devlet okulları kapanmaz ya .Başka bir şey mi demek istediniz acaba ?
dershaneler özel okul oluyor yalnızca.

nerede yazıyor tüm okulların özel olacağı.
devlet okulları kapanmaz ya .Başka bir şey mi demek istediniz acaba ?
dershaneler özel okul oluyor yalnızca.

Bir yerde yazmıyor canım. Kulaktan duyma işte benimkisi
Dershaneler özel oluyor onu biliyorum. Acaba dershaneler özel olunca fiyatlarıda düşürüp
Devlet okullarına talebimi azaltacaklar.

Bir yerde yazmıyor canım. Kulaktan duyma işte benimkisi
Dershaneler özel oluyor onu biliyorum. Acaba dershaneler özel olunca fiyatlarıda düşürüp
Devlet okullarına talebimi azaltacaklar.

belki sınıf mevcudu bazı okullarda düşer.Böylece öğretmenlerde öğrencilerde daha az sayıda öğrencili sınıflarda ders görebilirler.Belki özel okula geçen dershaneler yüksek rakam yapmazsa talep artabilir.
Eğitim ve öğretim kalitelerinden ümitsizde olsam.

Benimkinin gittiği dershanede özel oluyormuş.
Anne oraya gidemez miyim dedi. Bende dershanenin bursluluk sınavından derece al gönderiyim dedim.
Bilemiyorum dershanenin eğitimi özel okula dönünce nasıl olur..Dershane olarak fena değil.

eğitim ve öğrenim yılı denir ya hani ben en çok ondan endişeliyim.Çocuklara nasıl bir eğitim verilecek,hayata nasıl hazırlayacaklar.Bir tek ders anlatmakla bitmiyor hiç birşey.Yetersiz öğretmenlerle devam edecek bir sistem.Devlet okulu öğretmenleri daha mı iyi tabii ki hayır ama bir şekilde devlet güvencesi var.
Özel okulda para kaygısı daha ağır basıyorÖğretmenler her iki kurumda da ksıtlanıyorlar.İyi olan bastırılıyor kötü olana söylenecek birşey yok zaten.
Offf bu kadar önemli bir konuda inatlarla,ya bozlarla hareket edip çocuklarımız ne hale getiriyorlar.

Haklısın hayata nasıl hazırlayacak okul buda çok önemli.
Yoksa git gel ders gör sınavlardan iyi al,arada kötüleşir dersler. Bir şekilde okuyacaklar ama nasıl
Okul hayatı bittiğinde ne olacak, seçimleri nasıl olacak, faydalı bir eğitim öğretim almış olacaklar mı
İnsan düşündükçe, başbakanlığın önüne gidip isyan edesi geliyor

Merhabalar, kimsede enerji kalmadı sanırım. Ben 2 aydır hiç ilgilenmiyorum derslerle falan. Şubat'ta izin aldım 5 gün , o bile verimli olmadı. Artık 2 ay kaldı , yavaş yavaş bir tempoya girmek lazım ama nasıl bilmiyorum.

Parkon aynen çocuklarda da bir yavaşlık var (uzun zamandır)
Ben kendi haline bıraktım. Kendimi toparlayamıyorum ki (bende iyi değilim şu sıra kafa rahat değil)(
Dershaneye gidiyor ama günlük test çözmeyi bıraktı bizimki.. neyine güveniyorsa anlamadım..

Bugün sabah elindeki tüm teknolojik aletleri aldım ben.Sadece ödev yapıyor ,artık günlük enaz 100 soru çözdürücem.2.sınav için daha umutluyum aslında,bizimkiler gibi bırakan çok öğrenci var.Şu 2 ay düzenli çalışırlarsa epey kişiyi elerler gibi geliyor.

bende şubat tatilinde izin aldım.Öğretmenleri hem ödev gibi hemde neredeyse rica ile test çözsün getirsin istiyorlar.
Göstermelik soru çözüyor.Bu sınavda disiplinini bozmayan çocuk kazanacak.
Hak eden kazanacak diyeceğim oğlumu gördükten sonra.
Bu ülkeye tesisatçıda lazım marangozda
:)

Hangi alanda iyilerse ona yönlendirmeyi nasip etsin Rabbim bizi kito.
Ne okurlarsa okusunlar bu ülkede iş bulmak çooook zor artık malesef.

Hangi alanda iyilerse ona yönlendirmeyi nasip etsin Rabbim bizi kito.
Ne okurlarsa okusunlar bu ülkede iş bulmak çooook zor artık malesef.

biz üniversitedeyken CV boş gözükmesin diye boş durmayıp çalışırdık.Yeni mezun tecrübeli ilanlarına cevap verebilmek için , çabalardık.Şimdi ise ya çok sağlam tanıdığın olacak ve ne olursa olsun bir memuriyet olma çabası yada lisede çalışmaya başlayacak çocuklar CV kabarık olsun diye.Her iki durumda sevimsiz bir durum.
Üretim neredeyse sıfırlandı.Memuriyette bir yerden sonra doyuma ulaşacak çünkü özel sektörde şirket kapatan kapatana.Zaten küçük esnaf malum.Çokkk karamsarım çok

Aynen ya,kardeşim yüksek mühendis mezun olunca 1 yıl iş bulamadı.Rica ile bir şirkete soktuk 1000 lira maaşla.
Bizim çocuklar büyüdüğünde Rusyaya dönecek Türkkiye,doktorlar ,öğretmenler gündelik işe gidecekler korkarım.

araplara özenip ekonomik olarak ruslara dönmek
biz görebiliyoruz onlar mı göremiyor.Yada onlar o pembiş gözlüklerinden bana da verselerde ben de öyle dolaşsam.

Arkadaşlar dün bizimki bir sınav olmuş. Beceri yetenek sınavıymış.
Rehberlik öğretmenleri değerlendirecekmiş.
Acaba bunun amacı tam olarak nedir. Sizinkilerde oldu mu. ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…