İlköğretim Yorum ve Soruları 8. sınıf anneleri TEOG için birbirimize destek olalım

15 Tatil zorlu mu geçiyor

bize sağolsun öğretmenleri oldukça fazla ödev vermiş
ben çok mutlu oldum mecburen çalışıyor .

Valla oğlan evde ben işte, dershane cumartesi pazar dahil bu hafta içi hergün var. Ben de bu durumdan memnunum
Bilgisayara biraz fazlaca takılmaya başladı. Dershane dışında hep pc başında diyebilirim.

Valla oğlan evde ben işte, dershane cumartesi pazar dahil bu hafta içi hergün var. Ben de bu durumdan memnunum
Bilgisayara biraz fazlaca takılmaya başladı. Dershane dışında hep pc başında diyebilirim.

bu hafta dershane tatil
oğlumda evde keyif çatıyor
ders vermiş olmasalar hiç birşey yapmayacak
izin alacaktım alamadım hala şansımı denemeye çalışıyorum izin konusunda

bu hafta dershane tatil
oğlumda evde keyif çatıyor
ders vermiş olmasalar hiç birşey yapmayacak
izin alacaktım alamadım hala şansımı denemeye çalışıyorum izin konusunda

Ben bu hafta izin alacağım inşallah bir aksilik çıkmazsa

TEOG'da 15 olan tercih hakkı 25'e çıkıyor
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TEOG sınavına ilişkin, "Tercih durumu geçen sene tek listeydi bunu ikiye çıkarıyoruz. 15 olan tercih hakkını da 25’e çıkarıyoruz. Ama bunları yine de ilgili kamuoyunun görüşüne açıyoruz ki, bizim görmediğimiz bir şey varsa bizi uyarsınlar. Bir takvimimiz var ama öncelikle geri dönüşleri almak istiyoruz. Ondan sonra da takvimimizi açıklayacağız. Olabildiğince erken bunları tamamlamayı öngörüyoruz" dedi. kargaşa başladı

kızlar yer açın beni de aranıza alın. Tatilde ortalama kaç soru çözüyor sizinkiler

Buradan esinlenerek martı yayınların optik formlu fen bilimleri soru bankasını aldım.
Fakat pratik okuma sistemi formu beklediğim gibi okumadı. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bizde körfez yayınlarının kolay matematik soru bankası var konuları kavramada çok yardımcı oluyor kolaydan başlayarak kavradikca zor soru bankalarına geçiyor bizim cimcime

benim oğlumda soru adeti diye birşey yok , ne çözerse çok şükür diyorum
antremanlarla matematik diye bir kitap aldım.sevdi onu yapıyor şimdi.Körfezi bende aldım.
Yanında olduğum sürece her yayından çözüyoruz.Bu hafta dershanede tekrar haftasındalar.
Bakalım ikinci dönem nasıl olacak...

AYRINTILAR BELLİ OLDU
'Özel'e kayıt için 17 gün süre
HABERTÜRK

MEB, bu yıl liselere yerleştirmede uygulanacak kuralları belirledi. 25 okulluk tek tercih listesi olacak. Özel okul isteyenin devlette tercih hakkı olmayacak. Tercih yapmayan açık liseye yerleştirilecek. Özel okul kayıtları 24 Haziran-10 Temmuz, devlet lisesi tercihleri 6-16 Temmuz’da

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi’nde (TEOG) yaşanan sorunları çözmek için yeni yerleştirme sisteminin kurallarını belirledi. 2015- 2016 eğitim-öğretim yılında uygulanmak üzere hazırlanan “Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu” taslağı, görüş alınmak üzere bakanlık sitesine de konuldu. Taslak kılavuza göre bu yıl uygulanacak yerleştirme sisteminin ayrıntıları:

TEK LİSTE 25 TERCİH: Tek listede okul türü ve il sınırlaması olmadan 25 okul tercih edilecek.

TERCİH YAPAMAYACAK: Tercihler internet üzerinden yapılacak. Tercih işlemleri ekranında, “Özel okula kayıt yaptırdım tercih yapmayacağım” ve “Tercih yapmak istiyorum” seçenekleri sunulacak. Tercih yapacak adaylara, 25 okul tercihini gösteren ekran açılacak.“Özel okula kayıt yaptırdım” şıkkını işaretleyene tercih ekranı açılmayacak.

TERCİH YAPMAYAN AÇIK LİSEYE: İki tercihi de kullanmayanlar sistem tarafından otomatik olarak açık liselere kayıt edilecek.

TERCİHLER 6-16 TEMMUZ: Tercih işlemleri 6-16 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar 14 Ağustos’ta açıklanacak. 17-21 Ağustos 2015’te İl veya İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları’nca tercih başvuruları alınacak.

AÇIKTA KALANI KOMİSYON YERLEŞTİRECEK: Yerleşemeyenler Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu’nca boş kalan kontenjanlar için il veya ilçe sınırları içerisinde 5 tercih alınarak YEP üstünlüğüne göre merkezi yerleştirme sistemi ile yerleştirilecek.

KAYITLAR OTOMATİK: Nakilerde kesin kayıtlar 24 Ağustos’ta ilan edilecek. Kayıtlar otomatik olarak yapılacak.

YEDEK YERLEŞTİRME YOK: Yerleştirme işlemleri bir kez olacak, yedek yerleştirme yapılmayacak.

PUAN ÜSTÜNLÜĞÜ ESAS: Yerleştirme işlemleri YEP üstünlüğü, tercih önceliği ve kontenjana göre olacak.

GÜZEL SANATLAR VE SPOR LİSELERİ: Güzel sanatlar ve spor liselerine yerleştirmeler, tercihler doğrultusunda merkezi yapılacak. Öğrenciler yine yetenek sınavlarına girecek.

YEP’E GÖRE ÖZEL: YEP’e göre öğrenci alan özel okullara 2015-2016 öğretim yılı için okul türlerine yerleştirme işlemleri yapılacak ve yerleştirme sonuçları aynı öğretim yılı için geçerli olacak.

ÖZEL OKULA 17 GÜN SÜRE: Sınavla öğrenci alacak özel okullar, 24 Haziran -10 Temmuz tarihleri arasında kayıt işlemlerini yapacak. Okul değiştirmek isteyen nakil döneminde devlete geçebilecek. BURSLU ÖĞRENCİ: Özel okullar için yüzde 100 burslu okutacakları öğrencilerin yerleştirilmesi, bakanlıkça puan üstünlüğü esasına göre yüzde 5’lik dilimden yapılacak.

İSTEYENE SMS: Öğrencilerin yerleştirme sonuçları bakanlık sitesinde açıklanacak. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere sonuçlar mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile bildirilecek.

EŞİTLİK HALİNDE YAŞ: Yerleştirmelerde YEP’lerin eşit olması halinde 8’inci sınıf Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (AOSP), bunun da eşit olması halinde sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflarda Yıl Sonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğü, eşitliğin devam etmesi halinde tercih önceliği, özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı yine eşitlik bozulmaz ise öğrencinin doğum tarihine göre yaşça küçük olana öncelik verilecek.

ÖZEL EĞİTİM ÖĞRENCİLERİ: Engelli öğrenciler açık liselere gönderilmeyecek. Yerleştirilmeleri yerleştirme ve nakil komisyonu kararı ile sağlanacak. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin puanları, yerleştirildikleri okulların puanlarını hiçbir şekilde etkilemeyecek.

NEDEN TERCİH YAPMADIN?: Okul müdürleri tercih yapmayan öğrencilerin nedenini e-okul sistemine işleyecek.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/1039234-ayrintilar-belli-oldu

merhaba sizleri ilgiyle takip ediyorum benide kaygı sardı 7 sınıfa giden bir çocugum var okul başarısı öyle çok üst sevilerde değil orta düzey teşekür belgesi alan bir çocuk fakat benim çocugum 9 yasından beri havacılık okumak istiyor sizlerden bana fikirlerini sunmanızı rica ediyorum yaşadıgım şehir istanbul bahçeşehir yakın cevrede gökjet ozel kurum var lütfen bilğilerinizi esirgemeyin

Benim tanıdığımın çocuğu gidiyor dediğiniz okula.Özel bir okul ama bildiğim kadarıyla uluslararası sertifika veriyor branşları ile ilgili.Bende oğlumu bu okula göndermeyi düşündüğümden araştırmıştım.Erken gidip görüşmenizde fayda var sınırlı kontenjanı oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…