İlköğretim Yorum ve Soruları 8. sınıf anneleri TEOG için birbirimize destek olalım

Hayat nasılda bütün yükleri biz annelere yığmış durumda, herşeye yetişirken ne kadar da kendimizden uzaklaşıyoruz. Ne yaparsak yapalım hep eksik hissediyoruz kendimizi çocuklarımıza karşı çok mu abartıyoruz yoksa azmı kalıyoruz çocuklarımıza bilemiyorum. Kusura bakmayın birazda duygularımdan bahsetmek istedim sizlere bugünlerde yorgun hissediyorum kendimi :KK43:

Ben yazdım sandım biran.
Bazen öyle eksik öyle çaresiz kalıyorum ki..
Sonra diyorum kocaman oğlum var. boyumu bile geçmiş. (gerçi ben karamürsel sepeti gibiyim :KK48:)
Canı sağolsun şartsız şurtsuz seviyorum yavrumu..
Annelikte bu değilmi tek riyasız, yalansız, karşılıksız sevgi annenin evladına duyduğu sevgidir.
Rahmetli babannem size iki vasiyetim var derdi.... az kilo... az çocuk

Ben yazdım sandım biran.
Bazen öyle eksik öyle çaresiz kalıyorum ki..
Sonra diyorum kocaman oğlum var. boyumu bile geçmiş. (gerçi ben karamürsel sepeti gibiyim :KK48:)
Canı sağolsun şartsız şurtsuz seviyorum yavrumu..
Annelikte bu değilmi tek riyasız, yalansız, karşılıksız sevgi annenin evladına duyduğu sevgidir.
Rahmetli babannem size iki vasiyetim var derdi.... az kilo... az çocuk

Bu dünyaya bırakacağımız en güzel hazine çocuklarımız olacak bunu düşündükçe daha nitelikli daha başarılı çocuklar yetiştirmemiz biz duyarlı annelerin görevi diye düşünüyorum. Bazen inişler bazen çıkışlar olur hayatımızda bazen kaçtıklarımız bazen kovaladıklarımız her şey bizi yorabiliyor. Bizi yormayan tek şey anne sevgisi bu yüzden hergün, hergün allaha şükrediyorum.

Bu dünyaya bırakacağımız en güzel hazine çocuklarımız olacak bunu düşündükçe daha nitelikli daha başarılı çocuklar yetiştirmemiz biz duyarlı annelerin görevi diye düşünüyorum. Bazen inişler bazen çıkışlar olur hayatımızda bazen kaçtıklarımız bazen kovaladıklarımız her şey bizi yorabiliyor. Bizi yormayan tek şey anne sevgisi bu yüzden hergün, hergün allaha şükrediyorum.
bende hep pozitif bir insan oldum hayata karşı çocuklarımla güçlüyüm onlarla mutluyum bütün resimlerimizin altına yazarım Benim uzun yol arkadaşlarım diye :) malum 41 yaşındayım 21 yaşında ve 15 yaş 2 oğul annesiyim ..

bende hep pozitif bir insan oldum hayata karşı çocuklarımla güçlüyüm onlarla mutluyum bütün resimlerimizin altına yazarım Benim uzun yol arkadaşlarım diye :) malum 41 yaşındayım 21 yaşında ve 15 yaş 2 oğul annesiyim ..
Ne güzel bize göre daha tecrübelisiniz önerilerinize açığız :)

Maşallah Allah mutluluğunuzu daim etsin.:KK60:

Pozitif olmanın insan yaşamının kalitesini arttırdığını düşünüyorum
Ben hep herşeyin en kötüsünü düşünerek kendime çok eziyet etmişliğim vardır.
Nasıl başarıyorsunuz. büyük olumsuzluklar varken. pozitif olmayı.?

Pozitif olmanın insan yaşamının kalitesini arttırdığını düşünüyorum
Ben hep herşeyin en kötüsünü düşünerek kendime çok eziyet etmişliğim vardır.
Nasıl başarıyorsunuz. büyük olumsuzluklar varken. pozitif olmayı.?
Onlar benim umudum , Onlar benim varlığım ... Ben onlara ilk başta ve en çok sevmeyi öğrettim . Sokağa çıktığında insanlara selam vermeyi , ağlayan bir çocuk gördüğünde sarılmayı öğrettim . Onlar benim geleceğe umutla bakan yüzüm ... ileride belki öğretmen , avukat , mühendis olacak belki de işsiz kalacak ama biliyorum yüreğinde hep sevgi taşıyacak biliyorum bugün yaptığı gibi ilerde de ağlayan bir çocuk gördüğünde ona sarılacak ..Bu ülke için sen ne yaptın diye soran olursa dürüst çocuklar yetiştirdim diyorum... ben bu ülke için tertemiz alnı ak yüreği sevgi dolu çocuklar yetiştirdim ....işte bu yüzden pozitifim çocuklarımla doluyum çocuklarınıza sevgi verin aşırı sevgi karşılığı çok güzel alınıyo çünkü

Onlar benim umudum , Onlar benim varlığım ... Ben onlara ilk başta ve en çok sevmeyi öğrettim . Sokağa çıktığında insanlara selam vermeyi , ağlayan bir çocuk gördüğünde sarılmayı öğrettim . Onlar benim geleceğe umutla bakan yüzüm ... ileride belki öğretmen , avukat , mühendis olacak belki de işsiz kalacak ama biliyorum yüreğinde hep sevgi taşıyacak biliyorum bugün yaptığı gibi ilerde de ağlayan bir çocuk gördüğünde ona sarılacak ..Bu ülke için sen ne yaptın diye soran olursa dürüst çocuklar yetiştirdim diyorum... ben bu ülke için tertemiz alnı ak yüreği sevgi dolu çocuklar yetiştirdim ....işte bu yüzden pozitifim çocuklarımla doluyum çocuklarınıza sevgi verin aşırı sevgi karşılığı çok güzel alınıyo çünkü
Ne kadar güzel yazmışsın.En önemlisi bu değilmi?Bir doktor veya mühendis yetiştirmekten daha önemli ''vicdanlı,sevgi dolu,hakkaniyetli'' bir insan yetiştirmek.Benim içinde çok kıymetli bunlar.Ama bazen diyorum ki bu kadarda merhamet onlara zarar verirse ilerde.Birazda bencillik gerekiyor günümüz dünyasında.Umarım hep kalpleri gibi güzel insanlarla karşılaşır çocuklarımız.

kızlar istanbulda hangi okulları düşünüyosunuz yada çocuklarınızın hedefi nelerdir ne okuyup ne olmak istiyolar mesela benim büyük oğlum istanbul ünüversitesi jeoloji mühendisliği okuyo 3 sınıf bu sene yurt dışında okumak istiyo okul araştırıyo küçüğümde mekatronik mühendisliği istiyo değişmezse tabi

:KK9::KK9::KK9:
Bende çocuklarımı öyle yetiştirmeye çalışıyorum.İyi kalpli,dürüst bir insan ve umarım aynı zamanda yaptığı işi seven bir insan :) Şu sınavlarada bu sebeple zorluyorum iyi bir eğitimle seçme şansı artsın diye.

15 tatilde bizim dershanenin etütü var akşam saatlerimde bizimki yan çiziyor ama başka seçeneği yok konu anlatımlı yoğun ders programı olacak sanırım şuana kadar gördükleri dersleri görecekler bakalım :)

sayın asapunka bir kısım cevap anahtarını verdinizmi ben kaçırdınmmı acaba. benim kız sıkıştırıyo beni anne cevap anahtarı diye de. rica etsem...
bu arada virgüllü soru hatalıysa çok üzüleceğim. doğru yapmıştık yanlışlıkla hehe. birde rakibimiz yanlış yapmıştı. soru iptal edilirse rakibimiz öne geçecek:)
nerelerdesiniz yahu

Ben hep buralardayım proplan:KK50:

Martı yayınlarının test kitabını aldım. Hani şu andiroid (yazamadım) telefonlara program indirip, fotoğrafını çekiyormuşuz.
Orda kaç yanlış olduğu çıkıyormuş. Yanlışa tıklayınca soruyu çözümlü anlatıyor Videolu hemde... Buna heves ettim. aldım.:KK53:
Benim oğlan hemen yükledi.. hakikaten neler icat etmişler...
Cevap anahtarının resmini çek doğru yanlış çıkıyor. Yanlış varsa doğrusunu Hemen sana anlatıyor.. :KK48:
Sizce martı yayınları nasıl. ben ilk defa aldım. seviye yüksekmi acaba bilemedim.

bende buralardayım ama küçük oğlum rahatsız biraz büyük olan da sınava çalışmakta hevessiz
Yazacak birşey bulamıyorum bu sebeple.Bende keyifsiz oluyorum .
martı yayınlarını duymamıştım.Hsonu bir inceleyim .Çek kopar sınavları da varmış.Belki faydası olur.

taktirler teşekkürler geliyor az kaldı kızlar biz takdir bide onur belgesi alıcaz inşallah allah çocuklarımıza zihin açıklığı versin inşallah

Haberlerde aciklandi 4.721 full yapan ogrenci varmis...2 yanlisimiz var demek oluyor ki acikta kaldik:KK43:(

Eğitimde Çağ Atladık

Sorular mı çok kolaydı, kopya mı çekildi yoksa her öğrencinin kendi okulunda sınava girmesi mi böylesi bir sonucu doğurdu?

Ya da öğrencilerimiz o kadar başarılı ki, böylesi bir sonuç hiç şaşırtıcı değil.

Bu arada Avrupa genelinde yapılan PISA değerlendirmelerinde en son sırada yer aldığımızı da sakın göz ardı etmeyelim...

Eskiden yapılan sınavlarda en fazla üç beş şampiyon çıkardı. TEOG’a geçilmeden önce yapılan SBS’lerde bile bu kadar şampiyon çıkmadı. SBS’lerde üç yıl boyunca soruların tümünü doğru yapan öğrenci sayısı sadece 21’di. 2012 SBS’sinde sadece 8’inci sınıf öğrencileri baz alındığında bile bütün soruları yanıtlayan öğrenci sayısı 677’diydi. Yani bu yılki şampiyon sayısının ancak yedide biri kadardı...

Peki, şampiyonun bu kadar bol olduğu bir sınavda, fen ve Anadolu liseleri ile kolejlere giriş nasıl gerçekleşecek? Eğer ikinci yarıyılda yapılacak TEOG sınavlarında da öğrenciler aynı performansı gösterirse Robert, Galatasaray, İstanbul Erkek, Ankara Fen gibi gözde liselere doğum tarihine göre öğrenci alınması kaçınılmaz olacak. Yani yaşı küçük olana öncelik verilecek.

Şimdi merak edilen soru, bu öğrencilerin karne notları kaç? Eğer hepsi de 5 üzerinden 5 ise sorun yok. Ama eğer, bir bölümünün karnesinde sorun varsa, onların iyi araştırılması gerekir.

MEB ve ÖSYM, eskiden şampiyonları açıklamadan önce okul başarılarını mutlaka araştırırdı ama şu an her şey öylesine karartılıyor ki neredeyse hiçbir bilgi paylaşılmıyor...
Eğitim ajansı

X