- Konu Sahibi Butterfly9
-
Peki şu ana kadar kafanızda bir karar olustu mu bu kadar konusulandan sonra? Yani çook gecmeden karar vermeniz lazımmYemin ederim bilmiyordum oğlum için kontrollere haftalık degil 1 buçuk ayda bir felan giderdim
Aldırma konusunu nekadar da rahat ifade ediyorsunuz. Bebeği öldürmek ya hani mevzu.. Tüm beden oluşmuyor demiştiniz ya ben renkli ultrason da kol bacak ayrımının hareketlerini görmüştüm yanlış bilgi vermeyelim diye yazmak istedim.Aldırmamaya bahane arıyosanız bile mantıklı bi argüman değil bu. Fizyolojik olarak dediğiniz sürecin tamamlanması için haftalar var. Ancak başlama evresinde olabilir o öyle bi haftada tüm beden oluşmuyor. Duygusal karar vericem diyosanız 6 haftalıkken de kalbi var varlığı var rahmime düştü bi şekilde diyip o kısma da takacaksınız. Hayatımı objektif şekilde ortaya koyduğumda mantıkla karar vermek zorundayım diyosanız yasal süre geçmeden aksiyon alacaksınız.
Yasal süre 10 hafta, bu bebek oluşmadığı yada hücreler topluluğu olduğu için değil anne sağlığı için konulmuş sınırdır. Aksi halde ciddi kanamalar olur ve hayatı tehlikeye sokabilir. Adli durumlarda yüksek makam karar verirse bu sınır 20 haftadır bu durumda doğum ile sonlandırılır.Ben gerçekten bu kadar kısa sürede böyle büyüdüğünü bilmiyordum yasal süre de 10 hafta denildiği için hani 10 haftaya kadar küçüktür baya sanıyordum. Gerçekten elimde de hiç hiç para yoktu aldırmak için mecburen zorlaya zorlaya birini bekledim ona rağmen 1 hafta beklemem gerekti bu yüzden de o zaman da gittiğimde baktım ki 7 haftalık olmuş ve büyümüş
Benim regl tarihlerim genel olarak düzensizdi, ve bu ay yok denecek kadar az ilişki olmuştu ek olarak yumurtlama dönemlerimde değildi, kaldı ki oğluma istediğim hâlde baya geç hamile kalmıştımBenim 1. Gün gecikme ile öğrendiğim gebeliğimde yani döllenmeden 16 gün sonra diyeyim. Bana 4 5 gündür uyku yapması ile başlayan halleri olmuştu. 5 haftalıkken bulantılarım başladı. Daha kalp atışından iki hafta önce beni bu hallere sokan Isterse zigot olsun 4 hücreli embriyo olsun. Büyüyebiliyor gelişebiliyor. Benim için de kesinlikle doğmuştan farksızdır.
Yani evet buradaki bi çok arkadaşım ve siz kadar duygusal bakmıyorum sınırlar dahilinde bebek aldırma olayına. Ve kendi başıma gelse nasıl değerlendirirdimi anlatıyorum sizler gibi. Kimseyi ikna etmeye de çalışmıyorum kendi bakış açım bu. Sanıyorum ki hepimiz aynı noktada buluşmak zorunda değiliz.Aldırma konusunu nekadar da rahat ifade ediyorsunuz. Bebeği öldürmek ya hani mevzu.. Tüm beden oluşmuyor demiştiniz ya ben renkli ultrason da kol bacak ayrımının hareketlerini görmüştüm yanlış bilgi vermeyelim diye yazmak istedim.
6 hafta ile 8 hafta arasında devasa fark vardır. Kolları bacakları vardır ve hareketlidir. Gelişmiş cihazlarda bunu kayıt altına alıyoruz gayette, artık tüplü tv model usg cihazları yok, nokta kadardı şusu yoktu demek bilimsel verilere aykırıdır. En basit kaynaktan bile 8 haftalık gebelikte bebekteki değişimleri okuyabilirsiniz, görüntü bakabilirsiniz.Aldırmamaya bahane arıyosanız bile mantıklı bi argüman değil bu. Fizyolojik olarak dediğiniz sürecin tamamlanması için haftalar var. Ancak başlama evresinde olabilir o öyle bi haftada tüm beden oluşmuyor. Duygusal karar vericem diyosanız 6 haftalıkken de kalbi var varlığı var rahmime düştü bi şekilde diyip o kısma da takacaksınız. Hayatımı objektif şekilde ortaya koyduğumda mantıkla karar vermek zorundayım diyosanız yasal süre geçmeden aksiyon alacaksınız.
Aldırıp aldırmamak, büyütebilmek vs tamamen konu sahibinin kararı olmakla beraber sadece şu yoruma istinaden bir şey söylemek istiyorum. Bir hücre değil şu an. 8 haftalık. Bir kalbi var atıyor. Yalnızca bir hücreden ibaret değil.Daha bebek değil. Hücre. Anası mutsuz. Ona zaten bu şartlarda bakamazsın. Aldır. Çok duygusal bi milletiz. Çocuk hır gür içinde büyüyecek diyen yok. Herkes işin romantizminde. Yasal sınır aldır diyor. Bitti gitti. Sanki ilk kürtaj olan sensin. Aman büyük iş olmuş. Çocuk yapmakta ne var. 5 dakkalık iş. Mesele onu büyütmekte. İnsanca büyütebilecek misin?
Aksini iddia etmiyorum. Tabii ki 6 ve 8 hafta arasında fark var. Ve 8 ile 10 arasında da olacak. Değerlendirdiğim hanımefendinin tek dayanak noktasının bir organın oluşumu olması halinde karar mekanizmasının duygusal bakış açısı olduğu. Her organın gelişim başlangıcı bu sürecin tamamlandığı anlamına gelmez sonuçta. Kaldı ki burası bilgilendirme platformu da değil. Eminim herkes buradan bilgi almaması gerektiğinin bilincindedir. Tecrübe, deneyim, bakış açısı konuşuyoruz en nihayetinde. Ve kesinlikle size katılıyorum aldırır aldırmaz kendi kararı tabi.6 hafta ile 8 hafta arasında devasa fark vardır. Kolları bacakları vardır ve hareketlidir. Gelişmiş cihazlarda bunu kayıt altına alıyoruz gayette, artık tüplü tv model usg cihazları yok, nokta kadardı şusu yoktu demek bilimsel verilere aykırıdır. En basit kaynaktan bile 8 haftalık gebelikte bebekteki değişimleri okuyabilirsiniz, görüntü bakabilirsiniz.
Aldırır aldırmaz bu kadının yada çiftin kararıdır ama bu şekilde yanlış bilgi veriyorsunuz.
Tıp ilerledi herkes başıma gelse ne yapsam diye değil de en sağlıklı nasıl korunsam derdine düşse günahsız bebekler için ah vah edilmez. Hiçbir yöntem tam korunma değil elbette ama korunmasız ilişki den iyidir.Yani evet buradaki bi çok arkadaşım ve siz kadar duygusal bakmıyorum sınırlar dahilinde bebek aldırma olayına. Ve kendi başıma gelse nasıl değerlendirirdimi anlatıyorum sizler gibi. Kimseyi ikna etmeye de çalışmıyorum kendi bakış açım bu. Sanıyorum ki hepimiz aynı noktada buluşmak zorunda değiliz.
8 haftalık bi fetüste bi çok oluşum başlamıştır ama tüm beden oluşmuş diyemeyiz. Tabi ki en ilkel halleriyle kol bacak çıkıntıları da başlangıç göstermiş olabilir. Fakat başka bir gebe için de 8 haftalıkken ancak kalp atışı alınıyor olabilir. Bu işin tek bi doğrusu yok malesef. Yasal düzenlemeler de bu ve benzeri kriterler de değerlendirilerek yapılıyor zaten. O nedenle ikimiz de doğru ya da yanlış bilgilendirme yapmıyoruz. Sevgiler.
Benim de kendim için önceliğim tamamen bu. Kesinlikle katılıyorum. Keşke herkes aynı bilinçte olsa ve kürtajı sadece zorunlu hallerde tartışsak.Tıp ilerledi herkes başıma gelse ne yapsam diye değil de en sağlıklı nasıl korunsam derdine düşse günahsız bebekler için ah vah edilmez. Hiçbir yöntem tam korunma değil elbette ama korunmasız ilişki den iyidir.
E bacimsu sen ortalığı daha fena karıştırdın.
Konuyu bilen birileri aydınlatsın sizi bu yola çıkmadan bi avukata da danışın ben net bişey diyemiyorum sadece Google yorumum bu . ama napacaksanız hızlı yapın artık
Naptım benE bacimsu sen ortalığı daha fena karıştırdın
Ben de bilmiyorum kii, doğru bı noktayı karıştırdın onu diyorumNaptım bençok aydınlık değilim bilen biri aydınlatsın işte
Vallahi bilen aydınlatsın ben çok karanlığım şuan böyle bıseyi yazdım die de garip oldum yanlış mı yönlendiririm acaba die . Eğer Google de yazılanların doğruluk payı var ise hekime de hadi nolursa olsun dicem oda para ıcın yapacak ama onunda arkada eşi çocuğu ailesi perişan olacak onların suçu neyBen de bilmiyorum kii, doğru bı noktayı karıştırdın onu diyorumiki kürtajım oldu da, eşimden imza aldılar zorunlu olduğu halde, bı sıkıntı çıkabilir yani haklısın
Cok detaya girdin şimdi, bu işleri gayriresmi yapan düşünmüştür heralde ilerisini gerisini, her koyun kendi bacağından asılır, konu sahibi için de hayırlı bı karar olur inşallah daha ortada birşey yok, biz olasılık kpnusuyoruz da günde kaç kişi bu işi yapıyordur, yaptiriyordur..Vallahi bilen aydınlatsın ben çok karanlığım şuan böyle bıseyi yazdım die de garip oldum yanlış mı yönlendiririm acaba die . Eğer Google de yazılanların doğruluk payı var ise hekime de hadi nolursa olsun dicem oda para ıcın yapacak ama onunda arkada eşi çocuğu ailesi perişan olacak onların suçu ney
Merhabalar,kendimce konuyu okuyordum sadece msj nzi görünce dayanamadım cvp vermek istedim "çocuk yapmakta ne var.5 dkklik iş dediğiniz iş için 5 yıldır şahsen kendim ve benden daha da fazla yıllardır tedavi gören tonla para döken kadınlar var.bunu bu kadar basitlestirip ben ve benim durumumda olanları üzecek tavırda yazmanız hiç hoş olmamış.sizin için 5 dklik olan cocuk yapma işi bizlerin hayali bukadar basitlestirmiyeniz lutfenDaha bebek değil. Hücre. Anası mutsuz. Ona zaten bu şartlarda bakamazsın. Aldır. Çok duygusal bi milletiz. Çocuk hır gür içinde büyüyecek diyen yok. Herkes işin romantizminde. Yasal sınır aldır diyor. Bitti gitti. Sanki ilk kürtaj olan sensin. Aman büyük iş olmuş. Çocuk yapmakta ne var. 5 dakkalık iş. Mesele onu büyütmekte. İnsanca büyütebilecek misin?
Ya evlilik dışı ilişkidir yada kocalarından habersizdir .Cok detaya girdin şimdi, bu işleri gayriresmi yapan düşünmüştür heralde ilerisini gerisini, her koyun kendi bacağından asılır, konu sahibi için de hayırlı bı karar olur inşallah daha ortada birşey yok, biz olasılık kpnusuyoruz da günde kaç kişi bu işi yapıyordur, yaptiriyordur..
Rabbim hasretinize kavuştursun aminMerhabalar,kendimce konuyu okuyordum sadece msj nzi görünce dayanamadım cvp vermek istedim "çocuk yapmakta ne var.5 dkklik iş dediğiniz iş için 5 yıldır şahsen kendim ve benden daha da fazla yıllardır tedavi gören tonla para döken kadınlar var.bunu bu kadar basitlestirip ben ve benim durumumda olanları üzecek tavırda yazmanız hiç hoş olmamış.sizin için 5 dklik olan cocuk yapma işi bizlerin hayali bukadar basitlestirmiyeniz lutfen
Aynen benim ki de öyleabartmış olabılırım ama bağrına da basmaz yani ağzıma tükürür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?