Sağlık için yiyorsun aç karına galiba sorun olmaz tabikiFelicio inceledim.Sebahat hanımın programları güzel oluyor
Uygulayabilirim.Umarım cesaretim gelir artık
Diyetimi sabote eden bir eşim var daözellikle bu dönem asla istemiyor ama ben istiyorum
Şimdi ben her gün bir çay kaşığı propolisli bal,bir çay kaşığı zencefil zerdeçallı bal,bir çay kaşığı acı bal yiyordum şükür o bittibirde keçi boynuzu özü yiyorum
Bunlar sorun olur mu?
Canım sana bildiğim kadarıyla birşeyler yazmıştım ama vitamin aldığını okuyunca silmiştim. Yinede aşağıya yapıştırayım yazdığımı. Belki içinden alacağın faydalı bir bilgi yakalarsın. Çok geçmiş olsun ❤Bende maalesef yapıyor,ağrı kesici bile ama sağlığım daha önemli tabi.Demir bağlama vs riskli sınırda.
D vitamini de ağır eksik hep.En son 13 e yükselebilmişti.
Endokrin doktoruna gitmem lazım.
Boyumuz aynıymış canım bizim boya 50-56 arası ideal galibateşekkür ederim:) müsait olduğunuzda verebilirsiniz uymaya çalışırım
inşallah toparlarsin negom ya. iş yerinde bı arkadaş vardı erkek. Akdeniz anemisi taşıyıcısı olduğum için hiç bi zaman normal değerde olmicakmis kanım demişti. o yüzden sorayım dedim.
tabiki :)
ben evliyim bı oğlum var 3 yaşında. memurum İstanbul'da yaşıyorum. şu an 1.60 boy 60 kiloyum:)
bı ara kilo alamadığım için tok olsamda durdukça yemeye başladım. şu anda da isim varsa yemek aklıma gelmez ama boş duruyosam yemek ihtiyacı hissediyorum. sanki çok zayiflicakmisim gibi geliyo.
sağlıklı bı beslenme düzeni kurup biraz da kilo vermek temel hedefim. if diyeti ve oruç da nefsini terbiye etmek için temel olarak:)
Olacağız inşallah, senin yolun daha kısa.teşekkür ederim notlarımı aldım :) kilo bildirimini yarın sabah aç karnına tartilip yazayım arkadaşa.
aaa ne güzel boylarimiz da aynı:) ben de 55 56 olsam yeter diye düşünüyorum :)
inşallah başarırız
Sen bizden uzunsun amaDemek 55-56,niye kıskanayım canım
O eşlerden her evde var canım, önümde neler neler yiyor. Ben yoğurt yulaf yerken o koca tostu gömdüFelicio inceledim.Sebahat hanımın programları güzel oluyor
Diyetimi sabote eden bir eşim var daözellikle bu dönem asla istemiyor ama ben istiyorum
Şimdi ben her gün bir çay kaşığı propolisli bal,bir çay kaşığı zencefil zerdeçallı bal,bir çay kaşığı acı bal yiyordum şükür o bittibirde keçi boynuzu özü yiyorum
Bunlar sorun olur mu?
Canım kendi adıma teşekkür ederim, içinden alacağım bilgiler oldu bile, öpüyorum balımCanım sana bildiğim kadarıyla birşeyler yazmıştım ama vitamin aldığını okuyunca silmiştim. Yinede aşağıya yapıştırayım yazdığımı. Belki içinden alacağın faydalı bir bilgi yakalarsın. Çok geçmiş olsun ❤
---------------------------------------------------------------
D vitamininde çok yüksek ihtimalle oldukça düşük 'tatlım'
Biraz uzun yazacağım, seninle beraber Balım'larım da okusun.
Sanki bir şey bilmiyormuşsun gibi yazacağım çünkü emin değilim
Günlük 2000 IU D-D3 vitamini ortalama kullanılabilir doz. Bunun üstü için tahlil şart olacaktır. Bence kullanabilirsin. Eğer günlük multivitamin kullanıyorsan içinde de D vitamini vardır. Onun miktarını öğrenip, 2000e tamamlayacak şekilde ek D vitamini alabilirsin. Negoo cum profiline göre tesettürlüsün. Cildin güneş pek görmüyor olabilir. Keşke günlük 20 dk bile olsa düzenli güneş alsan. D vitamini büyük oranda deriden, bir kısmı bağırsaktaki faydalı bakteriler tarafından üretilir. Bağırsak sorunun varsa probiyotik içeren gıdalara ağırlık versen yoksa en az 5 farklı bakteri içeren probiyotik takviye alsan.
Demir için beslenme tavsiyem; Bol demir içeren gıdalar ile kalsiyum içeren gıdaları aynı öğünde yememen. Kalsiyum demirin emilimini büyük ölçüde azaltır. Ispanakla yoğurt, yoğurtla pekmez, ciğer yanında ayran içmemek gibi.
C vitamini de demirin emilimini hızlandırır. En çok C vitamini yeşil biberde bulunur. C vitami hapları bile yeşil biberden elde edilir. Demir ağırlıklı yediğinde yanında biber, maydanoz, kivi, portakal,limon gibi gıdalar tüket. Bulursan şekersiz katkısız incir pekmezi içebilirsin. Bunlar eksiklik belirtilerini hafifletiyorsa devam, yoksa yine doktor yolu görünüyor. Çünkü genellikle insanların bağırsakları çok sağlıklı değil ve bu vitaminlerin emilmesi zaten meşakkatliyken bu insanlarda çok daha kötü emilim vardır. Direkt kana geçecek şekilde demir alması gerekir.
'Güçlü Kadınlar' Aile Hekiminiz konuştu
Şimdi dağılabiliriz
Zorunlu Not: Dr değilim
Eline yüreğine sağlık Enerjim incir pekmezi için var mı güzel satan bildiğin yer benim de kansızlık problemim oluyor nedeni ağır menstruasyon dönemiCanım sana bildiğim kadarıyla birşeyler yazmıştım ama vitamin aldığını okuyunca silmiştim. Yinede aşağıya yapıştırayım yazdığımı. Belki içinden alacağın faydalı bir bilgi yakalarsın. Çok geçmiş olsun ❤
Günlük 2000 IU D-D3 vitamini ortalama kullanılabilir doz. Bunun üstü için tahlil şart olacaktır. Bence kullanabilirsin. Eğer günlük multivitamin kullanıyorsan içinde de D vitamini vardır. Onun miktarını öğrenip, 2000e tamamlayacak şekilde ek D vitamini alabilirsin. Negoo cum profiline göre tesettürlüsün. Cildin güneş pek görmüyor olabilir. Keşke günlük 20 dk bile olsa düzenli güneş alsan. D vitamini büyük oranda deriden, bir kısmı bağırsaktaki faydalı bakteriler tarafından üretilir. Bağırsak sorunun varsa probiyotik içeren gıdalara ağırlık versen yoksa en az 5 farklı bakteri içeren probiyotik takviye alsan.
Demir için beslenme tavsiyem; Bol demir içeren gıdalar ile kalsiyum içeren gıdaları aynı öğünde yememen. Kalsiyum demirin emilimini büyük ölçüde azaltır. Ispanakla yoğurt, yoğurtla pekmez, ciğer yanında ayran içmemek gibi.
C vitamini de demirin emilimini hızlandırır. En çok C vitamini yeşil biberde bulunur. C vitami hapları bile yeşil biberden elde edilir. Demir ağırlıklı yediğinde yanında biber, maydanoz, kivi, portakal,limon gibi gıdalar tüket. Bulursan şekersiz katkısız incir pekmezi içebilirsin. Bunlar eksiklik belirtilerini hafifletiyorsa devam, yoksa yine doktor yolu görünüyor. Çünkü genellikle insanların bağırsakları çok sağlıklı değil ve bu vitaminlerin emilmesi zaten meşakkatliyken bu insanlarda çok daha kötü emilim vardır. Direkt kana geçecek şekilde demir alması gerekir.
Şimdi dağılabiliriz
Evet sağlık açısından.Diğerlerini hallederim o kolaySağlık için yiyorsun aç karına galiba sorun olmaz tabiki
Tek sorun börek çörek poğaça kek gibi şeyler olur canım diğerlerinde de dokunan bir şey varsa ikameleri ile değiştirebilirsin değişimle ilgili sorabilirsin de
Canım ben ampul kırıp tüketiyorum ara ara ama onun harici (1 damlası) 1000 IU luk d3 den bir kaç damla alıyorum her gün.Canım sana bildiğim kadarıyla birşeyler yazmıştım ama vitamin aldığını okuyunca silmiştim. Yinede aşağıya yapıştırayım yazdığımı. Belki içinden alacağın faydalı bir bilgi yakalarsın. Çok geçmiş olsun ❤
Şimdi dağılabiliriz
Yok aynı boyumuzOlacağız inşallah, senin yolun daha kısa.
Sen bizden uzunsun ama
O eşlerden her evde var canım, önümde neler neler yiyor. Ben yoğurt yulaf yerken o koca tostu gömdü
Canım kendi adıma teşekkür ederim, içinden alacağım bilgiler oldu bile, öpüyorum balım
Tatlı aile hekimiCanım sana bildiğim kadarıyla birşeyler yazmıştım ama vitamin aldığını okuyunca silmiştim. Yinede aşağıya yapıştırayım yazdığımı. Belki içinden alacağın faydalı bir bilgi yakalarsın. Çok geçmiş olsun ❤
Şimdi dağılabiliriz
Hoşgeldin aramıza canım. Seni tanıdığıma memnun oldum.teşekkür ederim:) müsait olduğunuzda verebilirsiniz uymaya çalışırım
inşallah toparlarsin negom ya. iş yerinde bı arkadaş vardı erkek. Akdeniz anemisi taşıyıcısı olduğum için hiç bi zaman normal değerde olmicakmis kanım demişti. o yüzden sorayım dedim.
tabiki :)
ben evliyim bı oğlum var 3 yaşında. memurum İstanbul'da yaşıyorum. şu an 1.60 boy 60 kiloyum:)
bı ara kilo alamadığım için tok olsamda durdukça yemeye başladım. şu anda da isim varsa yemek aklıma gelmez ama boş duruyosam yemek ihtiyacı hissediyorum. sanki çok zayiflicakmisim gibi geliyo.
sağlıklı bı beslenme düzeni kurup biraz da kilo vermek temel hedefim. if diyeti ve oruç da nefsini terbiye etmek için temel olarak:)
BalımHoşgeldin aramıza canım. Seni tanıdığıma memnun oldum.
Bende 31 yaşındayım, yakında 32. Evliyim, işsizim, çocuksuzum, mutluyum. Verdiğim kiloları korumadığım için yaklaşık 15 kilo aldım. İşi bırakınca da fırın işlerini geliştireyim diye bolca yağlı, tatlı, hamurlu şeyler denedim. Denemekle kalmayıp bolca da yedim. Düzensiz ve kötü beslendiğim için bir yılda bu hale geldim. Boyum 159 cm. Hedefim 53-55 civarı olmak. Umarım hep birlikte Leylam'ın liste ve prensiplerine de uyarak, vücudumuzu ve nefsimizi bir hizaya sokarız. Mevlana'nın dediği gibi "Bu nefis eşek gibidir. Eşek daima yol düşmanıdır."
Bunları yaparken de hem eğlenir hem bilgilenir, yuvarlanır gideriz
Balım sen Maşkun dan 50 bile olursunHoşgeldin aramıza canım. Seni tanıdığıma memnun oldum.
Bende 31 yaşındayım, yakında 32. Evliyim, işsizim, çocuksuzum, mutluyum. Verdiğim kiloları korumadığım için yaklaşık 15 kilo aldım. İşi bırakınca da fırın işlerini geliştireyim diye bolca yağlı, tatlı, hamurlu şeyler denedim. Denemekle kalmayıp bolca da yedim. Düzensiz ve kötü beslendiğim için bir yılda bu hale geldim. Boyum 159 cm. Hedefim 53-55 civarı olmak. Umarım hep birlikte Leylam'ın liste ve prensiplerine de uyarak, vücudumuzu ve nefsimizi bir hizaya sokarız. Mevlana'nın dediği gibi "Bu nefis eşek gibidir. Eşek daima yol düşmanıdır."
Bunları yaparken de hem eğlenir hem bilgilenir, yuvarlanır gideriz
Nasıl dalmışsam, bir anda mesajını görünceTatlı aile hekimi
Ömrümün sonuna kadar hastaniz olarak kalabilir mıyım?
Sadece yeşil çay dermişimÇayım hazır
Buyrun içen var mı?
Böyle giderse kesilecem yemeden içmedenBalım sen Maşkun dan 50 bile olursun.
Ben sende o enerjiyi fazlasıyla görüyorum
Hatta 49 bile olup en çıtır sen olursun
Vki n efsane güzel olur
Akşama mekik sporu reçete ettimBalım.
Sen benim Maşuk umsun.
O yağlar eriyecek
Canim mekik aletim
Bal köpüğüm
Fıstıklı lokumum
Enerjim yoksa uymadın mı menüyeAkşama mekik sporu reçete ettim
Çok tatlı oluyor, Leylam kızmasın
Zaten menüyü yazınca kızacak
Fıstıkta tercihim Antep ama Sistemcim Sudem +500 ödem hesaplabilir
Benimki kadar da sabotajcı olmayabilirFelicio inceledim.Sebahat hanımın programları güzel oluyor
Bunlar sorun olur mu?
Leylam uyuyorum şuan ama sabaha karşı 1/2 dilim ekmekle 1 yk tahin pekmez yedim, çook acıktım, şekerim düştü sankiEnerjim yoksa uymadın mı menüye
Geçenlerde Bim'de görmüştüm. Yeni çıkmış galiba. Markası Serel. %100 incir yazıyordu. İçinde koruyucu şeker vs yoktu.Eline yüreğine sağlık Enerjim incir pekmezi için var mı güzel satan bildiğin yer benim de kansızlık problemim oluyor nedeni ağır menstruasyon dönemio dönemlerde zencefil çayı beni rahatlatıyor düzenliyor gibi geliyor bana