- 19 Eylül 2018
- 14.183
- 37.998
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim kredi kartı limitim 30 bin. Bazen darlanıp 1-2 bin artırıyorum, geceleri uyuyamıyorum Yüksek limitler beni geriyor çok gözümün önüne köprü altlarında yaşadığım falan geliyor.
aralık 2023 gibi bir tarihe denk geliyor arabayı almaları, o tarihte 500 bine sıfır araç yoktu ki. Bir de eski konusunda sigortacıya gittk karşı tarafa ulaşamıyoruz falan demiş ama orayı anlayamadım adama ulaşılmış adam gelip ifade verip kabul etmiş yaptığını. Ben tam anlayamadım bu olayı yaAraba yeni diyor, zorunlu trafik sigortası yaptırmadan alamaz üstüne zaten. Vardır muhakkak.
instagramınızı kapatırsanız mutluluğu bulursunuz benceEşim ile iki sene konuştuktan sonra evlendik uzaktan bir ilişkiydi o yüzden doya doya gezemedik, evlendikten sonra takılan takılar ile 500 bine yakın araba aldık sonra bayram dönüşü trafik kazası geçirdik ve arabamız kullanılamaz hale geldi. Ve çarpan araç kaçtığı için birde avukat masrafı olarak olmayan paramızdan 50 bin tl verdik, kredi kartlarını döndüremedikçe sürekli kredi çektik kredi çektikçe battık aylık ödemelerimiz boyumuzu aştı, yeni evli biri olarak asla tatile gidemedim, gezemedik , bu evlilikte sürekli sorun yapıyorum şu an 28 yaşındayım şöyle bir bakıyorumda asla çiçekli masalarda fotoğrafım yok mesela , örneğin hani erkek organizasyonu hazırlar kadını yemeğe götürür ya , şöyle bir fotoğrafımız olmadı asla bu süreçte … eşim elbette çok iyi bir insan bu süreçlerin geçeceğini söylüyor ama bilmiyorum inancımı kaybediyorum artık . Hep borç ödeyecekmişim gibi geliyor
Sıfır olması gerekmiyor ki. Araç satın alırken sigorta yapılıyor mecburen.aralık 2023 gibi bir tarihe denk geliyor arabayı almaları, o tarihte 500 bine sıfır araç yoktu ki. Bir de eski konusunda sigortacıya gittk karşı tarafa ulaşamıyoruz falan demiş ama orayı anlayamadım adama ulaşılmış adam gelip ifade verip kabul etmiş yaptığını. Ben tam anlayamadım bu olayı ya
Gül yaprağı serpmeli+hediye olarak alınan bir buket çiçek de kenarda durmalı.Ben çiçekli masaları görmedim bile.
Meyhane tarzı kırmızı gül yaprağımi?
Almanyada kredi kartı limitleri mantıklı sanırım. Benim kredi kartımı 420 bin civarına çıkartmış banka. Allah'tan saçma sapan harcama yapan biri değilim, yoksa ocagima incir ağacı dikecekler.Fazla deşeleme. Deşeledikçe çürük kredi sistemi göze batar :)
Nasil bu kredi kartları veriliyor. Geliri hayli hayli aşan krediler nasil onay görüyor bilmiyorum.
Geçende arkadaşımin yeni visa kartinla dalga geçtik. Kadin asistan doktor. Seneye kardiyolog olacak. Geliri net 3400 Euro. Banka 3000 Euroluk kredi limiti vermiş.
Dedim, çok bile. Bu kredi üstüne kredi daha çok insani yakacak ama neyse. Sistemin üzülen çocuklarından biri
Gül yaprağı serpmeli+hediye olarak alınan bir buket çiçek de kenarda durmalı.
Kredi limiti konusuna gelince eşimin bir kredi kartı limiti 720 bin
yok artık diyorum.
Aşırı kızıyorum.
Nasıl ödenir bu harcadıgın vakit.
Kafayı yemiş bankalar da.
Almanyada kredi kartı limitleri mantıklı sanırım. Benim kredi kartımı 420 bin civarına çıkartmış banka. Allah'tan saçma sapan harcama yapan biri değilim, yoksa ocagima incir ağacı dikecekler.
Biraz kazanç ve harcama/ödeme dengesi üzerine limit veriliyor ama genel anlamda dengesiz olduğu acı bir gerçek. Sonra insanlar döndüremiyor işte...battikca batıyorlar.Şok. Gerçekten asla verilmemesi gereken limitler.
Bankanin müşteriyi koruma zorunluluğu var sonuçta
Dava dosyası hala açılmadı , araba kenarda duruyor hala inceleme bile yapılmadı , çarpıp lSize çarpan araç sürücüsü de yakalanmıştı ifadesi vs alınmıştı. Neden ilerlemedi o konu? Arkadan çarpan da o değil miydi anlattığınıza göre? Siz kasko yaptırmadınız da zorunlu sigorta da mı yaptırmadınız araca?
Sürekli kredi çekip durma sebebiniz nedir peki? Bir harcama & ödeme planı çıkarttınız mı oturup?
Evet ikimizin geliri aylık 60 bin ödemeler 72 bin neredeysesiz çalışıyor musunuz ?
Gerçekten bizim hatamız , kasko yaptırmamak çok pişman olduk iş işten geçti tabi , finans konusundaysa gerçekten rezil bi haldeyiz , biz kimden bütçe eğitimi alabiliriz acabaHahaha, ben yıllardır finans sektöründe olduğum için şöyle diyim, köprü alti fantezisiz hakikaten bazılarının gerçeği oluyor. Ne bilim, bazi gençlere evde finans eğitimi verilmiyor.
28 yaşinda evlenip bu kadar dibe batan bir insan baya lay lay lom haraket etmiştir diyorum. Ne bilim. Arabanın neden kasko sigortası yoktu mesela?! Çevrelerinde akli başında bir yetişkin yok galiba
Eşiniz eğer sorumluluk sahibi biriyse ; borçlar biter, güzel günler de gelir. Ne borçlar ödedik, bitirdik, çok şükür. Yaşınız henüz genç üstelik. Çalışmıyorsanız en azından bir süre çalışmayı da düşünebilirsiniz.Eşim ile iki sene konuştuktan sonra evlendik uzaktan bir ilişkiydi o yüzden doya doya gezemedik, evlendikten sonra takılan takılar ile 500 bine yakın araba aldık sonra bayram dönüşü trafik kazası geçirdik ve arabamız kullanılamaz hale geldi. Ve çarpan araç kaçtığı için birde avukat masrafı olarak olmayan paramızdan 50 bin tl verdik, kredi kartlarını döndüremedikçe sürekli kredi çektik kredi çektikçe battık aylık ödemelerimiz boyumuzu aştı, yeni evli biri olarak asla tatile gidemedim, gezemedik , bu evlilikte sürekli sorun yapıyorum şu an 28 yaşındayım şöyle bir bakıyorumda asla çiçekli masalarda fotoğrafım yok mesela , örneğin hani erkek organizasyonu hazırlar kadını yemeğe götürür ya , şöyle bir fotoğrafımız olmadı asla bu süreçte … eşim elbette çok iyi bir insan bu süreçlerin geçeceğini söylüyor ama bilmiyorum inancımı kaybediyorum artık . Hep borç ödeyecekmişim gibi geliyor
Öncelikle geçmiş olsun. Siz iyi olun sağlığınız yerinde olsun ötesi hal yolunu bulur. Ülke standartları belli bu sadece size özgü bir durum değil, geçim Zor ve giderek zorlaşıyor... size tavsiyem çiçekli masalarda yemek yEmek mesele olmasın yuvanızda huzurunuz olsun sağlık olsun. Olmayanı düşündükçe var olanı da kaybedersinizEşim ile iki sene konuştuktan sonra evlendik uzaktan bir ilişkiydi o yüzden doya doya gezemedik, evlendikten sonra takılan takılar ile 500 bine yakın araba aldık sonra bayram dönüşü trafik kazası geçirdik ve arabamız kullanılamaz hale geldi. Ve çarpan araç kaçtığı için birde avukat masrafı olarak olmayan paramızdan 50 bin tl verdik, kredi kartlarını döndüremedikçe sürekli kredi çektik kredi çektikçe battık aylık ödemelerimiz boyumuzu aştı, yeni evli biri olarak asla tatile gidemedim, gezemedik , bu evlilikte sürekli sorun yapıyorum şu an 28 yaşındayım şöyle bir bakıyorumda asla çiçekli masalarda fotoğrafım yok mesela , örneğin hani erkek organizasyonu hazırlar kadını yemeğe götürür ya , şöyle bir fotoğrafımız olmadı asla bu süreçte … eşim elbette çok iyi bir insan bu süreçlerin geçeceğini söylüyor ama bilmiyorum inancımı kaybediyorum artık . Hep borç ödeyecekmişim gibi geliyor
Bu 72 bin TL ödeme toplamda kaç ay sürecek? Ev kendinizin mi? Daha geniş bir ödeme planı yapma şansınız var mı?Evet ikimizin geliri aylık 60 bin ödemeler 72 bin neredeyse
Malesef kredi ile araba almak gibi bir hataya dusmussunuz en güzel yıllarınizı krediye kurban etmişsiniz ..kredi çekmek sonu olmayan bataklık bir kuyu gibidir. Arabanızı satıp geri kalan parayla altın alıp tatillere gidebilirsiniz ...çalıştıkça köşeye altın atıp biriktiği zaman mal sahibi olursunuz böyle sıkıntı içinde mal sahibi olmak bana doğru gelmiyor en güzel seneler kavga gürültü ile geçiyor çünkü sonrada hevesiniz kalmaz zaten.Eşim ile iki sene konuştuktan sonra evlendik uzaktan bir ilişkiydi o yüzden doya doya gezemedik, evlendikten sonra takılan takılar ile 500 bine yakın araba aldık sonra bayram dönüşü trafik kazası geçirdik ve arabamız kullanılamaz hale geldi. Ve çarpan araç kaçtığı için birde avukat masrafı olarak olmayan paramızdan 50 bin tl verdik, kredi kartlarını döndüremedikçe sürekli kredi çektik kredi çektikçe battık aylık ödemelerimiz boyumuzu aştı, yeni evli biri olarak asla tatile gidemedim, gezemedik , bu evlilikte sürekli sorun yapıyorum şu an 28 yaşındayım şöyle bir bakıyorumda asla çiçekli masalarda fotoğrafım yok mesela , örneğin hani erkek organizasyonu hazırlar kadını yemeğe götürür ya , şöyle bir fotoğrafımız olmadı asla bu süreçte … eşim elbette çok iyi bir insan bu süreçlerin geçeceğini söylüyor ama bilmiyorum inancımı kaybediyorum artık . Hep borç ödeyecekmişim gibi geliyor