...

Tam da hissettiklerimi yazmışsınız. Bana burada kızanlar olmuş olaylara çok müdahil oldum diye belki de haklılar bilmiyorum ama babamın bunu nasıl yaptığını aklım almıyor gönlümse kabullenemiyor. Çok zor ,eskisi gibi olamayız sanırım artık ben çok büyük hayal kırıklığına uğradım. Başınız sağolsun mekanı cennet olsun babanızın inşallah

Son düzenleme:

Canim ekonomik ozgurlugu olan pek cok kadin da aldatilip sineye cekiyor. Baskaldirmak icin paraya degil baska bir seylere ihtiyac var.
Tabiki butun bunlari bir cezasi olacak, bu dunyanin ahireti de var. O kadin da namussuz zaten, yaxik kocasina boyle bir .....yi bir de guvenip erkeklerin arasina ise gonderiyor, ben olsam baglardim bi odaya madem kendini tutamiyor. Baban ve o kadin bu yaptiklarinin cezasini cekecekler elbet, Allah affeder diye bakmasinlar olaya, yapanla yapmayan niye ayni yere girsin. Yillarca yansinlar da cehennem de gorsunler,mesaj nasil yailiyormus, zebanilerle mesajlasirlar artik., tovbe tovbe...
Ama senin bir an once bu olayi unutman gerekiyor, cunku kendini uzuyorsun. Sevgiline anlatmaman iyi olmus. Ama kafanda olayi cevirip durursan eni sonu anlatirsin

Hayır, kesinlikle bence sana kızmamalılar....
Verdiğin tepki kadar doğal bir tepki olabilir mi?
O senin baban...
Ne demek ''onların arasına girmeyin, karı-koca arasına girilmez'' vs.. sözler bana çok anlamsız geldi..
Baba, insanın hayatındaki en büyük güvence kaynağıdır -manevi açıdan- onun da maddi hazlara yöneldiğini görmek kızını çok üzer eminim ki... Seni anlıyorum.
Umarım kendi içinde içselleştirdiğin bu durumu kolay atlatırsın arkadaşım...
Baş sağlığı dileğin için teşekkür ediyorum, amin canım...

Keşke konuyu annenize açmadan önce babanızla konuşsaydınız. Zaten kadın tansiyon hastasıymış. Konuyu madem annenize açtınız bırakın affedip affetmemeye kendi karar versin. Evet o sizin babanız. Benim başıma böyle birşey gelmiş olsaydı inanın ben de kendimi sizin gibi hissederdim. Ama sonuç olarak bu anne ve babanız arasındaki bir konu. Belki bana kızacaksınız bu yorumumdan sonra ama siz annenizden bile fazla tepki vermişsiniz. Bu babanızı yatıştırmak, evine bağlamak yerine daha da uzaklaştıracaktır. Annenizi korumak istemeniz doğal ama bunu yapmanın farklı yolları da var. Siz karışmayın, bırakın kararı anneniz versin ve ona da şunu söyleyin, "Kararın ne olursa olsun ben kızın olarak senin arkandayım, seni destekliyorum" inanın babanıza bağırıp çağırıp ateşe körükle giitmekten çok daha fazla korumuş olursunuz annenizi...

Annem de en az benim kadar tepki verdi. Benim yaşım anneme göre küçük malum fevri davranışım tecrübesizliğimden olabilir. Lakin keşke söylemeseydiniz diyorsunuz da annem zaten şüpheleniyordu bu şüphesinden de bana bahsetmişti. Bu nedenle söyledim. Diğer yorumlarda bahsetmiştim ama tekrar söyleyeyim ben söylemesem de annem zaten öğrenecekmiş çünkü bir arkadaşı babamı bir kadınla görmüş ve bugün anneme telefon açıp söylemiş. Anneme kararı vermesi gerekenin o olduğunu ne olursa olsun kararına saygı duyacağımı söyledim zaten. Affetmiş saygı duyuyorum. Benim şuanki derdim kendimle içim acıyor, canım yanıyor ben nasıl atlatırım bu durumu onun çözüm yollarını arıyorum çünkü kabullenmek zorundayım.

Bu tip bir acıyı affetmek elbetteki çok zor. Babanın yüzüne bakarken bile için acıyacak bir dönem. Ama aradan zaman geçtikçe küllenecek merak etme. Üstelik anladığım kadarıyla yakın zamanda evleneceksin. Yani biraz daha uzak olacaksın. Sana daha iyi gelecek. Benden sana tavsiye annen affetse bile eminim hala canı yannıyordur. En yakını sensin, sen de görüyorsundur bu acıyı. Onu oyalayacak meşgul edecek birşeyler bul. Bu dönemde onu asla yalnız bırakma, ki bırakacağını sanmıyorum. Anladığım kadarıyla annene oldukça düşkünsün. Unutma o şu anda senden daha zor bir dönem geçiriyor. Onun acısını hafifletmeye çalışırken sen de meşgul olacaksın zaten. İnşallah kısa zamanda atlatırsınız bu kötü günleri.

Annen affetmiş affetmeye de belli ki baban hala görüşüyor kadınla.
Yoksa evden çıkar çıkmaz neden profil fotoğrafı değişsin?
Baban artık çok daha rahat davranacak.
Annene üzüldüm.
Ama o kararını vermiş.
Yapılacak tek şey bundan sonra kendi hayatına bakmak.

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Her zaman yanındayım annemin o benim canım olmaya da devam edeceğim. Allah razı olsun.

Bilmiyorum haklı olabilirsiniz, aslında ben de öyle düşünüyorum. Kadının numarasını silmedim arada bakıyorum. Gün içerisinde 2 kez fotoğraf değiştirdi. Sizin yorumlarınızı çok beğeniyorum lakin nasıl önüme bakacağım ben eve geldi şimdi yüzüne bakamıyorum.

Teşekkür ederim :)

Çok çok 1 ya da en fazla 2 yıl daha aynı evde olursun.
Sonrası zaten senin hayatın.
Zor bir durum. Ben olsam ben de bakamazdım sanırım

Kadın evli değilde dul olabilir bence ve böyleyse bu durumda sizin için daha tehlikeli olur. eğer evli ise sakın eşine haber vermek gibi bir işe kalkışmayın işler çok ciddi boyuta ulaşır daha çok canınız yanabilir. anneniz sineye çekti ise sizede sineye çekmek düşer malesef ve birde evlenseniz bile bunu sakın kimse ile paylaşmayın evleninceye kadar babanız sizi karşı tarafa mahçup etmesin diye olayın üzerine sünger çekmiş gibi davranın çünkü sizin aile içindeki problemlerinizin karşı tarafa yansıması ilerde başınıza kakılabilir. olayı unutmuş gibi yapıp soğuk kanlılıkla babanızı takibe devam edin kadını rahatsız edin ağır msjlar atarak filan yada ismini face adresini filan öğrenmeye çalışın Allah yardımcınız olsun çok çok üzücü bir durum ama çevrenizde haberiniz olmasa bile sizinle aynı durumu yaşayan bir çok arkadaş kuzen vs olduğunu unutmayın. acınızı hafifletmez belki ama en azından yalnız olmadığınızı bilmek güç verir teselli olur

Canim, su ruh halinden siyrilmaya calis. Senin ne babana ne annene bu kadar kirilmaya hakkin var. Babandan bunu beklemezdin, annen bunu haketmiyordu tamam ama kucuk bir cocuk ancak dunyayi boyle idealize eder. Baban da bir insan evladi. Berbat bir sey yapmis ama koca olarak. Yazdiklarinda babaligini sorguladigin bir yere rastlamadim. Kocaligini sorgulayacak kisi de sen degilsin, annen. 25 yillik bir evliligin atlattigi bir suru badire olmustur ve eminim ki senin ruhun bile duymamistir. Senin yapman gereken olayi farkettiginde annene hicbir sey yansitmadan babandan bir aciklama istemekti. Baba-kiz arasinda bu olay cozulebilirdi, baktin ikna olmuyorsun o zaman annene de anlatirdin. % 100 emin olsan bile babana kendini savunacak bir ortami saglaman gerekirdi. Herkes bu kadarcik saygiyi hak eder, ihanet eden esler bile. Bu kisiler bizim esimiz olsa bile drama queen gibi davranmamiz dogru degilken, soz konusu kisi babamizsa eger daha da itidalli davranmamiz gerekir.
Babanin psikolojisi de bozukmus bir suredir. Lanetleyip, carmiha germeden biraz da onu anlamaya calisamaz misin? Cezasini hafifletecek hicbir hafifletici neden bulamaz misin onun için? Bu baba gerçekten bu sebepten silinip atilabilir Mi? Siyah beyaz degil hicbir sey. Her sey ve hepimiz griyiz.
Annenin de caresizlikten, acizlikten degil babani hala seviyor oldugundan ve onu anlayip, bagisladigindan kocasinin yaninda kalmak istedigine de ihtimal ver, lutfen.
Bu kadar yorma kendini. Annen Baban bile olsa, kari-koca arasina girilmez, biliyorsun. Zamana birak.

Beni onlar dünyaya getirdi evet bugünlere de onlar getirdi evet ben de bu ailenin üyesiysem şayet bizi bu kadar hiçe sayıp ayaklar altına alması mı gerekirdi? O bize anneme hiç saygı duymadı. Verdiği cevapları duysanız inanın siz de öfkelenirdiniz. Yaşanması gerekiyordu yaşandı, yaptım diyor. Pişamnım demiyor. Affet beni demiyor anneme çok pişkin. Ben de kendimi kandırılmış hissediyorum. O annemi itip kakarken ben etkilenmedim mi canım yanmadı mı annem ağlarken. Meğer o kadın yüzündenmiş bu halleri. Psikolojisi normal değil evet ama ailesi dışında herkese karşı bir melek. Azarlamadan lafı yok hep bağırır. Ama o kadına kim bilir ne iltifatlar etti. İnanın annemin köpek kadar değeri yok. Bizim de yok. En ufak bir şeyde beni evden kovuyor. Konuşmaya hakkım yok ki benim. Soru sordu bu akşam soğuk cevap verdim diye çok sinirlendi. Ne yapabilirim ki boynuna sarılıp iyi yaptın yine yap dememi mi bekliyor? Okula, dersaneye yollamak iyi babalıksa çok iyi baba benim babam.

Son düzenleme:
canım sen de evladısın ama yarın bigün sen gittiğinde onlar yüzyüze bakacak,arayı düzeltmeye çalış bence.Belki bundan sonra baban böyle bişeye kalkışmaz

canım sen de evladısın ama yarın bigün sen gittiğinde onlar yüzyüze bakacak,arayı düzeltmeye çalış bence.Belki bundan sonra baban böyle bişeye kalkışmaz
Annem yapma böyle iyi davran diyor. Ben hazmedene kadar yüzüm gülmezki. Güvendiğim dağlara karlar yağdı. Yarın bir gün ben evlendiğimde başıma böyle bir olay gelse kocandır yapar deyip kabul etmeyecek belki de beni. Bunları düşündükçe annemi gördükçe normale dönemiyorum inanın çok üzülüyorum. Zaten çok duygusal bir yapım var aslında çok merhametliyim ama bu defa çok başka duygularıma öfkeme engel olamıyorum.

Son düzenleme:
canım benim haklısın,inşallah birdaha böyle şeyler yaşamazsınız,verilecek tepkiyi vermişsiniz zaten baban da utanmıştır ağzı yanmıştır diye düşünüyorum.Yani babana değil de annene üzülüyorum ama hata insanlara mahsus yeterki tekrarlanmasın.Başıma gelir diye de düşünme canım..

Basima gelmedi bilmiyorum ama , Asla affedemezsin sanmiyorum..

ama madem Annen affeti , ozaman yapacak pek birsey yok.
Susup olayi kapatacaksiniz mecburen...

En azından kadının eşi bilseydi
Bedelini ödesin
Ayrdıldıkları yok, hikaye anlatıyo baban
Kadın müneccim mi aynı dk. foto değişiyo

annenizin yerinde olsam aynı seyleri düsünürdüm...

fakat 3.kisi olarak bakalım,
boşanmış ailelerin cocukları evlenemiyor mu?
anneniz sizin icin fedakarlık yapıyor ama hem sizi hem kendini uzuyor.
ben kızkardesiniz oldugunu sanmıstım, erkek evlat oldugu icin babasına hesap sormak istemistir... ama onun da psikolojisi alt ust durumda olmuştur. tam da erkeklerin ergenligi asıl yaşadıgı yaşlar..
bu yıl zaten basarısını etkiler bu durum. seneye onu aynı duruma sokacagınıza simdiden önlem almak daha iyi.

siz kanıt toplamaya bakın ki bu kadınla gorusmeleri devam eder ise ve babanız bundan sonra cok gizli tutmayı basarırsa bosanma sürecinde anneniz madur olmasın.
eger babanızın size daha sonra maddi bir destegi olmayacagını dusunuyorsanız simdiden evlenin. onun parasıyla ceyiz kurmam demeyin, tum varlıgınızda annenizin kardesinizin herkesin hakkı var.
yıllarca o kadın yemedi yedirdi... tutumla olmaya calıstı. simdi ekonomik guc babanızda diye hepinizi ortada bırakmasına izin vermeyin. hepiniz alın hakkınızı.

bu işi bitirince de bence kadının kocasına da haber verin. bosandıgı icin rahata gelip o hicbirseyden haberi olmayan adamı da kandırmasınlar. onun da cocuguna kocasına yazık...

eş adayınız icin de endiselenmeyin. sizin bu zor anınızda yanında olmayacak adam zaten geleceginizi kurmayı dusundugunuz kisi buyuk bir sınavı verememis sayılır.
her şey güllük gülistanlıkken herkes iyi olmayı bilir. en azından şu anki tutumu evlilikte nasıl davranacagına dair isaret olur size.

Son düzenleme:
En azından kadının eşi bilseydi
Bedelini ödesin
Ayrdıldıkları yok, hikaye anlatıyo baban
Kadın müneccim mi aynı dk. foto değişiyo
Dün annemin bir arkadaşı aramış eşini biriyle gördüm boşandınız mı yoksa diye. Hala devam ediyo sanırım ama emin değilim. Annem aramış bağırmış çağırmış ne var bunda biz aynı ortamdayız beraber çay da içiyoruz diyormuş, bitti o iş bir yıl oldu diyormuş. Biteli bir yıl olması imkansız çünkü fatura dökümlerinden mayıs ayına kadar görüştükleri zaten gözüküyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…