Canim annen affetmis, sen de affetmelisin. Evet o kadar kisi goruyor, ama bizim toplumumuzda erkek yapinca cok sorun olmuyor, sizi fazla ayiplamazlar. Ama annen aldatsaydi, tabiki sevgilinin ailesi falan bayaa bi sorun yaparlardi, hatta evlilige engel olmaya bile calisirlardi.
Bir de soyle dusun, bosansalar siz daha kotu duruma duseceksiniz toplumun gozunde. Ben bir anadolu sehrinde yasiyorum, ve burdaki aileler bosanmis kisilerin kizlarini almak istemiyorlar. Cok yadirgiyorum ama boyle yapiyorlar. Yani toplumu takiyorsan, eller ne der diyorsan, emin ol babanin bu davranislari unutulur gider ne de olsa erkegin elinin kiridir bu ulkede bu isler. Ams bosansa, annene bir suru laf eder bu toplum, yok efendim dirdirciydi kocayi disari yoneltti, yok yemek yapmayi beceremiyordu, yok gecimsizi, yok evi daginikti kocadi tiksinmis, yok bakimsizdi yok siskoydu, diyecekler. Yani her halukarda kadini suclayacaklar.
annen bosanmayarak ellerin lafindan hepinizi kurtariyor. Baban hatali evet, ama onu affet artik, sen de bu duzene uymak zorundasin.
Evlenene kadar o evde yasamak zorundasin. Ve bu zaman dilimini mutlulukls huzurla gecir. Kendine zindan etme orayi. Evlenince yuzune bakmazsin gerekirse.