merhaba sulecim. Evet ben sezeryan oldum,ben hem pijama takımı,hem gecelık koydum çantama ama 3 gun gecelik gıydım,pıjama takımını cıkarken gıydım,hastane bez verıyor ama ben kalın orkıtlerden almıstım,2. Ve 3. Gun onları kullandım,hastane (afedersın),gaz cıkarana kadar taburcu etmıyor.benım gec oldugu ıcın,3.gune sarktı yanı.sut sorunu yasamadım,hemen geldı sutum.cantamda olanlarsa : 3 tane buyuk çamasır,2 tane bardak(plastıkten ıçmemek ıcın,su ve meyve suyuna),pecete,terlık,sarj cıhazı(telefon ıcın),kalın ped,havlu,fotoğraf mk. Valla aklıma gelenler bunlar. Ve keske sunuda alsaydım demedım. Fıkır edınebılmıssen ne mutlu bana.klik cim sezeryan olmuştun sen sanırım...neler götürdün hastaneye kaç gün kaldın...gecelik pijama hangisini tercih ettin...hasta bezimi kullandın yoksa hastane kendimi verdi....sütün hemen geldimi sezeyanda 1-2 gün gelmiyor dediler...biraz çok oldu ama aydınlatırsan sevinirim......
merhaba sulecim. Evet ben sezeryan oldum,ben hem pijama takımı,hem gecelık koydum çantama ama 3 gun gecelik gıydım,pıjama takımını cıkarken gıydım,hastane bez verıyor ama ben kalın orkıtlerden almıstım,2. Ve 3. Gun onları kullandım,hastane (afedersın),gaz cıkarana kadar taburcu etmıyor.benım gec oldugu ıcın,3.gune sarktı yanı.sut sorunu yasamadım,hemen geldı sutum.cantamda olanlarsa : 3 tane buyuk çamasır,2 tane bardak(plastıkten ıçmemek ıcın,su ve meyve suyuna),pecete,terlık,sarj cıhazı(telefon ıcın),kalın ped,havlu,fotoğraf mk. Valla aklıma gelenler bunlar. Ve keske sunuda alsaydım demedım. Fıkır edınebılmıssen ne mutlu bana.
Lachesiscim sana özelden mesaj attım ama buradan seni de bir kez daha tebrik ediyorum, gözün aydınn:))Gelsin bakalım güzel annelerin güzel bebikleri:)
Selam güzellerrr:))
Bu topic ne iyi oldu ben de koptuğumuza üzülüyodum...
Pepper, kuzu, suislim canım çok tebrik ederim, kahvekokusu da hamileymiş o da ses verir umarım kısa süre içinde
Anchusa demek dönüyosun, zaman ne kadar çabuk geçiyo..En son konuştuğumuzda gidecektin vay be...İnşallah sağlıklıca dönersin ve sen de istediğin zamanda bebeğini kucağına alırsın..
Valla herkez pıtır pıtır çoğalmış maşallah:))))
İşte bir haber de benden...Ben de hamileyim:)))
31. haftaya girdik çok şükür,şimdilik iyi gidiyor.tabi artık 50-59 kg arasında değilim :)))
Doğumdan sonra bi toparlarız durumu artık hep beraber
Selam güzellerrr:))
Bu topic ne iyi oldu ben de koptuğumuza üzülüyodum...
Pepper, kuzu, suislim canım çok tebrik ederim, kahvekokusu da hamileymiş o da ses verir umarım kısa süre içinde
Anchusa demek dönüyosun, zaman ne kadar çabuk geçiyo..En son konuştuğumuzda gidecektin vay be...İnşallah sağlıklıca dönersin ve sen de istediğin zamanda bebeğini kucağına alırsın..
Valla herkez pıtır pıtır çoğalmış maşallah:))))
İşte bir haber de benden...Ben de hamileyim:)))
31. haftaya girdik çok şükür,şimdilik iyi gidiyor.tabi artık 50-59 kg arasında değilim :)))
Doğumdan sonra bi toparlarız durumu artık hep beraber
anchusa cım sende yeni güzel tarifler vardır...... artık bizleri bundan mahrum etmezsin......
var sulisim var...
Yaptığım hafif yemekleri paylaşırım sizinle. Hoş 6 aydır gayet damardan yemekler yapıyorum ama bugun itibariyle toparlanıyoruz. Neyseki eşim de kilo aldı da birlikte dikkat edeceğiz. Ona göre seyler pişireceğim artık...
Merhaba kızlar,
İyice koptuk birbirimizden çünkü, hepimiz artık kilo verme, diyet modunda değiliz. Yeniden, sadece sohbet için biraraya gelmek istedim.
Eeee nasılsınız neler yaptınız, anlatın bakalım? :)
canimmm nasılsınız ya epeydır görüşemiyoruzzzzz bu arada isimini görünce emmennn daldımmm
Canım iyiyim sen nasılsın asıl? Evlilikten sonra koptun buralardan, seni gördüğüme çok sevindim, nasıl gidiyor evlilik, hala öyle incecik misin:)
evet tatlım yaaaa aynen ole oldu bıloysun ben bı ara cok zayıfladım 49 lara belkıde daha altına dustumm ve cok halsızdım bu ara kocamında artıkın ısyan etmesıyle 3 kılo felan adlım sımdı form tutmaya çalışyorum İNŞALLAH.sen napayıyorsun görüşmeyeli
Canım hoşgeldin, aklım sendeydi. Çoook sağol canım, senin tecrübelerine ihtiyaç var, senin cinsiyeti belli oldu mu, isim buldun mu, alışveriş yaptın mı, nasıl doğum düşünüyorsun? anlatsana neler yaptın, ben çok meraklıyım? :)
Canım hoşgeldin, aklım sendeydi. Çoook sağol canım, senin tecrübelerine ihtiyaç var, senin cinsiyeti belli oldu mu, isim buldun mu, alışveriş yaptın mı, nasıl doğum düşünüyorsun? anlatsana neler yaptın, ben çok meraklıyım? :)
İyi yapmışsın çok zayıfdın eşin haklı:) Ben de iyiyim çalışıyorum bir de 7 haftalık hamileyim, bebişe dikkat etmeye çalışıyorum, kilo verme değil alma evresindeyim yani şuan:) Arkadaşların çoğu öyle, sen de katıl bize:)[/QUOTE
ALLAH bağışlasın canım çok sevındım ınankııııı ben bıraz daha erken dıyorum yenı 1 yıl olduuu İNŞALLAH ben de hazır hıssetgımde çok istiyorumm
ooo maşallahhhh hayırlı uğurlu olsun....Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin...topikten ayrılan hekres bebek bekliyor desenize ne güzel.....
aaa hayırlı olsun cnm.. valla tam hamile topiği olduk..
Tabiki elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım canım..Bizim cinsiyetimiz 12+5 de gittiğim kontrolde belli olmuştu, yani 13. hafta da..bebek kendini gösterirse seninki de öyle olacak inşallah..Aynı kontrolde 2 li tarama testi de yapılıyor.Benim bebeğim erkek :)) Henüz isim bulamadık tam ama Kuzey veya Mert -yada bitişik şekilde Kuzey Mert- isminde yoğunlaştık gibi, bakalım karar vericez inşallah ama bu safhaya gelene kadar her hafta bebeğe bir isim koyup sonra hep vazgeçtik.Cuma günü doktor kontrolüm vardı bebek aşağıya çevirmiş başını, valla ben doktor ne derse o yöne kaymayı düşünüyorum, doktorum da normal doğum düşünüyor, yani şu anki bebeğin durumu ve tüm kriterlerim normal doğuma elverişli..Yanlız çok komik bişi senin başına da gelir mi bilmiyorum özellikle bu aralar acayiippp unutkanlaştım ama öyle böyle değil herkesin ismini bile unutuyorum :)) Ama hatırlayabildiğim kadarıyla süreci anlatmam gerekirse 13. haftada 2'li tarama testi, 17. haftada 3'lü tarama testi ve 21. haftada 4'lü tarama testine girdim.Bu testlerde bebeğin genetik bozukluğu veya down sendromu risklerini falan ölçüyolar.Sonra 24 yada 25. haftaydı sanırım şeker yüklemesi yapıldı.Şimdi sen 7-8. haftanın içindeysen önünde azcık zor bi 3-4 hafta var diyebiliriz.Zor dediysem de lafın gelişi..sadece çok uykun olabilir, halsiz olabilirsin,mide bulantısı zaten malum, kasıklarda azcık ağrı, şişkinlik, yorgunluk gibi geçici bazı etkileri olacak.Bol bol dinlenmeye, uyumaya çalış.. erken yat akşamları... Eğer bulantın yüzünden güzel beslenemezsen moralini bozma bebeğin bu dönemde süper besinlere ihtiyacı yok, ha yiyebilirsen iyi olur tabi ama miden bulanıyosa yapacak bişey yok, kendini zorlayıp psikolojini bozma!!
Ben yumurta, ceviz, tavuk falan bunları hiç yiyemedim, yemek pişiremedim o 3 aylık dönemde, eve gelir gelmez uyuyodum nerdeyse, ama kusmam falan olmadı sadece sabahları biraz bulantım oluyodu,yatağın başında çubuk kraker duruyodu onu kemiriyodum daha yataktan kalkmadan...bide enn sevdiğim şey peynir ekmekti valla böyle mideme ilaç gibi geliyodu, öyle olunca krikkrak kepekli ekmek falan yemeye çalıştım ama kısmadım yani yemiyim demedim hiç..tabi abartmadım da..
Hamilelik döneminde günlük +300 kalori alman yeter,valla bu kadarı da bildiğim kadarıyla bi tost bi bardak süte falan denk geliyo işte fazla yemen gereken miktar bu kadar..Allaaah ben hamileyim diyip deliler gibi saldırma dolaba derim :))
bide erken safhada bende tiroit tespit edildi, sağolsun doktorum çok pimpirikli tiroidimi de ölçtürdü, iyi ki ölçtürmüşüz yüksek çıktı bende ki bu çocuk için hiç iyi bişey değil..hemen ilaç kullanmaya başladım, her sabah ilaç alıyorum hala..ama hamilelik döneminde alınması zararlı olmadığı gibi özellikle tiroidin varsa alınması gerekli bi ilaç..Onun dışında bi sıkıntım çıkmadı,ha bide kabızlık beni çok zorluyor( onun dışında şu anda herşey yolunda çok şükür..
Ben Ankarada'yım canımcım, nerde doğum yapacağıma daha tam karar veremedim, özel muayenehanesi olan bir doktora gidiyorum, bir çok hastane ile anlaşması var, beraberce birini seçicez inşallah..
Şimdilik sana tavsiyem, erken yat, bol bol dinlen ve eğer sana da iyi gelirse peynir ekmek ye :) 12. haftaya geldiğinde ve kendini biraz daha iyi hissetmeye başladığında ayrıca önerilerim olacak
Şimdilik aklıma anlatacak başka bişey gelmedi, dilediğince soru sor ben cevaplayayım
ALLAH bağışlasın canım çok sevındım ınankııııı ben bıraz daha erken dıyorum yenı 1 yıl olduuu İNŞALLAH ben de hazır hıssetgımde çok istiyorumm
Çok güzel bilgiler vermişsin canım ya çok sağol:) Benim de bugün sabah kalktığımda ağrılarım vardı işe gidemedim, yattım baya şimdi daha iyiyim. Peynir ekmek bana da iyi geliyor ama sürekli ekmek kraker yemekten acaip bıktım. Cumartesi doktora gittik, kalp atışlarını duyduk çok heyecanlıydı:) Doktor çok dinlen gelecek haftalar zor olabilir dediBen de yatıyorum bol bol:) Aç kalmazsam iyiyim de, aç kalınca midem kafayı yiyor resmen, aynı anda hem ağrıyıp hem bulanıp hem de yanabiliyor:)
Ankarada suda doğum ünitesi olan hastaneler vardı galiba, suda doğum düşünürsen, daha kolay oluyormuş:) Tabi çok yoğun talep varmış yer var mıdır bilmem:)
Evet canım daha gezmen lazım biraz daha, takılıyorum ben, istediğinizde bebişine kavuşursun inşallah:)
anchusa tam hatırlamışken böyle tost ekmekli patlıcanlı bi tarifin vardı onu yazabilirmisin?