Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

El_Em

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
23 Mart 2016
29.617
89.999
598
38

5. TAKIMA SAĞLIKLI VE KEYİFLİ KİLO VERMELER DİLERİM. seaBahAR



Takım kaptanı: toplight , El_Em
Gönüllerin kaptanı: morordek
Kaptan Yardımcıları : yarimuhendis & hzlsel & kollontai

"Her üyenin, yarışma kurallarını içeren Karar Defterini okuması zorunludur. Kararların güncel hali her zaman son mesajdır."

****************************************************

CUMA ZAYIFLAMA YARIŞMASI KAPANIYOR
TAKIMIMIZ DOSTLARLA YENİ SAYFASINDA


Thread 'KİLOLAR FİRARDA ' KİLOLAR FİRARDA


5.TAKIM KURALLARI:

  • Her üye kendi kilo bildirimini cuma günü 12:00'a kadar yüzde hesabı ile bildirmekle yükümlüdür. Kilo bildirimini önceden mazeret bildirmeksizin 3 kere aksatan ya da geciktiren takımdan uzaklaştırılır.

Üye kilo alma/verme yüzdelerinin hesabı:
[(Etap başlangıç kilosu - Etap bitiş kilosu) / Etap başlangıç kilosu] x 100

Örnek: Üye 61 kilo. Bir hafta sonra 60,5 kiloya düşmüş olsun.
61 - 60,5 = 0,5
0,5 / 61 = 0,008196721
0,008196721 x 100 = %0,819

  • Kilo bildirimini cuma günleri fotoğraflı ve yanında nick/ güncel tarih notuyla birlikte bildirmek zorunludur aksi takdirde üye bildirimsiz sayılmaktadır.

  • Her üye günde en az 5 mesaj yazmak zorundadır. Bu takım içi motivasyon için önemlidir. Mazeretsiz üç gün üst üste takıma uğramayan üye takım dışı kalacaktır. Özel durumu sebebiyle uzun süre takıma gelemeyecek üye konuyu mutlaka kaptana bildirmelidir.

  • Her üye son yazdığı mesajdan itibaren yazılan mesajları okuyup gerektiğinde cevaplamakla yükümlüdür. Bu bir bütünün parçası olmak adına önemlidir.

  • Her üye gün sonunda menüsünü + içtiği su miktarını + yaptığı spor aktivitesini süresi ile bildirmekle yükümlüdür. Menü +içtiğiniz su miktarı ve spor aktivitesi aşağıdaki linke eklenecektir.

  • Kaçamak yapanlara yaptıkları kaçamağın kalorisine göre spor ceza puanı yazılacaktır. Kaçamak yapan kişi, ceza puanı kadar ekstra spor faaliyeti yapmakla yükümlüdür.

  • Takımda bulunan üyeler haftalık bir hedef belirleyecektir. Bu %0,30 ün altında olmayacak şekilde olmalı ve 3 hafta bu hedefi tutturamayanlar ekstra spor faaliyetlerinde bulunacaklardır.

  • 2 hafta art arda kilo veremeyen arkadaş uyarılacak, 3. hafta durum devam ederse takımdan çıkarılacaktır.

  • Hafta sonu kaçamaklarına tedbiren pazartesi kontrol tartısı vardır öğlene kadar kg bildirimi zorunludur.

  • Takım listesine girmek için deneme süresi en az 2 haftadır. Yeni üye takıma geldiği gün kilosunu bildirecek ve bu kilo başlangıç kilosu olacaktır. İlk ve ikinci cuma da kilosunu bildirecek, 3. cuma eğer katılım ve paylaşımı yeterli ise listeye girecektir. Eğer katılım ve paylaşımı yeterli görülmez ise deneme süresi uzatılabilir.

  • Takıma gelen her yeni üye yukarıdaki şartları “okudum kabul ettim” diye beyan etmek zorundadır.

  • Takıma yeni katılacak olan arkadaşların, aşağıdaki katılım formunu doldurması gerekir.
KATILIM FORMU

ADINIZ: ( isteğe bağlı )
YAŞINIZ:
BOYUNUZ:
KİLONUZ:
HEDEF KİLONUZ:
MEDENİ DURUMUNUZ:

MESLEGINIZ:
ÇOCUK SAYISI / YAŞLARI :
DAHA ÖNCE HERHANGİ BİR TAKIMA DAHİL OLDUNUZ MU?:
Evet ise herhangi bir nick değişikliği veya eski üyelik söz konusu mu?
KİLO ALMA NEDENİNİZ:
SAĞLIK SORUNUNUZ VAR MI:
KİLO VERMEYİ İSTEME NEDENİNİZ:





5. Takım Spor Puanlama


Aktivite adıDakika/AdetPuan
Yürüyüşdakika1 puan
Adım sayısı100 adet1 puan
Lesliedakika1.5 puan
Koşudakika4 puan
Eliptikdakika3 puan
İp atlama5 adet1 puan
Jumping Jacks5 adet1 puan
Zumbadakika3 puan
Cardiodakika5 puan
Jilliandakika3 puan
Yüzmedakika3 puan
Bölgesel egzersizlerdakika2.5 puan
Bölgesel egzersizler10 adet1 puan
Mat pilatesdakika2 puan
Reformer pilatesdakika3 puan
Yogadakika1.5 puan
Bisiklet / stepperdakika3 puan
Jessica Smithdakika2.5 puan
Kangoo jumpsdakika3 puan
Fitness Blenderdakika3 puan
Chloe cardiodakika5 puan
Aletli egzersiz (salon)dakika3 puan
Direnç egzersiz dambıldakika4 puan
Squat5 adet1 puan
Tabata-cardiodakika5 puan









5. Takım Mezunları

Üye ismiMezun olduğu kiloMezun olduğu etapKarne linki
magickk60578magickk karnesi
si_bel60.9583si_bel karnesi
kardelelen32179585kardelelen321 karnesi
beyazinci55.6588beyazinci karnesi
gonulll60.9591gonulll karnesi
rint55.2599rintin karnesi
parkbyull70.1600parkbyull karnesi
violin3557601violin35 karnesi
kollontai50.4611kollontai karnesi
BeyazOrkidem59623beyazorkidem karnesi
Melita0964,5635melita09 karnesi
Dennisgo65,4650dennisgo karnesi
Leyl-i-fer74,2655leylifer karnesi
Pisi pisi kopatim58,7665pisi pisi kopatım karnesi
ReyyanK51673reyyank karnesi
Pawlover48,5675pawlover karnesi
Ortabahar53,6682ortabahar karnesi
EceZ52,1683ecez karnesi
Hanmeli66.6683Hanmeli karnesi
Tempus69,6683Tempus karnesi
Cagrihilal167.5686Cagrihilal1 karnesi
Emnis60.7686Emnis karnesi
Redsonja52.3689redsonja karnesi
 
Son düzenleme:
günaydın canlarım, aklımdaki bir kaç konuyu yazmakistedim size ama başlamadan dedimki hepiniz kendinizi tanıttınız ben de tanıtayım.

39 yaşındayım 1 yılı aşkın süredir bu diyet işinin içinde çırpınıp duruyorum, önceleri düzenli kilo verirken bu yıl veremez oldum, bunun içinde en büyük sorunum sporu kesmiş olmamdı, yeniden adapte olup spora başlayabilmem zor oldu aylar geçtikten sonra ilk kez geçen hafta yapmaya başladım ve hemen etkisini gördüm inanın sporsuz diyet aylarca sürünseniz işe yaramıyor...umarım sizinle yaptığımız başlangıç hepimiz için iyi olur...evettt nerede kalmıştık, 39 yaşında 3 kız annesiyim, ayrıca 1 kediş 1 de köpüş annessiyimde diyebilirim...


şimdi geçelim konumuza... diyet;

yarışma kurallarını okuyanınız varmı bilmiyorum ama okusanız iyi olur..http://www.kadinlarkulubu.com/zayiflama-yarismasi-nedir-karar-defteri-t154953/index.html

birde önemli olan bir konu daha var, silinen mesajlarımız, yarışma organizatörümüz sevgili püsküütümüz zamanının büyük bölümünü ayırarak burada mesaj temizliği yapıyor buna katkı sağlamak amacıyla yapacağınız bir yardım var.. buraya kadınlar kulübünden bir konu aktarırken lütfen kopyala yapıştır değilde link vererek işleminizi yapınız...

her cuma kilo bildirimimiz oluyor biliyorsunuzki, kilo bildirimlerinde lütfen geç kalmayalım öğlen saatlerinde bu işimz bitmiş olsun..mazeret bildirmeden kilo bildirimi yapmayan arkadaşlarımız 1. hafta uyarı alır 2. tekrarda ise yarışmadan diskalifiye olur...
kilo bildirimlerimiz her üyenin sorumluluk alması amacı ile yüzde hesabı yapılarak bildirilir.. yüzde hesabını bilmeyen olursa bir kaç hafta yardımcı olucam zaten merak etmeyin...

ilk haftanız deneme süresidir kurallar gereği... ama ilk günlerinizde mesajlarınız ve katılımınız ile aramızda olduğunuzu belli ederseniz önümüzdeki ilk cuma kilo bildirimine katılabilirsiniz... a.s.


Diyet yapıp ya da yediklerine dikkat etmelerine rağmen kilo veremeyenler ''Su içsem yarıyor'' diyerek durumlarından yakınırlar. Bu yakınmanın arkasındaki neden, çoğu kez metabolizma hızının yavaş olmasıdır. Metabolizma hızını parmak izine benzeten Memorial Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Diyetisyen Seçil Kenar, metabolizma hızının kilo alıp verme üzerindeki etkisi hakkında sorularımızı yanıtladı.

Metabolizma hızı nedir?

Bazal metabolizma hızı (BMH), fiziksel olarak dinlenir durumdayken vücudun harcadığı enerji miktarıdır. Bir kişinin 12 saat açlıktan sonra yatarak hiç hareket etmeden dinlenirken harcadığı enerjidir.


Metabolizma hızının düşük olmasının sonuçları nelerdir?
BMH’nin yavaş olması az yemeye çalışmanıza rağmen kilo almanıza veya diyet yapsanız da yavaş kilo vermenize sebep olabilmektedir. Metabolizma hızınıza göre hesaplanmış bir diyet düzeniyle zayıflamaya başladığınız takdirde metabolizma hızınızın azalmasını engellemiş olursunuz. Ayrıca diyet sonunda ağırlık kaybının ne hızla olacağını da tahmin eder ve hayal kırıklığına uğramazsınız.

Nasıl hesaplanır?

Bazal metabolizma hızıyla ilgili internette veya kitaplarda çeşitli formüller veriliyor ve günlük ne kadar kalori alınması gerektiği belirtiliyor. Ancak bu hesaplar doğru sonuç vermeyebilir. Aynı yaş, kilo ve boyda olan kadınlar üzerinde yapılan araştırmalarda formülle hesaplanan bazal metabolizma hızlarının 1400 kalori olduğu bulunmuş. Fakat yapılan gerçek metabolizma ölçümlerinde üç ayrı kişinin metabolizma hızları 1320, 1511, 1705 kalori saptanmış. Artık metabolizma ölçümünü doğru ve kolay yapan cihazlar var.


Metabolizma hızını ölçen cihazın yararları neler?

Kişi bize başvurduğunda hemen bazal metabolizma ölçen cihazı kullanıyoruz. Gerçekten metabolizmanızın hızlı mı, yavaş mı çalıştığını öğreniyoruz. Bu ölçümden sonra ne kadar kalori alması gerektiğini biliyoruz ve uygun diyet programları oluşturuyoruz.


Ölçüm nasıl yapılıyor?

Kişinin en az 10 saatlik açlık ve rahat kıyafetlerle gelmesiniz istiyoruz. Ölçüme başlamadan önce kişi bir yatağa uzanıp 10 dakika dinleniyor. Bu süre sonunda kalp atışları yavaşlıyor, kendini dinlenmeye alıyor. Bir maske takıldıktan sonra 15 dakika boyunca kişinin normal soluk alıp vermesini istiyoruz.


Metabolizma hızını artırmak için neler yapılabilir?

Beslenmede yağ miktarı sınırlandırılmalı. Vücutta yağ yüzdesinin azalması metabolizma hızının artmasına sebep olacaktır. Yağ, vücutta kaslara oranla daha az enerji harcadığı için bazal metabolik hız azalır ve vücut ağırlığını korumak için daha az enerjiye gereksinim duyulur. Vücutta kas oranının artırılması da metabolizma hızının artmasına sebep olur. Yeterli protein tüketimi ve haftada 3 - 4 kez 40 dakika yapılacak düzenli egzersiz, vücutta kas kitlesinin artmasını sağlar. Az ve sık beslenme metabolizma hızının artmasını sağladığı için 6 - 7 öğün beslenme şeklini benimsemek gerekir. Öğünler arası uzun açlıklar sonucunda metabolizma hızı düşer. Bu nedenle, diyet yaparken meyve, küçük sandviçler, light yoğurt, ayran, kepekli bisküvi, kuru meyve gibi besinler ara öğün olarak seçilebilir. Günlük 2 - 2,5 litre sıvı tüketimi de vücutta metabolik işlemlerde de kullanılacağından önemlidir.


Hızlı kilo vermek metabolizma hızını azaltır

Yaş: Yaşın ilerlemesiyle BMH yavaşlar. Yaş ilerledikçe menopoz gibi hormonal etkilerin yanında, yağ yüzdesinin artması, hareketin azalması gibi faktörler etkili olur.

Genetik: Özellikle ailede kilo fazlalığı varsa bireyler kilo almaya yatkın olurlar.

Cinsiyet: Erkeklerde kadınlara göre yağ oranı düşük, kas oranı yüksek olduğundan dolayı, erkeklerde metabolizma hızı kadınlara göre daha hızlıdır.

Diyet: Uzun süre kilo alıp vermek, sık sık diyet yapıp, kilo verip tekrar geri almak veya şok diyetlerle, sağlıksız zayıflama yöntemleri uygulayarak hızlı kilo vermek gibi faktörler metabolizmayı yavaşlatır.

Vücut ısısı: Vücut ısısının yükselmesi, metabolizma hızını artırır.

Vücut ağırlığı: Vücut ağırlığındaki artış sonucunda yağ yüzdesi artışıyla beraber metabolizma hızı azalır.

Metabolik hastalıklar: Metabolik hastalıklar: Metabolizma hızı, hipertermi (ateşli hastalıklar) ve hipertroidide artarken, hipotermi (soğuğa maruz kalma) ve hipotroidide azalır.

Önce doktor sonra diyetisyen

Kilo almanızın nedeni fazla yeme ile alâkalı olmayabilir. İlk önce kilo almanızın sebeplerinin neler olduğuna bakılması gerekir. Kişide tiroid hastalığı, böbrek üstü bezlerinden salgılanan hormonlarda bir eksiklik ya da metabolizmayı bozan bir hastalık da olabilir. Bu nedenle ilk başvurulacak kişiler dahiliye uzmanları ya da endokrinologlardır. Burada kişinin kan bulgularına bakılır, eğer metabolizmayı bozan bir etken varsa tedavi edilecektir. Metabolik açıdan hiçbir sıkıntı olmadığı takdirde doktor, diyetisyene yönlendirir.

Metabolizmayı bozan yanlışlar
- Öğün atlamak.
- Şok diyetler.
- Açlık kürleri.
- Kahvaltı yapmamak.
- Aktivite azlığı.
- Az su içmek.
Metabolizmanızı hızlandıran faktörler
- Su için.
- Çay için.
- Yürüyün.
- Sık sık ve az az yiyin.
- Acılı-baharatlı yiyecekler yiyin.
- Direnç egzersizleri yapın.



Metabolizmayı hızlandırma rehberi

Kilonuzu kontrol etmede güçlük çekiyor musunuz? Eğer yeterince kalori kısıtlaması yaptığınızdan ve gereği kadar aktif bir yaşam sürdürdüğünüzden eminseniz metabolizmanızı biraz ateşlemeyi deneyin. İşte size kolay uygulanabilir bazı öneriler:

1. Tiroidinizi kontrol ettirin: Tiroit bezinin normal çalışmaması kilo almanızı kolaylaştırır. Guatr sorunu olanların önemli bir kısmında tiroit bezi yeterli tiroit hormonu üretemez. Normalden daha az tiroit hormonu vücudun normalden daha az enerji yakmasına neden olur. Tiroit bezinizin iyi çalışıp çalışmadığından emin olmak için tiroit bezi hormonlarının ölçülmesi yeterli olacaktır.

2.Yürürken daha hızlı değil daha uzun mesafelere gidin: Vücudunuzun oksijen eşliğinde yaptığı hareketler ne kadar uzun sürerse bedeninizin o kadar çok yakıt (yağ depolarınız) harcayacağından emin olabilirsiniz.

3.Gezinmek yerine, ciddi bir yürüyüş yapın: Adımlarınızı biraz sıklaştırırsanız metabolizmanızı daha da hızlandırır, daha çok yağ yakabilirsiniz. Uzun mesafeleri katetmek her zaman iyidir, bu mesafeleri daha hızlı adımlarla katetmek ise daha da iyidir.

4. Yemek sonrası kısa yürüyüşler yapmayı unutmayın: Yemeği takiben yaptığınız hafif yürüyüşlerde metabolizmanın daha hızlı bir süreçle işlediği, daha çok kalori (enerji) ve daha çok yakıt tükettiği biliniyor. Yemek sonrası yürüyüşlerin metabolizmayı hızlandırıcı etkisinden yararlanın.

5.Öğün atlamayın: Yavaş ve uzun süre çiğneyerek yemeyi deneyin.

6.Hayatınızı baharatlandırın: Kırmızı acı biber, turp ve hardal gibi baharatların metabolizmayı hızlandırabileceği düşünülür. Baharatlar vücudunuzu daha hızlı bir çarka sokabilir, metabolizma hızınızı yükseltebilir.

7. Doktorunuz tarafından önerilmeyen ilaçları kullanmayın: Zayıflamak adına yosun hapları, detoks likidleri, tiroit ekstreleri, amfetamin, sibutramin, efedrin gibi maddeleri kullanmamaya özen gösterin.

DİYET GÜNLÜĞÜ

Sorularınız için:

Tel: (0212) 236 73 00

Farkında olmak

Bazı gazetelerde kalorilik diyet reçeteleri veriliyor. Siz köşenizde bunları değiştirmeye çalışıyorsunuz. Niye hala diyeti sabit hale getiren diyetler veriliyor?

Biz olması gerekeni, bilimsel gerçekleri hayatınızla birleştirmeye çalışıp, kalıcı alışkanlıklar yaratmaya çalışırken, diyetisyen olmayan "diyetisyen"lerin yazdığı listeler hala insanları kandırabiliyor. Herkesin yaşam tarzı, sevdiği yiyecekler, kalori ihtiyacı, yaşı, hormonal yapısı birbirinden farklıdır. Tüm bunlara rağmen o listeyi alıp uygulamaya çalışıyorlar. Sağlığınızı tehlikeye atmayın. Eğer bir sağlık probleminiz var ise mutlaka bir uzman doktora başvurun. Doktorunuz tahlil sonuçlarına göre "size özel bir beslenme programı"nın hazırlanması için sizi diyetisyene yönlendirecektir. Gittiğiniz yerde doktorunuzu uzmanlığına, okuduğunuz yazıların uzmanlar tarafından hazırlanıp hazırlanmadığına dikkat etmek sizin elinizde. Komşunuzun size uzattığı ilacı artık içmediğiniz gibi, size göre hazırlanmamış diyet reçetelerinden de uzak durmanın vakti geldi de geçiyor! Metabolizmanızla daha fazla uğraşmadan, onu yormadan kendinizle ilgilenin.


kızlar nette bulduklarımı sizin de okumanızı istiyorum lütfen 5 dk zaman ayıralım hepbirlikte
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Günaydın arkadaşlar;
Bugün malum 9 eylül olduğu için İzmir'de okullar tatil ve bende sabah hemen KK sayfama göz atıverdim:)

İşte buda Bahçe Hasadı Çorbası Tarifimiz:Özellikle lahananın zayıflatma etkisine inanıp da suyunu içemeyen yada klasik tafifteki tadı damağına uygun bulmayanlar için süper çünkü tam tarife göre pişirirseniz eğer tadı harika oluyor.Diyet yemeği olduğunu esime söylemedim :) içine birazda acı kariştırınca eşimde bayıla bayıla yiyyor.

Malzemeler

10 porsiyon - herbiri yaklaşık 1 kase porsiyon başına 176 kalori

1 çorba kaşığı zeytin yağı
1 orta boy soğan , kıyılmış
1 havuç , kıyılmış
4 diş sarımsak ,dövülmüş
1 kırmızı biber , kıyılmış
8 fincan tuzsuz tavuk ya da et suyu
750 gr domates küçük küp küp
2 fincan su
1 küçük lahana incecik kıyılmış-kaşığınızdan sarkmasını istemiyorsanız eninede kıyın-
tuz , karabiber

YAPILIŞI

Orta ateşte büyük bir tencereyi ısıtın içine yağı ve soğanı atıpkavurun.Havuç,sarımsak,kırmızı biberi atın yumuşayıncaya kadar pişirin.Et suyunu domatesi suyu ve lahanayı ekleyin ağzı açık bir şekilde 20 dk kaynatın istiyorsanız acı sos tuz ve biber katın maydonozla süsleyebilirsizi.

NOT:20 dk pek yetmiyor arada tadına bakarak istepinize göre pişirme süresini uzatabilirsiniz

AFİYET OLSUN
 
arkadaşım mail atmış sizinlede aylaşayım dedim!
Profesör Doktor İbrahim Saraçoğlu mucizevî etkileri olan sihirli formüller verdi. Canlı yayında tariflerini açıklayan Saraçoğlu gençleştirici kremden, sperm artırıcı formüle, sigara içerken etkilerini yok eden karışımdan zayıflama formülüne kadar birçok derde deva olacak doğal bitkileri anlattı. Bunları yazın ve bir kenarda saklayın.
İşte o formüller;
GENÇLEŞTİRİCİ FORMÜL;
Bu mucizevî karışım sizi genç ve zinde tutuyor. Karışımı tüketmeye başladıktan 2 gün sonra etkisini görmeye başlıyorsunuz. Vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlayan karışım, karaciğer yağlanmasına karşı da mükemmel bir koruma sağlıyor.
GENÇLEŞTİRİCİ FORMÜL (MALZEMELER)
— 15–16 sap maydanoz
— 2 yemek kaşığı taze limon suyu
— Yarım bardak su
GENÇLEŞTİRİCİ FORMÜL (HAZIRLANIŞI):
Maydanoz, limon ve suyu karıştırıp blenderdan geçirin. Hazırladığınız bu karışımı sabah aç karnına kahvaltıdan 15–20 dakika önce için. 15 gün boyunca her sabah düzenli olarak tüketin. İkinci günden itibaren kendinizi daha dinç ve zinde hissedeceksiniz.
MS FORMÜLÜ
MS hastaları ve MS’e karşı önleyici olan bitki Anadolu buğdayıdır. Yarım litre suya bir avuç buğday atılır ve 6–7 dakika haşlanır. Daha sonra ılımaya bırakıp yarısını sabah kahvaltısından sonra diğer yarısını da öğlen aç karnına içeceksiniz
Alzheimer için FORMÜL
Formülün temel maddesi havuç… Taze olarak sıkıp, gece yatmadan önce içmeniz öneriliyor. Alzheimer’in birinci evresinde ise o da ortadan kalkar. Alzheimer bir iki yılda değil en erken 15 yıl önce başlar ve ortaya çıktıktan sonra da geç kalmış olursunuz. Bunu önlemek istiyorsanız zaman zaman bu havuç suyunu içmelisiniz…
UNUTKANLIĞA MUCİZE FORMÜL
Bir ay taze sıkılmış havuç suyu uygulayacaksınız. Bunu gündüz de içebilirsiniz. Sonra bakın nasıl zehir gibi bir hafızaya sahip oluyorsunuz…
SÜPER ENERJİ FORMÜLÜ
Kendinizi yorgun ve bitkin hissediyorsanız ve özellikle zihin yorgunluğunuz varsa Profesör Saraçoğlu, hiçbir yerden okuyup öğrenemeyeceğiniz çok özel bir formülün tarifini veriyor
Süper enerji formülü (MALZEMELER)
— Bildiğimiz siyah çay (Ancak çok demli olmayacak, açık olacak, poşet çay olmayacak)
— 10–12 sap kuru karanfil
Süper enerji formülü (HAZIRLANIŞI)
Demlenmiş siyah çayın içine kuru karanfilleri atın. 2–3 dakika bekleyin ve karıştırıp için. İçtikten 10 dakika sonra saçınızın kökünde bile dahi kıpırdanmayı hissedeceksiniz. Yorgunluğunuzun buharlanıp gittiğini belirgin şekilde fark edeceksiniz. Dinçleştiren ve üzerinizdeki ağırlığı alan bir formül
Demleme çayın faydaları
Yeri gelmişken Profesörün verdiği bir önemli bilgiyi de aktaralım. Poşet çay yerine demleme çay kullanılmasını öneriyor. Şöyle anlatıyor; 4–5 dakika demlenmiş çay sindirim sistemini uyarır. Eğer bunu 8–10 dakika demlerseniz keyif veren ve rahatlatan bir etki verir. Ancak günde 4 bardaktan fazla çay kalp krizini tetikler. Çok fazla içilmesi de doğru değil.
Sigara içenlere özel formül
İnsanın kendi kendine vereceği en büyük ceza sigara içmesidir. Ancak, sigarayı bırakamıyor ve nikotin ihtiyacından kurtulamıyorsanız, en azından zararlarından kurtulabilirsiniz. İşte Profesör’ün bugüne kadar saklı tuttuğu özel formül bunun için. Bu formül ile sigaranın vücudunuza verdiği tüm zararları elbette ortadan kaldırmak mümkün değil. Ancak önemli bir bölümünü en asgari düzeye indirebiliyorsunuz
Sigara içenlere özel formül
Formülün temeli TERE OTU… Ayda 5 kez bunu yapacaksınız. 5 gün üst üste yaptıktan sonra diğer aya kadar bir daha tüketmeyeceksiniz. Yapmanız gereken şu; 5 gün boyunca her gün bir bağ tere otu yemek. Ancak salataya katmadan, saf olarak tüketeceksiniz. Öğlene kadar yarısını, öğleden sonra diğer yarısını yiyeceksiniz
Sigara içenlere özel formül
Bu kürü uygularken idrara çıkıldığında yanma hissedilebilir. Bu zararlı bir şey değil. Bu ot aynı zamanda idrar yollarını da temizliyor. Formülü uygulamaya başladıktan sonra 2 veya 3. günde balgam çıkartmaya başlıyorsunuz. (Ayda 5 kez uygulanıp bırakılacak, unutmayın)
Dereotu mucizesi
Profesör Saraçoğlu, “Ben bunu bulduğumda heyecanımdan günlerce uyku uyuyamadım” diyor… Ne mi o? Tiroidin hızlı ya da az çalışması durumunda dereotu çok etkilidir. 3 ay boyunca bir yemek kaşığı dereotu sabah, öğle ve akşam öğünlerinden 15 dakika önce tüketilecek. Bu konuda 5 ay sonra ilaçlarını bırakan hastaların oranı yüzde 90’dır.
Dereotu zayıflama mucizesi
Sofraya oturmadan 15 dakika önce bir yemek kaşığı dereotu yerseniz sofradan daha erken kalkarsınız. 10 dakika sonra tokluk hissi artacaktır. Daha az yemek yersiniz. Diyet yapanların özellikle yemesi gerekir. Açlık duygusuna fren yaptıran dereotudur. Hatta yemek arasında da yiyebilirsiniz. İştahınızın yavaş yavaş kalktığını görürsünüz. Göreceksiniz ki iştahınız daha erken kapanacak ve doygunluk duygunuz daha erken gelecektir.
 
Sabit bir tarif olmadigi icin hem ingilizce hem de turkce sitelere baktim. En sonunda biraz da kendime uydurarak sunlari koydum icine:
1 lahana
1 demet kereviz sapi
2 sivri biber
2 domates
2 havuc
6 yesil taze sogan
bir paket hazir corba
1 kup bulyon
biraz maydanoz
biraz aci sos (tercihi)
tuz, baharat vs.
Taze fasulye de vardi icine birakilmasi gereken ama ben bulamadigim icin birakmadim.7 gun yapiliyormus diyet.
Bir de ben hepsini bi seferde yapmadim, buyuk tencerem yok. 2 seferde yaptim, hem corba taze olunca daha katlanilir oluyor :dilcikar:

7 gunluk bir diyet programi var. Gunluk degil ama haftalik olarak dengeli bir listeye benziyor.
1. gun
istedigin kadar meyve (muz haric) + mumkun oldugunca corba
2. gun
istedigin kadar sebze+ mumkun oldugunca corba+ aksam firinda patates (cok az tereyaglanmis)
3. gun
istedigin kadar sebze ve meyve+ mumkun oldugunca corba
4. gun
4-5 tane muz+ 4 bardak yagsiz sut+ mumkun oldugunca corba
5. gun
310-620 gr sigir eti+ 6 tane domates+ mumkun oldugunca corba
6. gun
3-4 tane biftek (bazilari sinirsiz diyor)+ sebze (patates haric)+ mumkun oldugunca corba
7. gun
esmer pirinc labasi+ meyve ve sebze suyu+ mumkun oldugunca corba

tabii bu diyetten sonra bir daha lahana yemeye istek duyulur bilemiyorum.
Ben simdi 5. gundeyim ama bir hafta da yapacam hemen ardindan, bakalim ne olacak.
 
Diyeti bozanların çoğu, o diyete bitmiş gözüyle bakar. Oysa her şeyin başladığı nokta orası. Asıl beceri devam etmekte.

Diyet yaparken, verdiğiniz her kilo size nasıl motivasyon sağlıyorsa, diyet listeniz dışındaki bir şeylerden atıştırıp diyeti bozmanız da o kadar cesaretinizi kırar. Diyet yapan hemen herkesin yaşadığı bir durumdur bu. Sonucu ise vicdan azabı, suçluluk duygusu ve kendiniz ile iradesizliğinize karşı hissettiğiniz öfkedir. Ve ardından şu düşünce beyninize çöreklenmeye başlar: "Ne yararı var ki?"

Tüm bunlar tanıdık geldi mi?
Diyeti bozmaktan kaynaklanan, kendinize yönelttiğiniz eleştirel duyguları daha da genişletip anlatmak mümkün, ama sanırım neden bahsettiğimi hepimiz biliyoruz. Sorunun anahtarı ise gene sizde, düşünme biçiminizi değiştirebilmenizde.

Diyet yapmaya bir oyun gibi bakabiliriz. Bazıları oyunu kazanç ve yenilgileriyle kabul ederken, bazıları için kaybetmek dayanılmazdır. Kaybedince de surat asıp bir kenara çekilip oyunu bırakırlar. Oysa kilo verme oyununda durum biraz daha farklıdır. Bir diyet programı uygularken, diyet listenizin dışına çıkıp, yememeniz gereken şeyleri yemek, mutlak bir son değildir ve kaybetmeyi getirmez. Ama tabii eğer hatanızı fark ettiğiniz yerde durmayı bilirseniz.

İşte size bir örnek: 3 haftadır diyet uyguluyorsunuz ve fevkalade bir başarı göstererek diyet listenizi harfiyen uyguladınız. Kendinizle gurur duyuyorsunuz ve harika hissediyorsunuz. Daha sonra arkadaşınızın doğum günü partisine gidiyorsunuz ve bir bardak şarap içiyorsunuz. Daha ne olduğunun farkına bile varamadan, yanınıza birisi gelip kanape tabağını burnunuzun dibine sokuyor ve o lezzetli şeylerden mutlaka denemeniz gerektiğini 100 kere tekrar ettikten sonra, kanapeleri ağzınıza tıkmaya başlıyor. Böylece daha 'Mutlu yıllar sana' diye şarkıyı söylemeye başlayamadan, kendinizi 4000 kaloriyi mideye indirmiş bir halde buluyorsunuz. 3 haftadır göz ucuyla bile bakmadığınız tatlılar, tuzlular ve pastalar sindirim sisteminizde eğlenceli ve mutlu bir yolculuğa çoktan çıkmış bulunuyorlar.

Bu esnada çoğumuz bu durumun nerede sonlanacağını düşünür. Aslında bu, tam da her şeyin başladığı noktadır. Öncelikle elde tutulur gerçekleri bir gözden geçirelim: Diyetiniz gerçekten de çok büyük bir yara mı aldı? Pek sayılmaz. Belki yarım ya da bir kilo aldınız. Ama bu, şimdiye kadarki başarınızın yanında fazla bir şey sayılmaz. Kaldı ki, yarım ya da bir kilo vermek sizin için problem değil. Daha kendiniz fark bile edemeden verirsiniz o yarım kiloyu.

Eee o zaman sorun ne?
Sorun ne yaptığımız değil, ona yüklediğimiz anlam. Onca çaba harcadıktan sonra, böyle bir kaçamak yaptığımız için kendimize o kadar kızıyoruz ki, kafamızın içinde düşünceler yıldırım hızıyla akıp gitmeye başlıyor. "İradesiz!" diyoruz kendimize. "Asla başaramayacaksın, hep ama hep şişko kalacaksın." Bunları düşündükçe daha da negatif oluyoruz, daha da aşağılıyoruz kendimizi. Buna çözüm olarak da diyete son vermeyi buluyoruz.

Oysa kaldığımız yerden devam edebilsek. Yapmamanız gereken bir şey yaptınız. Olsun. Tüm hayatınızı çöpe atıyor musunuz? Atmadığınıza göre, diyetinizi niçin bırakasınız ki? Unutmayın, oyunu kazanmanın yolu devam etmekten geçer, bırakırsanız tüm kazanma şansınızı boşa harcamış olursunuz.

Alıntı
 
günaydın taımcım iş yerinde çok vakit bulamadım dün sizin yanınıza gelecek ben de sabahtan geldim daha gitmeden bakın ne buldum nette
Bu tavsiyelere kulak verin!

Yazı: Keri Glassman
Derleyen: Deniz Miray Petrini

1. Mayonez yerine harika bir yiyecek olan, düşük kalorili yağsız yoğurdu tüketin!
Yağsız yoğurt kalsiyum, protein ve içerdiği probiyotikler ile sağlık açısından sayısız fayda sağlar.

2 yemek kaşığı mayonez; 60 kalori, 5 gram yağ, 3,5 gram doymuş yağ ve 1 gram protein içerir.

2 Yemek Kaşığı Organik Yoğurt ise 8 kalori, 0 gram yağ, 0 gram doymuş yağ, 1,5 gram protein ile vitamin ve mineral içerir.

Yoğurt için öneriler:
• Mayonezin yerine sebzelerde kullanmak için:
1 tabak yağsız sade yoğurt, limon suyu, tuz, karabiber ve en sevdiğiniz taze sebze ve baharatlar.

• Tavuklu ve ton balıklı salatalarda mayonez yerine:
Kızarmış tavuk, 2 çorba kaşığı yağsız yoğurt, 1 çay kaşığı hardal ve çeyrek küp şeklinde kesilmiş elma.

• Yağlı salamura (terbiye) olarak kullanın:
Yoğurtta bulunan enzimler doğal et yumuşatıcısı olarak görev yapar. 1 kap yağsız sade yoğurdu 1 yemek kaşığı zeytinyağı, kıyılmış sarımsak ile en sevdiğiniz sebze ve baharatlarla karıştırın. Derisi soyulmuş ve kemiksiz tavuk göğüslerini en az 3 saat boyunca bu karışımın içinde bekletin. (Bir gece bekletmek en iyi sonucu verir.) İyi bir şekilde pişene kadar kızartın.

2. En sevdiğiniz meyve ve sebzeler ile hazırlanmış püre!
Püreleri büyük kapların içinde ve büyük ölçülerde yapın. Daha sonra 3 aya kadar derin dondurucuya koyun. Buz kalıpları içinde dondurun. Gerektiği zaman bu harika buz küplerini kullanın.

• Elmalar:
6 dilim kabuklu elmayı dörtte biri su olacak şekilde bir kaba koyup kaynatın. Bu karışımı el brenderı ile püre haline getirin. Bunu buğdaya bulayın veya içine süzme peynir ilave edin; biraz da şeker koyarak ateşe verin. Bu kurabiyeleri pişirirken tereyağı veya katıyağ yerine sıvı yağ kullanın. Lezzetli ve sağlıklı kurabiyeler yapmış olacaksınız.

• Tatlı patatesler:
Soyun ve küp şeklinde doğrayın. Suda haşlayın ve istenilen yoğunluğa ulaşana kadar püre haline getirin. Bir parça vanilya özü veya tarçın ekleyin.

• Fasulye:
Daha fazla lif ve protein için hindi köftesi ile hazırlanmış sandiviçinizin içine ezilerek püre haline getirilmiş fasulye tanelerini koyun.

• Muz:
Soyun ve püre haline getirin. Yarım porsiyonluk servis kapları içine alın ve buzluğa koyun. Gerekirse dondurma olarak da tüketebilirsiniz. Kırılmış fındık parçalarını da ekleyip, fındık parçalı muzlu dondurma yapabilirsiniz.

3. Kalori eklemeden bizi daha çok tok tutacak özellikteki besinlerle öğünlerimizin hacmini artıralım!

• Blender kullanın:
Yiyeceklerimizi blenderdan geçirmek hava boşluğunu artırır ve yiyeceğimizin miktarını çok gösterir. Böylece daha fazla yiyiyormuşuz gibi hisseder ve daha hızlı doygunluk hissini yakalarız. Sabah bir kap yağsız yogurdun içine kırılmış buz ile birlikte muz koyun ve bunu kahvaltıda için.

• Kahvenize süt ekleyin:
Böylece içtiğiniz sıvının hacmi artacak ve bu daha uzun süre daha tok olmanızı sağlayacak.

• Yemek pişirirken yeşil çay için:
Bu karnınızın doymasını sağlar, aynı zamanda içeriğindeki antioksidanlardan da yararlanmış olursunuz.

• Yediginiz her şeye sebze ekleyin:
Sebzeler yüksek ortanda lif vesu içerir. Böylece kolayca tokluk hissi kazandırırlar. Kalori almadan doymuş olursunuz. Sandviçlerinize marul ve domates ekleyiniz. Ayrıca salatalarınıza ıspanak, pizzanıza brokoli, omletinize mantar ve domates ekleyebilirsiniz.

4. Yüksek sodyum içeren tavuk suyu kullanın!
Patates püresi yaparken, yağ veya krema yerine yüksek sodyum içeren tavuk suyu kullanın.

5. Yemeklerde çeşni kullanın!
Sebzeler ve baharatlar... Çeşniler klasik yemeklerimizi renklendirir. Acı sos, hardal sosu, düşük sodyumlu soya sosu, limon suyu, salsa sosu ve sirkeyi deneyin.

• Balığınızı baharatlar ile pişirin ve krema veya katı yağ yerine bir miktar hardal ile limon suyu ilave edin.
• Et, balık ve tavuğu tuzlu tüketmek yerine; kekik, biberiye gibi çeşniler ile birlikte tüketin.
• Eski usül kızarmış tavuğu çeşniler ile daha güzel bir hale getirmek için sarımsak ve limon suyu ile marine edilmiş tavuğu en sevdiginiz soslar ile ızgaraya koyun.
• Kızarmış tavuğun derisini yüzün, acı sosa bulayın. Kereviz ve havuç sapları ile servis yapın. Böylece oldukça sağlıklı tavuk kanatları yiyeceksiniz.
• Kızarmış tavuğu en sevdiginiz sebzeler ile karıstırın; az iyotlu soya sosu, sarımsak ve zencefil ilave edin.
• Sebzeler ve baharatlar aynı zamanda antioksidan bakımından zenginlik gösterirler. Böylece kansere karşı da fayda sağlar. Onlar sadece kalorisiz olmalarıyla değil; sağlığımız açısından yararlı olmaları açısından da tüketilmeye elverişlidir.
• Süzme peyniri yaban turbu ve biber ile karıstırmayı deneyin.

6. En sevdiğiniz restoranlarda pişen yemeklerin daha sağlıklı versiyonlarını, kendiniz hazırlayarak nefsinizi köreltin!

• Pizza:
Tam buday unundan yapılmış az yağlı peynir ve bolca sebzeden oluşan bir dilim pizza harika ve sağlıklı bir öğündür. Bir başka hızlı ve lezzetli alternatif: 2 lifli krakeri 1 yemek kaşığı marinara sosu ve parmesan peyniri ile mikro dalga fırında 15 saniye bırakın.

• Hamburger:
Kepekli ekmeğinin içine hindi eti koyun. Marul, domates, fırında tatlı patates dilimleri ile birlikte bir sandviç hazırlayın. Bu yüksek yağ içeren alışılagelmiş hamburger ve patates kızartması öğününe sağlıklı bir alternatiftir.

Patatesleri hazırlarken; bir patatesi ortadan ikiye bölün. Sekizde biri inceliğinde dilimlere ayırın. Kızartma tenceresinde zeytinyağı ile kızartın. Tarçın veya deniz tuzu ekleyin. 350 derecelik fırında 10 - 12 dakika pişirin.

• Yumurtalı salata:
4 adet yumurta beyazı, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı yağsız yoğurt, 1 çay kaşığı hardal, bir tutam tuz ve karabiber ile harika bir yumurtalı salata hazırlayabilirsiniz.

• Beyaz ekmek:
Beyaz ekmeğin en sağlıklı alternatif versiyonu, kepekli ekmeği yumurta beyazına bandırıp, yapışmayan teflon tavada pişirmektir .Çilek veya yağsız süzme peynir ile servis yapabilirsiniz.

• Bolonez makarna:
Bu kuvvetli bir öğündür, fakat eğer kepekli makarna ve kırmızı et yerine; hindi eti ile hazırlanıyorsa, çok sağlıklıdır. Domates sosuna sebze de ilave edebilirsiniz.

• Tavuk:
Marina sosu ve 2 yemek kaşığı parmesan peyniri ile bir tavuğu fırına verin. Peyniri eriyene kadar kızartın.Kepek ekmeğini ufalayın, tavuğu ve balığı bu karışıma bulayıp, kızartmak yerine fırına verin.

7. Yiyeceklerinizi önceden hazırlayın. Alışverişten gelir gelmez yiyeceklerinizi hazırlamak için bir süreliğine kenara bırakın!

• Kerevizleri, havuçları, biberleri ve sevdiğiniz diğer sebzeleri kesin.
• Süzme peynir ve yoğurdu yiyebileceğiniz kadar küçük porsiyonlara pay edin.
• Yumurtalarınızı katı olarak haşlayın ve buzdolabına koyun. Böylece yemek istediğiniz zaman kolayca ağzınıza atabilirsiniz.
• Düşük kalorili kolay hazırlanabilir salatalar yapın.
• Bunları buz dolabında muhafaza edin.

Salatalık salatası:
3 salatalığı soyun ve kesin; 2 yemek kaşığı acı kırmızı biber ve pirinç sirkesi ile birlikte servis yapın.

Doğranmış mantar salatası:
İnce ince doğranmış mantarları; taze sıkılmış limon suyu, deniz tuzu, taze biber ve biraz zeytinyağı ile harmanlayarak hazırlayabilirsiniz.

8. 1, 2, 3 hazır!
Yemeğe hazır yiyecekler ve elde bulunan malzemelerle hazırlanan öğünler fırının düğmesini çevirmekten daha kolaydır. Eğer mutfağınız doğru ürünlerle doluysa akşam yemeğinde ne yapacağım sendromunu yaşamazsınız.

Bunun için bazı öneriler:
• Dondurulmuş sebze (brokoli, bezelye, vb.)
• Küp şeklinde doğranmış domates konservesi
• Fasulye konservesi
• Önceden pişirilmiş donmuş tavuk göğüsleri
• Sebzeli hamburger
• Ton balığı konservesi
• Sağlıklı donmuş ürünler
• Hazır çorba

9. Su için!
Sıvılara da gereken önemi verin ve sıvı içecekler tüketin. Suyun kalorisi yoktur, ferahlatır. Doygun hissetmenizi sağlar.

Daha çekici içecekler hazırlamak için bazı tarifler:
• Suyunuza fazladan aroma katmak için limon, portakal veya çilek ekleyin.
• Yeşil çay için 6 fincan suyu kaynatın, içine 4 poşet sallama yeşil çay atın. Oda sıcaklığında içilecek kadar soğutun. Kalorisiz alternatif bir içecek için buz dolabında bekletin. Ekstra aroma için nane yaprakları ekleyin.
• Nar suyu ile lezzetli, kalorisiz, taze içecekler hazırlayın.

10. Atıştırmalık yiyecekler!
Eğer bir şeyler yemek için sadece 1 dakikanız varsa, sağlıklı bir snack hazırlamak için de vaktiniz var demektir. Hazırlayacağınız bu ufak yiyecekler, önceden kalorisi hesaplanmış 100 kalorilik lokmalar olmak zorunda değil... Yemekten kalan parçaları bu şekilde atıştırmalık olarak değerlendirebilirsiniz.

Öneriler:
• Kepek ekmeğinden yapılmış yarım, hindi sandviç.
• 1 dilim peynir ve 1 dilim salam ile birlikte lifli bir kraker.
• Tuz ve karabiber ile katı 1 yumurta
• Sebzeli hamburger
• 4 küçük hindi köftesi
• Erimiş parmesan peynirli brokoli
• Lifli kraker üstüne İtalyan ton balığı salatası

alternatif arayanlar için,

honeybaby senin yediklerinin listesinde görmüştüm süt ve pekmez bir arada ama yanlış
kalsiyum demirin emilimini güçleştirir süt yoğurt ve peynir ile pekmez arasında en az 2 saat süre olmalı faydalı olabilmesi için

bu sabah diyetisyen için tartıldım 98.2 geçen hafta 99.1 idi bu rakam
pazar gün ben de abarttım kadiscim yanlız değilsin çok ihtiyacım varmış gibi un helvası yaptım ama olmadı topaklandı ben de hepsini kendim yedim ama dün çok dikkat ettim bir de yeni birşey denemeye karar verdim kalori yerine hacime dikkat edicem mdem küçülmeli başka çare yok
sebze yemeği dşında kendinden yağlı şeylerden uzak duruyorum bir de çikolata helva pasta hamurişi gibi

bugünlük bu kadar inşallah fırsat olur da gelirim yeniden yanınıza bu arada site yine aklını yemiş saat şu anda sabah 07:29
 
B - BADEM
Bir dilim çikolatalı pasta mı yoksa bir avuç badem mi? Cevabınızı şimdiden duyar gibiyiz. Ama pastadaki yağların size hiçbir faydası olmazken bademdeki doymamış yağlar tokluk hissi veriyor. Üstelik bademle hem kalp sağlığınızı hem de belinizin inceliğini korumuş olursunuz. Tercih size kalmış tabii...


C - CEVİZ
Daha neşeli olmak ve açlık hissini bastırmak için cevizi sık sık tüketmelisiniz. Beslenme uzmanları da en yararlı kuruyemiş olarak cevizi gösteriyor zaten. Cevizde bulunan yağın yüzde besi son derece faydalı olan Omega-3 yağ asidinden oluşuyor. Bu kadar yararlı bir besin dururken patates cipsine elinizi uzatacağınızı düşünmüyoruz.

Ç - ÇAY
Yağ parçalayıcı yeşil cay, aynı zamanda hastalıkla savaşan kalesini içinde barındırıyor. 240 Japon erkek ve kadın üzerinde yapılan bir araştırmada, 340 ml'inde 583 miligram katesin içeren yeşil cay içenler, 96 miligram katesin keren normal cay içenlere oranla daha fazla kilo verdi. Programınızdan en iyi sonucu almak için çantanızı veya ofısinizdeki çekmeceyi yeşil çayla doldurmanızda fayda var. Üstelik normal çayda çok fazla tercih etmiyor olsanız da yeşil çayınızı ne kadar demli içerseniz, katesin bakımından da zenginliğini arttırmış olursunuz.

D - DOSTLAR
Pittsburgh Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan araştırmalarda tek başına diyet yapanları takım halinde diyet programı uygulayanlarla karşılaştırdılar. 10 ayın sonunda takım halinde diyet yapanlar, kilo kayıplarını yüzde 66'ya yüzde 44 oranla korumayı başardı. Siz en iyisi kendinize yedi gün, 24 saat beraber olacağınız bir diyet arkadaşı bulun. Ve lütfen bulduğunuz arkadaş tutarlı ve iradeli biri olsun.

Son trend: Diyet grubu kurmak

E - EVLENMEK
Şimdi "Evlenmekle kilo vermenin ne alakası var?" diyenleriniz olacaktır. İngiltere Newcastle Üniversitesi bilim adamları, evlendikten sonra erkeklerin daha sağlıklı beslenmeye başladıklarını, kadınlarınsa kilo aldıklarını ortaya çıkarmış. Peki bu konuda ne yapılabilir? "Ömür boyu bekar kalmaya devam edin, böylece kilo almayı önlemiş olursunuz" demeyeceğiz tabii ki; daha mantıklı bir çözüm olan kocanız için pişirdiğiniz her yemeği yememenizi öneriyoruz.


G - GREYFURT
Hazır konu meyvelerden açılmışken devam edelim. Her öğünde yarım greyfurt yemek veya bir su bardağı greyfurt suyu içmek kilo vermeyi hızlandırıyor. Journal of Medicinal Food'un 2006 yılı araştırmalarına göre, her öğünden önce yarım greyfurt yiyenler yemeyenlere oranla 12 haftanın sonunda daha fazla kilo vermiş. Tek başına greyfurt suyu içmek veya greyfurt yemek sizi zorluyorsa, portakal suyuyla karıştırıp içebilirsiniz.


H – H2O
Buzlu soğuk su en iyi içecektir. Çoğu zaman açlığı susuzlukla karıştırırız. "Daha yeni yemek yedim, nasıl oluyor da bu kadar çabuk acıkıyorum? Kesin benim midemde delik var..." dediğiniz anlarda mutlaka su için. Öğünün ardından açlık çektiğiniz zaman içeceğiniz bir bardak su, doygunluk hissi yaratır ve gereksiz atıştırmaların önüne geçmiş olunur. Ayrıca su içmek, pek çok kadının korkulu rüyası olan adet öncesi dönemi de rahat atlatmanızı sağlar. Buzlu su içildiğinde, vücudun ısınmak için ekstra kalori harcadığı da aklınızın bir kenarında bulunsun. Gün içinde işin yoğunluğundan su içmeyi unutuyorsanız, ofise gider gitmez kendinize 1,5 litrelik bir sise su sipariş edin. Ve bu şişe gün boyu çalışma masanızın en göze çarpan yerinde dursun.


I - ISPANAK
Yeşil yapraklı sebzelerden hazırlanan salata, stresle savaşmak ve dengeli kilo vermek için gerekli bütün besinleri içerir. Magnezyum ve yüksek C vitamini sayesinde metabolizmayı hızlandırır; böylece daha hızlı ve kolay kilo verebilirsiniz. Temel Reis, bencilliği bırakıp Safinaz'a da bir parça ıspanağından verseydi sevgili Safinaz daha fit bir görünüme sahip olurdu. Bir kadının günde en az 300 miligram magnezyuma ihtiyacı vardır. Günde bir porsiyon ıspanak bunun için birebir!



J - JİMNASTİK
Jimnastik, vücudu fiziksel yapısını düzeltme ve geliştirme amacıyla düzenli hareket ettirmek anlamına gelir. Forma kavuşmak istiyorsanız yağ yakmak zorundasınız. Yağ yakmanın birinci kuralı ise kasları çalıştırarak metabolizmayı hızlandırmaktır. Yağlar kasa dönüşürse daha hızlı kalori kaybedersiniz. Haftada üç kez kahvaltıdan önce yapılan jimnastiğin yağları yakmada ne kadar önemli olduğunu asla unutmayın! Haydi uykucular, sabahları uykunuzdan yarım saat feragat edebileceğinizi çok iyi biliyoruz.
K - KETOSİS
Vücutta karbonhidrat rezervleri azalınca, enerji için yağ stoklarını yakmaya başlarız. Bu sırada ketosis durumu ile karşılaşabilirsiniz. Ketosis, kan glükoz düzeyinin düşmesi sonucu oluşan metabolik bir hastalıktır. Araştırmalara göre karbonhidratı yasaklayan diyetlerle ilk üç-altı ay arası fazla kilo verebilirsiniz ancak bir sene sonraki sonuçlar düşük-yağ diyeti yapanlarla yakın olacaktır. Fazla kilolarınızı verdikten sonra beslenme düzeninize abartmamak şartıyla tam tahıllı makarna ya da ekmek ekleyebilirsiniz.

M - MEYVE
Diyetisyenler tarafından hazırlanan listelerde her öğün sonrasına mutlaka meyve de verilir. Tabii bu durumun pek çok haklı sebebi var. İki-üç saatte bir meyve tüketmek, vücudun bağışıklık sistemini güçlendiriyor, özellikle kıs aylarında herkes hastalıktan kırılırken siz dimdik ayakta durabilirsiniz. Hatta bu şekilde fark etmeden kilo vermeniz bile mümkün. Günde en az üç porsiyon meyve yiyerek hastalıklara karsı direne sağlarsınız. Meyve ağırlıklı bir diyet ile kanser riskinden ve kalp hastalıklarından da korunmuş olursunuz.


N - NİKOTİN
Sigaranın kötü etkilerini sadece ciğerlerde ve cildimizde değil maalesef tartıda da görüyoruz. Michigan Üniversitesi bilim adamları, yaptıkları bir araştırmayla sigarayı bıraktıktan sonra fazla kilo alındığına dikkat çekiyor. Çünkü nikotin iştahı kesiyor ve metabolizma hızını arttırıyor. Ancak unutmamalısınız ki bu kilo artısı, kesinlikle nikotinden daha zararlı değil! Sigarayı bırakan kadınlar, özellikle ilk altı ay çok dikkat etmeli. Daha az yemek yemeli ve mutlaka daha çok spor yapmalısınız!

O - OMLET
"Dünyadaki En Sağlıklı 150 Yiyecek" kitabının yazarı Jonny Bowden "Yumurta, en ideal protein kaynaklarından biridir" diye açıklıyor. Protein, vücutta kas yapmaya yardımcı olur; böylece kilo basına yakılan kalori miktarı yağdan daha fazla olur. İşin en güzel tarafı; yumurtadan gelen kalorinin yüzde 25'ini sadece onu sindirirken yakabiliyoruz. Kalanı için her gün düzenli yürüyüş yapmanızı öneriyoruz. Protein metabolizması, yağ ve karbonhidrata oranla daha fazla enerji harcar. İki yumurta ile hazırlanan bir omletle günlük protein ihtiyacının dörtte birini karşılamış oluruz.

Ö - ÖSTROJEN
Teksas Üniversitesi'nde dişi fareler üzerinde yapılan araştırmalara göre, östrojen düzeyindeki azalmanın yüksek tansiyona ve kilo alımına neden olduğu ispatlandı. Araştırma, kadınları kalp hastalıklarına karsı koruyan östrojen hormonunun menopoz dönemiyle birlikte hızla azalıp, bu korumadan mahrum bıraktığını ve koruma kalkanı kadınların da kilo aldıklarını gösteriyor.

P - PROTEİN
Her ana ve ara öğünde mutlaka protein tüketmelisiniz. Proteinlerin sindirilmesi yaklaşık dört saat, karbonhidratların sindirilmesiyse sadece iki saat sürer. Yavaş sindirim, dört saat boyunca sizi acıktırmazken o sırada metabolizmanızın da çalışmasını sağlar. Peynir yiyerek yaptığınız diyetler yerine, her ana ve ara öğününüze biraz somon, soya, yağsız biftek ve tam yağlı süt ürünleri gibi protein içeren besinler ekleyin.

R - RENK
İste size ilginç bir tavsiye: Rengine göre beslenme. Antioksidan ve fito kimyasalları ezberlemek istemiyorsanız kendiniz için en pratik beslenme şeklini seçmelisiniz. Süpermarket reyonlarının rengârenk olması ne kadar iç açıcı görünse de siz siz olun paranızı sağlığınız için gerekli olan meyve sebzelere harcayın. Ayrı yapılan bazı araştırmalara göre renkli sebze ve meyveler metabolizmayı hızlandırıyor.
S - SÜT
Süt içerek antrenmandan daha iyi sonuç alabileceğinizi biliyor muydunuz? American Journal of Clinical Nutrition'da yayımlanan araştırmaya göre zorlu bir ağırlık kaldırma antrenmanından sonra içilecek iki bardak yağsız süt ile daha fazla kas yaparsınız. Ancak içtiğiniz mutlaka inek sütü olsun. Araştırmalara göre soya sütünün kas yapma konusunda hiçbir etkisi yok.

Ş - ŞEKER
Bu masum görünümlü beyazı hayatınızdan tamamen çıkartmanızı beklemiyoruz; ki öyle bir şey de söylemeyeceğiz zaten, ihtiyacı olan hücreler için seker kullanılmalıdır mutlaka. Ancak paniğe kapılıp da koca bir çikolatayı mideye indirmeye hiç gerek yok. Tek yapmanız gereken doğru besinleri doğru zamanda tüketmek. Canınız tatlı çektiğinde hemen bir elma kapın!


T - TAHILLILAR
Yulaf ezmesi, tam buğday ekmeği, esmer pirine ve buğday tohumu gibi tam tahıllılar vücutta yağ depolamayı önler. 25-35 gram tam tahıllı ürün tüketerek günlük ihtiyacınızı kargılarsınız. Tufts Üniversitesi araştırmacılarına göre islenmiş yerine tam tahıllı gıdaları tüketenler daha kolay kilo veriyorlar. Yüksek lifli yiyecekler sizi daha uzun süre tok tutacaktır.

U - UYKU
Yapılan araştırmalar, günde 12 saatten az uyuyan okul cağı çocuklarının, 12 saat ve daha çok uyuyanlara göre üç bucuk kat daha fazla obezite riskine sahip olduklarını ortaya koyuyor. Bu süreç yetişkinlerde de aynı şekilde islediği için gece uykusuna özellikle dikkat etmeniz gerekiyor. Uyku öncesinde yapacağınız ılık bir duş ve içeceğiniz bir bardak sıcak süt sizi daha da rahatlatacaktır.

V-VANILYA
yapılan araştırmalara göre vanilya yag yıkımını hızlandırır sindirimi kuvvetlendirir

Z-ZEYTİN
günde yiyeceğiniz 8 tane zeytin özellikle karın bölgesindeki yağları yakacaktır
 
25 adımda yağları atın!




Kilo verme işini gözünüzde büyütmeyin. Kolayca uygulayabileceğiniz bu yöntemlerle zayıflayabilirsiniz.


Kilo vermeye başlamak için ihtiyacınız olan tek şey 1 dakika! İşte aldığınız kalorileri azaltmak ve daha çok yağ yakabilmek için tam 25 tane öneri. Üstelik de uygulanmaları çok kolay. Yapmanız gerekense, bu önerileri günlük hayata geçirmek. Eğer hali hazırda diyet yapıyorsanız, bunları uygulayarak kilo vermenizi hızlandırabilirsiniz.

1. Karıştırın

Sevdiğiniz meyve suyunu maden suyuyla karıştırın. Bunu yaparken, normalde içtiğiniz meyve suyunun yarısını kullanacağınız için, aldığınız kaloriyi önemli miktarda azaltmış olursunuz. Hele de meyve sularının bolca tüketildiği şu sıcak yaz günlerinde.

2. Telsiz telefon kullanın

En yakın arkadaşınıza günün sıcak dedikodularını verirken, aynı zamanda da kalori yakmaya ne dersiniz? Çamaşırları yıkayın (68 kalori), masayı hazırlayın (85 kalori), ya da çiçekleri sulayın (102 kalori). (Bu değerler, 68 kiloluk bir kişi ve yarım saat üzerinden geçerlidir.)

3. Çiklet çiğneyin

Yakın zamanda yapılan bazı araştırmalara göre, tüm gün şekersiz (tatlandırıcılı/damla sakızlı) çiklet çiğnemek metabolizma hızınızı yüzde 20 oranında artırıyormuş. Biz araştırmacıların yalancısıyız!

4. Abur cuburların karşılığını nakit ödeyin

Ne zaman biri size abur cubur, ya da yememeniz gereken bir şey önerdiğinde kabul ederseniz, kenara bir 500 yüz bin lira koyup, bunu çocuğunuza, kardeşinize, ya da dilencilere verin. Paracıklar cebinizden eksilmeye başladığında, hayır demeyi de öğreneceksiniz.

5. Ambalaja dikkat edin

Ambalaj üzerlerini iyice okuyun. Çünkü kalori değerleri genellikle 100 gram üzerinden bildirilir. Oysa yediğiniz şey, 100 gramdan fazlaysa çok daha fazla kalori alıyorsunuz demektir.

6. Yürüyüşe çıkmadan önce yeşil çay için

Kafein yağ asitlerinin açığa çıkmasını sağlar. Böylece daha kolay yağ yakarsınız. Ayrıca yeşil çayda bulunan polifenoller (antioksidan bileşikler), kafeinle birleşerek yakılan kalori miktarını artırırlar. Ancak eğer yüksek tansiyonunuz varsa, bu öneriyi dikkate almayınız.

7. Yemeğinizi evden getirin

Dışarıda yemek genellikle daha çok kalori almanıza neden olur. Dışarıda bulmanın zor olduğu şeyleri evde hazırlayıp yanınızda getirebilirsiniz.

8. İlla da salata sosu istiyorsanız…

O zaman bu tarife göre kendi salata sosunuzu yapın. Çünkü bu sosta bulunan yağ miktarı 1.5 gr ve içerdiği kalori de sadece 20'dir.

• 1 çay kaşığı balsamik sirke
• Çeyrek çay kaşığı zeytinyağı
• 3/4 çay kaşığı dijon hardalı
• Çeyrek çay kaşığı yaban turbu

9. Kan testi yaptırın

Yaklaşık 12 kadından birinin tiroid bezleri yeterince iyi çalışmıyor ve bu da metabolizmayı yavaşlatan etkenlerden.

10. Suyu tercih edin

Meşrubat tercihinizi sudan yana kullanın. Yanınızda şişe bulundurmak faydalı olabilir.

11. Tat alma duyunuzu yanıltın

Öksürük için olan mentollü drajelerden bir taneyi ağzınızda eritmek, canınız bir şey çektiğinde, bu duyguyu köreltebilir.

12. Baharatları kullanın

Örneğin yediklerinize acı eklemek, daha uzun bir zamanda acıkmanıza yardımcı olabilir.

13. İçtiniz mi beyaz için

Su gibi, az yağlı sütün de doyurucu etkisi vardır. Üstelik kalsiyum açısından da zengindir ve tok tutar.

14. Salata malzemelerini doğramayın, dilimleyin

Salatanız, sadece yeşilliklerden oluşmak zorunda değil. Havuç, kereviz, kabak ve diğer sebzeler de kullanılabilir. Ama bunları ince ince doğramak yerine, büyük parçalar halinde kesin. Hem yemesi daha uzun sürer, hem de daha çok çiğnersiniz. Bu da daha çabuk doymanızı ve ana yemekten daha az yemenizi sağlar.

15. Bir dostunuzu arayın

Yalnız hissediyorsanız, kendinizi yemeğe vurmak yerine telefonu elinize almayı tercih edin.

16. Yediklerinizi yazın

Bu, neyi ne kadar yediğinizi bildiğiniz için, kendinizi kontrol etmenize yardımcı olur.

17. Uzaktan kumandayı emekliye ayırın

Uzaktan kumanda gibi aletler işinizi kolaylaştırmakla beraber, sizleri hareketsizleştirir.

18. Sprey yağları tercih edin

Böylece normalde kullandığınızdan çok daha az yağ kullandığınızı fark edeceksiniz.

19. Alırken küçüğünü tercih edin

Örneğin çikolata mı satın aldınız, bir bar yerine, bir paket almak demek, yüzde 44 daha fazla yemeniz demek. Riske girmeye gerek yok, küçüğünü alın, kaloriyi azaltın.

20. Yemeği pişirmeden önce ölçün

Makarna, pilav gibi besinleri yerken, miktarı kaçırıp daha çok yiyebilirsiniz. Oysa baştan yemeniz gereken kadarını ölçüp pişirirseniz, bu sorun ortadan kalkmış olur. Şöyle söyleyelim, 4 kaşık makarna ya da pilav, 1 dilim ekmeğe eşittir.

21. Aynasız yemek olmaz

Yemek yerken kendinize aynada bakmak, yüzde 22-32 daha az yemenizi sağlar.

22. Kutuyu açmadan önce bekleyin

Dondurma kutusunu açmadan önce, 10 mekikle, 10 şınav çekin. Bu hem atıştırma arzunuzu öldürebilir, hem de vücudunuzla sizi tekrar iletişime sokarak, amaçlarınızı size hatırlatabilir.

23. Çorbanız koyusundan olsun

İçinde büyük sebze parçaları olan çorba içen kişilere bakılacak olursa, hem daha çabuk doyuluyormuş, hem de yüzde 20 daha az yeniliyormuş.

24. Balık yemeyi ihmal etmeyin

Balık, son derece sağlıklı bir yağ tipi olan omega-3 yağ asitlerini içerir. Omega-3 açısından zengin balıklar, tonbalığı, uskumru, somon ve morina balığıdır. Diyet yapan kişilere bakılacak olursa, her gün balık tüketenler, diyetlerinde balık olmayanlara oranla yüzde 20 daha fazla kilo kaybetmişler.

25. Biraz da ilhama ihtiyacınız var

Bazen ihtiyacınız olan motivasyonu gene ancak kendiniz sağlayabilirsiniz. Bu nedenle hazırlıklı olun ve buzdolabı, mutfak kapısı, bisküvilerin durduğu dolap, ya da bilgisayar gibi yerlere sizi motive edecek yazılar yapıştırın. Örneğin: "Bir gofrete yenilmeyeceksin değil mi? Ne de olsa uzun bir yol katettin ve çok başarılı oldun."

alıntıdır.
 
Öğle yemeğinde sadece salata yemek, tok tutar mı?

Öğle yemeğinde sadece salata yemek doğru bir yaklaşım değildir. Karbonhidrat da her öğünde mutlaka yeterli miktarlarda olmalıdır. Salata; lif, çok miktarda karbonhidrat ve de vitaminler içerir. Ama bu; bir öğün için yeterli değildir. Salatanın içine mutlaka yağ oranı düşük bir protein eklenmelidir. Yani salataya ya yağsız peynir ya ızgara tavuk ya da düşük yağlı ton balığı eklenmelidir. Ayrıca yanında bir karbonhidrat da alınmalıdır. Bu; bir dilim ekmek veya iki kaşık makarna olabilir. Salataya eklenen yağlı soslar, asla tok tutmaz. Bunlardan, özellikle de mayonezden uzak durmak çok önemlidir. Dengeli beslenme; tek tip gıda tüketmemektir. Tokluk hissi için mutlaka protein almak gerekir. Ayrıca, öğün araları da kısa tutulmalıdır.

Tatlılar yani yağ ve sofra şekerini çok miktarda içeren gıdalar, bizi en az doyuran ve en fazla iştah açan gıdalardır. Bu tip gıdaların tatları da güzel olduğu için kontrollü tüketimleri oldukça zordur. Açken birdenbire bir tatlı örneğin bir tabak sütlaç yersek, karnımız asla doymaz. Tam tersine çok daha fazla acıkır.

* Ana öğünleri tatlı ile geçiştirmek, kilo vermeyi sağlar mı?

Asla! Tatlı, kesinlikle tok tutmaz. İçerisinde hem bol miktarda sofra şekeri, hem de yağ vardır. Tatlı tüketen bir insan hem daha çok acıkır, hem de yemek sonrasında şekeri düşer. Yani; 'reaktif hipoglisemi' dediğimiz olay meydana gelebilir.

İştahı kontrol altında tutmak için günde en az iki kere süt ve süt ürünleri tüketmek gerekiyor. Ancak bunların yağsız olmasına özen göstermek şart! Protein en fazla doygunluk hissi yaratan gıda türü olduğundan, her öğünde mutlaka proteine yer vermek gerekiyor. Ancak özellikle et, yağsız tüketilmeli. Tokluk hissi yaratan zayıflama ilaçları da, hekim kontrolünde alınabilir.
 
1.TAKIM TOPLAM KİLO ( 671,9 / 669,5 / 2,4 / 0,36% )
2. TAKIM TOPLAM KİLO (644.9/649.6/-4.7/-0.73% )
3. TAKIM TOPLAM KİLO ( 587.8/586.8/1.0/0.17% )
4.TAKIM TOPLAM KİLO ( 952,7 / 956,3 / -3,6 / % -0,38 )
5.TAKIM TOPLAM KİLO ( 1.002.7 / 1000.2 / 2.5 / 0.25% )
6. TAKIM TOPLAM KİLO ( / 727.2 / 740.9 / -13.7 / -1.88 )
7. TAKIM TOPLAM KİLO (672,6/678,5 /-5,9/ -0,88%)
8. TAKIM TOPLAM KİLO ( 756,0 ) / 764,9 / -8,9 / -1,18% )
9. TAKIM TOPLAM KİLO(816,4) / (821,2) / (-4,8) / (-0,59%)
12.TAKIM TOPLAM KİLO: (574.9) / 578.1 / -3.2 / -0.56%)
13, TAKIM TOPLAM KİLO (904,2/901,3/2,9/0,32%)
14.TAKIM TOPLAM KILO (785.5/793.1/-7.6/-0.97%)


kızlar nasıl hiçte fena değil yazanları yanlış yorumlamıyorsam takım olarak 3.sayılırız demi sanırım 1 takım eksik burda süpersiniz yaa


bu arada bişi daha açıklamak istiyorum yarışmaya katılmak için topiğe ilk yazdığımda keşke 5. takım olsa demiştim çünkü 5 uğurlu sayımdır ve hayatımda hep 5 tercih etmişimdir.sanırım o sırada kalliste beni duydu:)) saolsun hepinize teşekürler
 
evet arkadaşlar gelelim yine benim yaptığım istatistiklere:))(yada lüzumsuzluklarada diyebilirsiniz)

HAFTANIN BİREYSEL OLARAK EN İYİLERİ:))
akrep33 ( 69,0 ) / 67,0 / 2,0 / 2,90% )
flawless (71 / 69 / 2 / 2,82 % )
referans ( 80.0 / 77.8 / 2.2 / 2.75 % )Yeni Üye

BİREYSEL OLARAK EN GERİ GİDENLER(
erdek ( 58,3 / 64,7 / -6,4 / % -10,98 ) eski üye
kadis ( 59.4 / 62.8 / -3,4 / -5.72% )
sunbul: (56.0) / 57,5 / -1,5/ -2,68%)

TAKIM OLARAK DURUMLAR
1.TAKIM TOPLAM KİLO (528,6 /524,1 / 4,5 / 0,85% )
2. TAKIM TOPLAM KİLO (649.6///% )
3. TAKIM TOPLAM KİLO ( 586.8/585.0/1.8/0.31% )
4.TAKIM TOPLAM KİLO ( 956,3 / 952,0 / 4,3 / % 0,45 )
5.TAKIM TOPLAM KİLO ( 964.1 / 968.6 / -4.5 / -0.47% )
6. TAKIM TOPLAM KİLO ( 820.9 / 815.2 / 5.7 / 0.69
7.TAKIM TOPLAM KİLO ( 736,8 / 744,1 / -7,3 / % -0,99 )
8. TAKIM TOPLAM KİLO ( 774,8 ) / 765,8 / 9,0 / 1,16% )
9. TAKIM TOPLAM KİLO(761,1)/(757,9)/(3,2)/(0,42%)
12.TAKIM TOPLAM KİLO: (571.3) / 572,8 / -1,5 / -0,26%)
13. TAKIM TOPLAM KİLO ( 662,4 /657,9 / 4,5 / 0,68%)
14.TAKIM TOPLAM KILO (793.1/790.7/2.4/0.30%)

Görüldüğü üzerede en tombiş takımlarda
5.takım
4.takım
6.takım

En zayıf takımlarda
1.takım
12.takım
3.takım


hadi hayırlısı:))
 
olur kalisim ben seve seve yaparım bu karne işini sen bana başlama tarihini ver ben o tarihten itibaren hazırlırım.mesela ben 83 etapta baladım yarışmaya örnek olarak 83 etap başalngıcından 84 etap bitimine kadar olanı yapayım bek bi aklıma gelmeyen eklemek istediğiniz bişi olursada ekleriz.


05 -26 ARALIK 2008 83.ETAP BAŞLANGICI VE 84. ETAP SONUNDA KİLOLARIMIZDA NE KADAR DEĞİŞİKLİK OLDU

Nick / 83.etap baş.kilo / 84.etap sonu kilo / +-kilo


umuts76 ( 80.0 / 79.0 / 1 kilo vermiş)
emel42 ( 97.4 / 99.0 / 1.6 kilo almış)
honeybaby ( 61.0 / 63.0 / 2 kilo almış)
kadis ( 59.4 / 62.8 / 3.4 kilo almış )
reyhanxx54 ( 79.2 / 79.5 / 0,3 kilo almış)
MATEM ( 93.0 / 93,7 / 0,7 kilo almış )
zenan25 ( 79.3 / 78.0 / 1.3 kilo vermiş )
GÜL78 ( 111.0 / 109.0 / 2 kilo vermiş )
Gokcenk ( 115.0 / 117,7 / 2,7 kilo almış )
Mehalim ( 67.4 / 65,2 / 2,2 kilo vermiş)
hexagonal ( 80.0 / 77,8 / 2,2 kilo vermiş)
kalliste22 ( 80.0 / 80,6 / 0,6 kilo almış )

83. etap 5.TAKIM TOPLAM KİLO ( 1.002.7 / 1000.2 / 2.5 / 0.25% )


84.etap 5.TAKIM TOPLAM KİLO ( 964.1 / 968.6 / -4.5 / -0.47% )


İki haftalık yakım olarak durumumuz budur.kilo veren arkadaşları tebrik ,yerinde sayanlara ha gayret,kilo alanlarada aman dikkat.
 
Merhaba arkadaşlar yine ben ve istatistikleim geldik karşınızdayız bakalım bu hafta nelerolmuş kimle çalışmış kimler tembel temebl yatmı(biride benim).evet açıklıyorum hazırmısınız.

TAKIMLARIN GENEL DURUMU
1.TAKIM TOPLAM KİLO ( 524,1 / 523,9 / 0,2 / 0,04% )
2. TAKIM TOPLAM KİLO (648.1/646.6/1.5/0.23% )
3. TAKIM TOPLAM KİLO (585.0 /582.9 /2.1 /0.36% )
4.TAKIM TOPLAM KİLO ( 952,0 / 942,6 / 9,4 / % 0,99 )
5.Takım toplam kilo ( 968.6 / 961.6 / 7.0 / 0.72% )
6.TAKIM TOPLAM( 815.2 / 814.9 / 0.3 / 0.04 % )
7.TAKIM TOPLAM KİLO ( 744,1 / 740,9 / 3,2 / % 0,43 )
8. TAKIM TOPLAM KİLO ( 830,8 ) / 825,1 / 5,7 / 0,69% )
9. TAKIM TOPLAM KİLO(684,4) / (681,6) /(2.80) (0,41%)
13. TAKIM TOPLAM KİLO (932,1 / 922.4 / 9.7 / 1.04% )[/b]
14.TAKIM TOPLAM KILO (790.7/788.1/2.6/0.33%)

TAKIM BAZINDA İLK 3 E GİRENLER
13. TAKIM TOPLAM KİLO (932,1 / 922.4 / 9.7 / 1.04% )
4.TAKIM TOPLAM KİLO ( 952,0 / 942,6 / 9,4 / % 0,99 )
5.Takım toplam kilo ( 968.6 / 961.6 / 7.0 / 0.72% ) ( arkadaşlar yürekten kutluyorum sizleri)

Hala en tombiş takım biziz bu arada:))

Gelelim bireysel sıralamaya

BİREYSEL SIRALAMA
gokcenk ( 117,7 / 113.2 / 4.5 / 3.82% ) (Seninle guru duyuyoruz)
akrep33 ( 67,0 ) / 64,8 / 2,2 / 3,28% )
nereus ( 69,0 / 67,0 / 2,0 / 2,90% )

Evet bunlar yüz akıydı şimdi utandırıcı kısma gelelim.


HAFTANIN HERKES MERSİNE GİDERKEN TERSİNE GİDENLERİ
mehalim ( 65.2 / 66.6 / -1.4 / -2.15% ) (TÜÜ bana kendi yüzüme tükürüyoum merak etmeyin)
s2000( 70.0/71.0/-1.0/-1.43%)
neşemeşe (76,0 / 76,9 / -0,9 / -1,18% )

şu yabloda kendime ne desem boş arkadaşlar utanç içindeyim.
 
Evet kalisim şimdi gelelim takımımzın karnesine karne vermek benden karnedeki öğretmen görüşü kısmını doldurmak senden artık tebrikleri dayakları bekliyoruz.:))

arkadaşlar takımımızın ilk üçünü açıklıyorum sakin olunnnn.

gokcenk ( 117,7 / 113.2 / 4.5 / 3.82% )
kalliste22 ( 80.6 / 79.1 / 1.5 / 1.86% )
honeybaby( 63.0 / 62.0 / 1.0 % 1.59% )
bu üç arkadaşımızıda tebrik eder en kıs sürede ne yaptıklarını detaylıca açıklamalarını ben şahsen bekliyorum yani:))

Yerinde sayanları açıklamaya sıra geldiiiii

beyazbeyaz( 62.3 / 62.3 / 0.0 / 0.00% (üzülme beyazcım ya birde benim gibi sonuncu olsaydın demiii:)))

evet şimdi sıra geldi başını benim çektiğim tersine gidenler köşesine:))

mehalim ( 65.2 / 66.6 / -1.4 / -2.15% )
reyhanxx54 ( 79.5 / 80.0 /-0.5 / -0.63% )
zenan25 ( 78.0 / 78.3 / -0.3 / -0.38% )

işte böyle şekerlerim .kalisim karnemizi değerlendirmekte sana kaldı..(anlayışınız için herkese tşkler.)
 
eveettttt yoğun istek üzerine istatistiğimize bir başlık daha ekliyoruz (yeterki kadisim mutlu olsun muck:))))))

YAVAŞ AMA EMİN ADIMLARLA GİDENLER
umuts76 ( 79.0 / 78.8 / 0.2 /0.25% )
emel42 ( 99.0 )
kadis ( 62.8 / 62.5 / 0,3 / % 0,48% )
MATEM ( 93.7 / 93.0 / 0.7 / 0.75% )
hexagonal ( 77.8 / 77.4 / 0.4 / 0.51% )

BU ARKADAŞLARIMIZIDA AZMİNDEN DOLAYI TEBRİK EDER ELLERİNDEN ÖPERİMM DERMİŞİMMMM:))))
 
Son düzenleme:
gülcüm senden çok özür dilerim sanırım gözümden kaçmış listeyi yenbiliyorum anlayışın için tşkler

eveettttt yoğun istek üzerine istatistiğimize bir başlık daha ekliyoruz (yeterki kadisim mutlu olsun muck:))))))

YAVAŞ AMA EMİN ADIMLARLA GİDENLER
umuts76 ( 79.0 / 78.8 / 0.2 /0.25% )
emel42 ( 99.0 )
kadis ( 62.8 / 62.5 / 0,3 / % 0,48% )
MATEM ( 93.7 / 93.0 / 0.7 / 0.75% )
hexagonal ( 77.8 / 77.4 / 0.4 / 0.51% )
GÜL78 ( 109.0 / 108.4 / 0.6 / 0.55% )

BU ARKADAŞLARIMIZIDA AZMİNDEN DOLAYI TEBRİK EDER ELLERİNDEN ÖPERİMM DERMİŞİMMMM:)))))
 
60. etap : 2. olduk
61. etap: 3. olduk
66. etap : 2. olduk
69. etap 2. olduk
70. etap : 3. olduk
75. etap : 1. olduk
81. etap : 3. olduk
82.83. birleştirilmiş etapta: 3. olduk
85 etap : 3. olduk


66. etap : umuts 2. oldu
69. etap: kadis 1. oldu
75. etap : reyhanx 2. oldu
gül 81 etap : 1. oldu
gökçenk : 85. etapta 1. oldu




umuts 62. etap itibari ile bizimle yarışmaya başlamış 95.0 kiloymuş
honeybaby 67. etapta aramıza katılmış 64.0 kilo ile
kadis 69. etapta bizimle olmaya başlamış 66.7 ile
reyhanx : 74. etapta aramıza katılmış kilosu 85.0
MATEM : 80. etapta 95.0 kilo ile bizimle olmaya başlamış
zenan25: 80. etapta 80.0 kilo olarak aramıza katılmış
GÜL: 80. etapta 115.0 kilo ile aramıza katılmış
gökçenk : 81. etapta 116.0 kilo ile aramıza almışız 1. takımdan transfer gelmişti arkadaşımız..
mehalim : 82.83. etapta bizimle olmaya başlamış 67.4 ile
hexagonal : 82.83. etapta 80.0 kilo ile aramıza gelmiş
beyazbeyaz : 84. etapta 62. 9 ile aramıza katılmış
kalliste: 1. etaptan itibaren bizimle aslada gidemeyecek gibi :)) 107.0 kilo ile başlamış


umuts:95.0 kilodan 78.8
honeybaby:64.0 kilodan 62.0
kadis :66.7 kilodan 62.5
reyhan :85.0 kilodan 80.0
MATEM :95.0 kilodan 93.0
zenan25:80.0 kilodan 78.3
Gül :115.0 kilodan 108.4
gökçenk:116.0 kilodan 113.2
mehalim:67.4 kilodan 66.6
hexagonal : 80.0 kilodan 77.4
beyazbeyaz:62.9 kilodan 62.3
kalliste:107.0 kilodan 79.1




Arkadaşlar yarım kafayla yapmaya çalıştım yanlış yaptığım hesapladığım varsa lütfen söylein hemen düzeltelima.s.

Hepimiz ne kadar yol gitmişiz ne kadar yağ oranını üzerimizden atıp kurtulmuşuz bir bakalım... başlangıçtan bu güne yüzde oranlarınıda hesaplayacaktım ama bu bilgisayarda excel yok hesap makinesinide bulamadım sengözlerimebaksanab
emelimin şu sıra bu hesaplara yoracak durumu olmadığı için yazmadım yanlış anlaşılmasın, onu en kısa zamanda aramıza tekrar alıp mezun edeceğimizi biliyorum ben :1hug:
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…