- 15 Şubat 2013
- 24.376
- 91.790
50 yasinda saglikli embriyo da mucizebenim annemin arkadaşı 50 yaşında doğurdu hala enerjisi var yetiyor gibi görünüyor kuzenim 40 yaşındaydı 2 oğlu vardı ikiz 20 yaşında o da şimdi hamile yani bilmiyorum ben Cesaret edemezdim çocuk yapmak ömür törpüsü ve büyük sorumluluk oğlunuz zaten 4-5 yıl sonra üniye gidecek ona kardeşlik yapmayacak
istese yapamazdı herhalde zaten 2 çocuğu vardı o da menapoz sanmış doktora gitmiş 3 aylık hamile üstüne fosur fosur sigara içen aktif çalışan birisi çocuğunda da hiçbir sıkıntı yok 2 yaşına girdi herhalde oldukça tatlı bir kız çocuğu emeklilik bebesi diyorlar ustalık eseri diyorlar hahah50 yasinda saglikli embriyo da mucize
benim annemin arkadaşı 50 yaşında doğurdu hala enerjisi var yetiyor gibi görünüyor kuzenim 40 yaşındaydı 2 oğlu vardı ikiz 20 yaşında o da şimdi hamile yani bilmiyorum ben Cesaret edemezdim çocuk yapmak ömür törpüsü ve büyük sorumluluk oğlunuz zaten 4-5 yıl sonra üniye gidecek ona kardeşlik yapmayacak
Ben de 40 yaş üstü bebeği 5 aylık bir anne olarak yazılanları merakla okuyorum.Gebeliğim ve doğumum çok kolaydı benim , 3 saatlik bir sancı ile normal doğum yaptım.Kronik bir hastalığım da , sağlık sorunum da şimdilik yok, öyle kendini salmış biri de değilim , şimdiye kadar hep kendime özen gösterdim. Doğumda aldığım kiloları filan hemen verdim şimdi bile doğum öncesi kilomun altındayım 53 kiloyum. Yaşımı göstermediğimi söylerler.merhaba bayanlar,
ben 12 yıllık evlıyım bır oğlum var ama şimdi çocuk istiyoruz tekrar ama yasımdan dolayı emın olamıyorum doğum yapsam 40 yasında anne olucam çocuga haksızlık mı olur dıyorum cocuk ömrünün baharındayken yaşlı bır anne baba olacak bu konuda vicdanen rahatszm öyle hissediyorum ama eşim çok istiyor oğlum kardesı olsun ıstıyor. Allah saglıklı hayırlı versın ne verırse, ama biraz destege ıhtıyacm var sanırım tecrubesı olan fikri olanlardan yardım, akıl rıca edıyorum .. teşekkürler şimdiden
istemiyor değilim 40 yaşında istemem bence anne olmak için ideal yaş 30 20ler erken 40lar geç. çocuk 20 yaşında girince 60 yaşında annesi olacak. vücut için de kötü. sağlıksız doğma ihtimali var. sizden de anlayış beklemem açıkçası da :)
siz zaten bu konuda sıkıntı yaşıyorsunuz nişanlınızla. Çocuk konusu size uzak. O yüzden istememenizi ve korkutucu olduğunu anlıyorum sizin açınızdan
Örnekleri olan durumlar için varsayımlarda doğru gelmiyor. İnsan ömrü hesap ettiğimiz kadar değildir. Kim ne kadar yaşar bilemiyoruzistemiyor değilim 40 yaşında istemem bence anne olmak için ideal yaş 30 20ler erken 40lar geç. çocuk 20 yaşında girince 60 yaşında annesi olacak. vücut için de kötü. sağlıksız doğma ihtimali var. sizden de anlayış beklemem açıkçası da :)
Ben bu durumun herkese gore farklılık gösterdiğine inanıyorum. Esim in bir tek erkek kardeşi var ana baba çok önce ölmüşler. Eltim ve benim ikişer çocuğumuz vardı. Onlar simdi 3. Yü yaptılar eşim acayip heves ediyor. Bizimkiler ortaokula gidiyor. Kimsemiz yok diye 3. Yü o da istiyor ama Rabbim büyük konusturmasin ben asla istemiyorum. Yaşım 34. Ne bakabilecek zamanım ne de sabrim var. Siz kendinizde o enerjiyi buluyorsaniz bende kardeşten yanayım ama 40 yasında doğum yapınca eminim çok zorlanacaksıniz. Bütün hayatınız bebeğe endeksli olacak gibi. Uykusuz geceler hele en kötüsü. Ben evde olmama rağmen ne uykusuzluğa dayana bilirim ne de bebek aglamalarinamerhaba bayanlar,
ben 12 yıllık evlıyım bır oğlum var ama şimdi çocuk istiyoruz tekrar ama yasımdan dolayı emın olamıyorum doğum yapsam 40 yasında anne olucam çocuga haksızlık mı olur dıyorum cocuk ömrünün baharındayken yaşlı bır anne baba olacak bu konuda vicdanen rahatszm öyle hissediyorum ama eşim çok istiyor oğlum kardesı olsun ıstıyor. Allah saglıklı hayırlı versın ne verırse, ama biraz destege ıhtıyacm var sanırım tecrubesı olan fikri olanlardan yardım, akıl rıca edıyorum .. teşekkürler şimdiden
Çok doğuran var kimisi tahammül edemiyor kimisi de iyiki doğmuş arkadaş oldu bana diyor çevrem de çok var 40 42 yaşında doğuran ben de 34 evlendim bir 35 te doğurdum bir oğlum var bende kendime geç kalmış gibi hissediyorum oğlumun bir kardeşi olsun isterdim ama benim cesaret yok eğer cesaret varsa doğurunmerhaba bayanlar,
Artık yaşlılık ilerledi bence. Yurtdışında 75 linkler gayet gezip tozuyor. Onlar gençken siz o kadra yaslı olmazsınız bence. Ama Bebek bakmak sizi zorlar mı zorlamaz mı. Sonradan kafam kaldırmıyor dememeniz üsrnerek bakmamanız lazım. Bunun uyanık geceleri ilkokulu vs var sil baştan. Ama dediğim gibi bunlara hazırsanız sorun olmaz.merhaba bayanlar,
yaşınızda hiç bir şey yok ben 39 yasşındayım ve yıllarca uğraşıyorum.merhaba bayanlar,
ben 12 yıllık evlıyım bır oğlum var ama şimdi çocuk istiyoruz tekrar ama yasımdan dolayı emın olamıyorum doğum yapsam 40 yasında anne olucam çocuga haksızlık mı olur dıyorum cocuk ömrünün baharındayken yaşlı bır anne baba olacak bu konuda vicdanen rahatszm öyle hissediyorum ama eşim çok istiyor oğlum kardesı olsun ıstıyor. Allah saglıklı hayırlı versın ne verırse, ama biraz destege ıhtıyacm var sanırım tecrubesı olan fikri olanlardan yardım, akıl rıca edıyorum .. teşekkürler şimdiyaşn
be alakaya ben 39 yaşındayım cocugum yok 8senedir uğraşıyorum.6 ay önce küvezdeki oğlumu kaybettim .napıyım vazmı geçeyim.neyin bencilliği bu pardon?40 yaş geç bir yaş neden olur demişler anlamıyorum. Çocuğa yazık. O size ihtiyaç duyarken siz ihtiyar olacaksınız onu anlamayacak destek olamayacaksınız. Örnekleri çevremizde var. Bir çocuğunuz zaten varmış ne güzel. Benim o da yok yaşım otuza yaklaşıyor şu yaştan sonra bile çok istediğim halde çocuk yapmayı bencillik olarak görüyorum. Doğum için en geç yaş 35 olmalı bana göre. İsteyen istediği zaman doğursun. Ama çocuğuz mağdur olacak.