40 yas anne olmak :/

Çocuk istemedim hiç, 9 sene evlilikte şimdi hamileyim. Anca ısındım fikre galiba bence hayatın neler getireceği bilinmez, yaşım 34. Ama çok ağrılı bir insandım şimdi iki kat heryerim agriyo, dogurunca nasıl yetisicem bilmiyorum. Bazen diyorum 20 lerde doğursaydim nasıl olurdum. Ama arkadaşım 36 da doğurdu pire gibi evine yemeğe aldı doğuma bir ay kala, vızır vizirdi. Doğurdu hala öyle. Ben sabahları yataktan 15 dakikada anca cikiyorum ah sırtım ah belim

Ablamınkilerin yaşları yakın kaba tabirle kedi köpek gibiler
Eğer çok yoksa cidden o da sıkıntı oluyor tabi. Mesela benimde yakınımin çocuklarının aralarında 18 ay kız cidden mahvoldu yani buyutene kadar. Ama kendi açımdan 3-4-5 ideal gibi geliyor bana. Tabiki hepsinin farklı zorlukları oluyor buda kaçınılmaz.

Valla çocukların arasında 2,3 yaş olacağına 10 15 yaş olması daha sağlıklı geliyor bana bu 2. Bahar … neden olmasın?

hakkinizda hayirlisi olsun. isteme duygusu icinize geldiyse; sizin icin hayirlisidir diye dusunuyorum... guzel ve saglikli 1 hamilelik dilerim ...

1.si tartışma aramıyorum böyle şeylere ihtiyaç duymuyorum hele ki forum gibi bi yerde tanımadığım bi insanla böyle bir münakaşaya girmeye hiç ama hiç ihtiyacım yok, sizin varsa orasını bilemem. Büyük büyük konuşmanız ve karar mercii gibi davranmanız beni rahatsız etti bu kadar.... 2.si işinize gelmiyor demişsiniz burda yaşça sizden büyük ve anne olmak için çabalayan tüm kadınlara söylemiş oluyorsunuz bunu sadece bana değil. Kaldı ki kimse sizden onay alacak ya da o yaşlarda çocuk sahip olup olmama kararını sizin ellerinize bırakacak değil.

Size kısmen katıldığım şey ve işin gerçeği evet herkes en verimli en genç yaşında anne olmak ister. İnsanın bir yılı bir diğer yılına benzemiyor. Daha yorgun daha yılgın olabiliyor insan. Ama hayat herkes için planladığı gibi gitmeyebilir. Sorunlu bir evlilik geçirmiş ve kendini hazır hissetmemiş olabilirsin, 2. evliliğin olabilir , sağlık sorunların olabilir, yıllarca çabalamış ama sebepsiz çocuk sahibi olamamış olabilirsin ya da hiçbiri...Mesela benim 2. evliliğim. İlk evliliğimde oldukça şiddet gördüm, 2 senenin sonunda ayrıldım. Tekrar birine güvenebilmem yıllarımı aldı. Tamı tamına 10 yıl sonra evlendim tekrar..Bu 10 yılda büyüdüm, kendimi tanıdım, insanlara güven kazanmayı öğrendim...Asıl kötü bir evlilikten bilinçsizce çocuk dünyaya getirseydim o bencillik olmaz mıydı? Bi annede bi babada perperişan etmez miydik?.38 yaşın çok da geç bir yaş olduğunu düşünmüyorum. Şu an kendimi en mutlu hissettiğim ve en olgun gördüğüm yaşındayım. İmkanlarımız da var..70 yaşını görür müyüm görmez miyim bilemem. Ama siz yaşça küçüklerin o yaşları göreceğinin garantisi mi var? Özet olarak bırakın da insanlar bu kararları kendileri alsınlar kimseye akıl vermek kimseye düşmez. Çocuk sahibi olmak mı istiyor olsun, istemiyor mu olmasın...Ben sizin kararınıza da saygı duyuyorum ama lütfen siz de diğer insanlara saygı duyun..Daha da uzatmak istemiyorum ,cevaplamayın lütfen..İyi günler

Aynı annemi anlattınız çok duygulandım
Aynı şeyleri yaşayıp aynı şeyleri hissetmek boğazıma yumru oturttu.
Allah sağlıklarını almadan huzurlu uzun ömürler versin annelerimize
Annem benim içinde her şeyim herkesten önce gelir benim için çok zorluklarla büyüttü bizi.

Allah uzun ömürler versin annelerimize. Yaş kaç olursa olsun hep ihtiyacımız var. Annem 70 olmasına, annesini sadece 6-7 yaşına kadar görmesine rağmen hala ağrısı olduğunda "anne" diye sızlanır

Bi beğenmedimi kendine yediremeyip anne forumundaki yorumuma beğenmedim atmaya mı geldin? Zavallısın

Onlardan çocuk yapmayarak iyi yapmışsınız. Hayır evlilik geçirmedim aynı sizin gibi kötü
Tartışma niyetli olmamanıza sevindim bende değilim. Büyük büyük konuşmuyorum konu sahibi bir şey sormuş fikrimi belirttim. Bence hassasiyetiniz var o nedenle sizi bu kadar etkiledi. Evlenmedim henüz aynı sizin gibi kötü şartlarda çocuk yetişmesin gelecekte mutsuz olmasın diye uygun şartları sağlayan birini bekledim. Sorduğunuz sorunun cevabını son cümlemde vermiş olmam lazım. İyi günler

41 yaşındayım bu yaşımda hamilelik, doğum, bebek bakımı, emzirmek vs. asla düşünemem. Yeğenim var 1,5 yaşında, çok seviyorum onu. Bazen bana bırakıyor kardeşim ve eşi birkaç saatliğine. Pestilimi çıkarıyor. O gidince dayak yemiş gibi oluyorum en az 2 saat uyumadan kendime gelemiyorum. Ortaokul ve Lisede çocuklarım, onlarla çok sosyal hayatımız var bir bebek bize ayak uyduramaz, bizde bu saatden sonra bir bebeğe uyamayız.
Ben olsam yapmam yani.

Allah rahmet eylesin.Melek olmuş o.

Kendi adıma konuşayım anne olmak beni gençleştirdi ve 2. bebeği de düşünüyorum. Bu sanırım kişiden kişiye değişen bi şey ve çevreyle de ilgili. Kuzenlerimin çoğu 40'tan sonra anne oldu, arkadaşlarım da öyle, "geç mi?" diye konuşulması bile ilginç geldi bana. Eskiden belki ama şimdinin 40'ı gerçekten de eskinin 30'u.
Ha bi de 29 vardır 49 gb olur, 40 vardır 20 gb durur. Kişiden kişiye değişir. Belki geç olduğunu düşünenler kendi durumlarına bakarak söylüyordur bunu başkası adına konuşmak doğru değil bence.
Gerekli testler yapılmak şartıyla, imkan da varsa dünyanın en güzel şeyi.

Valla nemde istiyorsanız yapın, maddi manevi yetecekseniz, sağlığınız uygunsa neden olmasın. Kuşak farkına gelince ,annemle aramda sadece 20 yas var ama kafalarimjz bambaşka. Annemden çok daha yaşlı kadınlar görüyorum ne kadar farklı düşünüyorlar ne kadar dinç neşeli pozitifler. Bu kısmın yas ile ilgili olduğunu düşünmüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…