- 29 Kasım 2023
- 207
- 167
- Konu Sahibi ahsennayaz
Amin inşallah sizin dualarınız da belki sebep olacak bilemeyiz Allah sizden razı olsunİnşallah sağlıkla kavuşursunuz yavrunuza ve yaşadığınız kötü günleri unutursunuz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Amin inşallah sizin dualarınız da belki sebep olacak bilemeyiz Allah sizden razı olsunİnşallah sağlıkla kavuşursunuz yavrunuza ve yaşadığınız kötü günleri unutursunuz
Çok teşekkür ederim evet olumlu düşünmeye çalışıyorumBu her açıdan çok düşünülmesi gereken bir karar. Elbet benim de fikrim var ama bunun muhasebesini yapmak bana düşmez. O yüzden umarm sizin için hayırlısı olur. Arkadaşıma gelince hayır bahsetmiş olduğum gen tarama yöntemi ile tüp bebek yaptılar. Risk almak istemediler. Siz de olumlu düşünmeye çalışın.
Durumunuz varsa riske atmayın başkaları sağlıklı doğurdu diye aynısı sizin için geçerli olmayabilir (bu risk herkes için var daha doğrusu). Tüp bebek en mantıklısı. Yok ben doğal yoldan yapacağım derseniz ikili tarama değil NIPT testi yaptırın. İkili üçlü tarama testlerinin doğruluk oranları düşük. Böyle bir korkunuz varsa nasıl araştırmadınız onu da garip buldum açıkcası.Evet inanın o kararı verirken içimiz paramparça oldu aylarca ağladığımız oldu ama doğru bir karar vermişizdir inşallah. Arkadaşınız 2.ye tekrar doğal yolla mı hamile kalıp sağlıklı bebekleri oldu acaba ?
Aslında doktorum bana korkmamam gerektiğini 2.hamileliğinde aynı şeyleri yaşayacaksın diye birşey yok dedi.Bu ikinizin elinde olan bişey değil tamamen gelişimiyle ilgili demişti. Bende bu yüzden belkide hiç araştırmadım. Evet tabi tüp bebek konusunda bilgim var. Ama açıkçası benim önceki hamileliğim hemen olunca araştırmadım hiç. Maddi durumumuz normal diyebilirim. Çok iyi değil yaniDurumunuz varsa riske atmayın başkaları sağlıklı doğurdu diye aynısı sizin için geçerli olmayabilir. Tüp bebek en mantıklısı. Yok ben doğal yoldan yapacağım derseniz ikili tarama değil NIPT testi yaptırın. İkili üçlü tarama testlerinin doğruluk oranları düşük. Böyle bir korkunuz varsa nasıl araştırmadınız onu da garip buldum açıkcası.
İnşallah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız.
tabii yine olur, yasiniz genc. ama belki secilmis ve sağlıklı embriyoyla risk sifira yakin olur.Açıkçası hiç aklımda yoktu tüp bebek. Hiç araştırmadım. Geçen sene 2 ay içinde hamile kalınca yine olur diye düşündüm. Ama bu kromozom bozuklukları için yapılıyor olması benim dikkatimi çekti.
Ne yapacağımı bilemedim inanın. Eşimle bu konuyu hiç konuşmamıştık. Onunla konuşacağım . Maddi olarak ta yapabilir miyiz bilmiyorum çünkü. Sma testi eşim yaptırmıştı evlenmeden önce yapılıyormuş. Yanlış bilmiyorsam bu testti ama temiz çıkmıştı.tabii yine olur, yasiniz genc. ama belki secilmis ve sağlıklı embriyoyla risk sifira yakin olur.
sma tasiyici aileler de mesela tupbebek yaptırıyor (onlarınki devlette ucretsiz diye biliyorum).
ortada bir risk varken olabildigince azaltmak en güzeli. sonrasi hem maddi hem manevi olarak cok cok daha büyük oluyor.
Amin inşallah çok sağolun. Evet her açıdan düşündüm gece gündüz hem ağladım hem düşündüm. Çok zor günlerdi Rabbim kimseye yaşatmasın.Allah yardımcınız olsun. Bencede zor olsada doğru karar vermişsiniz maalesef çok büyük dezavantajları olacaktı çocuğun hiç bir zaman akranları gibi olamayacak hep onlara uzaktan bakacaktı
Belli bir yaş üzerinde tarama testlerinde hep sorun çıkıyor. Amniyosentez kısmını bilemiyorum. Ben iki çocuğumda da tarama testlerini yaptırmadım.Ben 34 yaşındayım 2 yıllık evliyim. Evlendikten 3-4 ay sonra eşimle çocuk denemelerine başlamıştık ve 2 ay içinde hamile kalmıştım. Bebeğimizin cinsyetini öğrendikten kısa bir süre sonra ikili tarama testi yapıldı değerlerimde sorun çıktı ve amniyosentez istedi doktorum bebeğimin ense kalınlığı vardı ve kalbinde parlaklık. Herşey çok güzel giderken bi anda bu duyduklarımız bizi çok üzdü neye uğradığımızı şaşırdık. Amniyosentez için randevu aldık ve İstanbul’a gittik eşimle. Sonuç 15 gün sonra çıktı ve bebeğimizin down sendromlu olduğu netleşmişti bir karar almak zorundaydık eşimle ve bebeğimize veda etmek zorunda kaldık. Bu sebepten dolayı lütfen ön yargılı olmadan empati kurarak yorum yapmanızı rica ediyorum. Hayatın her alanında zorluk yaşayacağını bile bile sırf biz anne baba duygusunu yaşamak için ona bu kötülüğü yapmak istemedikeşimle ikimiz çok zor zamanlar geçirdik. Tam 1,5 sene oldu bebeğimizi kaybedeli. Yakın zamanda eşim bebek konusunu açtı ikimizde çok istiyoruz senin için de uygunsa olsun mu başlayalım mı diye sordu. Çok heyecanlandım ama gece uyumadan önce aklıma takıldı “ya yine aynı şeyleri yaşarsak ne yaparız “ diye düşündüm durdum. Anne olmayı çok istiyorum. Sağlıklı hayırlı bi evlat sahibi olmak bizim için en değerli şey. Ama bir yandan çok korkuyorum. Desteğinize çok ihtiyacım var kızlar Benimle aynı şeyleri yaşayıp sonrasında sağlıklı evlat sahibi olan var mı aranızda ?
Çevremde öyle yok. Bu sefer sağlıkla, kolaylıkla güzel bir hamilelik olur , sağlıklı bebeğiniz olur umarımBen 34 yaşındayım 2 yıllık evliyim. Evlendikten 3-4 ay sonra eşimle çocuk denemelerine başlamıştık ve 2 ay içinde hamile kalmıştım. Bebeğimizin cinsyetini öğrendikten kısa bir süre sonra ikili tarama testi yapıldı değerlerimde sorun çıktı ve amniyosentez istedi doktorum bebeğimin ense kalınlığı vardı ve kalbinde parlaklık. Herşey çok güzel giderken bi anda bu duyduklarımız bizi çok üzdü neye uğradığımızı şaşırdık. Amniyosentez için randevu aldık ve İstanbul’a gittik eşimle. Sonuç 15 gün sonra çıktı ve bebeğimizin down sendromlu olduğu netleşmişti bir karar almak zorundaydık eşimle ve bebeğimize veda etmek zorunda kaldık. Bu sebepten dolayı lütfen ön yargılı olmadan empati kurarak yorum yapmanızı rica ediyorum. Hayatın her alanında zorluk yaşayacağını bile bile sırf biz anne baba duygusunu yaşamak için ona bu kötülüğü yapmak istemedikeşimle ikimiz çok zor zamanlar geçirdik. Tam 1,5 sene oldu bebeğimizi kaybedeli. Yakın zamanda eşim bebek konusunu açtı ikimizde çok istiyoruz senin için de uygunsa olsun mu başlayalım mı diye sordu. Çok heyecanlandım ama gece uyumadan önce aklıma takıldı “ya yine aynı şeyleri yaşarsak ne yaparız “ diye düşündüm durdum. Anne olmayı çok istiyorum. Sağlıklı hayırlı bi evlat sahibi olmak bizim için en değerli şey. Ama bir yandan çok korkuyorum. Desteğinize çok ihtiyacım var kızlar Benimle aynı şeyleri yaşayıp sonrasında sağlıklı evlat sahibi olan var mı aranızda ?
Amin inşallahÇevremde öyle yok. Bu sefer sağlıkla, kolaylıkla güzel bir hamilelik olur , sağlıklı bebeğiniz olur umarım
Amin inşallahAllah ım tez zamanda hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin inşallah
O kadar iyi geldi ki bu yazdıklarınız içime su serptiniz Allah razı olsun sizdenİnşallah darısı benim başıma. Maddi olarak durumumuz çok iyi değil bu yüzden tüp bebek yaptırabilir miyiz bilmiyorum Arkadaşınız kaç yaşındaydı peki ?İlk değilsiniz son da değilsiniz, herkesin başına gelebilecek bir durumu yaşamışsınız. Yaşandı ve bitti diye düşünerek hayatınıza devam edin bence.
Benim de bir arkadaşımın ilk gebeliğinde testler sonucu bebek down sendromlu olduğunu öğrendi, gebeliğini sonlandırdı ki ben olsam ben de sonlandırırdım.
İkinci gebeliğine de rahatlıkla karar verdi, herşey olacağına varır dedi ve ikinci bebeği sağlıkla geldi. Hatta bu bebişin arkasından da ikizleri oldu sağlıkla.
Lütfen içinizi ferah tutun
Pardon da siz haşa Allah misiniz da bunun kararını siz veriyorsunuz. Allah bilmiyor neyi yaratması gerektiğini de siz biliyorsunuzHayatın her alanında zorluk yaşayacağını bile bile sırf biz anne baba duygusunu yaşamak için ona bu kötülüğü yapmak istemedik
Allah sizden de razı olsun :) Arkadaşım ilk gebeliğinde 28 yaşındaydı.O kadar iyi geldi ki bu yazdıklarınız içime su serptiniz Allah razı olsun sizdenİnşallah darısı benim başıma. Maddi olarak durumumuz çok iyi değil bu yüzden tüp bebek yaptırabilir miyiz bilmiyorum Arkadaşınız kaç yaşındaydı peki ?
Down genetik değil,binde bir olan kromozomların diziliş durumundaki farklılıktan kaynaklı,ben down tekrar olacağını sanmıyorum yüreğinizi ferah tutun,down cocuklarinin sağlıklı kardeşi oluyor elbette görüyoruzAmin inşallah sizin dualarınız da belki sebep olacak bilemeyiz Allah sizden razı olsun
Perinatoloji uzmanı doktorumla görüştüm az önceAllah sizden de razı olsun :) Arkadaşım ilk gebeliğinde 28 yaşındaydı.
Doğal yolla hamile kalabiliyorsunuz, bence hemen tüp bebeği denemeyin derim ben.