40 uçurması yapmak istemiyorum

Yapmazsan noluyomuş ki. Bu nasıl soru ya. Yapma nolcak. Düzenli aralıklarla bu konuyu açacak mısınız.

Siz bunların bir anlamı olduğunu mu düşünüyorsunuz. Yapmazsam nolur diye ne bu anlamadım ya amaann
Düzenli aralıklarla konu açmasının size zararı nedir? Kadin için dert ki konu açıyor!

Çocuğun kırkının çıkması ve lohusalığın bitmesinin kutlanması eski dinimize ait bir ritüeldir. Çocuk ve anneye saygın (sevilen, sayılan kadınlardan birisi veya bir kadın arkadaşınız) tarafından banyo yaptırılır, kadın arkadaş bebek ve anneyi yıkar, kırk tas su dökülür. İkramlar yapılır, dualar edilir, çocuğa hediyeler verilir. Biz Türkler İslamiyetten önce Göktanrı'ya (Köktengri) inanıyorduk (Bu döneme ait inanç ve dini ritüellerimizin Şamanizm diye adlandırılması bence yanlış.). Dinimizi değiştirince bir kısım ritüeller kaldı, kutlamaktan hoşlandığımız için de uyduruk islami söylemlerle ve uyduruk hadislerle kendimizi rahatlattık. Ölünün kırkı da buna örnek verilebilir. Kur'an'da asla geçmez. Bu kutlamanın islamiyet ile bir alakası yoktur. İstiyorsanız güzel bir gelenek diye kabul edin kutlayın, istemiyorsanız kutlamayın. Dini konular burada yasak, fazla da yazmayayım. Piyasada çok sayıda Göktanrıcılık dinini anlatan kitap var, okuyabilirsiniz.

Son düzenleme:
Benmde annem 40 ımız çıkmadan gitti. Tekim valla nasıl yapayım şimdi 40 uçurmayı bebeyi zor yıkıyoruz dua okurum niyetlenip yıkarım eşimle

Benmde annem 40 ımız çıkmadan gitti. Tekim valla nasıl yapayım şimdi 40 uçurmayı bebeyi zor yıkıyoruz dua okurum niyetlenip yıkarım eşimle
Kardeş eşinle olmaz . Sevdiğiniz bir hanım arkadaşınızı bulup bebeği de kendinizi de ona yıkatacaksınız. Hanımefendi arkadaşınız evinize gelirken 40 dal çiçek (mevsimine göre ot, çiçek, papatya...) toplayacak ve 40 tas su ile sizi ve bebeği yıkayacak. Allah'a kendiniz, bebeğiniz ve Muhammed Nebi'nin ümmeti için dua edip Türkçe çevirisi anlamıyla Kur'an okuyacaksınız (Anlamadığınız dilde okumayın.). Sonra yakınınızdaki birkaç evi ziyaret edeceksiniz. Allah çocuğunuzun bahtını açık etsin. Size ve ailenize sağlıklı ve huzurlu günler versin.

Not: Toplanacak çiçek sizin güzel adınız gibi siyah papatya da olabilir.

Son düzenleme:
Bence en mantıklısı yok makası suyun içine koyuyolarmış nohut koyuyolarmış saçma olduğu belli yani. Nasip kısmet olursa her banyo yaptıracağım zaman suyuna 3 kere ihlas okurum inşallah
Amaaaan saçma salak şeyler. Ben nefret ederim boyle uydurma hikayelerden seven , heveslenen yapsin da istemeyen niye böyle gereksizdir rituellere girsin ki?
Senin çocuğun senin kararin..boşuna mı karnatinada yaptin bu çocuğu desene 'anne kovid var,istemem' diye

Ben yapmadım üşenirim öyle şeylere hevesim olsa yapardım da ne gerek var zaten bebeğim durmuyor doğru duzgun ne yemek ne temizlik yapabiliyorum birde insanları toplayamam ya da tuz şeker zeytin dali pata yüzük falan filan hazırlık yapıyorlar hiç bana göre değil eşimin teyzesi banyo suyuna teşbih çekti okudu o suyla yıkadık içinde dua var diye o hoşuma gitmişti yoksa kuran da geçse bende yapardım ama geçmiyor

Ritüeli yaşatmak isteyen yapsın. Kötü bir gelenek değil. Yapmayanın da canı sağ olsun. Aşırı masrafa gerek de yok, bebeğin ve annenin sevenleri biraraya gelip dua ediyorlar, eğleniyorlar. Kasmaya gerek yok.

Ritüeli yaşatmak isteyen yapsın. Kötü bir gelenek değil. Yapmayanın da canı sağ olsun. Aşırı masrafa gerek de yok, bebeğin sevenleri biraraya gelip dua ediyorlar, eğleniyorlar. Kasmaya gerek yok.
Aynen.
Böyle seyler sevene anlamlı gelir, hevesi olan için hayattan keyif alacagin bir etkinlik olur.
Ama sevmeyeni ,hiç inanmayani zorlayacagin bir ritüel değil ki
Mesela ben her 5 Mayıs gecesi dileğimi çizer,mahallede bulduğum gül fidesine gömer, ertesi gün suya atarım. Ya da her Mart ayında kırmızı beyaz ipim çantamda oluyor, otobüste tanıştığım kıza bile dilek diletip martenicka bileklik yapar bağlarım çünkü sevdiğim şeyler. Dilek dilemeye bayiliyorum, nerede dilek havuzu görsem hemen bozukluk atarım,camiilerde dua eder, kiliselerde mum yakarım :))
Ama böyle şeyleri saçma bulan bir insana 'adettir yap' diye diretmek çok mantıksız. İçinden gelse zaten yapar. İçinden gelmiyorsa da senin keyfin için niye çocuğunu nohutlu makaslı suya daldırsin ki? Onun çocuğu,onun kararı

Bilgiler için çoook teşekkürler ama annem korona oldu maalesef. Bu covid zamanında da kimseyi eve çağırıp riske atamam . Annemlerin hastalığı bittiğinde yaparız artık öyle düşündük. Biz yine de dua edip 40 ında yıkarız öylesine. Aminn çok sağolun

Kuran ile bir baglantisi yok şamanizm ile ilgili. Eski Türklerden kalma bir gelenek.

Gidenin arkasindan su dokmek, lohusaya ve bebege kırmızı bir örtü ortmek, mavi boncuk, istenmeyen bir şey karsisinda kulağı cekip masaya tık tik vurmak gibi ... hepsi şamanizmden geliyor.

Istemiyorsaniz yapmayin.

Yeni öğrendiğim kadariyla 40 bir milat gibi oluyormus anne ve bebek icin. Çok değişiyormuş bebek.

Belki psikolojik olarak iyi geliyordur 40 uçurmak, bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…