- 28 Ağustos 2020
- 8.373
- 37.071
- 498
- Konu Sahibi benden anne olmaz
-
Trakyalı değilim vallaKız sen Trakyanın neresindensin diye sorasım geldi
konu sahibi, istemiyorsan yapma. covid var, insan istemiyorum de olsun bitsin.
Düzenli aralıklarla konu açmasının size zararı nedir? Kadin için dert ki konu açıyor!Yapmazsan noluyomuş ki. Bu nasıl soru ya. Yapma nolcak. Düzenli aralıklarla bu konuyu açacak mısınız.
Siz bunların bir anlamı olduğunu mu düşünüyorsunuz. Yapmazsam nolur diye ne bu anlamadım ya amaann
Konu açtıkça değil konuştukça derdi çözülür. Bnm msjımın size zararı nedir?Düzenli aralıklarla konu açmasının size zararı nedir? Kadin için dert ki konu açıyor!
Boşverin hiç cevap vermeye bile değmez sağolun <3 çıkıyor arada böyleleri takmıyorumDüzenli aralıklarla konu açmasının size zararı nedir? Kadin için dert ki konu açıyor!
Arkadaşlar 40 uçurması yapmak istemiyorum sırf gelenek adet olduğu için ve ben bu zamana kadar hiç bir adeti uygulamadım düğünümde de dahil bunda da yapmak istemiyorum Kuran'da da geçmiyoe hem. Aranızda yapmayan var mı?
E artık müslim olmuşuz, tabii ki mevlid gibi oluyor.Ne yapılıyor ki mevlid falan mı? Biz yıkadık sonra 40 uçsun diye misafirliğe git dediler, gittim
Kardeş eşinle olmazBenmde annem 40 ımız çıkmadan gitti. Tekim valla nasıl yapayım şimdi 40 uçurmayı bebeyi zor yıkıyoruzdua okurum niyetlenip yıkarım eşimle
Amaaaan saçma salak şeyler. Ben nefret ederim boyle uydurma hikayelerdenBence en mantıklısı yok makası suyun içine koyuyolarmış nohut koyuyolarmış saçma olduğu belli yani. Nasip kısmet olursa her banyo yaptıracağım zaman suyuna 3 kere ihlas okurum inşallah
Ben yapmadımArkadaşlar 40 uçurması yapmak istemiyorum sırf gelenek adet olduğu için ve ben bu zamana kadar hiç bir adeti uygulamadım düğünümde de dahil bunda da yapmak istemiyorum Kuran'da da geçmiyoe hem. Aranızda yapmayan var mı?
Amaaaan saçma salak şeyler. Ben nefret ederim boyle uydurma hikayelerdenseven , heveslenen yapsin da istemeyen niye böyle gereksizdir rituellere girsin ki?
Senin çocuğun senin kararin..boşuna mı karnatinada yaptin bu çocuğudesene 'anne kovid var,istemem' diye
Ben yapmadımüşenirim öyle şeylere hevesim olsa yapardım da ne gerek var zaten bebeğim durmuyor doğru duzgun ne yemek ne temizlik yapabiliyorum birde insanları toplayamam ya da tuz şeker zeytin dali pata yüzük falan filan hazırlık yapıyorlar hiç bana göre değil eşimin teyzesi banyo suyuna teşbih çekti okudu o suyla yıkadık içinde dua var diye o hoşuma gitmişti yoksa kuran da geçse bende yapardım ama geçmiyor
Aynen.Ritüeli yaşatmak isteyen yapsın. Kötü bir gelenek değil. Yapmayanın da canı sağ olsun. Aşırı masrafa gerek de yok, bebeğin sevenleri biraraya gelip dua ediyorlar, eğleniyorlar. Kasmaya gerek yok.
Bilgiler için çoook teşekkürlerKardeş eşinle olmaz. Sevdiğiniz bir hanım arkadaşınızı bulup bebeği de kendinizi de ona yıkatacaksınız. Hanımefendi arkadaşınız evinize gelirken 40 dal çiçek (mevsimine göre ot, çiçek, papatya...) toplayacak ve 40 tas su ile sizi ve bebeği yıkayacak. Allah'a kendiniz, bebeğiniz ve Muhammed Nebi'nin ümmeti için dua edip Türkçe çevirisi anlamıyla Kur'an okuyacaksınız (Anlamadığınız dilde okumayın.). Sonra yakınınızdaki birkaç evi ziyaret edeceksiniz. Allah çocuğunuzun bahtını açık etsin. Size ve ailenize sağlıklı ve huzurlu günler versin.
Not: Toplanacak çiçek sizin güzel adınız gibi siyah papatya da olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?