40 derece ateş mi daha kötü ailem mi bilemedim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ben de sizinle aynı şeyi düşünüyorum hatta konuda belirttim. Ancak görüp yine de aramayacaklar mı diye merak ettim. Sevgisizlik insanı Beyinsiz de yapıyor :)

Konuştum söyledim yine onlar haklı. Az daha uzatsam sen de böyle yapmıştın geçmişte bilmem ne diye başlardı konuşmaya. Kısa kestim o yüzden.

Böyle olmayalım lütfen. Kırk yaşına da gelseler anne özlemi ihtiyacı hissedince yanlarında olalım.

Eşin zengin olsaydı annene ne faydası olacaktı? Ya da o kadar önemliyse kendi oğlu da istediği gibi zengin ve esprili mi?
Biraz önceki konuşmalarınızı okudum ve çok öfkelendim. Hâlâ nasıl üste çıkmaya çalışıyor akıl alır gibi değil.
Yanlış anlama lütfen ama insanın aklına acaba öz değiller mi diye geliyor

Idrakyollariiltihabi istanbullu gelin'i izlediniz mi?
annenin doyuramadığını dünya doyuramaz diyordu terapist...

eşinizle ilişkinize sahip çıkmaya karar vermişsiniz. buna çok sevindim.
O nasıl bir sözmüş içim sarsıldı
Gerçekten öyle annenin doyuramadığını tüm dünya doyuramıyor
Bizzat yaşadım öğrendim
Evlatlarım yaşamasın ve öğrenmesin bu durumu inşallah

Konu sahibi arkadaşım çok çok geçmiş olsun rabbim şifalar versin

Tırnağı kırılsa kıyameti koparan hatunlardan olamadık ondan sanırım Bu yalnız bırakılmışlığımız

Olsun eşiniz ve ailesinden yana şanslısınız bu da az şey değil inanın

Tekrar bol bol kalıcı şifalar diliyorum size

yoksa sizinde onu aramaya vaktiniz olmasın boşveriiiiiiiiin

bir kaç benzer konunuza denk geldim daha önce de çok yakın buldum yaşadıklarını kendime idrak.yıllardır benim de bir türlü çözemediğim bir konu çünkü.detaylara girmeyeceğim konunda kısaca ne çocukluğum çocukluktu ne de genç kızlığım.ben hep jokerdim evdeki iş güç için. ruhum,düşüncelerim hiç önemsenmedi.sessizdim,hırçındım bu anlaşılmamalardan.sonra beni evden göndermeyi düşünmüş olacaklar ki istemediğim saçma sapan bir evlilik... bir şekilde bitti yıllar önce.şimdi üzerinden yıllar geçti evlendim sevdim sevildim, çocuklarım var hala aynılar.2 yıl önce hastalanmamdan dolayı iki çocuğumla gidemediğim kardeşimin mezuniyeti sorun oldu onlara aramadılar.bayramda gittim aramıyorlar.bende artık ipler koptu yılların birikimini vurdum yüzlerine.iyi mi oldu kötü mü bilmem.ama çok vicdanımı yokluyorum ana-baba hakkı diye.sonra diyorum peki evlat hakkı ne olacak.değişmiyor değişmeyecek kabullenmek en güzeli benim yöntemim.daha ne kadar zarar verebilirler ki?

Bende bu siralar annem ile küsüm. Artik baya bir mesafe almaya karar verdim. Yillardan gelen birseye bende sonunda "dur" demek istiyorum. Ve o kadar zorlaniyorum ki. Biraz yanliz kaldigimda hep aklima geliyor "neden" diye haykirmak istiyorum.

Kizimi büyütürken sanki daha çok yüzüme vuruluyor gibi his ediyorum. Benim yaptigim annelik ise, onunki ne?

Iste kaç yasinda olursun ol, ne yazikki biolojik olarak anneye ihtiyaç duymaya programlaniyoruz. Her defasinda hayal kirikligini yasiyoruz. Ben psikologa gidiyorum. Faydasi var. Bir sekilde basaracagiz idrak. Acisi tamamen dinmez fakat zaman ile azalir kim bilir.

Annenin bir rahatsızlığı var.
Normal anne konuşması mı bu Allah aşkına çok sinir oldum
Ne demişler gün olur devran döner, o hasta olduğunda sen gelemem falan yap bakalım ne diyecek?

Ayrıca o şekilde bende hasta olmuştum üç hafta sürmüştü acaip zor birşey, grip gibi küçümsenecek birşey değil, bende sürekli kimsem yok diyip ağlıyordum. Keşke hastaneye yatış yapsaydınız , aileniz çocuğa baksalardı hem daha çabuk toparlardın.

Görümcene de ayrı sinir oldum yerler pisse al bezi sil yahu. Kardeşinin evi orası senin.
Neyse Allah acil şifalar versin, inşallah bir an önce toparlarsın.

Eşinizle birbirinize sarılmışsınız bu çok güzel bir gelişme değil mi mutlu oldum adınıza.

Ben sanıyordum ki eşimin bana yaşattıkları yüzünden eski neşemi, hayata olan bakışımı, üretken halimi kaybettim. Durum öyle değilmiş. Evet eşim de duvarın üzerine taş eklemiş ama asıl sebep evlendikten sonra ailemi tanımam ve yaşadıklarımı sindiremememmiş.

Eşimin ailesi ile hiçbir konuda benzemiyoruz. Beni çileden çıkaracak hareketleri var. Düşüncemiz her anlamda zıt. Aileme söylemediğim sözleri söyledim. Çatır çatır hakkımı savundum. Yeri geldi kırdım da. Ancak hiçbir kan bağımın olmadığı insanlar "idrak bize bunları söyledi o zaman ilgilenmeyelim" demediler. Hastalık başka, hastalıkta küslük olmaz diyerek destek oldular. Benim ailem ise bahaneden başka bir şey sunmuyor. Bir de bana telefonda diyor ki annem ay neyse iyi ki kayınvaliden var destek olur sana. Sağol ya, sen demesen olmayacaktı. Bir de kayınvalidemi beğenmez kendisi.

Yok yahu iyice soğudum hepsinden.

Ben o hastalandığında bu kadar ilgilenmiyorum ne yalan söyleyeyim. Daha doğrusu kendimce ilgileniyorum. Doktora götürür ilaçlarını verir çorbasını yaparım. Ama aklıma gelmez işte gidip gelip su ister misin, sırtın terli mi demek. Anneden görmediğim için sonradan öğrenmek kolay olmuyor ama bu da bahane değil. Bundan sonra yapabilirim. Bir de eşim hastalanınca inanılmaz sinirli oluyor. Hayata nefret kusuyor :) yardım edemiyor insan.

Silemediğim için tüm bu üzüntüler zaten. Ancak hastalık ve ölüm dışında artık görüşmeyeceğim. Yoksa ben kahrımdan ölücem sonunda.

Cidden her şerde bir hayr var hasta oldunuz evet ama hem eşinizle iletişiminiz daha iyi oldu hem de hayatınızdan çıkarmanız gereken kişileri bir kez daha gördünüz.

Tekrar geçmiş olsun.

Aradılar tek tek. Kardeşim aramadı henüz meşgul kendisi. Babam adeta bir yabancı gibi geçer inşallah ilaçlarını iç bilmem ne dedi. Hoş onu umursamıyorum hiçbir zaman baba kız ilişkimiz olmadı ne yaptığı ve yapmadığı umurumda değil. İncitmiyor beni. Annemle konuşmamızı ekledim gerideki sayfalarda. Evlerden ırak konuşma. Abicim de aradı sağolsun. Koyduğum mesafe yeterli gelmedi, içten de mesafe koymak gerekiyor.

Evet eşimi istemediler. Ancak annem nişanlıyken yaşadığım bir tartışma sonunda sakın nişan atayım deme sen hatalısın çocuğun bir suçu yok bilmem ne diye konuşuyordu. Hani asıl mevzu eşim değil egoları. Kibirleri. Her durumda mutlaka haklı olmaları gerektiği. Eşimi sevmediklerini biliyorum zaten. Ancak ben bekarken de annem için öncelik evlatları değildi. Babam zaten umurumda değil.

öncelikle geçmiş olsun elbette iyileşeceksiniz sağlam durmaya çalışın.

ailenize gelince içten içe bunu kabullenip beklentisiz yaşarsanız üzülmezsiniz. ama bunu içten kafanızda yapmanız gerekiyor. sadece aileniz için değil herkes için. herkes bir gün gidebilir, sizi yarı yolda bırakabilir , yanınızda olmayabilir.

ama siz zaten güçlü bir kadın gibi geldiniz bana hastalık yüzünden zayıf hissediyorsunuz iyileştiğinizde duygusallıktan çıkmış olursunuz. muhtemelen ailenizin aramama sebebi de her zaman başınızın çaresine kendiniz bakmışssınız ve buna alışmışlar.

Hassas bir modelmişim demek ki ben de yeni anlıyorum :) babama ben de nötrüm. Ama anneme karşı nedense hep neden böylesin diye sormak, tüm öfkemi boşaltmak ne bileyim kendine getirmek istiyorum. Babamı kabullendim hep böyleydi, dümdüz çoğunlukla kötü, duyarsız bir insandı. Ama hep aynı çizgideydi. Dolayısıyla onu kabullenip yok saymam kolay oldu. Ancak annem fedakar olduğunu söyleyen, sürekli duygulardan bahseden, herkesi Vicdansız olmakla suçlayan, hep iyi niyetinden kaybettiğini söyleyen bir insan. Ve onun bu iki türlü haline tahammül edemiyorum. O vicdanı ben niye göremiyorum demek istiyorum.

:) ateş çıkınca duygusallık artıyor. Valla böyle değildim ne olduysa bana. İyiydim aslında. Belki de arayacaklar diye umutla bekleyip hüsrana uğrayınca çöktüm. Ya da mühim bir bahane bekledim onu da göremedim. Gripmiş kendisi. Senede on kere grip olurum birini bile bilmez ama grip önemli tabi.

Eşim her hastalığımda destek olmuştur. Sadece aramızdaki sorunlar yüzünden balım kaymağım şeklinde değil de ilgilenip bakarak destek olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…