Bu yaptığım gereksiz bir kıskançlık mı?

Adam ailesini silsin istiyor tamamen, çok tehlikeli bir tip. Eşim kardeşini öpünce neden kıskanayım mesela, mutlu olurum. İnşallah tedavi olur yoksa kendisine yazık edecek.
ben bu durumda olsam neden kardesıyle haftanın belli günleri bilmem kaç gün plan yapmak zorunda kalıyorum die onu sorgulardım ilk önce . Yada zorunda mıyım ben nie plana dahil oluyorum kardeşiyle yapsın planını derdim bi kendıme ?

Zorunda olduğu nokta ne onuda bılmıyoruz tabi de 🤔

Ama galiba orda da mevzu şöyle ;ailedeki küçük kardesın ihtiyaçlarına abisi cevap verıyor olsa gerek . Muhtemelen evlenmeden önce abi de evin sorumluluğu vardı ailesini yalnız bırakmamaya devam etti konu sahibi de bunu kabullenmek istemıyor çocuğu sevmesi bile sıkıntı

ben bu durumda olsam neden kardesıyle haftanın belli günleri bilmem kaç gün plan yapmak zorunda kalıyorum die onu sorgulardım ilk önce . Yada zorunda mıyım ben nie plana dahil oluyorum kardeşiyle yapsın planını derdim bi kendıme ?

Zorunda olduğu nokta ne onuda bılmıyoruz tabi de 🤔

Ama galiba orda da mevzu şöyle ;ailedeki küçük kardesın ihtiyaçlarına abisi cevap verıyor olsa gerek . Muhtemelen evlenmeden önce abi de evin sorumluluğu vardı ailesini yalnız bırakmamaya devam etti konu sahibi de bunu kabullenmek istemıyor çocuğu sevmesi bile sıkıntı
Önceki konuda eşinin arada para verdiğini yazmış, sınır koymuş zaten adam. Buranın bir geleneğidir, haksız bulunca abartarak yeni konu açmak. Şahsen ben kendisine inanmıyorum.

Önceki konuda eşinin arada para verdiğini yazmış, sınır koymuş zaten adam. Buranın bir geleneğidir, haksız bulunca abartarak yeni konu açmak. Şahsen ben kendisine inanmıyorum.
gelenek görenek bilmem kk da nasıl olur 😀benim gördüğüm tablo dereyi görmeden paçaları sıvamış bir konu sahibesi .

Daha bir yıl olmamış adamın ailesinin para biriktirmesi gerektiğine kanaat getirmişsiniz. Siz kimsiniz, ne haddinize? Parasını siz mi veriyorsunuz? Diğer konuda haksız bulununca, sırf haklı çıkmak için konuya ekleme yapıp yeni konu açmak da moda olmuş. Çoğu konuda eş ailesi haksız oluyor, o üyeler bile adamın ailesine sizin kadar takıntılı değil. Tedavi olun.
Para biriktitmeleri gereken başka konular var. Ne kadar rahat ve lüks para harcadıklarını siz değil ben görüyorum. Burada elbette her detayı yazmıyorum. Biriktitmeleri gerektiği halde bu kadar rahat harcamaları kimin olsa gözüne batar. Çünkü biz harcarız oğlum mecbur para verir kafasındalar. Evlenmeden önce kendilerine harcamaktan bana doğru düzgün bir şey alınmadı bile. Ki ben durumları yok diye bir şeyler istemezken öğreniyorum ki onlar lüks yaşayıp kendilerine altın alıyorlar. Lütfen detay bilmeden konuşmayın. Beni rahatsız eden bu rahatlık

Kardeşi kaç yaşında? İlgilenmek ve her istediğini verip şımartmak arasında oldukça kalın bir çizgi var eşin tam olarak hangisini yapıyor objektif bir şekilde gözlemleyebiliyorsan bunu eşinle paylaşıp tavrının çocuğa faydadan çok zarar vereceğini ve ileride size bağımlı olacağını anlatabilirsin. Onun dışında evlenmeden önce bu durumu biliyordu ve evlendinse yapacak pek bişey yok
Konuşuyorum ama maalesef ne kadar beni anladığını söylese bile fayda etmiyor. Ve dediğiniz gibi ben çocuğa da üzülüyorum. Çünkü hiçbir şeyi kendisi yapamıyor çok pasif aşırı ilgi gördüğü için. İleride daha zor olur onun içinde mesela

Eşinizle konuşabilirsiniz. Bütün ailenin yükü senin üzerinde bu nedenle bizim geleceğimizle ilgili yatırım yapma yada çocuğumuzun geleceği hakkında ileriye dönük maddi birikimimiz olamayacak. Kardeşlerin küçük olabilir ama bir yerden sonra onlarada sorumluluk vermen gerekiyor sen hazıra alıştırarak onları kötü yönlendirip bizi düşünmüyorsun. Bu konu bu şekilde devam edecek diye rahatsızım abi olarak onlara yardımcı olacaksın tabiki ama sen hazır önüne koyup onları tembelliğe alıştırıyorsun bundan bizde etkileniyoruz diyebilirsiniz.
Arada bunu ima ediyorum maalesef eşim ailesine asla kıyamıyor :(

Şu an mevcut durumla ilgili eşinle konuşsan daha iyi, evlenecek çalışmayacak biz bakacağız, kardeşi okumaz biz mi bakacağız, bunlar farazi durumlar, o durum olursa derdini anlatırsın şimdiden bunları büyütüp kavgasını edersen haksiz olursun, emeklisi falan yok mu, maaşı yok mu kv.nin
Gelen parası yok maalesef

Evlenecek kardeş kaç yaşında
küçük kaç yaşında anne kaç yaşında
gelirleri var mı sağlık sorunları var mı evleri var mı
baba ne zaman vefat etti
siz evlenmeden de düzen böyle miydi vs vs
bunları söylerseniz daha sağlıklı yanıtlar alırsınız
20küsür yaşında diğeri ise ilkokulda. Ben evlenmeden önce durum biraz farklıydı daha farklı biliyorduk ama bir anda paraları kesildi gelir ypk maalesef

Siz kardeşini öptüğü için bile kıskançlıktan deliye dönen üyesiniz değil mi?
Deliye dönmüyorum. O sadece bir örnekti. Bazı konularda sinir olduğum için fazla ilgisi rahatsız ediyordu. Ki o sinir olduğum konularda çok haklıyım burada bir yere kadar detay verebilirim.

gelenek görenek bilmem kk da nasıl olur 😀benim gördüğüm tablo dereyi görmeden paçaları sıvamış bir konu sahibesi .
Para biriktirme olayını çok yanlış anlayıp beni sorgulamışsınız. Ancak biriktitmeleri gereken konular var gelişmeler var burada her detayı yazamam. Keyfi biriktirmeden bahsetmiyorum. Ayrıca eşim kendi diyor öyle yapıcam böyle yapıcam diye kendi kendime tahmin edip söylemiyorum.

Gelen parası yok maalesef
O zaman bunca zaman eve o kız baktı şimdi evlenıp hayat kuracak bence onunda en doğal hakkı yani bunu istemesi yuva kurması .

Siz evdeki küçük çocuğa bel bağlıyorsunuz pasif die de kızıyorsunuz abisinin ona koşturmasına da gönlünüz razı gelmiyor belli ki

Dersleri kötü dediğinize göre bu öğrenci küçük bi çocuk yani /
çocuğa kim iş verir annenin geliri yok diyorsunuz .ilkokulda diyorsunuz komik misiniz

Küçük çocuk hayırsız oldu defoldu gitti 18 e girince terk etti evi diyelim - maddi geliri olmayan anne nolacak ? Eşiniz annesini ortada mı bırakacak madem ileri görüşlü düşünüyorsunuz evin geliri yokki bu saatten sonra neyi biriktirecekler

Bide evde tek çalışan kız kardeşse kendıne ceyız düğün yapmıştır illa ki bu kız kardeş bide üstüne evin gecımı onda dönüyorsa neyi biriktirecekti ne kadar lüks yaşayıp altın alacak ?

Burda ben size hak veriyorum. Sizin bu sınırsızlık ve biraz çekince olmaması sinir etmiş aynı durumu ben de yasadim. Evlenince her şey o kök aileye olan bağımlılık aynı şekilde devam edemez. Öncelik kurduğun ailedir geri kalan zamanlarda elbet aileyle gorusulur plan yapılır. Biraz anne geri çekilmeli bu çocuk kaç yaşında da kursa abisi goturuuor kendisi de gidebilmeli hep abi destek
vererek yaşanmaz ki siz kendinize ait yuvada hissetmiyorsunuz haklı olarak. Bu arada para biriktirme konusuna da elbet aile çok müsrif yaşıyorsa elbet karisacaksınız onlar kısmıyorsa hiç ben neden yuvamin gelirinden vereyim siz haklısınız ama bunu sakince belirtin.

O zaman bunca zaman eve o kız baktı şimdi evlenıp hayat kuracak bence onunda en doğal hakkı yani bunu istemesi yuva kurması .

Siz evdeki küçük çocuğa bel bağlıyorsunuz pasif die de kızıyorsunuz abisinin ona koşturmasına da gönlünüz razı gelmiyor belli ki

Dersleri kötü dediğinize göre bu öğrenci küçük bi çocuk yani /
çocuğa kim iş verir annenin geliri yok diyorsunuz .ilkokulda diyorsunuz komik misiniz

Küçük çocuk hayırsız oldu defoldu gitti 18 e girince terk etti evi diyelim - maddi geliri olmayan anne nolacak ? Eşiniz annesini ortada mı bırakacak madem ileri görüşlü düşünüyorsunuz evin geliri yokki bu saatten sonra neyi biriktirecekler

Bide evde tek çalışan kız kardeşse kendıne ceyız düğün yapmıştır illa ki bu kız kardeş bide üstüne evin gecımı onda dönüyorsa neyi biriktirecekti ne kadar lüks yaşayıp altın alacak ?
Kız şimdiye kadar eve bakmadı. Eşimin parasını yedi yıllarca. Sadece birkaç aydır bakıyor. Sorun şu ki kendine çeyiz falan da almıyor. Bakın kızdığım şeylerde haksız değilim. Para rastgele bitiyor lüks harcamalarla. Küçük çocuğa kimse iş vermez falan ne alaka ya ne anladınız acaba? Küçük çocuk çok şımartılıyor bu yüzden hem çok pasif hem de dersin yüzüne bile bakmıyor şu an. Ve bu çocuk çok şımartıldığı için hiçbir ortama uyum sağlayamıyor her ortamdan kaçıyor ve bunun gibi bir sürü şey. Sanki kız çocukmuş gibi büyütülüyor. Ama benim eşime hiçbir zaman kimse acımadı. Yapmak zorunda diye düşünülerek evlenmeden önce de hep üstüne gidildi. Bu çocuk büyüyüp gittiği zaman annesine bakma konusunda bir sorunum yok. Ona bir şey demiyorum elbet bakarız. Ama annesi küçük oğlanı çok şımartıyor hep benimle ol benimle yaşa tarzında yaklaşımları var öyle gereğinden fazla bağlı. Çocuk hiçbir ortama giremiyor her ortamda sorun yaşıyor şu an. Ben çocuğa da acıyorum. Şu an tahmin ediyorum ki çocuk ileride çalışmasa derler ki olsun sen evinde otur biz sana bakarız. Bu yaklaşımlar normal değil. Benim eşim her zaman zorluk çekti kimse acımadı

Burda ben size hak veriyorum. Sizin bu sınırsızlık ve biraz çekince olmaması sinir etmiş aynı durumu ben de yasadim. Evlenince her şey o kök aileye olan bağımlılık aynı şekilde devam edemez. Öncelik kurduğun ailedir geri kalan zamanlarda elbet aileyle gorusulur plan yapılır. Biraz anne geri çekilmeli bu çocuk kaç yaşında da kursa abisi goturuuor kendisi de gidebilmeli hep abi destek
vererek yaşanmaz ki siz kendinize ait yuvada hissetmiyorsunuz haklı olarak. Bu arada para biriktirme konusuna da elbet aile çok müsrif yaşıyorsa elbet karisacaksınız onlar kısmıyorsa hiç ben neden yuvamin gelirinden vereyim siz haklısınız ama bunu sakince belirtin.
Sonunda bana hak veren birisi. Eleştiriyorum şu an bunları söylediğim için. Gerçekten kızdığım çok şey var. Kendisi de gidip gelebilir onun yaşındakiler hep kendisi gidip geliyor yani uzakta değil ama çocuğu 5 dk bile evde yalnız bırakmıyorlar her yere götürüp getiriyorlar. Bu kadar üstüne düşülmesi normal mi gerçekten

Back
X