- 2 Kasım 2013
- 7.797
- 37.031
-
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
Bende bu siralar annem ile küsüm. Artik baya bir mesafe almaya karar verdim. Yillardan gelen birseye bende sonunda "dur" demek istiyorum. Ve o kadar zorlaniyorum ki. Biraz yanliz kaldigimda hep aklima geliyor "neden" diye haykirmak istiyorum.
Kizimi büyütürken sanki daha çok yüzüme vuruluyor gibi his ediyorum. Benim yaptigim annelik ise, onunki ne?
Iste kaç yasinda olursun ol, ne yazikki biolojik olarak anneye ihtiyaç duymaya programlaniyoruz. Her defasinda hayal kirikligini yasiyoruz. Ben psikologa gidiyorum. Faydasi var. Bir sekilde basaracagiz idrak. Acisi tamamen dinmez fakat zaman ile azalir kim bilir.
Sadece bencil değil, direk benim yüzüme, ve (eminim etrafa da demiştir) benim oğlum bencil, tembel ve sorumsuz dedi..Teşekkür ederim. Peki eşinin annesi de sağa sola oğlunun bencil olduğundan, kendisinin çok verici ve merhametli olmasından ama kıymet bilinmediğinden bahsediyor mu?
Annenin bir rahatsızlığı var.
Normal anne konuşması mı bu Allah aşkına çok sinir oldum
Ne demişler gün olur devran döner, o hasta olduğunda sen gelemem falan yap bakalım ne diyecek?
Ayrıca o şekilde bende hasta olmuştum üç hafta sürmüştü acaip zor birşey, grip gibi küçümsenecek birşey değil, bende sürekli kimsem yok diyip ağlıyordum. Keşke hastaneye yatış yapsaydınız , aileniz çocuğa baksalardı hem daha çabuk toparlardın.
Görümcene de ayrı sinir oldum yerler pisse al bezi sil yahu. Kardeşinin evi orası senin.
Neyse Allah acil şifalar versin, inşallah bir an önce toparlarsın.
öncelikle geçmiş olsun elbette iyileşeceksiniz sağlam durmaya çalışın.
ailenize gelince içten içe bunu kabullenip beklentisiz yaşarsanız üzülmezsiniz. ama bunu içten kafanızda yapmanız gerekiyor. sadece aileniz için değil herkes için. herkes bir gün gidebilir, sizi yarı yolda bırakabilir , yanınızda olmayabilir.
ama siz zaten güçlü bir kadın gibi geldiniz bana hastalık yüzünden zayıf hissediyorsunuz iyileştiğinizde duygusallıktan çıkmış olursunuz. muhtemelen ailenizin aramama sebebi de her zaman başınızın çaresine kendiniz bakmışssınız ve buna alışmışlar.
Canim senin için dua ediyorum, bir an önce iyileş, ve lutfenn lutfenn evladına bulaşmasın.İşte eşimin ailesinin eksiği de bu. Kusur ararlar evde. Orası pis, burası yeterince temiz değil. Bu niye burada vs vs. O yüzden rahat olamıyorum onlarla da. Kasılıyorum kalkıp işe girişiyorum.
Anneme deli derler genelde kendi ailesi. Pek normal olduğu söylenemez.
Kesinlikle grip gibi değil. Süründürüyor fena halde. Hastaneye yatamazdım oğluma kıyamam en azından böyle görüyor beni.
İşte zaten anne olduktan sonra insan aydınlanıyor. Bekarken bu kadar zoruma gitmezdi şimdi çok zoruma gidiyor. Ben de grup terapisi alıyorum ama hastalık yüzünden gidemedim bu hafta.
Kardeşim kırk kere aradı sonunda açtım. Özür dilerim ben bakmamıştım paylaşıma, öyle hızlıca beğenip geçmiştim özür dilerim hakkını helal et ben gelicem yanına annem için bir şey diyemem ama kendi adıma çok özür dilerim diyor.
Bu nasıl bir konuşmadır ya.. Annene anne demen ağız alışkanlığından olsa gerek. Neyin bahanesinden neyin cezasından bahsediyor. Ben bana yapılmış gibi sinir oldum.
İnsan bir sormaz mı kızım neyin var suratın asıktı diye? Bir de diyor aramayayım ki anlasın hatasını. Şuursuz mu bu kadın?
İdrak sende arama sorma artık. Olmasın yani öyle aile. Dış kapının dış mandalı gibi davranıyorlarsa sende öyle davran. 25 yaşında çocuk mu olur da grip olmuş diye bırakıp gelemiyor?
Ayy içim şişti içim. Bana ailem yapsa anında silerim. Hastalık yarıştırıyor, bahane buluyor, sana ceza veriyormuş bir de aramayarak. Ahah sen bi kere arama da ceza neymiş görsün.
Geçmiş olsunIdrakyollariiltihabi
Şimdi nasıl bogazınız ilacın etkisi oldumu ?
Ailene diyecek söz bulamiyorum bende de var aynı model
Sadece bencil değil, direk benim yüzüme, ve (eminim etrafa da demiştir) benim oğlum bencil, tembel ve sorumsuz dedi..
Eşim oğlumuzu büyütürken benim ve oğlumun rahatı için, gece ve gündüz iki iş yapmış bir insan 2 sene boyunca.
Evlenmeden önce de ailesine aynı şekilde maddi yardımda bulunmuş, ama onlara hiçbir zaman yeterli gelmemiştir.
Her zaman kendileri sonsuz haklidir, hatalı olan hep eşim ve benimdir.
Daha da ayrıntı veririm ama zira yaptiklari o kadar abest ve gerçekten çok az anne babanın yapabileceği şeyler ki, anlatıp da ifşa olmak istemiyorum
aılenızın boyle oldugunu neden kabul etmek ıstemıyorsunuz kı hep bu tarz konular ve hep sonuc aynı ... annenızın sevgısıne ve onayına muhtac degılsınız cok ustune dustugunuz ıcın sureklı bekledıgınız ıcın belkıde kendını ıcten ıce sızın tarafınızdan yadırgıyor oldugunuzu bıle dusunebılır . hergun arıyormussunuz ama annenız anne kız olamıyoruz dıye konusuyormus ya ... sebebı ondan olabılır
bosverın bırakın kendı hallerıne benımde annemle aram yoktur hasta olsam asla aramam degıl yardımcı olmak daha cok sinirimi zıplatacak bırsey mutlaka yapar hıc bır amelıyatımda dogumumda ev tasımamda hastalıgımda hıcbırısınde yanımda degıldı. ben onun yanındaydım . annem benı 25 yasındayken dogurmus . orta yasında ben ergendım menepoza gırerken ben orta yas sendromundaydım o mu benı buyuttu ben mı onu bellı degıl. bazı kadınlar ev hanımı olmak ve anne olmak konusunda cok basarılı olamayabılırler. ıcınden gelmıyordur yapısı oyledır sıze karsı oyle olması bıle aslında sızın sorununuz degıl onun sorunu
onu oyle kabul edın . sızın sevgınız herkese yeter . eksık ılgı verecegıne sevmesın daha ıyı
gecmıs olsun bu arada
Olsun fiziksel çöküntü ruhsal çöküntüden çok daha iyi. Bu arada eşinizin üstünüze bu kadar düşmesi hastalık boyunca yaptıklarını göz önünde bulundurun derimAmin inşallah dediğiniz gibi olur. Aslında tam psikolojik olarak kendimi iyileştirmeye başlamış, ayağa kalkmıştım. Fiziksel açıdan çöktüm :)
Canim senin için dua ediyorum, bir an önce iyileş, ve lutfenn lutfenn evladına bulaşmasın.
İnan okur okumaz konudan çok alakasız ama aklıma oğlun geldi.
Seni bu hale düşüren hastalık, ona ne yapar Allah korusun..
Oğlum hasta olunca benim dünyam başıma yıkılıyor..
Hep derim, oğlum iyi olsun da ben her şekilde yaşarım diye.
Sen güçlusun eminim bir kaç güne coktaann toparlanirsinn
Bu da gelir geçer...
Evet bir aydinlanma oluyor. Ben kizimi o kadar çok seviyorum ki, sürekli sarilma ve öpme derdindeyim. Bunu sözel olarakta söylüyorum. Agladiginda içim gidiyor. Elimden geldikçe (simartmadan) gönlünün istediklerini yapiyorum.
Bunu hiçbirini annem ile yasayamadim. Halen yasayamiyorum. Içime o kadar çok oturuyor ki anlatamam. Kardesin en azindan özür diliyormus, o bile yok bende. Hep kendilerini hakli görüp, beni nankör evlat olarak ilan ediyorlar.
Ki bu özür dilemesine yine bakma. 4 gün olmus, simdi neredeydi? Serum ile fotoya öyle hizlicami bakiliyor? Muhtemelen bu defa cidden verilecek cevaplari yok diye böyle davraniliyor. Halan, kardesini aradiysa, bu sekilde durumu kurtarmaya çalisiyor. Özüre degil, destege ihtiyacin vardi. Simdi özürü kabul etmesen, bu defa sen nankör olarak yaftalanirsin
Aceba bugune dek adim atan hep siz oldunuz diyemi boyle davraniyor. Hani insan nasil alisirsa oyle gider ya. Sunu iyi biliyorum bir insan ne kadar fedakar olursa karsidakinin beklentiside o kadar cogaliyor. Demekki fedakar davranan hep siz olmussunuz bugune kadar. Ee oyle alisincada en ufak bir durumda bak aramadi bak sormadi. Bu kadar degil ama benimde annemim en cok benden gozu keser boyle durumlarda. Belkide tek kiz oldugum icin bilmiyorum. Yaparim yaparim sonra bir kere yapmasam direkt hayirsiz evlat damgasi yerim. Halbuki diger kardeslerime karsi oyle degil. Onlara kirgin olsa bile belli etmez. Yaziktir uzulmesinler der. Bana gelince acar agzini yumar gozunu. Gecen yil mesela evli olan kardesim 14 gunlugune tatile gelmisti annemlerin yanina. Abla sende gel dediler gittim. Bebegim 10 aylikti o zaman. Zaten zor bir bebek sabahlari uyaninca onceligi ona veriyordum altini degistir karnini doyur emzir filan. Bizim gelinde sagolsun kahvaltiya yemege filan pek elini surmezdi. Ben oglumdan firsat buldukca yine yardim ederdim anneme kahvaltiyi hazirlarken yemegi hazirlarken filan. Neyse bir sabah uyandim oglumun ihtiyaclarini hallettim mutfaga gittim annem kahvalti hazirliyor bir yandan sinir kupu olmus. Yardim edeyim dedim bana agzina geleni soyledi. O sabah kahvalti yerine zikkim yeseydim daha tatli gelirdi belki bana. Kardesimle esidi yatiyorlar daha odalarinda. O kadar zoruma gittiki. Sonucta bende misafirdim orda gelinine birsey diyemeyip benim ustume gelmesi cok agrima gitti. Tutamadim kendimi agladim baskalarinin hincini benden niye cikariyorsun varsa birsey git oglunla gelinine soyle dedim. Bu sefer sus simdi ses gidecek onlar burda misafir diye susturmaya calisti. Demek istedigim insanlar kimi yumusak basli bulduysa ona cullaniyor anne baba bile olsa. Malesef bu dunyanin adaletide boyle.Aaa lütfen telefon açmama sebebi çok mühim. Ben aramamışım demek ki bir şeye trip atıyormuşum. Hatamı anlayıp aramamı beklemiş :)
Bakın yakın zamanda bir olay daha yaşadık. Annem ufak bir göz ameliyatı olacaktı. 20 dakikalık bir işlem, mercek düzeltilecekti. Bir gün evvel konuştum ameliyat ne zaman olacak anne mutlaka haber ver diye. Daha belli değil haber veririm dedi. Bir gün sonra acil çağırmışlar sabah ameliyata gitmiş. Ben de o gün arayamadım eşim çok hastaydı. Ertesi gün aradım "ne olsun işte ameliyat oldum ben de" dedi. Kan beynime sıçradı. Saydım bir sürü. Ameliyat haber verilmeyecek bir durum mu bunda bile sidik mi yarıştırıyoruz bir gün aramadı o zaman haber vermeyelim mi diyorsunuz nesiniz siz yargı dağıtıcı mı? Evladınım ben senin ya sadece bir gün aramadım derdin ne senin dedim. Senin sinirlerin bozulmuş ne oldu eşinle mi kavga ettin dedi :)
Sonra kardeşlerimi aradım sizin derdiniz ne kısa mesaj atmak birkaç saniye. Abla annem ameliyat olacak bu kadar ya. Belki benim çok önemli bir işim vardı ve bir gün arayamadım neden haber vermiyorsunuz dedim. Onlarda da aynı gevşek açıklamalar.
Şimdi muhtemelen konuyu az daha uzatsam "e sen de bir gün aramamıştın" diyecekler. O yüzden uzatmaya gerek duymadım. Hep ben aramalıyım ben sormalıyım. Bir gün aramasam ve o gün başlarına bir şey gelse anında cezamı kesiyorlar. Lakin onlar dört gün aramasa sıkıntı yok yine suçlu benim.
Çok ilginç, üniversitede benim oda arkadaşım bana bunu yapmıştı, 3 gün hasta yattım bana bir çorba yapmadı. Öncesinde de yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi, yemekleri ben yapardım. Çok zoruma gitmişti. Sizin bir de aile. Sen de deseydin siz yaşlanıp hastalanınca ben size bakmayacağım diye. Ne vicdansızlarmış.Çok geçmiş olsun... Aile çok farklı, hep gönül sancısı...
Ben daha önce de başka bi konuda da anlatmıştım aynı evin içinde odamda 3 gün hasta yattım.. Kapım bile açılmadı.. Kardeşim 1 kere su getirmişti onu unutmamak lazım..
3 günün sonunda kalktım odamı havalandırdım, nevresimlerimi değiştirdim, kendime çorba yaptım tabiki içimin acısıyla aileme de sitem ettim ama sevmeyen insan sevmiyor bu, yüzden de sitem etsen de anlamıyor..
Yapacak bişey yok maalesef.. Ailenizi düşünmemenizi tavsiye edebilirim.. Hastalıkla beraber daha duygusal olduğunuz için düşündükçe kötü hissedeceksiniz.
Acil şifalar dilerim size
Çok sabırlısın gerçekten benim içimde zincirlediğim uslu uslu tuttuğum canavar çıkardı kesin ama hata sende gerçekten sende farkındasın buna sen izin veriyorsun maalesefSesli güldüm. Aynen böyle oldu çünkü. Az önce annem aradı. Bak aynen yazayım konuşmayı.
-kızım ne oldu hastaymışsın bugün gördüm.
+evet anne dört gündür hastayım. Dört gündür hiç sesimin çıkmaması merak ettirmedi mi seni?
-ay ne bileyim yeğeninin doğum gününde suratın asıktı. Ben de bir şeye bozuldu heralde hatasını anlasın kendisi arasın dedim.
+hata derken? Benim bilmediğim bir hata mı yaptım ki?
-yok da suratın asıktı ya ondan işte.
+he yani farz edelim suratım asıktı bu durumda siz mükemmel insanların hatası değil benim haramdır yine. Ve hiçkimsenin bilmediği bu hata yüzünden yargıladın cezamı kestin öyle mi? Ki ben o gün hastaydım. Boğazım şişti. Gözümün ağrısından duramıyordum. Yeğenimin hatrına onca yolu geldim. Sana hasta olduğumu söyledim. O halde sabah 4e kadar yeğenime hazırlık yaptım. Özür dilerim ya gerçekten hatalarım yüzünden affet beni. Bundan sonra bu hataları yapmayacağım zaten.
-haberim yoktu diyorum. Kardeşlerin de bir şey söylemedi. Hepsi kendinden geçmiş zaten. Hem kardeşin de hastaydı. Kusura bakma ama ben de hastayım kaç gündür gribim. Kardeşin de öyle burnu akıyor sürekli mendille siliyor.
+ahahah mendille burnunu siliyor demek yazık tabi çocuğa.
-neyse iyi misin şimdi geleyim derdim ama çocuklar var malum gelemem.
+yok gelme lüzum yok. Bir şey diyor musun hastayım dinleneceğim.
-istersen bademcik ameliyatı için tanıdık doktor ayarlar baban.
-lüzum yok eşim ilgileniyor sağolsun.
Böyle bitti telefon görüşmesi. Suçlama, vicdan sömürüsü, bahane. Beklediğim şeyler ve şaşırmadım. Sesinde bir nebze üzüntü de hissetmedim. Artık gerçekten hepsinden tiksiniyorum.
Malesef türünün nadide örneklerinden bu insanlara biz çattikAhahaha benim ailemle çok benziyorlar yahu. Ben de onlara göre sorumsuz bencil ve hatta vicdansız bir insanım. Onlar daima her durumda haklı. Demek ki bir tek bende yokmuş bu tür.