40 derece ateş mi daha kötü ailem mi bilemedim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

İşte zaten anne olduktan sonra insan aydınlanıyor. Bekarken bu kadar zoruma gitmezdi şimdi çok zoruma gidiyor. Ben de grup terapisi alıyorum ama hastalık yüzünden gidemedim bu hafta.

Kardeşim kırk kere aradı sonunda açtım. Özür dilerim ben bakmamıştım paylaşıma, öyle hızlıca beğenip geçmiştim özür dilerim hakkını helal et ben gelicem yanına annem için bir şey diyemem ama kendi adıma çok özür dilerim diyor.

Teşekkür ederim. Peki eşinin annesi de sağa sola oğlunun bencil olduğundan, kendisinin çok verici ve merhametli olmasından ama kıymet bilinmediğinden bahsediyor mu?
Sadece bencil değil, direk benim yüzüme, ve (eminim etrafa da demiştir) benim oğlum bencil, tembel ve sorumsuz dedi..
Eşim oğlumuzu büyütürken benim ve oğlumun rahatı için, gece ve gündüz iki iş yapmış bir insan 2 sene boyunca.

Evlenmeden önce de ailesine aynı şekilde maddi yardımda bulunmuş, ama onlara hiçbir zaman yeterli gelmemiştir.
Her zaman kendileri sonsuz haklidir, hatalı olan hep eşim ve benimdir.

Daha da ayrıntı veririm ama zira yaptiklari o kadar abest ve gerçekten çok az anne babanın yapabileceği şeyler ki, anlatıp da ifşa olmak istemiyorum

İşte eşimin ailesinin eksiği de bu. Kusur ararlar evde. Orası pis, burası yeterince temiz değil. Bu niye burada vs vs. O yüzden rahat olamıyorum onlarla da. Kasılıyorum kalkıp işe girişiyorum.

Anneme deli derler genelde kendi ailesi. Pek normal olduğu söylenemez.

Kesinlikle grip gibi değil. Süründürüyor fena halde. Hastaneye yatamazdım oğluma kıyamam en azından böyle görüyor beni.

Evet ateşli hastalık olunca bir garip oluyorum. Aşırı duygusal ağlak birine dönüşüyorum. Ateş normale dönüyor geçer bu halim elbet :)

aılenızın boyle oldugunu neden kabul etmek ıstemıyorsunuz kı hep bu tarz konular ve hep sonuc aynı ... annenızın sevgısıne ve onayına muhtac degılsınız cok ustune dustugunuz ıcın sureklı bekledıgınız ıcın belkıde kendını ıcten ıce sızın tarafınızdan yadırgıyor oldugunuzu bıle dusunebılır . hergun arıyormussunuz ama annenız anne kız olamıyoruz dıye konusuyormus ya ... sebebı ondan olabılır

bosverın bırakın kendı hallerıne benımde annemle aram yoktur hasta olsam asla aramam degıl yardımcı olmak daha cok sinirimi zıplatacak bırsey mutlaka yapar hıc bır amelıyatımda dogumumda ev tasımamda hastalıgımda hıcbırısınde yanımda degıldı. ben onun yanındaydım . annem benı 25 yasındayken dogurmus . orta yasında ben ergendım menepoza gırerken ben orta yas sendromundaydım o mu benı buyuttu ben mı onu bellı degıl. bazı kadınlar ev hanımı olmak ve anne olmak konusunda cok basarılı olamayabılırler. ıcınden gelmıyordur yapısı oyledır sıze karsı oyle olması bıle aslında sızın sorununuz degıl onun sorunu

onu oyle kabul edın . sızın sevgınız herkese yeter . eksık ılgı verecegıne sevmesın daha ıyı

gecmıs olsun bu arada

Canim senin için dua ediyorum, bir an önce iyileş, ve lutfenn lutfenn evladına bulaşmasın.
İnan okur okumaz konudan çok alakasız ama aklıma oğlun geldi.

Seni bu hale düşüren hastalık, ona ne yapar Allah korusun..
Oğlum hasta olunca benim dünyam başıma yıkılıyor..
Hep derim, oğlum iyi olsun da ben her şekilde yaşarım diye.

Sen güçlusun eminim bir kaç güne coktaann toparlanirsinn
Bu da gelir geçer...

Evet bir aydinlanma oluyor. Ben kizimi o kadar çok seviyorum ki, sürekli sarilma ve öpme derdindeyim. Bunu sözel olarakta söylüyorum. Agladiginda içim gidiyor. Elimden geldikçe (simartmadan) gönlünün istediklerini yapiyorum.

Bunu hiçbirini annem ile yasayamadim. Halen yasayamiyorum. Içime o kadar çok oturuyor ki anlatamam. Kardesin en azindan özür diliyormus, o bile yok bende. Hep kendilerini hakli görüp, beni nankör evlat olarak ilan ediyorlar.

Ki bu özür dilemesine yine bakma. 4 gün olmus, simdi neredeydi? Serum ile fotoya öyle hizlicami bakiliyor? Muhtemelen bu defa cidden verilecek cevaplari yok diye böyle davraniliyor. Halan, kardesini aradiysa, bu sekilde durumu kurtarmaya çalisiyor. Özüre degil, destege ihtiyacin vardi. Simdi özürü kabul etmesen, bu defa sen nankör olarak yaftalanirsin

Yok yeğenlerimden bahsediyor çocuk olarak ama bu da bahane. Zira haftanın üç günü yeğenlerim teyzwlerinde kalıyor. Rica etseler seve seve bakarlar. Hele bu durumu bilseler mutlaka bakarlar. Bu sadece bahane.

Sordu suratın niye asık diye. Tabi şu şekilde sordu. Ne o suratının hali ne oldu yine. Ben de hastayım anne bir şeyim yok sadece hastayım dedim. İnanmamış belli ki. Hasta halimle yeğenime gitmesem anlardı belki.

Ahahaha benim ailemle çok benziyorlar yahu. Ben de onlara göre sorumsuz bencil ve hatta vicdansız bir insanım. Onlar daima her durumda haklı. Demek ki bir tek bende yokmuş bu tür.

Teşekkür ederim bir gün ben de bu şekilde düşünmeyi o kadar çok istiyorum ki. Umarım olacak bu terapilerin sonunda.

Siz ne güzel olduğu gibi kabul edip sindirmişsiniz. Darısı başıma.

Amin inşallah dediğiniz gibi olur. Aslında tam psikolojik olarak kendimi iyileştirmeye başlamış, ayağa kalkmıştım. Fiziksel açıdan çöktüm :)
Olsun fiziksel çöküntü ruhsal çöküntüden çok daha iyi. Bu arada eşinizin üstünüze bu kadar düşmesi hastalık boyunca yaptıklarını göz önünde bulundurun derim takdir ettim doğrusu

Sorma bu halde bütün çamaşırları çarşafları 60 derecede yıkadım tüm pencereleri açtım oğluma bulaşmasın diye. Çok yanaşmıyorum uzak duruyorum inşallah bulaşmaz. Yarın az toparlanınca her şeyi siler elden geçiririm. Son mikrop kırıcı olarak eve girişmeyi düşünüyorum.

Valla içim soğumadı zaten de kardeşime yine kıyamıyorum oğlum gibi. Ama anneme inanılmaz öfkeliyim hala. En azından kardeşim alttan alıyor annem hala beni suçlama derdinde. Peygamber sanıyor kendini kadın deliricem yahu.

İşte benim oğluma gösterdiğim ilgi de eleştiriliyor. Çok şımartıyorsun tepene çıkacak bilmem ne diye.

Aceba bugune dek adim atan hep siz oldunuz diyemi boyle davraniyor. Hani insan nasil alisirsa oyle gider ya. Sunu iyi biliyorum bir insan ne kadar fedakar olursa karsidakinin beklentiside o kadar cogaliyor. Demekki fedakar davranan hep siz olmussunuz bugune kadar. Ee oyle alisincada en ufak bir durumda bak aramadi bak sormadi. Bu kadar degil ama benimde annemim en cok benden gozu keser boyle durumlarda. Belkide tek kiz oldugum icin bilmiyorum. Yaparim yaparim sonra bir kere yapmasam direkt hayirsiz evlat damgasi yerim. Halbuki diger kardeslerime karsi oyle degil. Onlara kirgin olsa bile belli etmez. Yaziktir uzulmesinler der. Bana gelince acar agzini yumar gozunu. Gecen yil mesela evli olan kardesim 14 gunlugune tatile gelmisti annemlerin yanina. Abla sende gel dediler gittim. Bebegim 10 aylikti o zaman. Zaten zor bir bebek sabahlari uyaninca onceligi ona veriyordum altini degistir karnini doyur emzir filan. Bizim gelinde sagolsun kahvaltiya yemege filan pek elini surmezdi. Ben oglumdan firsat buldukca yine yardim ederdim anneme kahvaltiyi hazirlarken yemegi hazirlarken filan. Neyse bir sabah uyandim oglumun ihtiyaclarini hallettim mutfaga gittim annem kahvalti hazirliyor bir yandan sinir kupu olmus. Yardim edeyim dedim bana agzina geleni soyledi. O sabah kahvalti yerine zikkim yeseydim daha tatli gelirdi belki bana. Kardesimle esidi yatiyorlar daha odalarinda. O kadar zoruma gittiki. Sonucta bende misafirdim orda gelinine birsey diyemeyip benim ustume gelmesi cok agrima gitti. Tutamadim kendimi agladim baskalarinin hincini benden niye cikariyorsun varsa birsey git oglunla gelinine soyle dedim. Bu sefer sus simdi ses gidecek onlar burda misafir diye susturmaya calisti. Demek istedigim insanlar kimi yumusak basli bulduysa ona cullaniyor anne baba bile olsa. Malesef bu dunyanin adaletide boyle.

Son düzenleme:
Çok ilginç, üniversitede benim oda arkadaşım bana bunu yapmıştı, 3 gün hasta yattım bana bir çorba yapmadı. Öncesinde de yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi, yemekleri ben yapardım. Çok zoruma gitmişti. Sizin bir de aile. Sen de deseydin siz yaşlanıp hastalanınca ben size bakmayacağım diye. Ne vicdansızlarmış.

Çok sabırlısın gerçekten benim içimde zincirlediğim uslu uslu tuttuğum canavar çıkardı kesin ama hata sende gerçekten sende farkındasın buna sen izin veriyorsun maalesef

Ahahaha benim ailemle çok benziyorlar yahu. Ben de onlara göre sorumsuz bencil ve hatta vicdansız bir insanım. Onlar daima her durumda haklı. Demek ki bir tek bende yokmuş bu tür.
Malesef türünün nadide örneklerinden bu insanlara biz çattik
Ya gerçekten eşimin içindeki boşluğu bildim için seni de iyi anlıyorum.
Benim ailem de 10 numara değil demiştim eşime, ya tamam değiller ama en azından 5 numaralar, benimkiler 0 demişti..

Bu arada benim ailem de gerçekten süper anne baba değildir ama haklarını yemeyim oğlum hasta olduğunda maddi manevi yanımda olmaları kafi geliyor bana..

Çok da anne baba gibi düşünmeyip kabullenince her yaptıkları daha hora geçiyor.
Şöyle yap bak, yabancı gibi düşün onları, o zaman mutlu olabilirsin

Senin zaten yolunda gitmeyen hayatının temelinde bence ''ailen'' var.
Onlarla aranda olduramadığın ne varsa yara olmuş sende.
Her konunda hissediyorum bunu.
Esas sorun aslında hiç bir zaman eşin değildi.
Sana en çok sabır gösteren, nazını çeken kişi eşin olduğundan sen hep ona patlamayı seçiyorsun...

Geçmiş olsun.
Belki bugünler eşinle ilişkinize olumlu bir dokunuş yapar belli mi olur..
İyi tarafından bakalım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…